Träningstips By Emelie

Denna gången tänkte jag tipsa om en markarbets övning. En övning som kanske många gjort, men som är otroligt nyttig. Den går att variera lite och man ska inte börja för svårt. Börja med 2 bommar, som dom svarta ligger på bilden. Målet är att man ska få in lika många galopp språng på bägge sidorna av bommarna. Tänk på att inte räkna "landningen" från bommen - alltså glp språnget över bommen räknas inte. Se även till att komma rätt på bommen så att glp språnget blir mitt över.
Man kan även lägga ut två till bommar -dom röda. även här ska det vara lika antal glp språng mellan bommarna. Man börjar galoppera på en bom, sedan två, sedan 3 osv. Speciellt med en orutinerad häst får man ta det lite försiktigt så att det går bra. Den rutinerade hästen kan man börja med flera tidigare.
 
Vill man göra övningen lite svårare ändå bygger man upp små hinder istället för bommar.
Tänk på att rida övningen från båda håll. det är böjt spår vilket innebär att hästen ska vara ställd och böjd. Inte för mycket bara, och håll koll på yttertygel! Rid inte för fort utan hitta ett tempo som passar din häst. Försök också få in ett extra glp språng när ni har två bommar på volten. Nyttigt!
  Lycka till!
 
 / Em

Kommentarer
Postat av: E

åh, vilken fin blogg!

kram<3

2012-11-03 @ 16:28:43
URL: http://poniiriders.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0