En lite piggare Emelie

Nu så är jag lite piggare igen, fast nu är det ju snart läggdags ;) Men men lite frisk luft och pyssel i stallet gör susen! Hästarna är inne och nattade för kvällen, Pim får sova i sina BoT saker (: Frida kom och red lite och Annalena också på Lady, jag red fram Lady åt henne så hon tog skänkeln lite bättre. Tror de vart lite skillnad faktiskt :) Dom red igenom Lb:1an, gick bra :)

Här har ni Cisco :)

Imorgon då.. Ja då är det massor som ska göras! På förmiddagen ska helst 3 hästar motioneras, K får en tur i skogen så han inte är trött tills imorgon, Pim får också en vända ut men istället göra av med lite energi, eventuellt att jag rider igenom programmet en sväng. Det visar sig. Sen är stackars Elina sjuk så ska försöka hinna med att ta ut hennes lilla skrutt på en tur också. Man skulle kanske ha klonat sig ändå ;)
Mocka och fixa klart stallet ska också göras på förmiddagen + hämta hinder som vi får låna till tävlingen :D
Vid 2 bör jag åka mot Sune. Är bra om jag är där till 3 typ å kan börja packa in sakerna å göra iordning pollehäst tills syster kommer.
Sen åker vi mot Sun-shine..
Och vad händer sen då? Joo-- kl 17.00 har jag hoppträning på ridbanan, då ska dom få hoppa titthindren, vattenmattan åsådär. Öva lite inför söndagen. Som det ser ut nu så blir dom ca 5 stycken :)
Och efter de ska jag och Malin ut på ett äventyr.. Ni får veta sen :)
Och efter de ska 4 hästar knoppas och göras redo + alla utrustning!

En kanon dag med andra ord :D Jag ska komma upp i tid ;)

Hoppas inte K har för kort man för att knoppa =P Vart en liten miss där när han va hos frisören tror ja ;)

          / Emelie

<3

snart så..

sunes grejer packade, mitt kvar!

Hejhopp! 

Jag jobbar på med allt som ska göras! 

Precis kollat exakt vad min bil får dra osv. så nu har jag järnkoll på vissa grejer.
men tänker hålla det hemligt lite så de får bli en överaskning, om det ens blir av! :) för ni förstår inte alls vad jag tänker göra vaa??

Promenad med sune. tillsammans med emma, nicke och en till tjej med hennes häst. hittade nya vägar hon visade oss. men jäklar va långt de blev, tiden for iväg. hur får man tiden o räcka till?? attans, menmen:) 

efter de smörjde jag två träns o gjorde iordning dom, smörjde även förbygeln och putsade av skorna lite. inga ridstövlar i helgen :( suck suck.. kommer förmodligen i morgon men kommer ändå inte ha tid o hämta dom så, damn! 

packade hö, hoppas de kommer räcka, jag tror iaf de. får göra en till påse i morgon om jag blir tveksam. bättre för mycket än för lite! 

packat ihop alla täcken också. sunelur ska sova utebox därborta. :) men vi har då väldig tur med vädret! sista sommarvärmen nu va? så jättekallt om nätterna blir de nog inte:) o hö ska han få tugga på hela natten om han vill. ;) 

jag ska ta med termotäcket, stalltäcket, vintertäcke, fodrat regntäcke, ofodrat regntäcke, bommulstäcke, fleecetäcke, ländtäcke... 8 st!! för en helg.. tomt i min garderob nu..:) 
kommer nog inte behöva varken vinter eller regn  men, äh det får hänga med ändå! 


vi är laddade för morgondagen, har utsläpp ni morgon och ska hinna mocka då också, så de inte blir o ligga hela helgen. inte så myys.. 

Nej, nu ska jag packa mina kläder också!:)
ridkläder, vanliga kläder o massa annat..
tjing!
/Malin

Ensam är stark! Nu kör vi! :) <3



En trött Emelie

Trots att jag inte jobbade igår, och inte kan jobba ikväll så är jag trött.. jätteseg i kroppen liksom. = Bra drygt! Har inte tid att vara sjuk ju=P
Idag har jag iaf fixat i stallet, dressyrat på K - kändes helt okej. Red igenom programet och får ändå känna mig nöjd med honom.. Sen tömkörde jag Pimmi, hon skötte sig bra! Jobbade henne i en låg avslappnad form :) Duktiga tjejen <3


Ska strax gå ut och hjälpa Annalena och Frida med lite dressyr träning ;) Håller på att skriva ryttarmeddelande och startlistor för helgen!

           / Emelie


torsdag

nej nu är de dags o fara till stallet o släppa ut hästarna, ska mocka också. sen kanske man smiter hem till mammsen på oinbjuden frukost? :) 

Imorgon efter tre far vi! är väldigt förväntansfull o nervös! men det ska bli jätteroligt! :) 
laddade om int annat! :) 



Något för den lilla ryttaren..

Sveriges bästa A-ponny
Sveriges bästa A-ponny. Hästar säljes
Sveriges bästa A-ponny. Hästar säljes
Typ: A  -  Inriktning: Hoppning  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2000  
Namn: Sir Maximilian  
Val.f-00. 106 cm. Många segrar och placeringar t.om nat. LA. Etta på TDB:s ranking 2010 och fn. 2011. Välutbildad i dressyr dock ej tävlad.
Mycket snäll i all hantering så som sko,lasta,klippa osv. Kräver en något rutinerad ryttare då han är framåt och mycket känslig för hjälperna.
Filmer finns på youtube, sök på MrSirmax1
 
LA hopp,LA dressyr
 
Pris  65 000 kr


Finns för den intresserade på hastnet.se ;)

            / Emelie

packning!

Idag efter ridpasset smörjde jag min sadel. så den är redo för helgen!:) 

Saker att göra i morgon..

smörja två träns
packa hö
plocka ihop och packa alla grejer
gå promenad med sune, emma följer med o tömkör nicke :)
mocka o fixa
hämta ut paket:)
lite finputs på grabben

sitter och kollar på transporter på blocket. jag är ute efter en i någolunda skick som min bil får dra med b-kort. prisklass 10 000. Det får duga så länge. den ska vara vit inuti och rymlig. 

/Malin

Måsten imorgon..

Imorgon, förutsatt att jag hinner så måste jag rida igenom dressyrprogramet, helst med båda hästarna.. Frågan är bara hur det ska gå till, en vanlig dag hade det gått. Men just nu är de muppigt på jobbet som sagt å de kommer ta mkt längre tid än vanligt. *suckar djupt* Vi får se hur det blir med allt imorgon.


En snäll stallvovve (:


Ni skulle föresten sett hur söta hästarna vart när dom åt sin slobber, en puss av den mulen..-de vore nått de ;)


 Jag kan ju tycka att dessa täcken inte ser likadana ut.. Den översta är ju dom jag fått hem, den nedersta från där täckerna kommer., Mysko.. ?!?

         / Emelie

dressyrträning

Idag har de varit litemycket grejer, viktiga grejer! :)
mycket glädjande med för den delen!:) 
haft viktigt möte med the boss, varit på banken och sen red jag dressyr på älskade sunis.


Det jag ska tänka på till lördag är att rida noggranna vägar, djup i sadeln, rak rygg och förbereda honom vad jag tänker göra som t ex galoppfattning. så det blir rätt osv. 


det kommer nog gå bra, jag hoppas de!:) ska bli riktigt roligt. 


Det var ett väldigt positivt möte och på banken gick det jättebra! det är nära nu! :)


/Malin



postkrångel,ridturer & matlagning

Läste just min mail och hade fått svar från dom jag beställt ifrån.. Och dom hade skickat till fel  person! Mina fina täcken =( Skulle tydligen vara löst så dom borde komma snart.. hum de hoppas jag! Och dom andra grejerna skulle också komma nu inom dom närmsta dagarna. Hade tydligen varit mkt beställningar och fullt upp för dom.. ursäktade sig å ja såvidare.. Jaja bara dom kommer snart! :)


Så här ser jätteboxgardinen ut ;)


Tog med en mysig tur på Karetino på eftermiddagen, är som ni förstår hemma idag då det är lite sturl på jobbet. Ska jobba imorgon igen-de blir väl nå riktigt gris skift =P
Han skötte sig bra iaf :) Va inte överdrivet pigg som jag trodde han skulle vara eftersom han blivit klippt. Han va sig själv bara ;)
Han invigde nya ridtäcket (:



Därefter kom Elina till stallet så red vi ut tsm! Visade henne runt lite i byn och förklarade det ena än det andra så stackarn fick ont i huvudet haha (: Förlåt ;) Vi tog oss kringelikrokigt runt i byn, var bla ner i grustaget å skuttade över dom små pinnarna, de tycker Pim är hul kul som helst ;)
Här nedanför ser ni en bild på Cisco som numera bor med K & Pim.



Just nu håller ja på å laga mat åt mig och karln. Som förövrigt är i garaget och grejar, han ska ja åka rally på lördag så de lär väl grejas med bilen innan :)


K provade även nya fleece täcket med hals :) Pim har ett likadant ;) Tror de passade ganska bra faktiskt ,)

            / Emelie

Mega stor boxgardin..

Åh jag trodde jag skulle göra syster såå glad idag.. fick ett sms från DHL att jag hade saker att hämta på lilla affärn i byn.. =O Åker och hämtar det  och... hum ja dom täckerna va ju inte alls med =S Det var mitt tävlingspaket som kom, men jag beställde ju det samtidigt som systrarnawester-täckerna.. Mysko! Har mailat dom å frågat när dom andra sakerna kommer egentligen.. (:
Jag fick iaf, en luva, ett schabrak m Emelie Wester broderat, ett ridtäcke m samma brodyr och en boxgardin m mitt namn + en hoppande häst. Men herre gud va stor den va! =O Provade å satte upp den på Pims box å hjälp.. Heh.. Bild kanske kommer.. Snygg är den ju, men vet inte hur ja ska göra riktigt :) Allt är marinblått med gul kant, typ sverige färger och brodyren är i guld :) Snyggt tyckte jag ;)


Nu har jag fått i mig lite lunch, tänkte traska ut till stalelt och rida mina underbara pollehästar ;)
Väntar nog med en tills Elina kommer tillbaka till stallet så vi kan ta sällskap! 

              / Emelie

          

morron!

småseg morgon. men imponerad av mig själv när jag vaknar av mig själv vid åtta utan o ställa klockan, typ jämt! Johan åker till jobbet ungefär halv sju o jag somnar om. men vaknar ändå, skapligt! 
jäkligt bra de när ja e så trött o glömmer ställa min klocka. hah! 




Idag blir det genomridning av dressyrprogrammen! 

Fick veta en sak igår om KM-ettorna. Då blir man ju ännu mera taggad o få vinna de! :) 


Packlistan är skriven. 
Dressyr idag, vilodag i morgon. ev liten skrittpromenad. 
det passar utmärkt för då hinner jag packa allt jag ska ha, smörja m.m. 

Dags o kila, hejdå! 
/Malin


skall införskaffas!

Detta ska jag införskaffa mot nästa år! :) 
Vilka färger skulle passa mig och sune bäst tror ni? 
Jag är ju väldigt svag för mörkbrunt och naturvitt/guld.. :)
aa vi får se, kikar runt lite. drömmar kan man göra.:) 
/Malin


Knoppträning!

Okej, inga klagomål nu! :) 
det var första gången jag knoppade en hel man själv så.
inte så överförtjust i knoppar, men visst va han snygg i de? :) 
tur man har emelies hjälp i helgen.

Malin + knoppar = ..nja..
/Malin

Onödigt fakta

  • Om du skriker i 8 år, 7 månader och 6 dagar har du producerat tillräckligt med energi för att värma en kopp kaffe. (Knappast värt det.)
  • Om du fjärtar oavbrutet i 6 år och 9 månader, är gasen som produceras tillräckligt för att skapa energin av en atombomb. (Nu börjar det likna något!)
  • Det mänskliga hjärtat skapar nog tryck när det pumpar runt i kroppen att spruta blod 30 fot. (O.M.G.!)
  • En gris orgasm varar i 30 minuter. (I mitt nästa liv vill jag vara en gris.)
  • En kackerlacka kan leva i nio dagar utan huvud innan den dör av svält. (Ohyggligt!) (Jag kan inte sluta tänka på grisen.)
  • Om du bankar ditt huvud in i väggen gör du av med 150 kalorier i timmen. (Prova inte detta hemma, kanske på arbetet.)
  • Hannen hos vandrande pinnar kan inte para sig när dennes huvud är fast vid kroppen. Honan tar initiativet till sex genom att slita loss hannens huvud. (Älskling, jag är hemma. Vad ...?)
  • En loppa kan hoppa 350 gånger sin kroppslängd. Det är som att en människa hoppar längden av en fotbollsplan. (30 minuter. Lyckliga gris! Kan du tänka dig?)
  • Havskatten har över 27000 smaklökar. (Vad kan vara så välsmakande på botten av havet?)
  • Några lejon parar sig över 50 gånger om dagen. (Jag vill fortfarande vara en gris i mitt nästa liv ... kvalitet framför kvantitet.)
  • Fjärilar smakar med fötterna. (Någonting jag alltid velat veta.)
  • Den starkaste muskel i kroppen är tungan. (Hmmmmmm. ......)
  • Högerhänta lever i genomsnitt nio år längre än vänsterhänta. (Om du är ambidextrous, behöver du dra ifrån skillnaden?)
  • Elefanter är de enda djur som inte kan hoppa. (Okej, så det skulle vara en bra sak.)
  • En katts urin lyser under svart ljus. (Jag undrar hur mycket staten betalat för att ta reda på detta.)
  • En struts öga är större än dess hjärna. (Jag känner människor med samma problem.)
  • Sjöstjärnor har ingen hjärna. (Jag vet vissa människor med det problemet också.)
  • Isbjörnar är vänsterhänta. (Om dom byter, kommer de att leva längre.)
  • Människor och delfiner är de enda arter som har sex för nöjes skull. (Hur är det med grisar? Vet delfinerna om det här med grisar?)
  • Nu när du har lett minst en gång, är det din tur att sprida dessa galna fakta vidare och skicka detta till dem som du vill få att le, kanske till och med skratta. Med andra ord, skicka det till alla! (Och Gud älska det där med grisar!)

..

jag lyckades iallafall ta en bild på räcket.
inget som e "jättetittigt", men lite iallafall:)
/Malin

hemmagjorda titthinder

nyäten o belåten! 

