Funderingar kring Hovboots


Då menar jag såna som man sätter på hoven istället för skor. 

Undrar om man ska köpa hem ett par och ha som "reserver" om ens häst får tappsko, så slipper man uppehåll i all ridning. 
Går det att ha på bara den barfota hoven? 
Och sitter dom fast bra? 

Hittade lite på google om vilka som var bra osv.. 
Det här hittade jag på den här sidan;


Tillfälliga skor, eller hov boots, är perfekta om hästen är ömfotad eller om man ska rida långt och på steniga vägar/stigar. Även de som normalt har sina hästar skodda kan använda dessa boots vid hovskada eller tappad sko. Alla går att brodda för vinterbruk.
De jag har erfarenhet av är dessa:

Easyboot Epic - Mina favoriter. De har alltid suttit kvar på hoven oavsett leriga träskmarker eller snabba galopper. Nackdelen är att de är krångligare att få på. De spänns med vajer och spänne och en hovkrats är nästan nödvändig som hjälpmedel för att få vajrarna på plats och för att få upp spännet efter ridturen.
Skorna är gjorda av gummi med sk. gaiter i neopren.
Återförsäljare i Sverige är bl.a http://easyboot.nu/ och http://naturligahovar.jetshop.se/

Cavallo Simple Boots - Är lätta att sätta på och sitter också kvar på hoven. Nackdelen är att de går upp över kronranden och min häst får lätt skav av dem.
Har numera en gaiter från Boa bootsen vilket gör att det inte kommer in grus lika lätt och det är som en "strumpa" mellan skokanten och hästens ben. 
Skorna är gjorda av kraftigt läder med kardborrknäppning och har en TPU-plastsula. Det har kommit en ny, smidigare variant som heter Cavallo Sport Boots och som också sitter kvar på hovarna i alla lägen.
Återförsäljare:  http://www.hovbalans.com/

Renegade- En tuff sko i slagtålig plast. Lätta att sätta på och mycket lätta att spola av efter en lerig ritt. Nackdelen är att de kan vara lite trickiga att passa in på hovarna första gången samt att de inte sitter kvar lika bra. Sugs av i leriga partier och flyger av i galoppen. Jag får hela tiden kolla att de sitter kvar vilket stör ridningen. Väldigt synd, annars hade detta varit mina favoriter just för att de är så lättskötta. Dessutom finns de i flera roliga/tuffa färger om man tycker svart känns lite trist. Återförsäljare: http://silvershopen.ebutiken.nu/ . Se även
http://www.renegadehoofboots.com/ (USA, vid beställning därifrån tillkommer förutom frakten även tull och moms)






Nån som har erfarenhet av dessa??




Kommentarer
Postat av: My

Ja har 4 st till kenobi. Skitbra... men man måste se till att man har rätt storlek.

2012-06-15 @ 12:14:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0