Hoppade lite idag. Det gick bra! 
hade lite hemmagjorda titthinder. det är bara fantasin som sätter gränserna! 
gjorde ett kryss med tunnorna o hinkar som infångare.
ett räcke med tysklandsfilten över ena bommen, lite muraktigt.. stora koner som infångare.
och en oxer med ett blått regntäcke under, vattenmatta? :) 

Han var duktig! tittade inte överdrivet mycket. man fick hålla om litegrann så gick de galant, men han tvekade aldrig!:) På fredag blir de riktig mur och vattenmatta, spännande! 



det "negativa" med dagens träning... flytta undan för  vänster skänkel! man får ha tålamod o vara envis. men det gick tillslut, något vi får jobba på:) 


Det negativa med mig som jag vet att jag måste jobba på! att jag blir distraherad o nervös när folk tittar på, sjukt jobbigt.. jag tror ja blir rädd vad alla andra ska tänka o tycka. väldigt dumt jag vet och måste träna bort det! när jag är själv med emelie/emma går det mycket bättre. knas..:/
var även del av de som gjorde att de tog längre tid o lyckas få han o flytta undan vänster skänkel.. menmen! 


I slutet gjorde vi en liten bana med kryss, räcke sen oxern. duktiga häst! :) 


Sen var jag nära min första avramling! haha :) 
Det va inte värre än så att jag tänkte vi skulle ta ett till galoppsprång innan oxern en gång, men de tyckte inte sunelur så han hoppade iväg, o jag efter. ;) landade så knasigt så då bockade han lite och jag vet inte riktigt vart jag höll hus, haha. trodde verkligen ja skulle trilla av men ja lyckades få tillbaka sitsen o balansen o satt kvar i sadeln!:) duktiga jag. tror inte sune riktigt förstog va jag höll på med där uppe, hihi. 




Ensam är stark!





/Malin

Låg aktivitet..

Jahapp då var det dags att åka mot jobbet då. Ska åka förbi lilla affären i byn och hämta dom nya täckerna till hästarna :) Ett varsitt är det, så nu blir dom likadana ;)
Jag hoppas syster kan underhålla er lite mer senare under dagen..
Vart ganska matt när det ska bli strul såhär.. men men. Inte mkt att göra åt. Hoppas att jag är pigg hela natten nu som följer så att det rullar på bra, får se om det blir nå mer jobb resten av veckan =O
Kollade runt lite på utbildningar nu faktiskt, men svårt att hitta något som passar bra.
Lika bra att starta eget företag ;)


Några bra namnförslag? (;
Nåväl, Ha det gott sålänge!

           / Emelie

Många tankar och funderingar

Snälla Elina hade mockat och fyllt vatten åt mina hästar imorse :) Tack å bock ;) Hade en hopplektion i Pärlby på morgonkvisten, måste erkänna att ja va ganska trött, men det gick bra när man väl kom igång :) 3 stycken ekipage var med och hoppetränade. Tycker ändå att det gick bra för dom alla (;

Strul är det på mitt jobb, nu verkar det som att vi ska ligga borta och sova, vilket inte alls fungerar för mig. Och det vet dom ju om.. Nu ska jag sitta och åka min skruttiga bil ända till Lima för att byta skift och så ska kollegan köra den hem till borlänge :( Jag hoppas för allt i världen att stackars lilla bilen håller ihop!! Blir skapligt irriterad på allt krångel!


Killarna har fått en rundbal i hagen nu :) MUMS tyckte dom ;)
Ska väl ta å laga lite mat då iaf. Kommer ju ta typ två timmar att åka till lastbilen å byta skift *morrar* ! Så lär ju inte hinna mera hemma idag suck :( Ge mig ett jobb där jag får jobba med älskade hästar istället <3

           / Emelie

dressyr på ängen..

..som va full med smultronblad. åh vart tog sommaren vägen? 
nejdå, hösten är bra mysig! 


ridpasset då, vi jobbade mycket med att flytta undan för skänkeln på vägen till ängen. från ena sidan skogsvägen till den andra osv. 
övergångar på volt. jobba med en mjuk o fin trav o galopp. 
Han skötte sig jättebra! 
dock lite småsur o gjorde nått bockskutt, grabben då.
men då är de bara o ha tålamod. så gör vi inte, sune! :) 

han skärpte sig och vi gick igenom LB:1an. 
kanske dags o lära sig LCn också ... .. 

Nöjd över ridpasset.
dock inte så kul när man får stressa i stallet för o hinna hem o byta om och slänga in en tvättmaskin för o sedan åka på föreläsning, menmen! 




påbörjat en packningslista tills helgen också. 
På fredag efter jobbet ska allt vara klart så det bara är o lasta. 

Då ska allt vara smörjt o fint, allt ska vara nytvättat (redan fixat), och nerpackat. 
Ska bli jätteroligt! hoppas han sköter sig:) <3 



//Malin

föreläsning - mental träning

kom "nyss" hem från föreläsningen med Johan Fyrberg.
Mycket lärorikt o intressant!
Handlade om mental träning i stort sett. allt från sin egen självkänsla till resultat och prestationer, mål och målsättningar. 

Även vilka som faktiskt är iblandade i sitt "team".
Ja, man är ju ensam med sin häst. men hur mycket människor som faktiskt är delaktiga i sin framgång och utveckling. Det tyckter jag var bra o veta, något man inte alls tänkt på tidigare.
Alla runt omkring en bidrar ju faktiskt. allt från familjen till hovslagaren, tränaren och stallkompisarna. 

Värt o tänka på! :) 

/malin

Då var det dags igen!

Pim skruttan är riden en tur i skogen :) Gick bra, förutom att vi blev typ anfallna av nå äckliga småkryyp med vingar som ville sitta i hennes päls :( Vi sprang ifrån dom och dom som höll sej kvar mosade jag bort med spöt =P Äckliga kryp får inte finnas på fina prinsessan <3
Eftersom att hösten är här hade vi ett ljusbrunt schabrak med höstlöv på ;)

Nu är det dags för mig att fara till jobbet, fick sms om att fleecetäckerna med hals har kommit :) eller nej, jag får hämta dom tidigast kl 17:00 idag.. suck får bli imorgon då :) Men de andra har fortfarande inte kommit :(
 

Det går bra för nakenfisen också :) Han verkar inte frysa. hihi (: Han får vila idag eftersom att jag mååste åka nu..

Idag beställs schabraken till Team Ö-V , spännande! ;D
Träffade föresten Ulrika igår, hon skulle beställa hem priser till km i helgen ;) kanoners!

Ha en bra dag!
 
  / Emelie

Frukostdags

Sitter och funderar om jag skulle sova lite mer.. eller gå ut och fixa allt i stallet och med hästarna och sova senare =P Först blir det iallafall frukost för min del. Förmodligen blir de inge sova alls, men jag borde!



Idag tänkte jag rida ut på Pim först å främst. Sen eventuellt skritta ut K idag också :)
Imorgon fm ska jag ha hopplektion i Pärlby, skoj skoj ;)
Väntar såå med spänning på att posten ska komma får se om jag får något roligt denna veckan då..
Nåväl, frukost var de ja som sagt (:

           / Emelie

måndag

dags o fara o ta ut hästarna o mocka. efter jobbet ska jag hinna rida, antingen uteritt eller hoppning, tror hoppningen blir i morgon istället. det får bli så, dressyr på en äng! 

Klockan 18.00 ska jag o emma på föreläsning i Fornby, om mental träning. SKa bli intressant. 
Inte nog med de så har jag tvätttid mitt i allt (15-19). jaja, de ordnar sig .. 


Drömde att de var jättekallt ute, och sune hade bara det ofodrade regntäcket. uh stackarn.. :O :)

/Malin

laddar!

Imorgon börjar allvaret! ;)
En vecka kvar!
Vi ska ladda som tusan till våran första klubbtävling tillsammans!:) 

ska försöka köra på den träningsplanering jag skrev upp förut. 
det här kommer nog bli jättebra tror jag. :) 

Sunday <3

/Malin

Som plåster på såren..

får Karetino två täcken med hals för massa pengar.. Mamma har dåligt samvete att hon rakade av dej all päls, så därför kommer så småningom ett stalltäcke med hals och ett regntäcke m hals.
Haha mesiga jag =O Men jag måste erkänna att det känns bättre :)
Han har faktiskt ett halstäcke på sig nu också, men det är tunt.. och vintern är kall! =P



Nu gör jag kväller :)
Imorgon börjar en ny vecka med nya möjligheter!

         / Emelie

fullt upp!

Hejhopp!
Idag har man gjort mycket men ändå inte hunnit med med de ja ville göra.
hundhoppning blev det ju iallafall:) 
Emelie har bilderna! ;) 
Rev två hinder med ayla på 50 cm, klarade 60 cm och kom tvåa :) 
ayla skötte sig bättre än förväntat:) 

efteranmälde mig med frodo på 20 cm, idag var han nån sorts rysk kamphund(?) 
det gick skit:) rev alla hinder utom ett, varför hoppa över vägpinnar lixom? haha :D 


Efter sunnansjö-trippen for jag hem, klockan verkligen rann iväg och de va middag hos hans farmor klockan tre.
skulle hinna träffa sunes ägare innan de, men icke.. :( 
hon fick iallafall träffa han o myste lite med han, känns så bra när hon tycker han kommit till ett bra ställe!:) 



Hon åkte med en vän till henne som red tillsammans med en i stallet, så hon kom inte själv. 


/Malin

Hejdå pälsen

Båda hästarna är ridna, på schemat stod skritt-tur i skogen med lite klättring. Mysigt :) Gick så bra så!
Därefter vart stackars lilla K klippt =P Så nu är han nakenfis! Det vart en hel klippning på honom. Dock inte benen, huvudet och en plätt där sadeln ligger. :)


kanske han kan använda detta täcket nu då ;) Kollar runt om jag kan hitta något regntäcke med hals.. vill ha något fint ju, vet inte vart de kan finnas bara :(

Dagens Hiss: Till Karetino! Duktiga häst! :D Första gången han blev klippt, och han stod som en guud! Stod typ å sov med hängläpp å rörde inte en fena ;) <3
Dagens Diss: Till min klippmaskin, vet inte om de är nå fel på den, han vart inge fint klippt alls :( Ursh dåligt samvete har jag, men funktionen är ju den samma även om det utseendemässigt inte ser såå bra ut. Hum nåväl, det kommer ju snart lite mera päls iaf.

            / Emelie


Och vinnaren är..


ATLAS :D Vi vann både 50 cm och 60 cm :) Duktiga vovven <3
Jag visste väl att det skulle funka att vila oss i form ;)
Bjuder på lite fler bilder från dagen..

Malin och Ayla :)

Emma och Ville (:

Jag & Atlas =P


Haha ja okej då, Frodo är ingen hund.. men nästan iaf ju =P Han fick följa med han också, han tyckte dock att dom små fjutteplutt hundhindren inte var någon ide att hoppa över..



Vi tackar Sunnansjö RS undomssektion som arrangerade detta! Riktigt roligt och kul att det kom mycket folk :) Bra jobbat tjejer!

       / Emelie

Hundhoppning & kanske en klippt häst

Malin sitter vid köksbordet och skär upp köttbullar för fullt ;) Hundarna sitter i köket och tittar intresserat på henne! Haha hoppas vår köttbulleidèe hjälper oss att vinna (;

Emma och Ville har också kommit, vi ska snart gå ut och bege oss iväg. Eventuellt ska vi klippa Karetino idag. Det vore skönt att få det gjort :) Hoppas han sköter sig då! Tror att jag ska rida honom en sväng före så att han gjort av med lite energi. Men det får vi se efter hundhoppningen hur det blir med allt.
 


Min lilla, LILLA nallebjörn ;)

 
            / Emelie


Gårdagen i bilder..



Vi övar på prinsess vinkningen ;) Annalena, Emma och jag =P



Mot framridningen..





Här är vi på framhoppningen :)


Efter första klassen fick skrutten komma in i transporten och vila lite :) Här tränsas det för klass 2.


Duktiga Karetino <3 Du kommer bli en superstjärna du ;) 

 

     <3

 / Emelie

Syster på ingång..

Sitter just nu och är ganska hungrig! Syster är på väg hit, vi ska äta frukost och dricka kaffe så vi kommer i rätt fas inför hundhoppningen som börjar klockan 11. :)
Jag & Elina tog ut hästarna vid 7, mockade och fixade i stallet så allt är klart där, sen va jag ute med hundarna motionerade dom lite och borstade dom (:

Det verkar ha varit lugnt i stallet iaf, och det går bra i hagen också :) Killarna går tillsammans och Pim går med Lady. Dagens fail va att vi hittade Lady ute på Ulrikas gräsmatta i morse.. Vi kom ut med K och Cisco och där stod Lady och klippte gräset haha tok ponny! Låset på dörren hade lossnat så hon hade bara traskat ut.. Gick bra att fånga henne iaf så fick hon komma in i hagen ist =P


Jag och Pimmsan leker dressyrekipage ;)

Håller på att lägga in lite bilder och filmer från dels john träningen och tävlingen igår :)

        / Emelie

Lite uppdatering om dagen..

Godkväll! Idag har det verkligen varit fullt upp! Ögonen står i kors på mig tror ja minsan =P
Ni får hålla er tills imorgon med att se film från tävlingen åsådär. Jag är iallafall såå nöjd med älskade K :D
Under bara häst <3 Petade ett hinder i 90:n och rev två i 1m. , men är nöjd ändå ;)

När jag kommit hem höll jag och Annalena på i stallet och fixade massor, städade och grejade :)
Senare på eftermiddagen kom min nya hyresgäst :D Kanske kan ta en bild på dom imorgon får se.. POllehäst verkar trevlig och ägaren också :) Alltså, det visste jag ju redan, hon tränar för mig nämligen ;)
På bilden nedanför syns dom i bakgrunden! Elina och Cisco :) ( tror jag hans namn stavas iaf...)

Sen städade jag, lagade mat och fixade med allt möjligt. Ännu senare kom Emma förbi en sväng å pratade, så som bara tjejer kan :)

ne ojoj lessen att det inte blir mer bloggande idag, försöker ta igen det imorgon. :)
Jag känner mig som en fyrkant och då är det dags att gå och sova haha..

           / Emelie

..

nej, nu sticker jag ut på en kvällstur med sune!:) 

/Malin

veckoplanering

kaffe påslaget.. 
kom på att jag har hela bakluckan full med grejer i bilen från mamma och deras nystädade förråd. så¨, ja varför inte gå igenom de så är de gjort:) mycket smart! handla mat..? ja jag får ta de senare. :/ 


Sunes ägare Carola, Cola, kommer i morgon och hälsar på! :) 
det ska bli jätteroligt! efter två kommer dom så ska se till att vara där från hundhoppningen då :) 




det är något sjukt sugen man blir på att hopptävla med sune när man är på tävling. galet!
snart är vi där! KM nästa helg och jag ser fram emot det jättemycket! :) 


Ska göra upp en träningsplan för veckan som kommer. 
Klurar på den lite smått just nu, preliminär planering!; 


Lördag: uteritt i skogen. dressyr på en åker. Jobba med att flytta undan för skänkeln. 
Söndag: Rida ut, övergångar. Kanske Cola vill rida? :) 
Måndag: Hoppa titthinder. Ut med tunnor, filtar, koner m.m! Nämnde jag att det blir både mur och vattenmatta på tävlingen? ;) Träna på allt jag måste träna på, dvs sitsen, hjälperna, vägarna, galoppen m.m 
Tisdag: Rida ut.
Onsdag: Dressyr. gå igenom båda programmen! 
Torsdag: Ut och skritta
Fredag: Färd mot Sunnansjö. Träna för emelie. 
Lördag: Dressyr LC:1 & LB:1 Klubbmästerskap
Söndag: Clear round 80 cm, Klubbmästerskap 90 cm



gott me hö


  • packlista
  • smörja
  • knoppträna ;)
  • packa hö
  • tvätta

/Malin



sötis i pyjamas

/malin

hemkommen från falun

kom nyss hem till borlänge igen. :) 
Emelie får själv berätta hur de gick:) 
nu blir det o dricka lite kaffe sen stallet! vill åka dit lite senare så jag kan ta in dom när jag är klar, så slipper jag åka en extra gång. Julia ska föjla med! :) kulkul!

Idag blir det en liten skogstur, kanske nån åker.



Laddar för hundhoppningen i morgon. mohaha!
kul grej, ayla kommer säkert vara grymt lydig!
det kommer gå åt mycket köttebullar..den saken är säker! 



skulle behöva handla mat, men det är ju tråkigt.. :P


/Malin




påväg till stallet!

Kloka ord och sängdags

" En vinnare vågar satsa allt för att lyckas men vågar också riskera allt och förlora.
En medelmåtta vågar inte förlora och missar därför chansen att vinna"


" Den som tror att hon inte kan förlora kan besegra den som verkligen vill vinna"

"En vinnare vill lära sig nya saker hela tiden,skyller inte
ifrån sig,ytan tar sitt ansvar. Hon letar inte fel utan ser
istället möjligheterna"

Klokheterna kommer från Linda Algotsson (:



Godnatt säger jag nu. Håll tummen för K imorgon <3

 / Emelie


tadadadam 2 eller va Malin nu skrev..

RYTTAREN
Namn: Emelie Wester
Smeknamn: Emlan,Blondie,Millan
Klubb: BORS (borlänge ryttarsällskap) & SURS (sunnansjö ryttarsällskap)
Född: 5 Maj 1987
Längd: 173cm
Hårfärg: blond
Tävlat som högst,hoppning: 1.10
Tävlat som högst, dressyr: LB
Hopp- eller dressyrryttare: Hoppryttare

HÄSTEN

Namn: Primrose
Smeknamn: Pim, pim-pim, pimmsan, prisessan osv.. 

Född: 2000-06-07
Kön: Sto
Ras: Halvblod (tyskt)
Mankhöjd: ca 160
Färg: Mörk fux
Tävlad som högst, hoppning: 1,10
Tävlad som högst dressyr: Lb


Namn: Karetino
Smeknamn: Mr K, och en massa andra random namn <3

Född: 2007-01-01
Kön: Valack
Ras: Halvblod (polskt)
Mankhöjd: ca 170
Färg: Bork
Tävlad som högst, hoppning: 1 m.
Tävlad som högst dressyr: Lb

Namn: Frodo
Smeknamn: Frodde
Född: 2006-01-01
Kön: Hingst
Ras: Minishettland
Mankhöjd: ca 70-80 ?
Färg: Mörkbrun/svart
Tävlad: Nääää

UTRUSTNING RYTTARE
Hjälm: Back on track hjälmen
Säkerhetsväst: En svart..
Stövel/sko: Stövel: moutainhorse
Handskar: nån billig
Skjorta: olika
Kavaj: absolut, men mins inte märket
Spön: japp med olika längd
Sporrar: japp me olika längd där också

UTRUSTNING HÄSTEN
Transport: Umesläp
Sadel: Pessoa -hopp Röösli-dressyr
Stigbyglar: med gummisnodd och en annan sort m gummi
Stigläder: ja?
Träns: Mm typ 7-8 olika
Bett: tredelat,vanligt tränsbett, hackamore, rakt bett, tränsbett m D-ringar, gagbett, äppelbett osv.
Hjälptyglar:  snodd,graman, tiedeman, inspänningstyglar finns i stallet
Luvor: aa en del då. agria, glen gordon, eskadron osv
Schabrak: se ovan :)
Sadelgjordar: en med fårskinnsludd, två vanliga m resår och en med hopplatta
Benskydd:  Flera olika, m fårskinn & utan. Mins inte märke..
Benlindor:  Många roliga färger finns det!
Ridtäcken: Även en hel del såna ja.. :) olika märken.
Täcken: Har jag inte berättat att jag är "Täckoman" ??'



                   
/ Emelie


tamtadadam.

RYTTAREN
Namn: Malin Wester
Smeknamn: Mulle, Mafjo, trasan.
Klubb: BORS (borlänge ryttarsällskap) & SURS (sunnansjö ryttarsällskap)
Född: 17 September 1990
Längd: 169 cm
Hårfärg: ljusbrun typ
Tävlat som högst,hoppning: c-ponny, LC
Tävlat som högst, dressyr: LC:1 x)
Hopp- eller dressyrryttare: Hoppning

HÄSTEN
Namn: Silvan Sunday
Smeknamn: Sune

Född: 1997-05-18
Kön: Valack
Ras: Halvblod
Mankhöjd: strax över 150
Färg: Fux
Tävlad som högst, hoppning: klubb 90 cm
Tävlad som högst dressyr: vet inte riktigt



UTRUSTNING RYTTARE
Hjälm: Ingen aning..
Säkerhetsväst: -
Stövel/sko: Stövel: moutainhorse, och snart även cavallo.
Handskar: vet ej
Skjorta: -
Kavaj: -
Spön: ja..:)
Sporrar: med bling:D

UTRUSTNING HÄSTEN
Transport: Ingen, än! ;) 
Sadel: Princeville
Stigbyglar: med gummisnodd!
Stigläder: bruna ;P
Träns: blandannat ett three crown horseline
Bett: tredelat
Hjälptyglar:  snodd
Luvor: några st:) en eskadron blandannat
Schabrak: ett gäng!
Sadelgjordar: 1 svart jäkel
Benskydd: måste man ha märke på allt..?
Benlindor: nått tyskt
Ridtäcken: termo master o exlusive horsewear
Täcken: massvis! ;)




Det var ju mycket man fick ut av de.. 
ja tidsfördriv iallafall. läggdags! :) /Malin




Klump i magen

Kollade nyss på en film som va upplagd på en sida på facebook, från en artikel från metro.
Den var om galoppörer som hetsas att springa till de dör. Filmen var så hemskt ursh, vill inte lägga upp den på bloggen. Den finns säkert att hitta på metros sida för den som vågar kolla. Uh :( Blir så arg och lessen, får en klump i magen och kan inte för allt i världen begripa hur folk kan behandla sina hästar sådär!


Bort med ond känslan i magen och tillbaka till den bra..

            / Emelie

Tävlingsredo!

Hej på er!
Jag hinner med att blogga lite idag också ;) Pratade med Malin tidigare och trodde inte jag riktigt skulle hinna emd det. men jodå :) Ska kolla på strtalistan åsådär inför imorgon. Då ska jag med Mr k på hoppetävling som sagt! Jag hoppas han är lika laddad som mig (;

Tycker Malin & Sune var söta i sitt dressyrprogram ;) Men vi har mycket att jobba på, åå önskar jag vore där  och kunde hjälpa dig :) Sitter här hemma och kommenterar istället haha, de hjälps ju mkt.. Men duktiga ni är <3


En bild på mig och Sune :)

Har dressyrat lite på K idag. Kändes bra :) Dock gick han emot höger skänkel lite men fick igenom det och han kändes fin (: Hoppas det går bra imorgon., vore såå roligt :D

Sen var jag till Pärlby och hade hoppträning. Hade transporten med så Lady kunde åka med så Denise fick träna :) 3 stycken var dom denna gång. Skulle varit en till tjej med, men hon fick lov att jobba över.
Kul var det iallafall :) Träffade Emma & Ville också!


            / Emelie


ps. Fick inte grejerna jag beställt idag heller. Typiskt..! ds.

hoppning linje.

här kommer bilderna från när vi hoppade häromdagen. 


Träna på:
  • Följa med mer med handen så han kan sträcka ut sig! våga lätta.
  • vara tydlig med allt! galopp, vägar, inramning.


ursäkta mina ridkläder. glömde ridkläderna hemma, orkade inte hämta dom så tog ett par gamla hederliga jag hade liggandes i bilen. blåa manschester(!??!!) som jag hade på ponnytiden:) hittade dom i bispberg förut o slängde in dom i bilen.
måste bestämt ridit lady barbacka i dom för de va massvis med ladyhår. :)
/Malin

sune + flygplan

Tjohejsan!

Idag blev det en skritttur i skogen. tycker om hösten, den är riktigt mysig, vad tycker ni? 

Skogen vi red i ligger precis bredvid Dala Airport, tror nog ett stort plan lyfte för de dåna som fan! sune tyckte de va mysko men inge mer med de. inte alla som har flygplansvana hästar va? ;) 
peppar peppar..


Hästarna kom nyss in, vad mörkt de blir påengång.. gudars! 

Imorron blir det hoppetävling - falun! emelie och karetino. jag hänger med som hålla-i-häst-som-dreglar-ner-en-helt-person. typiskt karetino.. 

/malin

Utmaningen! dressyr LB:1




Ja, vi kan göra de bättre och jag hoppas det blir mycket bättre nästa lördag! taggad! ;) 

/malin

zzzfredag!

äntligen fredag!
dock var de skitsvårt o gå upp ur sängen i morse. är ju verkligen inte lika skönt o gå upp i kyla när de e varmt o jätteskönt under täcket! <3

Börjar om en timme, innan de ska jag till pappas jobb och byta bil!:) han hans stoora skåpbil, lånade den när vi hämtade hö. :) pappa ville så gärna åka ådii så. då får han väl göra de då! ;)
Snart helg alltså! det betyder..;
  • Följa syster på hopptävling - Falun!
  • ta hand om nickenyfiken då emma åker till älvdalen idag
  • vara med på hundhoppning med Ayla
  • förhoppningsvis kommer Cola, Sunes ägare :)
  • sovmorgon! ojdå, inte denna helgen nej .....
/MALIN

bonusbild!

söt sak, älskad av alla! 

Atlas!:) 


På söndag är det hundhoppning, arr SURS US. :) 
Jag är anmäld med Ayla, det kan bara sluta illa!
Emelie ska ha Atlas, sötaste pipsaken:) 


atte




Ayla älskar mig och jag älskar henne, ibland..:) <3 

/Malin

myser runt i

tänkte bara visa vad jag går runt o myser i såna här höstkvällar :)




/Malin

dummt....

Dusch sen läggdags..

precis knåpat ihop det jag skulle beställa på uppercut.se
det blev 7 ynka kronor över presentkortets belopp, man kan välja faktura eller postförskott som kostar extra, eller ta direktbetalning som är gratis. ja, vad bra tänker ja men så står det att man kan betala genom min bank inom kort. jaha, närdå!? morr!! nu kommer jag ju glömma vad jag ville ha, o storlekarna kommer försvinna. yes! :P 

nej, jag får sova på saken!:) 

Godnatt! 
/malin


Imorgon blir det en mysig skritttur i skogen:) 
Vi ska köra på bettlösa tränset!

irriterande.. + knasig Sune!

Jag har fortfarande inte fått grejerna jag beställt från exklusiv :( muu! Jag hoppas verkligen dom kommer imorgon.. *suck* Vill ju ge Malin hennes present ju!
Vi måste få dom till km så vi kan vara lika haha ;)

---------

Bjuder på lite bilder från den dagen då jag var och hjälpte Malin i stallet, när hon jobbade sent. Sune tyckte visst det var skönt att bli kliad på halsen och visade det på ett skapligt lustigt sätt! Nog för att han är lite kort i rocken till vardags, han vart ju som en shetlandsponny när han gjorde såhär!!





Jodå Sune, jag gillar din still =} Men gör de bara när ingen ser ;)

           / Emelie

Dressyr!

vad tiden går fort! då är frågan hur f*n hinner emelie med allt de hon gör om dagarna.? fortsätter bli ett mysterium :) 

Jag var iallafall vilket som tvungen att ta hand om lite hushållssysslor (disk), innan ja kunde sätta mig här. 


Nu har vi hö på skullen!! :D 
40 balar var, och de va fanimej inga små balar. puh:) 
men mkt fint hö!:) 


Dressyrpass blev det. Så nu är utmaningen genomförd!!:) 
dock är filmen på operation hos emma, alltså fixa musik till. hade ingen när jag red tyvärr!
men ett LB:1 programm blev de.:) o de får ni se i morgon senast!:) 
dock så var jag inte helt nöjd med ritten. 



Och nästan nära en hästkrock också pga missförstånd. :S men de gick bra. haha.
jag var inte själv på ridbanan nämligen. :)


fick fel galopp när jag skulle ha höger, så den galoppvolten blev felfelfel!


Men vart iallafall någolunda nöjd över hur jag satt ner i sadeln när vi red den ökade traven. bättre än när ja bara tränat på de, var lättare när det var mer "på allvar" på nå vis.. 


men, fortfarande mycket o jobba på:) 





bråkade lite på han o ville han skulle lyssna noga på skänkeln. 
han blev sur o gjorde nån liten bock men jag gav mig inte, tillslut lyssnade han bra o båda va nöjda!:) 
Det blir ju lixom inte bra om han skiter i skänklarna :S ;)
//Malin



/Malin

Matdags (;

Sitter och väntar på att karln ska komma hem =P Maten är klar faktiskt så nu kan han inte gnälla om att jag var sen iaf haha!
Kom på nu att jag har ju lite bilder och filmer från hoppningen igår. Annalena var med och hjälpte mig och när jag red så var hon fotograf ;) Känns lite lyxigt när någon är med och tar kort på en haha!
Får se om jag hinner lägga upp det idag.

Karetino skötte sig iallafall bra på träningen, hans svaghet är när det blir kombinationer på diagonaler. Det är något som vi måste jobba på. Även att han måste ta skänkeln snabbare, när det blir jobbigt orkar han inte riktigt och då kan han bjuda på lite protest, typ bock språng eller så. ( men han är ju "bara" bäbis haha) Okej. Skärpning. Det måste vi jobba på så att det blir bättre. Han måste bli kvickare, får mer "go" i sig. Jag har lite övningar på lager så vi ska träna på massor ;)


Nu kommer karln! Matdags ;D potatisgratäng, nå pepparkött å bea sås (:

               / Emelie

Dressyrlektion

Eftermiddagen/kvällen har bestått av stallskötsel,ridning och dressyrlektion :) Alltså, jag höll lektion. Idag var dom 4 stycken som red. Det var lika kul som alltid :D Tjejerna red väl, fick jobba lite och resultatet vart bra ;) Dom fick träna på Lb:1an. Jag hoppas dom tyckte det var en rolig lektion, det såg så ut iaf ;)
Dom fick "leka" lite följa-John efter Frida eftersom hon kunde programmet. Såg så gulligt ut så!


Imorgon väntar lite jobb, sen ridning av båda pollarna ( precis som vilken dag som helst alltså haha) Sen klockan 17:30 ska jag ha hopplektion i Pärlby. Som det ser ut nu är dom 4 stycken som ska träna. Kulkul!! :D

    / Emelie


chaps o sporrar

Lite småtrött på morgonen.. men de går väl över :)
Utsläpp och mockning på g, sen jobb. 

Har föressten glömt skriva att chapsen jag köpte passade!:) 
Använt dom i två dagar nu. SKönt o ha något lite nyare. 





Hade dessutom sporrar på mig igår på sune, första gången.

Det funkade bra!  :) 
hade vanliga kulsporrar som ja lånade av emma. 
Jag har ju egna sporrar men inga remmar till dom än.:P 
ska införskaffa de!:) 



Nej, hästarna vill ut! :) 

och äntligen, IDAG, hämtar vi faktiskt hö. punkt. 
/Malin*


Även jag har en duktig hoppehäst :)

Hemkommen från ännu en toppen träning för John ;)
Hinner inte lägga ut några bilder ikväll, utan det får bli imorgon istället. Måste komma i säng nu för det blir antagligen tidigt jobb imorgon. Vilket jag hoppas också eftersom jag har två träningar på kvällen ;)
Karetino skötte sig bra på träningen, har en massa tips som jag tänker följa och träna på! Det är en del saker som måste förbättras :) Men han är ändå såå duktig min bäbis <3

Är nöjd med båda hästarna idag (:

Dagens Hiss: Går absolut till min duktiga karl som fixat lysen utanför stallet-såååmysigt vart det! ÅÅ perfekt nu när mörkret kommit :) Nattlampan i stallet är också fixad, och även dörr stoppen till stalldörren :) Dessutom hade han tagit in Pimmsan och bytt täcke på henne och gett henne mat! Way to go! ;D
Dagens Diss: Att det är långt mellan mig och syster :( Vill ha henne nära mig så jag kan hjälpa henne med allt :) Med sune åså.. Så då kan bli bäst ;) hihi <3

Nej nu måste jag sova. Hoppas jag hinner blogga något imorgon. Den som lever får se (:

Pussånattnatt

                 / Emelie

duktig hopphäst och stukad tumme på malin

God dagens! 

passar på o skriva medans det är reklam på "bonde söker fru" :)


Idag blev de ingen höhämtning, suck o åter suck! försökte få tag på en annan bonde i hedemora istället för han i avesta, men han vägrade svara så struntade i de idag. dock så ringde han när vi var i stallet, så i morgon blir det höhämtning! småbal blir det istället. :) blir nog skitbra de! 





hoppträningen idag då.

Bad emelie om tips o råd, så vi körde på en linje med 5 galoppsprång emellan. 
Jobbad med att få in 6 galoppsprång och även fyra galoppsprång. försökte med sju men gick inte riktigt.
Jobbade mest med antalen galoppsprång på lägre höjd, dsv 50-60 cm. sen höjde vi upp mot 80-90 cm och då tog vi 5 språng. Fick jobba mycket med min ridning, räta upp mig, blicken framåt, rama in hästen och få rätt galopp. 
Sune var jätteduktig! Han skötte sig bra o rättade galoppen bra. De e bara jag som måste va mer nogrann och verkligen rida hela tiden!:) 

Inget kommer utav sig självt..

Emma tog kort och filmade så de kommer ut i morgon! :) 


Ja, ni kanske undrar varför jag skrev stukad tumme i rubriken.. Jovisst, kom tokigt en gång med ett stort hopp och dålig landning, då min högra tumme lixom hamna på fel sida mankammen, ajaj! det gör ont..!:( 
Men tog om det med tydligare väg och bättre ridning o de gick mycket bättre då:) 
Man lär sig av sina misstag! 
snälla sune som hoppar ändå:) trots klantig ryttare. 


annars, duktigt o nöjt ekipage!! :) 



Man blir så glad när man får höra att man passar ihop med hästen. Fick höra det idag.:) 








//Malin

Tiden rinner iväg

Jag måste bege mig ut till stallet nu. Men jag borde hinna höra av mig då jag är tillbaka hemma igen!
Ha de gott sålänge ;)



            / Emelie

Tagga träning (;

Snart är det dags att plocka in lille pojken och borsta honom fin inför hoppträning :) Smet in en sväng nu och åt lite mat. Annars orkar jag inte rida ordentligt.. Har dressyrat lite på Pim för en stund sen. Gick ganska bra, men fick inte så bra känsla.. Ja är lite ovan att rida i dressyr sadeln.. dressyrar hellre i hoppsadeln =P Nåväl, iallafall så va hon ganska lugn och riktigt avslappnad emmelanåt (:
Carro kom förbi och hälsade på! Och det var inte igår kan ja lova :) Men den lilla fröken sticker snart utomland ( SOM om hon inte varit borta från byn tillräckligt länge?? haha) nåväl. hon kommer ju hem sen igen iaf :) en stund åtminstone ;)

Dessutom är min sadelkammare fylld med en viss vit herres saker (: Min nya hyresgäst kom med grejer, på lördag kommer nog själva pollehästen också :) Dom är så välkomna så!
Och en annan rolig grej har vi också på gång.. hittade det i nya nummret av häst&ryttare. Hoppas vi kommer med :) Tror det kan vara nyttigt och lärorikt ;D


              / Emelie

handlaaa

tror jag fått någon form av köptvångspanik. måste handla...(!) 
egentligen inte. kikar bara på tradera om man kan göra något fynd..:)
och vad det egentligen är jag behöver från hööks osv.
Roligt o kika runt lite, samtidigt som man äter en macka o dricker kaffe :)

emma va tarv o ville ta ut pållehästar så då fick hon väl göra de då.:) ska dit snart o mocka. :) 

/Malin




en koncentrerad Malin, undra vad sune gör där egentligen..:) 



svårt o välja

grymt svårt o bestämma vad man ska ha.. får ta de i morgon istället.:) 

finns mycket fina underkläder o badkläder!:) nämligen på uppercut jag fick presentkort, kul! :) 






Nu blir det sängen för min del, i morgon är de min tur att ta ut hästarna!:) 
ska mocka på morgonen också så de är gjort, tur till avesta i morgon! 

Godnatt folket! :)
/Malin

Tack Älskling!

Idag fick jag min födelsedagspresent från Johan. :) 
blev jätteglad o det var behövligt! <3 
ett presentkort på en affär på nätet. :) 
Love U! 



/Malin

Godnatt Världen

Nu smiter jag in i duschen och sen tänker ja gömma mig under täcket (;

~Dagens att tänka på..~
Du skapar dina egna sanningar

Våga tro på dig själv, släng bort alla dumma tankar och försök tänka positivt. Se ditt mål. Och våga ta dig mot målet! Det gör så otroligt mycket vart man har sina tankar. Du är värd ätt lyckas! Ingen är så bra på att vara just du som du själv är :)



                / Emelie

hoppbilderna

Jag lovade er hoppbilderna från longeringen, och här kommer dom!:)










Sen blev de två riktiga fail-bilder när han hoppade den lite högre höjden.. 
Det bjuder vi på ;) 




bilderna var inte så smickrande om jag säger så :) 
sötsune <3


/Malin

Ett rykte kan bli sanning

Längtar tills imorgon :) Då är det John träning igen. Känns bra det, så är vi redo inför lördagen sen (; SKa bli kulkul! Om jag hinner rida Pim imorgon också (beror på när jobbet slutar) tänkte jag dressyra lite. Försöka rida igenom dressyrprogrammet.. hihi min lilla stjärna<3


Dagens Hiss: till alla som hjälper mig och ställer upp för mig :) Ni anar inte hur mkt det betyder <3 Så glad över allt ;D
Dagens Diss: till folk som inte kan sköta sitt eget utan måste prata dumt om andras och lägga sig i. Man ska vara snäll mot varandra och hålla mun om det inte är något vettigt att säga.. Inte få för sig saker, och om man nu får sör sig saker så kan man ta upp det med personen i fråga om man nu är så orolig. Inte prata runt med andra om det. Ett rykte skapas så otroligt fort, från mun till mun. Tillslut har det blivit till en sanning. Tänk på vad ni säger snälla gott folk.

          / Emelie

Här har vi lösningen!

Kom precis på den ultimata lösningen för syster min. hennes stoora problem om vilken häst hon ska ta på hubertusjakten. Jag vet!! :) 

Det är bara att gå till något labb och klona dig, hur lätt som helst! :) 
sen va du ska göra med emelie2 efter är en annan sak.

mockhjälp kanske? :) eller en helt egen tränare som bara lever för dig! eller varför inte låta hon ta alla jobbskift så du bara får mysa me pållarna hela dagarna? 

grymt bra idé, jag vet! ;)


du kan tacka mig senare!
/malin

transportdrömmar

Blev en tur idag med:) 
vi skrittade runt i skogen sen ut på en åkeräng typ och tränade lite dressyr inför KM. 
Det jag är mest nervös över är min sits! måste verkligen träna träna träna på att sitta ner i sadeln.
speciellt i den ökade traven. går bra i början men blir de minsta felet så flyger ja ba runt känns de som. nåväl, finns lite tid till träning iallafall!:)

Måste även nöta in galoppfattningar, grabben tar gärna fel galopp ibland. alltså,jag måste träna på att vara tydligare i mina fattningar.
Annars så är han superduktig!:) 


trist väder då vi fick lite regn på oss. *min nysmorda sadel..*ohno!
skitsaksamma, man dör inte av lite regn. 


liite stort pannband kanske..?=)



Dock inget aubiose, så blev en billig dag;) 







Förövrigt så har jag funderingar på en egen transport.
Hittade en på blocket som jag får köra med min bil och med B-behörighet. :) 
skulle duga så länge, den var dessutom besiktad, tummen upp! 

ska spåna mer på det, skulle vara så skönt och ha en egen! som man dessutom kör lagligt med.. 
för man vet ju aldrig när man får tummen ur röva o börja plugga BE-kort. 

/MALIN


Sälen, skor & Hubertusjaktsfundering

Idag vart en riktigt lång arbetsdag.. 12 timmar satt jag i den där lastbilen =P
Menmen, det behövs ju pengar :) Har vart i sälen å hämtat flis, å de är ju en bit att åka. Nåväl. När jag kom hem va jag givetvis ute med hästarna <3 mys hästar! Dom kan alltid få en på bra humör. Dom är så charmiga båda två :) Pim med sitt försiktiga, nyfikna sätt och Karetino med sitt busiga,lustiga sätt (: haha ja dom behöver upplevas, det går inte att beskriva..

En spännande grej är på gång (: Eller kanske åtminstone.. Får se vad det kan leda till . Mer tänker ja inte tala om för ja vet knappt något om det själv =P Men spännande är det och voore sååå kuul ;D

Idag fick hästarna nya skor :) Bästaste Anki var här och skodde både pim & K. Snälla Denise hjälpte mig att ta in hästarna, och ut dom sen då jag inte hann hem från jobbet =P Stort tack!
Känns skönt att den är nya sulor på. Nu är det bara att rida på igen.

Fundering.. Vem av hästarna ska jag rida på hubertusjakten?? Pim vore roligt, för vi har hoppat lite terräng hinder förut, hon är vanare än K med många andra hästar-att rida i stor grupp. Och det vore kul att ta ut henne på det när hon inte vill hoppetävla. Mr K vore roligt för det vore super nyttig träning för honom. Att få åka iväg på något helt annat! Dessutom åker han smalt så han kan ev åka ihop med typ Sune om han kan åka smalt.
ÅÅååh grymt svårt! Tror att båda hästarna skulle tycka det var kul :)



              / Emelie

Mammis place

Åkte hem till mammsen o hämtade tidningen "häst o ryttare".
Passade på o slänga in ett schabrak i tvätten :) vänta på att de blir klart sen slänga in nästa schabrak.
mammor är bra ibland! :)



sen blir de stallet! rida o kanske aubiose.


Imorgon drar jag o emma till avesta o hämtar lite hö. :)

/Malin


hupphupp!

dusch, telefonprat, frulle, hårblås, smink, platttåånga, dator! 

sen är ja typ klar för work! 



Idag blir de en skrutttur i skogen:) med lite skritt o ev trav. 
kanske ska med emma till aubiose, vi får se :) 
behöver köpa sporrremmar, eller om ja beställer de från nån hemsida, lets see..


Vi har anmält oss till föreläsning nästa vecka. 
den handlar om mental träning. 

Förra året var jag och Emelie på nån liknande föreläsning på samma ställe, Fornby. 
kanske samma föreläsare, jag inte vet.  




nej, frukost va de ja! tjio! /Malin



På gång

Kom precis på en liten tävling jag ska utmana Emelie i. :) 

Men det blir senare i höst, när mörkret kommit på riktigt.


Kan ni gissa vad de e för tävling? ;)

ledtråd: vi ska synas!

/Malin

bildbomb
















De va några bilder iallafall.
ska lägga upp hoppbilderna senare.:) 
roliga skutt grabben gör;) 


/Malin



Jag har hittat den!!

Jag har hittat den bruna kavajen jag vill ha! den ser precis ut så som jag vill ha den! 

mörkbrun med kritstrecksränder. vart fanken får jag tag på 1199 kronor?? Damn!!

också från cheval..


Firenze ridkavaj dam från Lamicell

Firenze ridkavaj dam från Lamicell



Kära trisslott. var en vinst och gör mig lycklig! (och snygg på tävlingarna.)

/Malin

Jatack!

Hittade den här snygga tröjan på cheval ridsport
Älskar färgen och den såg väldigt skön ut!:)
snygg va?
1498 :-
Softshelljacka Bolera från Equiline



/Malin



äntligen

Nu har jag fått bilderna av emma! :D
det var bilder från longeringen och så tog vi lite snygga bilder på grabben också, dom dyker snart upp!:) 

så kul att hon har en systemkamera, och så kul att hon tycker om o fota. väldigt duktig på de å ju:) 
jag och sune ställer mer än gärna upp som modeller!;) 




Dagen i stallet blev mest stallpyssel som ja skrev tidigare, tänkte gå en snoa med sune men han fick en genomputsning istället, klockan bara rann iväg..:S

Jag borstade iallafall av 5 schabrak jag ska sälja i morgon till min gamla stallhyresvärd:) hon kommer till mitt jobb och hämtar upp dom i morrn. skönt o få undan lite så man har plats till annat :) 


Sen så smörjde jag sadeln. tvålade o fettade in den. så nu hoppas ja den slutar knarra. ;) 
den har gjort de sen jag hämtade hem den, så hoppas den håller tyst nu:)



borstade även av två till schabrak som ska på tvätt. agriaschabraket och ett vitt som jag ska ha på dressyrKM. måste ju va snygga då.:) knoppar blir de å. gudars!! 


inte säker om malin och knoppar går ihop så bra, men ja lär väl;)
det är ju trots allt dressyr vi talar om.


men söndagen=hoppningen blir de inte en enda knoppjävel, då blir de luvan på istället!:) inte bestämt mig än vad vi ska ha för färgmatchning på oss ännu, antingen brunt/beige eller marinblått. :) 



smakprov..

/Malin

Gilla eller Ogilla?

Ja det tycks vara den stoora frågan...

Gillar varandra? :)

ogillar varandra? :(


Myyys <3

      / Emelie

ps.Notera att vi körde på VITA benlindor dagen till ära ;) Vi kändes oss såå dressyriga! ds.

Husmanskost..

Hästarna motionerade för dagen och jag får vackert kliva in i huset och laga mat =P Blää tråkigt, tycker inte om att laga mat. Speciellt inte denna husmanskost karln helst av allt alltid vill äta tror ja =P
TrÅkiGa PoTaTIsAr m köttbullar, lingonsylt å sås. BLä för potatisar! Dom är sååå tråkiga! Dagens Diss Åt Potatisen! Mycke mycke godare med mackaroner *haha*

Karetino fick skritta fram en sväng kring byn sedan dressyrade vi lite på ridbanan. Kände efter lite hur det kändes att rida med gagbettet, kändes ganska okej. Dock "krullar" han ihop sig lite så fick tänka lite mera framåt. Men kändes ändå bra, är nöjd med honom :) När jag kom upp till ridbanan stod där en massa cyklar parkerade och dörren till vår klubbstuga stod öppen.. Där inne hade US möte för fulla muggar :) Roligt! Hejja tjejer!
Primrose fick träna lite NH. Hon börjar förstå det nu :) Men lite lustig är hon, ena stunden lyssnar hon på så små fina signaler till att andra stunden stå och fundera och titta på något heeelt annat.. =P Men det gick bra iaf :)

Puss på mina älskade pollehästar <3

        / Emelie

regn regn regn

Imorse var det en frusen sune i sin box. inte nog med det så va de riktigt trökigt väder, regnade massor.. så sune fick stå inne o mysa i täcken och äta hö så tog emma ut han senare. han blev iallafall varm..:)

Nu blir det o sova i pyjamas för hans del. :) 
Och klippningen vi ska göra blir nog bara halsen och ner lite på bogen, så får rumpan va varm med massa päls. 

Eftersom han fick spruta igår blir det en lugn promenix idag, ut och skritta lite. kanske kan passa på o smörja sadeln då, lite stallpyssel:) 




Har hittat ett par ridstövlar i märket cavallo som jag ska köpa:)
dom är begagnade, men ska nog passa. den här gången har jag granskat alla måtten!! ;) 
snygga var dom iallafall. 
Kommer förhoppningsvis nästa vecka, innan Km hoppas jag :) 

/Malin


Nya saker (: Igen ;)

Hemkommen från jobbet och ska strax springa ut till stallet och greja :)
Tänkte visa lite vad jag vunnit på tradera. Råkade lägga lite bud där för någon dag sen *ooopppsss*

Ridtäcke
***COZY RIDTÄCKE FLEECE*** FULL
Fleecetäcke med hals ( ett till K & ett till Pim)


Team Ö-V
verkar vara populärt ;) Endast en plats återstår.. Får se vem som kniper den hihi :)
Nu ska jag ut och rida, hej på en stund!

            / Emelie


måndag!

Godmorgon på er!
Sitter här lite småtrött, ska snart fara till stallet så fort ja blitt o sett ut som människa igen..:) 
börjar åtta idag och hästarna ska ut innan de så de e bara o sätta fart. 

Vi hörs sen :) 

/Malin

det går fort!

Kom på att det är två veckor kvar till KM! 
de va lite nervöst..:)
dags o börja träna mer seriöst både med hoppning och dressyrprogrammen. 


Träna sits i dressyren och i hoppningen lite med avsprång osv. ska nog träna lite studs i veckan. 

Hoppas systeryster vill komma o hjälpa oss:) träning och kanske lastning. om hon har tid, hon är så upptagen den damen så ;) 
'

/Malin

<3

Snart är du min!

Sängdags

Dagen tog slut lika fort dom vanligt, har planerat för Team Ö-V nu och väntar på att dom som är intresserade ska höra av sig :)
Några stycken är vi iallafall hittills. Jag tror vi kommer få hur kul som helst!

En bild från dagens ridtur på K :)

Älskade pollehäst <3

Sov gott allesammans :) Nu laddar vi för ny vecka med roliga träningar på uppe på häst och nere på marken ;)

              / Emelie

ps.Grattis Malin till att Sune gick igenom ;) super ponnyn! Jaa din utmaning förlängs till och med torsdag. Puss! ds.

Riddare? Stålmannen?

Japp, håll i er, jag fick mig ett gott skratt iaf ;)

hihi såå söööt ;D

Han undrade nog lite va han hade på sig för något.. ;)

       / Emelie

Här har ni filmen..

Från 90 banan. En sur Pim, ja ni ser väl själva =P

http://www.youtube.com/watch?v=L8Uab1dfp4o


Söt Pim <3

            / Emelie

Skvaller..

pratade med emelie i telefon när hon provade täcket på karetino.

det komme en del skratt från hennes sida luren så väntar med glädje på bilderna hon ska lägga ut :)


/Malin

Glad Tjej!!

Det känns sjukt bra o jag är så glad!! 

så ni kan ju gissa att besiktningen gick bra! ;) 

Härliga sunelur, underbara häst som snart är min:) 



Det enda var att han behöver få tänderna raspade, var lite svullen i kinden. 
men annars. Utan Anmärkning på alla ben o allting! 
Veterinären tyckte absolut jag skulle köpa honom:) 


Så dagens HISS: Sune!! Vi kommer få de så bra ihop! <3 


Diss:
? vet inte, är bara så glad just nu (: 


/Malin


<3
välkommen in i mitt liv <3

Toppen Träningar

Nu är jag hemkommen från Pärlby :)
Har alltid en sån härlig känsla i kroppen efter att jag haft träningar! Det är ju så roligt :D
Blir såå glad av att se allas framsteg, ja för jag tycker verkligen ALLA gör framsteg! Det glädjer mig massor om lilla jag kan hjälpa andra :)

Första lektionen var två tjejer med på sina ponnysar, det gick kanon bra för båda två! När dom bestämmde sig och vågade ;) Hoppade bana med dom, en väldigt enkel 5 hinder med en linje.
Sen var det lite paus mellan lektinonerna, då hjälpte jag Fanny att frisera lilla Coccos :) Jag hoppas dom vart nöjda, jag tycker han vart så söt så ;)

Andra lektionen red två andra tjejer med på sina hästar :) Dom fick också hoppa bana, men med fler hinder och lite mer avancerade vägar. Dessa två tjejer har gjrot otroliga framsteg med sina hästar! Jag hoppas verkligen dom belönar sig själva över allt jobb dom gjort! :)

Innan jag åkte till Pärlby så red jag en tur på Mr K i duggregnet. Det var ganska mysigt faktiskt :)
Skrittade mest, provade rida honom på gagbettet. Funkade bra idag iaf (: Ska prova någon mer dag i veckan.
Klättrade i lite backar med honom, här ska byggas r-u-m-p-a (;

Fick en hel påse med prylar från snälla Elina idag ;D Skulle köpa ett täcke av henne och då skickade hon med lite mera saker :) Tänkte gå ut och prova det på K stax, bild kommer ja lovar ;)

     / Emelie

Dags o fara!

Städat och tvättat!

Nu far jag till stallet och inväntar veterinären!:) besiktning och första delen av grundvaccinationen. :) 

Sen ska vi slänga upp ungefär ett o ett halvt ton hö på höskullen! YEah!!
nemas problemas.. jag kommer sova gott ikväll!:) 


hörs o syns! /Malin




systrarna wester

Längtar till nästa vecka då jag får presenten från emelie!:) 
ett ridtäcke med broderat "systrarna wester" på¨. kan de bli bättre? nje! 
brunt med guldkant tror ja hon sa. hur snyggt som helst! 

har dessutom letat länge efter ett bra ridtäcke, dock inte hittat nått än..


Hon har beställt ett likadant, så ni kan ju gissa vilka som kommer va snyggast ute på tävlingsbanorna !? ;) 

/Malin




Gillar den här bilden! tycker den ser så lycklig ut på nå vis. glädjen mellan häst o ryttare..:) vad tycker ni?


gårdagens dressyr

åkte och red iallafall igår, jag tänkte.. äh, vafan! ja hinner med allt ändå!:) vill träffa sune! 

hann jag?
jo näästan. det blev pizza istället för hemlagat:P menmen. 
dusch och fix sen vidare mot gustafs på lite fest. senare krogen med en härlig karl som bjöd. helt rätt;) många grattiskramar m.m m.m. 
Kvällen va okej, men haft roligare.. 


Ja, ridpasset då? :) vi red på banan, dressyr! red igenom båda programmen så vitt jag kom ihåg dom.. *nanana*

men eftersom emma drog till ikea och hööks försvann min filmare!:O oh no!
så måste nog erkänna att jag har en känsla av att bli underkänd på min utmaning!! jag har ju inget bevis! :((
sista dagen är ju idag och sune ska besiktas-ingen ridning.. snyft o snörvel..
får be snällt om en ny chans kanske..? :) 




i vilket fall som helst, sune kändes jättebra! 
Jag jobbade mycket med min sits. som tex sitta ner i traven vilket jag har rätt svårt för, men det gick bra med dressyrläder på stiglädren.:) sune jobbade fint o mjukt och allt klaffade! :) 
Härligt ridpass!!



Och idag vid ca 17.00 kommer förhoppningsvis besiktningen ske. annars vet jag inte vad jag ska ta mig till! blir ju aldrig av..:P 
Börjar bli nervös men ja hinner nog bli mer nervös. äh fan. de SKA gå bra!
/Malin

Laga hovar med silvertejp?

Godförmiddag gott folk :)
Nu är jag snart på väg mot lilla affären i byn för att hämta mitt paket från hööks. Det är nog ett ganska litet paket.. å med lite halvroliga prylar bara =P Längtar tills paketet från exklusive horsewear kommer :D *gillagilla*
Sen när jag kommer tillbaka ska jag fixa klart stallet, hann inte göra det innan karln ville dricka kaffe, sen tänkte jag rida Mr K :) Blir nog en relativt lugn tur eftersom han har så lösa skor! Tror ni man kan tejpa fast dom med silvertejp? haha :) Dom sitter ju fortfarande kvar, men bara sådär lite extra liksom.. Ni vet väl att det som inte går att laga med silvertejp- DET är trasigt! ;)

Nu hinner jag inte filura mera här på datorn just nu :) Kommer in sen å ska planera mera för dagens träningar.

        / Emelie

Kurragömma?

Verkar som Denise och Karetino leker kurragömma haha :D Gulligt kort :) Hittade det faktiskt när jag sökte på Karetino på google =P

Nu är det dags för mig att gå upp mot sängen! Vi tänkte se en film där uppe ist. Skönt de, kan man somna när man vill.
Tänkte ladda upp filmen från 90cm banan så ni får se, men gör det imorgon. (:

Nästa söndag är det föresten hundhoppning här i byn. Det är US-tjejerna som anordnar detta ;) Duktiga tjejer! Way to go! Jag och Atlas ska hoppa 50 cm & 60 cm. Lika så Malin & Ayla ;D Det kan bli skoj! haha Team Systrarna Wester ska vinna ;)

Sov gott <3

        / Emelie

Myskväll!

Karln kom hem, vi fick i oss lite mat och nu sitter vi och tittar på en film (:
Om sanningen ska fram så är mitt humör inte på topp efter dagens tävling. Men jag kan inte göra mkt åt saken just nu. Tur för Pim att hon är så söt <3

Dimmit värre var det imorse iaf =P

Imorgon väntar ridning på Pim & K. Ska hämta lite saker på affären från hööks som ja beställde förut. De kom i fredags. Får se om jag hämtar det före jag rider K, om ja ska prova gagbettet på honom. Det visar sig (:
Sen vid 3 har jag första hopplektionen i Pärlby och vid 5 har jag en andra hopplektion. Tråkgit nog verkar det vara få ekipage i båda grupperna. Det är lite synd det.. Är roligare när det är flera, så det blir en hel grupp.
Men det blir ju såhär när de är spridda träningar, inga fasta platser. Jag hoppas det flytar på mer och att fler vill träna regelbundet, annars tappar man lite motivationen när folk inte är intresserade =P
Men än är den inte borta på långa vägar :) Allt känns väl lite hårt just nu bara =P

Älskar min guldklimp <3 Ångrar inte en sekund att jag köpte honom <3

            / Emelie

Omröstning!

Eftersom fröken Primrose inte vill vara hopphäst på tävlingsbanan så behöver hon ett annat yrke.
Därför röstar vi nu om hon ska vara :

1. Dressyrhäst ?
Fördelar - Finns inga hinder som stör på banan. Blir något helt annat.
Nackdelar - Mitt intresse för att tävla dressyr är litet, min sits, hennes nerver.

2. Mamma ?
Fördelar - Hon kan få fina föl som istället kan ta platsen som snäll & duktig hoppehäst.
Nackdelar - Tänk om något går fel.. Tänk om hon inte vill ha bäbis?


Alternativ nr 3 ?
Både mammahäst och eventuellt tävla dressyr.
Fördelar - Jag får bäbishäst, jobbar mer med dressyren givetvis och får då en större ridbarhet hos henne
Nackdelar - Karln kan bli ett problem.. "En häst till??" =P



      / Emelie

Motgång..

Ja det kan ju inte alltid bli framgångar. Ibland kommer motgångarna också, tyvärr lite för ofta med fuxfian.
Trodde hon mognat lite och tänkt om, men ne-ej då..
På framridningen och framhoppningen kändes allt mkt bra, hon bjöd för fullt, hoppade perfekt åsåvidare. Sen inna på banan, mot första hindret så "dör" hon bara. Hon surar ihop totalt, pekar finger åt en å tänker minsan göra som hon vill. Suck :( Ni kan få se film om ni vill? Kommentera isf, annars lägger ja inte upp den.
I första klassen, 90 cm fick jag iallafall runt henne, hon stoppade två ggr på 6:an. Men surade ihop på flera ställen så stilfull ridning var det ju inte tal om.
Till andra klassen kändes framhoppningen ännu bättre, dock gick det ännu sämre inne på banan. stoppa en gång på 1:an sen 2 ggr på 5:an. Och hon tittade inte på hindren å tyckte dom var läskiga, hon surade bara ihop. Dessutom var det samma bana på 90 cm som grunden i 1m.

Blir att kännas väldigt hopplöst, har provat allt med henne känns det som. Hon är genomkollad av veterinär, å allt. Alla pusselbitar borde vara på plats, men hon vill inte verkar det som. Många är imonerade av mitt tålamod med denna damen. Men just nu vet ja inte om ja orkar mera, motivationen,självfortroendet, ja allt försvinner liksom. Det kanske inte är någon idèe att tävla henne mer. Inte i hoppning iaf :(



Tänk om du kunde ställa upp lite tillbaka tokfia <3

          / Emelie

Grattis Sis :)

Stort grattis till söta lillasyster som fyller år ;D Hon har fått veta sin present nu iaf, även om hon inte fått den än. Det blir troligtvis under veckan som kommer. Hon får berätta själv sen (: Undrar också när hon ska genomföra sin utmaning? =P

Vi bjuder på en bild från förr ;) Glada systrar och en Sanna i mitten! 


Malin & Rotax <3

 / Emelie

HIPPHIPP!

Hej hopp!!

Grattis till mig som fyller 21år idag! ;)



mamma och lg var nyss här på fika. :) 
Dagen har annars gått till att sälja iväg soffan, mockat o smörjt träns + förbygel, fika två gånger och städat lite smått. borde dammsuga nu men vet inte om ja ska dra o rida istället.. :) Ikväll vankas de lite smått födelsedagsfirande. få se vart o när bara. även hunnit med bolaget. :) 

nej, jag lär väl sätta fart! ska ta in hästarna också så vill få ihop de med bra tid om ja ska rida, eller om herrn helt enkelt får en vilodag.. vill helst inte stressa så förbannat..:/ 



Idag åkte Hefner och Sarah från Hovgården, flyttat till Mora nu.
Önskar dom stort lycka till o ha de så bra! :) kommer sakna er! 



/Malin

Saknar den tiden faktiskt



 Längtar tillbaka.. Var en väldigt speciell upplevelse att få vara på Strömsholm i 3 veckor. Med all ridning och allt som vi gjorde. Det har iallafall gett mig väldigt mycket :) Tror jag utvecklades som människa där! Vuxet va? :)





 Bilderna har en tjej från kursen tagit :) Anna Larsson. Jag var inte så bra på att ta kort där. Tråkigt i efterhand men men =P
Längtar tillbaka till Strömsholm. Men vem vet, en vacker dag kanske jag är där igen (:


        / Emelie

Ge mig? (:

Snygg 3-årig hoppvalack säljes mycket förmånligt
Snygg 3-årig hoppvalack säljes mycket förmånligt. Hästar säljes
Typ: Stora hästar  -  Inriktning: Allround  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2008  
Valack f-2008

e. Colman ue: Julio Mariner

Har pass chipp o full stam.
162 cm.

Kommer direkt från uppfödaren, grön i hantering men snäll.
Ej inriden. Korrekt exteriört.
Trevliga gångarter, löshoppar MYCKET bra.

Säljes till mycket förmånligt pris pga platsbrist vid installning.

Ring för mer info ej prov ej foder ej mail
 
 
 
Pris  28 000 kr


Någon som vill sponsra mig kanske? haha (:  För den som har 28 lax i bakfickan hittas annonsen på hastnet.se

          / Emelie

Sovdags

Nu är det dags för mig att krypa till kojs. Klockan ringer som ni förstår tidigt imorgon. Ska rida väl, ja lovar ;)
Annalena följer med mig imorgon, tur det att någon kan följa med och hjälpa mig!
Jag hoppas syster kan följa med helgen efter när det är Falun :)

Hoppas på en bra helg för övrigt också :) Sitter och funderar lite över Team Ö-V. Verkar iallafall finnas intresse från folk att hänga på min ide! Tänkte klura lite mera och dikta ihop nå vackert, sen ta med det på söndag till Pärlby. Elina har hjälpt mig att ta fram schabraken så tänkte att vi skulle kolla över planen lite. Sen är det nog bara att dra igång ;) Är riktigt pepp! Massa kul ska vi ha ;D

          / Emelie

Men HERREGUD

http://www.youtube.com/watch?v=opMiCyoRzYM&feature=player_embedded

Har ni någon minut över, kolla då in denna filmen..
*hrm* behöver jag ens säga vad jag tycker om det? Jag blir faktiskt förbannad!

   
/ Emelie

snipp snapp..

Blev en lugn fredagskväll, riktigt skönt! kollar på en film på tvn men blev nyheter nu. ackack... 

Imorgon önskar vi Emelie ett stort lycka till med Pimpim i Leksand på tävlingen!:) 
Och jag får vakna upp i rollen som ett födelsedagsbarn;) 


Dagens Hiss: Sune!! Hans framsteg gör en så glad!:)

Dagens Diss: att jag skar mig i fingret två gånger idag på jobbet. de e två gånger för mkt..:S men inte grinar jag för de..:) 



söta fossingar




Nej nu är det tack o godnatt! 
Imorgon är det soffförsäljning förhoppningsvis:) alltså, en tur till bispberg!
/Malin

Lurviga hästar?

Karetino börjar iallafall att bli väldigt lurvig.. Han har aldrig blivit klippt någon gång, så det kan bli spännande =O
Jag hoppas att han håller sig på mattan, är så svårt att få klippningen bra annars =P Har iallafall varit och köpt nya skär till klippmaskinen idag. Är väl inte riktigt dags än, men snart så!
Pim hade helelr aldrig blivit klippt innan jag gjorde det. Hon tycker det är lite läskigt, men det brukar gå bra :) Hon blir förbannad när man är typ nere på benen och under magen, men att bli klippt i ansiktet går bara haha knasiga häst :)

Får se hur många andra som hör av sig denna höst/vinter och vill ha sina hästar klippta :) Jag brukar hjälpa andra med det, dock på egen risk! haha (: Men alla som jag klippt hästar åt har blivit nöjda iaf.

       / Emelie

Det Närmar Sig..

Malins födelsedag alltså :) Imorgon fyller lilla lillasyster år :D
Min överraskning har inte planerats färdigt riktigt.. men blir nog till veckan som kommer iaf! Synd att det inte blir på hennes dag, men hon ska iallafall få veta vad det är :) Hoppas hon blir glad!


    ( säg inget om ridstilen tack ^^ )

Finns massor som jag längtar till nu :)
*alla tävlingar med båda hästarna
*träningar, både där jag får träna och träningar som jag håller i
*Team Ö-V
*Hubertusjakten
*Globen
å säkert en massa mer (:


Nästa vecka är det John träning igen. Funderar vilken av pollehästarna som ska få åka med.. Det lutar åt Karetino, bara hovis hinner komma innan. Hans skor sitter löst :( = dagens diss! Jag hoppas att hon hinner komma innan, det vore bra om han fick hoppa då för han ska ju startas helgen efter (:

          / Emelie

Se där ja


Detta var det i det lilla gröna paketet som kom :) Ett jakt bett. Provade rida Pim på det idag och det funkade bra! Ska prova det på K också. Skrutten <3 Han stod och kikade så nyfiket när jag höll på i stallet och packade ihop alla saker. Kanske tror han att han ska få ut på äventyr imorgon..

Startar tydligen ganska tidigt i båda klasserna imorgon =P



                / Emelie

Icke så nöjd syster...


Kan ni gissa vad som hänt? :)
Ledtråd: taggbollar ;)

           / Emelie

Mörker? nej tack!

Under dagen som gått har jag bland annat vart och hjälpt Malin lasta Sune, tänka sig det går bara bättre och bättre! Duktiga ponny ;)

Malins fina åådi och en lånad transport :)
Dessvärre hann jag inte stanna länge hos syster.. Hade brottom hem så jag hann hämta lite hinder så jag kunde hoppa Pim hemma :)
Tidigare på dagen har jag handlat massa prylar till stallet åsådär. Inte roliga häst saker, utan tråkiga bygg och el saker =P Karln har varit så duktig idag å fixat lite lyse på min lilla ridbana :) Blir perfekt i höstmörkret de!

Lite skeptisk Sunelur.. men otroligt mycket lugnare än tidigare gånger :)

Igår fick jag ett paket på posten.. Det är alltid kul :D

Nyfikna? ;)

      / Emelie

Lastträning!

Idag kom kära syster och lasttränade med mig o emma:) 
Framsteg!! 
Det tog ca 5-10 minuter. duktiga häst. eftersom de gick så bra o få in han så gjorde vi så att han fick backa ut och gå in några gånger, sen stängde vi luckan och så fick han stå där en stund. :)









Sen så skrittade jag och Emma ut en sväng på några åkrar och i skogen. mysig o lugn tur. :) 


Och på Söndag kommer veterinären! annars jävlar..;) 



//Malin

Förlåt mig kära blogg..

Jag är hemskt lessen, idag har den stackars bloggen blivit helt åtsidosatt =P Men jag har hunnit med en hel del iaf :) Dock vart det ändringar i planeringen redan innan jag vaknat, men jag hann emd det jag hade tänkt.

Kom nyss in från stallet, nu är alla grejer putsade & fina och ihop packade för morgon dagen! Pim vilar fridfullt i sin box med BoT täcke & skydd (:

En bild från ridningen idag :) Hon va riktigt på g, och känslan inför imorgon är på topp! Ska bli riktigt roligt att ta ut henne på tävlingsbanan igen <3

               / Emelie


Fridaaaay!

först lite skäll på EMELIES dåliga uppdatering här idag!:) '


nog för jag inte har varit så mycket bättre men. hähä..
vaknade en halvtimme innan jag började i morse!! men jag hann iaf till jobbet, typ:) dock inget bloggande.

Och nog verkar man omtyckt på jobbet av både chef,personal och stamgäster som ger en presenter!! :D
blev så glad !:)
så kul att dom gillar ens jobb. rätt så ofta får jag beröm av gäster som tycker jag jobbar på bra! hehe:)



Nyss åt jag och johan hemmagjord potatissallad, rostbiff och grönsallad, de va mums!:) 


Och inte nog med det så har Sune imponerat på oss Igen!


/Malin

Anmäld!

Nu har vi anmält oss till första tävlingen tillsammans! :) 

Sunnansjö ridsällskaps KM. 

Lördag Dressyr
Lc:1  
KM Lb:1
Pärlby Ridhus


Söndag Hoppning
Clear Round 80 cm
Km två faser 90 cm
Sunnansjös ridbana


Nervöst! men grymt kul o få börja lite smått redan i år!

/malin

lastträning nr tre

sådärja. då kan jag båda programmen i huvudet just nu iallafall.
får nöta in dom där mer senare och även komma ihåg vilket som e vilket program, men de e nog rätt så enkelt. Lc:1 är ju väldigt mkt enklare, o då är ju redan LB.1 lätt. hoppas de går bra :)
längtar till KM! :) Och hubertusjakten såklart!


Grymt bra träning o åka ut sådär med sune, träna på o åka transport, nya miljöer, nya hästar. sånt han ska lära sig och vänja sig vid:)

I morgon blir det lastträning! det gillas:) emelie kommer förbi på eftermiddagen:)
blir sammanlagt tredje gången vi lastar honom då. första gången när vi hämtade honom, sen har vi tränat en gång på gården bara.


Hoppas veterinären kan i morgon också. skönt o få de gjort, slippa gå runt o fundera på de nå mer:)
/Malin

dressyrplugg

Tänkte försöka lära mig dressyrprogrammen för KM.
Tror iallafall dom skulle ha LC:1 och som KM-klass LB:1
Det blir intressant de här!
speciellt när man ska vara med i båda klasserna, att komma ihåg två olika program! :O
/Malin

dagens och gårdagens pass

Idag så tog vi en tur i skogen. skrittade mest. tog en väg där de va lite backigt o sådär. inte ridit där förut, de gick bra. :) alldeles lagom skritttur! travade även lite på en väg också. 





Tänkte bjuda på lite bilder från igår :) inte fått dom än men snodde några från emmas blogg:) 


snodden var ju smått onödig då den bara hängde slappt typ. hehe. 








här är bara bilder från tömkörningen, kommer nog bilder när vi longerade o hoppade sen å. :) 
håll ut ;) 

/Malin

ärtsoppa och pannkaka(pannklumpar)

Ja, de var vad vi åt idag. jag har lärt mig äta ärtsoppa! dra mig baklänges..:)
men de e inte så tokigt faktiskt. 
tog med de hem från jobbet, även pannkakssmet. mums:) dock så gick de skit när ja skulle steka. hade ingen bra stekspade, vind stekpanna o dåligt tålamod. så de blev typ pannklumpar.. :P äh, magen blev mätt iallafall!:) 


en dag på jobbet sen helg! 

sunes besiktning antingen fredag eller lördag, we will see.
sen kommer en som vill kolla på soffan i bispberg på lördag :D
ha lite kalasfika med mor o co. lördag eftermiddag. sen hoppas ja på lite fest på kvällen:)
sen är det en få-upp-en-massa-rundbalar-hö-på-höskullen-söndag. kuul!!


Kanske man ska ta o städa lite här hemma medans man har humöret uppe. vad tror ni? ;) 

/Malin

Dagens träning

Bestod utav NH-träning =P
 K hade typ damp..han verkar tycka det där e riktigt skoj å tar alla tillfället i akt när han får springa att hoppa hit å dit. Och så gör han sina knasiga ljud =P

Nu kallar jobbet igen så det är bäst att dra på sig varselbyxorna och ge sig iväg. Tycker de blir tidigare å tidigare varja dag =S Men men, börjar ja tidigt nu så slutar ja ju tidigare också (: Får hoppas det flyter på bra i skogen inatt. Jag som hade tänkt åka in i tid så jag hann köpa nya skär till klippmaskinen idag.. men icke då. Jag får ta det imorgon istället (:

Dagens Hiss: Lite tjatigt av mig kanske, men att det snart är helg (: mm love it!
Dagens Diss: eller kanske nattens, (okej de här kommer låta typ supervuxet/gammalt) men dumma radiosporten som tar tid ifrån karlavagnen när jag bestämmt mig för att lysnna!

Jag hoppas lillasyster håller er uppdaterade med lite bloggande så småningom, nu kallar jobbet!

            / Emelie

Det blir inte alltid som man tänkt!

Jag hade ju idag planerat att fara till ridhuset och hoppa Pim. Men arbetsnatten vart ganska lång, och jag var väldigt trött.. Så det funkade inte riktigt att gå upp när klockan ringde. Men istället tänkte jag ta pickisen upp till ridbanan och hämta hem så jag har något hinder hemma hos mig (: Får se om vi skuttar idag, eller imorgon. Det har inte så stor betydelse för oss, huvudsaken hon får skutta lite innan tävlingen :)

Skönt är att det bara är ett pass kvar på jobbet för denna veckan. Behöver lite ledighet så jag kan hinna med allt annat (;

      / Emelie

detta vill bo i min hästgarderob




allt från hooks.se
/Malin


torsdag den 15 September

Två dagar kvar tills ja blir en aningens äldre. ! :) 
ska försöka få ihop nå fika till lördag eftermiddag åt dom som minns min födelsedag(family). 
annars verkar den då som bort blåst!! :O :/ haha:) 

Nu ska jag äta lite frukost sen blir det jobb (i vanlig ordning)..
tänkte först ut o klättra med sune idag men sen kom ja på att han blir ju besiktad eventuellt i morgon. 
hur blir de då om han kanske har typ träningsvärk? 
hm, vanlig ridtur kanske blir bra..:) börjar bli nervös över besiktningen! allting hänger på den..:O
/MALin

Dagens pass: longering

Idag longerade jag Sune. Emma var med o tog kort! :)
Inte fått dom än men kommer förhoppningsvis i morgon.


Han var duktig, vet inte hur mycket han blivit longerad innan, iallafall första gången jag longerade han.
först hade vi tömkörningstömmar på han med gjord. skrittade o travade över bommar. sen blev det en bom han skulle galoppera över. men var tvungen o byta till longeringslina för gjorden snurrade åt sidan :/ trist, går inte o göra fler hål i lädret heller då det redan är längst in. söta minisune:) <3


Men det gick bra o longera, dock en smått surig sune som inte alls ville springa åt det hållet jag ville. testade mig lite, ställde sig även på bakbenen. men sen skärpte han sig. duktiga häst:) 
Tyvärr blev de inget kort när han stegrade, ;P hehe

Efter de böt vi till andra volten på ridbanan där jag ställt upp ett litet hinder. han hoppade med glädje o va skitduktig! :) lite smått testande o envishet men ja fixade de o vi avslutade med en mkt bra känsla! :) 

så härligt att han är så hoppglad! 
trodde han skulle kolla mer på tunnorna som låg på varje sida som hinderstöd, men nejdå!:) 


bilder kommer så fort jag fått dom :) 

/Malin
du tar en allt större plats i mitt hjärta..


bonde söker fru

HejHopp!

Dagen har gått till att ta ut hästar o mocka, jobba, hälsa på mamma en sväng, stallet, laga mat, äta, handla mat. o nu e jag här! :) tänkte gå o kolla på bonde söker fru, för tror de e nu!? Ett program jag tycker e kul o se på! :) haha

Återkommer om sunes aktivitet efter nio!;) 
tjing! 

/Malin

Malins Utmaning nr 2

Jag vill se Malin rida Lb:1 på Sune till låten
Eric Pryds -Call On Me.http://www.youtube.com/watch?v=L_fCqg92qks&feature=relmfu
Bara på kul :) Vill se hur väl du genomför programmet! Och du behöver ändå träna på det inför km ;)
Programmet ska filmas.. Om inte hela, så en större del av det iaf. Du har till på söndag på dej!



 Lycka till <3

              / Emelie

DEN känslan ni vet..

Denna underbara känsla när man tsm med sin häst blir ett! Hade den idag när jag red Pim <3 Trodde hon skulle vara ganska spänd, nervös och pigg. Dels eftersom hon vilade igår och dels eftersom det blåder på ganska rejält ute. Men inte då :D Hon var avslappnad,lyhörd, mjuk och fin <3 Det var bara att sitta där, använde knappt tygeln utan det var bara att sitta och rida ;) Hon är ju otroligt känslig denna häst, och dagar som denna när hon är avslappnad och lyssnar så känns de såå himla lätt :D Kändes så himla bra! Duktiga, fina älskade pollehäst <3



Nu är det dags för mig att bege mig mot hedemora å fixa de där som lär fixas. Skönt att ha det gjort sen iaf. Imorgon ska jag och Pim fara till ridhuset och hoppa lite :) Tänkte bygga en linje och en kombination, med "titt" givetvis. Hon kan bli lite osäker i kombinationer därför ska vi känna igenom det inför lördagen ;)

               / Emelie

Special designade schabrak...

Dagens Hiss: Till att fler och fler vill prova rida för mig :) Det är riktigt roligt det! Och när man får höra av sina elever att dom är så tacksamma och glada, ja då kan man inte annat än vara nöjd!
Dagens Diss: Till att jag måste åka ända till hedemora idag.. pust stånk stön. Drygt! Har jag inte alls tid med egentligen! Har med jobbet å göra om ni undrar.


Team Ö-V . ~Mot nästa nivå~  träningar, gemenskap, målsättning, träningsplanering, uppföljning, aktiviteter, mental träning..
Med special designade schabrak! ;D Men hjälp utav Elina som hjälper mig att ta fram dom (: Man skulle väl kunna säga att det blir en färgklick i mörket :)
Begränsat antal platser är det, och först till kvarn.. Jag tror vi kommer få huur kul som helst ;)


Jag ska ge mig ut och rida Pim nu ja (: Tänkte vi skulle klättra lite och eventuellt en kort sväng på banan för att känna igenom =P



                / Emelie

Mycket planer

Godmorgon gott folk! :)

Jag är precis hemkommen från jobbet, ska snart gå och lägga mig.
Tänkte bara skvallra lite om att det planeras för fullt med Team Ö-V. Överleva Vintern ;) Finns mycket roligt vi kan hitta på!
Tittade på bilderna på min Tummelisa <3 åå vart lite lessen i ögat. Fina häst! <3

Kul att Malin hittade så gamla bilder (: Hon lärde mig mkt lilla Lisa <3

Nu måste jag gå och lägga mig, sängen ropar ;)
Hörs senare!
Har btw en utmaning på g till Malin..
 
     / Emelie

Vad tycker ni??

Om Träns med detta nackstycke?? 

Det är är ett Dyon-träns. bilden hittade jag på google.
dom ska ju vara bättre pga det inte klämmer på nerver o dylikt. Bättre komfort m.m.


Jag tycker faktiskt dom är rätt snygga.
Men fick ett stort minus när jag kom på att man inte kan byta till nå snyggare pannband..hehe;)
Vad tycker ni om dessa träns? 

Hiss eller Diss?


/Malin

15 %

Såg att Hööks har 15 % på alla ridbyxor. 

Kikade runt lite just nu, nog finns de lite man skulle vilja ha! :) 

ridbyxor som faller mig i smaken är enfärgade, helskodda! med snygga detaljer eller varför inte i jeansmaterial?


hooks.se
/Malin

vilodag

Idag fick sune en vilodag.
först tänkte jag longera ist för o rida ut, men ridbanan va inte ledig så då hoppade ja de.
grejade lite i stallet istället, tog blandannat korten på grejerna ja vill sälja som ni ser i tidigare inlägg.
var även upp till emma en sväng o pratade lite:)
har även lagt ut lite på blocket.
en soffa, fyra fälgar m däck och en folkracestol med 4-punktsbälte.
någon som är intresserad?;)

jag håller på o rensar upp lite! :) saker som bara ligger o tar plats, kan man lika gärna sälja iväg. :P
ska försöka sälja ett köksbord m stolar, säng o utemöbler sen också. :)
Nu ska jag snart sova, i morgonbitti är det utsläpp och mockning innan jobbet har jag tänkt:) 

/Malin


Länkbild

Emma är så grymt duktig o hjälpsam åt oss! :)
var bara tvungen o visa länken hon gjort. ;)

det är även hon som hjälper oss med headern o all design. 
den är dock under ombyggnad till nå ännu bättre. 

Stort Tack för all hjälp vi får Emma! :) 

hennes länk hittar ni här på sidan! :) 

/Malin

Till Salu! del två

Har lite mer grejer jag vill bli av med! :) 
saker som bara ligger o tar plats, o saker som är för stort för sunelur..:/



brun förbygel med brunt tyg. storlek cob
100:-
svart pullarnosgrimma med silverringar. storlek full
30:-
ljusbrun pullarnosgrimma med ludd. vita sömmar. silverringar/spännen.
endast provad! storlek full
100:- eller bud.
svart rundsytt träns med engelsk nosgrimma.
fästet för nosremmen behövs förstärkas.
storlek full
80:-
Pannband Glen Gordon storlek full
Nytt!
100:- ,bud
ljusblå grimma storlek full. Ny!
Ljusare i verkligheten.
40:-


BVSA

mejla eller kommentera! [email protected]


/Malin

gamla tiden i bispberg

överaskar med gamla bilder!
det är emelies förra halvblod Tummelisa. :)
en otroligt härlig häst, en riktig läromästare.
tråkigt nog vet vi inte om henne idag, om hon ens lever.
hon är född 4 maj -87. alltså en dag äldre än emelie. :)


när vi hade hästarna hemma på gården i bispberg tränade vi på en ishockeyplan, man tager det man haver! :)
de va härliga tider de.















/Malin

Bamse hear I come

Nu ska jag fara mot jobbet igen (: Ska ut och pussa hejdå till hästarna innan <3 Jag skulle inte alls funka som människa om jag inte hade hästarna. Dom betyder allt för mig <3

Får bli mer intressanta inlägg en annan dag när det finns mera tid ;)



              / Emelie

Äter din häst sand?

Äter sand eller jord

 
Ibland äter hästar sand eller jord på grund av tristess eller för att de inte får tillräckligt med gräs eller hö. I sällsynta fall är det på grund av att de har mineralbrist eller möjligen på grund av ett sämre immunförsvar eller vid pälsfällning. Ibland äter hästen sand eller jord då gräset ute i hagen är så kort att hästen äter rötterna och ibland härmar de helt enkelt andra hästar i hagen.
 
Vad kan du göra?
Du kan förhindra det med att inte låta hästen gå i avbetade hagar. När du låter hästen gå ut i en hage utan gräs bör du samtidigt lägga ut lite hö. På så vis kan hästen gå och små äta lite hela tiden och frestas inte att äta sand bara för att den är uttråkad. Om din häst lätt blir för tjock, så kan du försöka ge hästen hö med långa stjälkar. Det ger effekten av att den fyller magen, men tillför inte för mycket näring. För att kontrollera om din häst äter sand, kan du utföra ett test några gånger om året. Lös upp 5-6 hästgödsel i en spann, eller plastpåse och låt det stå ett tag. Om det bildas en tesked med sand i bottnen, föreligger en stor risk att din häst kan drabbas av sandkolik.
I det fallet du är osäker, så bör du kontakta en veterinär. 
Tillförseln av speciellt foder till den dagliga fodergivan, kan bli aktuellt, för att främja nedbrytningen och ge ett skyddande lager i tarmen och förhindra att sand ansamlingar och hjälpa till att avlägsna det från tarmen.
 
Hästar som äter avföring
Det är normalt att föl äter avföring och det finns en orsak till det. Genom att äta avföring får de i sig viktiga mikroorganismer, som är nödvändiga för tarmfloran.
När vuxna hästar gör det kan det ha många olika anledningar. Hästar äter oftast avföring då de saknar stråfoder (det finns inget annat att äta) eller p.g.a. tristess. Det är inte normalt och ett problem som måste lösas.
 
Vad kan du göra?
Gräs, hö eller ensilage är viktigt för din häst. Var alltid säker på att din häst får rikliga mängder av stråfoder under loppet av dagen. I fall din häst går i paddock eller hage utan gräs är det viktigt att du ger extra hö eller ensilage. Om din häst lätt blir tjock, kan du använda hö med långa stjälkar. Det har växt längre och innehåller mindre energi och protein. På detta sätt kan du stilla din hästs hunger, utan att den lägger på sig för mycket.


Informationen kommer från www.pavo.nu

          / Emelie

Nya mål

Nu är jag och K anmälda till Faluns lokala hopptävling den 24:e :) Anmälde honom på 90cm och 1m. Då jäklar ska jag rida ordentligt! (; Målet är att vi ska nolla både rundorna.



             / Emelie

Det var på tiden!

haha :) Har tänkt på det länge och väl.. Och nu äntligen blir det av. Ja alltså, att färga mitt hår =P Då kanske det känns bättre sen! Det tror jag på (:

Så fort jag är klart med det sticker jag ut till stallet <3

Blir lite irriterad när jag fortfarande inte hört något från överraskningen jag planerat åt syster.. Hon fyller ju år väldigt snart, såå det börjar bli ganska brottom med den.. Får nog kolla upp det där hur de är tänkt egentligen (:
Vore ju bra om överraskningen vart i samband med födelsedagen liksom =P


Sitter och funderar på om jag ska anmäla mig och K till Falun.. Bäst att ja kollar upp det, är osäker om anmälningstiden har gått ut =O

           / Emelie

Oovärt..

Ursh vilken regnig och blåsig dag de va idag.. Känner mig inte alls pigg. Suck. Riktigt torka i huvudet också, vet inte vad jag ska skriva för något. Tänk va när det händer något, eller man upptäcker någonting då kan all ens energi och motivation försvinna på en halv sekund. Nåväl. Ingen fara skedd.

En oborstad Karetino =P Men han är söt ändå ;)

Ska ta å gå ut till stallet. hästarna gör en alltid på bättre humör!

Dagens att tänka på:  ~Du skapar dina egna sanningar~

           / Emelie

shortchaps

Hittade billiga begagnade shortchaps strl S för 50 :-
Jag har halvdåligt med pengar just nu men vafan. en 50lapp? 


dom blev mina iallafall!:) provade medium av emma förut men de va för stort så tror small blir bra.
mina är grymt slitna, även skorna å. så ett par nya chaps skadar nog inte alls..
När jag hade skorna på mig när vi var i insjön o tävlade med emelie o karetino så utbrast emelie "jävlar va slitna dom va!".. hah x) jo,ja vet!;)
dom var i mocka o såg ut o va i fint skick. dom duger nog:)
bara nya jodpurtsskor som saknas nu. och givetvis ridstövlar! :D
/Malin

dressyrpass

nyduschad, pigg o fräsch! Inväntar jobbdagen med lite frukost, väntar ba på kaffet.
ska nog göra ett ryck med disken så den e borta! :)
så kan ja ta med ridkläderna i bilen o åka direkt till stallet efter jobbet. 


Idag blir det nog snodden på! tänkte ta lite dressyr på ängen i skogen. jobba igenom han lite på volterna. ibland glider han ut så ska va noga med ytterhjälperna! 

/Malin

Säljes

Jacson strl 39.
vadvidd: 38 cm
från hälens början till knäveck: 48,5 cm
från golv till knäveck: 53 cm
Nyskick! använda en gång!
350 :- eller bud.

mörkbruna läderskydd fram o bak. 
använda en gång. fint skick!
storlek "3". passade min nordsvensk. 
Three Crown horseline
350:-

blått schabrak med kinatecken.
använt men i fint skick.
50:-

brunt schabrak. använt men i bra skick.
sammetsaktigt material.
50 :-

Beigerutigt schabrak
fint skick! 
50 :-

begagnad säkerhetsväst
storlek Small short back.
50:-

mossgrönt/grått schabrak
fint skick! 
ett lite tjockare schabrak. sammetsaktigt material.
50:-

Allt kan skickas mot att köparen betalar frakt. annars hämtas de i borlänge.
kommentera eller maila [email protected]
/Malin

nerverna utanpå

Idag blev de en tur på sune the man, med nerverna utanpå o spänd som en ja vet inte vad. kanske för jag trotsade vildsvinen o tog den vändan ändå(ja vi överlevde!;)).
om han kände min pyttelilla nervositet över äckliga vilda grisar kommer de nog gå skitbra på våran första tävling ihop.

nerviga sune o nervösa malin! yeah!


så vi fick jobba mer på en lugn o fin sunelur ist för kondition. gick bra tillslut och när vi nästan var hemma igen tog jag galopp på en åker för o få en bra känsla! tog vänster galopp eftersom han inte gärna ville fatta den häromdagen. det gick bra o han var lugn, fin o rund. :) 

så oavsett hur dålig dag man kan ha ibland är de ju viktigt o avsluta med en bra känsla, o de fick vi. :)
Nu ska jag laga mat. en riktigt svår måltid = hamburgare..
/Malin
vad trevligt att min sune o emelie blev med som dagens failbild på ponnysanning dessutom! :) tummen upp! ;) 
och faktiskt så var ju bilden riktigt rolig!

three crown horseline

träffade nyss emelie en snabb sväng. vi kikade på auboise.
hittade blandannat en sadelgjord med hopp-platta som jag vill ha:) samma färg o märke som mitt pullarnosträns, three crown horseline.
även en förbygel i samma märke med såna "stenar/nitar" som sitter på tränset.:) 

/Malin

Pee Wee

Jag och Pim hade tur med vädret kan man säja :) När jag var klar i stallet och vi skulle ge oss ut som sken solen. Skrittade en runda och travade henne lite i låg form på en åker. Provade rida på ett pee-wee bett. Himla mysko grej =P Köpt från hööks förut. Det är Malins egentligen men jag har lånat det. Hon verkade ändå trivas med det ganska bra! Tänkte jag skulle prova det någon mer dag i veckan.

Ja tycker den här bilden på K ser väldigt knasig ut.. Han ser ut som en leksakshäst eller nått haha :)

Hinner tyvärr inte blogga så mkt idag, ska åka till stan och lämna en nyckel och tänkte försöka hinna med banken också.. Skatteåterbäring ;) *gillas* Sen är det nog tid för att åka mot borlänge och jobbet :)
Planen för imorgon blir med Pim troligtvis tömkörning och med Karetino troligtvis NH-träning. Men mina planer kan ändras hehe så får se hur det blir !


Håller på å funderar så det knakar på en ny utmaning till Malin (; 
Hjälp mig någon?

          / Emelie

Blondiie goes bimbo-bonusbilder




            ~ bad hair day? ~


          / Emelie

Ny vecka, nya tag!

Nu laddar vi för fullt för ännu en vecka! :)
Karetino börjar dock inte ladda förens imorgon, han ska nämilgen få vila idag. Resten av hans vecka ser ut som så att det blir mkt uteritt, jobba med galoppen och vravat med skrittklätter turer (;
På lördag åker jag och Pim till Leksand och hoppar 90cm & 1m. Ska bli riktigt spännande att se hur hon känns nu :D

Det regnar massor ute-tråkigt. Men funderar ändå på att sticka ut en sväng med Pimmsan. Känns ju dumt att låte henne vila för att de är kasst väder, å sen är det ännu sämre en annan dag och så måste jag rida då haha ^^
Nåväl nu sticker jag till stallet!

  / Emelie

konditionsträning = jagas av vildsvin??

Ny vecka, nya tag! en extra veckas prov på sune. det är ju som sagt bara för veterniären inte kunde igår så de fick bli en vecka till. jag är rätt så säker annars..;)
Funderar om vi ska köra på lite intervaller/kondition idag. finns en jättebra, lång grusväg uppe på Hovgårdsklack, eller nedanför typ.
Jättelänge sen jag red där, för dom säger att de ska vara vildsvin i dom skogarna..:P
det är väl inte precis "the dream" o möta en flock vildsvin.. hujedamej!

annars så är ju grusvägen perfekt för sån träning, bara den inte är för hård.
får grubbla på det över dagen! :) 


ja,jag tycker då iallafall den här bilden ska klassas som fail.
jag var ju inte med alls!
så de va jag som klanta till de, inte sune! :)
/Malin

Hiss!!

Hissar Hööks pikétröjor! 
Påminner om Hv Polos pikétröjor, men för en mycket billigare peng! 
169:-
Absolut något jag kan tänka mig köpa :)
/Malin

kväller

nu blir de tv-mys i soffan med gurka,dip o chips..:) o johan såklart! 

vill så gärna gå på bio o se jägarna 2. men de får vi ta sen.

Imorgon blir det nog en tur i skogen med sune. inte kommit på något speciellt vi ska göra. kanske blir lite på en åker. vi får se :) 

godkväll!:) 
/Malin

Positiv känsla ;)

Är nyss hemkommen från Pärlby. Tog med Karetino och red honom lite innan träning nummer 2 , han kändes lite mör efter gårdagen, men ändå helt okej. Red honom inte så länge alls. Bara kände igenom lite, flyttade undan åså. Han frustade nöjt när jag travade av honom :) Sen fick han stå i gäststallet medans jag hade lektion. Gick hur bra som helst! Härliga häst <3


Lektionen gick också bra. Denna gången var dom 4 stycken som red. Ja tycker det gick bra för dom, och det var väldigt roligt :) Får en sån positiv energi när jag tränat och det gått bra och haft träningar och eleverna är nöjda! :) Toppen kul är det! Önskar jag kunde få jobba med det faktiskt =P



Nu ska jag hämta pizza hehe.. =P Sen blir det en tidig kväll för våran del. Mattias ska upp tidigt och jobba, jag dock ska ju köra natt nästa vecka.
Ni kanske får veta senare vad jag och karln gjorde under dagen idag.. Mkt att fundera på är det iaf (:




            / Emelie


sunny sunday

brukar ni känna såna där lyckorus som kommer ibland bara sådär?
glädjekick.
det kan vara tillexempel över hur glad man är över sin häst, vilket jag kände precis nu:)
än är han inte min, men jag hoppas o tror att han blir det, min magkänsla säger så. 


Blev en vecka till på provning , eftersom veterinären inte kunde komma idag :(
så det blir besiktning på fredag eftermiddag eller lördag! :) spännande o jag hoppas hoppas att de ska gå vägen! känns som de faktiskt kommer göra de, men man ska väl inte ta ut segern i förskott som dom säger..:/
/Malin

skänker en tanke..

till alla som blev offer den 11 sep i samband med world trade center..

ridturen

Idag blev det en skritttur på bästaste sune.

Jag tog det bettlösa tränset jag fick med honom för första gången. det funkade bra!
funderade på om de va ett sidepull men enligt google är de nått som heter "Bitless bridle" (bettlöst alltså). 

Red förbi en fin gård som skulle kunna bli en perfekt hästgård åt systeryster. stora ytor till hagar och ridhus. fin gård. :)  perfekt o ha henne där tycker jag x) .. 


blev dessutom första gången vi hade ett träns med svart läder, bara haft brunt innan. hähä *onödig fakta!*
blev agria-schabraket idag :) dock ingen luva.

sadelpadden har jag fått låna av emelie, tusen tack! :) fick med mig den hem igår.;) 

visst är han fin i lila? :)
Finns en dam här på gården som kan prata med djuren.
Jag tror på sånt. och javisst, klart de finns folk som fejkar sånt, även dom som kallar sig medium som inte alls kan nått om sånt.. 
inte de jag ville prata om.
utan jag ville berätta att igår berättade Herr Sune att han tyckte han va såå fin i luvan han hade på sig då:) och han gillade guldkanten på den å. tyckte han va så vacker och hingstig. sötnos.. 
sen sa han även att han trivdes här osv. Det verkar som de tycker jag, hoppas de stämmer å :) 





/Malin

trött kväll, härlig sovmorgon

var så trött igår kväll så jag gick o la mig utan att ge er fler inlägg, ber om ursäkt för de. :)
vi satt hemma o spelade chicago och drack nån öl. sen ville jag sova:) dom andra gick ut på stan, skönt för då fick jag sova ifred..;)
Idag fick jag sovmorgon! det var behövligt o väldigt skönt! :)
Har plockat ihop lite hemma, varit i stallet och mockat o ridit. städade även i min garderob:)
Nu är jag hemma igen och eftermiddagen kommer bestå utav tvättning. Men det är väl nått som ska göras de å.
/Malin

Multifunktionell..

De är jag de (: Ibland iallafall, Lektion 1 är avklarad, 5 unga tjejer tränade dressyr för mig och det gick så bra så :) Tänkte ju att jag skulle ta bilder på dom så ni fick se, men det glömde jag ju såklart.. Stallet är nästan färdigt för kvällen, just nu står maten på bordet och väntar på att bli uppäten, har dammsugit nerevåningen också =P Frida red Pim på lekitonen, hon red väl! Pim vart ilte spänd åså, men hon löste det ändå bra!


Nu ska jag äta och sen ska jag och karln iväg på ett äventyr, får se vad det kan vara (:
Sen drar jag mig mot ridhuset med K <3

       / Emelie

Ååkejdå, här kommer den..


Nöjd så syster? =P Han tog ett megasprång över den lilla bommen, som vi för övrigt hade kommit på flera gånger tidigare! Jag behöver inte säga att jag inte alls var beredd? Och jag behöver väl inte säga att jag gjorde "roliga ljud" som annalena uttryckte det ;) ?

Som tur va är väl att de bara va en engångshändelse att han tog ett superskutt (:



                      / Emelie

Snabbt fixat!

Sådär ja :) Nu har jag beställt det jag ville ha. Ett gagbett m såna sidostycken =P Ska prova det på Karetino tänkte jag. Sen råkade det bli 4 stycken rosa reflexboots haha ^^ Lite misstänksam över hur bra dom kommer hålla.. Men å andra sidan när vi har massa reflexer på sig går (och törs) jag inte rida på så mkt andra ställen än kring byn där det finns lampor. Då tycker ja nog att pollarna kan hålla benen i styr. Hah men de kan man inte ge sig den på =P Nåväl. Hoppas som skickar grejerna fort! Lika exklusive som jag beställt från för ganska länge sen nu tycker jag allt.. När kommer dom egentligen?!? Hoppas hoppas nästa vecka! :D

Vad tycker ni om våran stil? haha! Bak-kärran ser lite stel ut ^^ Malin fösökte nog ta kort när han busa lite, men här är vi på väg ner på marken igen (;  Failbild skulle man kunna säga.. Har föresten en på mig och Sune.. en riktig failbild, ursh skämms för den. Vet att Malin vill att jag ska lägga upp den..Ska fundera lite på det =P

              / Emelie


Handlings-sugen igen!

Har suttit en stund och tittat på tradera.. funderade över å köpa lite saker jag behöver.Dels ett bett som jag vill ha ganska snart =P Hittade dock inget på tradera så funderar på att beställa nånstanns ist. Hum frågan är bara vart?
Det farliga med det är ju att det lätt kan bli fler saker! Det är ju obra för plånboken haha!

Men vad gör man inte för dom älskade hästarna. Dom vill säkert ha alla saker lika mkt osm jag vill haha :)
Längtar faktiskt tills imorgon bitti när jag får gå ut till dom igen <3
Jag kan bli på riktigt dåligt humör om jag inte hinner/får vara med hästarna så mkt som jag tänkt och vill. Lustigt det där. Men dom är verkligen mitt allt!

               / Emelie

ps, tror det får bli från hööks =P det avr länge sen jag beställde något där.. haha :) ds.

Träningar,möten osv

Hästarna nattade för ett tag sen, jag och karln har fått i oss lite ätbart. Nu sitter vi i vardagsrummet framför öppnaspisen och ser lite film =P
Imorgon är det fullt håll igång, som vanligt (:
Klockan 10:00 har jag dressyrträning i Sunnansjö, en stund därefter ska vi träffas och ha planeringsmöte inför km :) Har skrivit klart propparna idag så får se om dom andra tycker det är okej! Så ska vi bestämma priser osv.
Sen ska jag och karln iväg och greja lite (; Törs inte säga mer om det nu.. det kanske ni får veta sen.
På eftermiddagen ska jag med K till ridhuset, litet dressyrpass innan 17:00 när jag har en till dressyrträning :)

Bilden vart liksom suddig.. men tycker den va fin ändå, ser "gammeldags" ut på nå vis =P

Dagens Hiss: Dom coola gubbarna vi såg när vi åkte från tävlingen.. En av gubbarna drog en rockarn och den andra satt å åkte, typ körde den gubben som drog liksom.. haha ^^ Utklädda va dom också.. såg kul ut ;)

Dagens Diss: nu blir det inge mera båtfärder, karln tog upp "lilla" Annie idag. Ja båten heter så :) Skickar även en diss till dom som inte vet hur det fungerar på tävling, tex på framridningen åså. Har ni inte tagit grönt kort? Va gör man ute på tävling då för när man inte har någon koll? s-u-c-k !


               / Emelie

Framgång?





"Vägen till framgång är lång
och vägen är otroligt trång
Alla kan inte få plats
i framgångens och lyckans palats
Den som hästen förstår
och den som kämpar den når
Till slut i framgångens och lyckans palats,
kanske finns där ännu en plats?"



Dikterna hittades på google. :)

/ Emelie


<3

Tag mig ej från min moders sida
när som nyfött föl jag går.
Vänta med att på mig rida
till mitt tredje levnadsår.

På min rygg skall jag dig bära
i galopp - på solskensritt.
Men tillbaks till stallet, kära
låt mig då få gå i skritt

Ge mig foder, rykt och vatten.
Ha tålamod om jag är stygg.
Och i kalla vinternatten
lägg ett täcke på min rygg.

Rengör sadel, träns och rem.
För ej oljud i mitt stall
-tänk på att det är mitt hem.
Stäng min dörr mot vinden kall.

Jag vill leva för dig bara,
om min bön du nu förstår.
Då skall jag för alltid vara
din bästa vän i många år.

Och när min levnads slut är nära
tag mitt liv med varlig hand.
Led mig sista biten, kära,
till hästens evigt gröna land.


"Don't walk in front of me
-I may not follow
Don't walk behind me
-I may not lead
Just walk beside me
And be my friend."



 
/ Emelie


Hästens bön



Hästens Bön

Fodra och vattna mig väl  
Var vänlig mot mig
Ryck ej i tygeln eller tömmen

Slå mig ej om jag inte förtjänar det

Ge mig ej för tung last

Sko mig väl

Skydda mig om sommaren mot solhettan

Skydda mig om vintern mot kalla betsel

 Och lägg täcket på min rygg

Smek mig någon gång

Jag bär dig, jag drar dig, 
jag lever endast för dig

Du vet att jag ej kan tala om min nöd, men

Gud skall belöna dig

Till sist, då mina krafter tagit slut, tag mitt liv

på minst plågsamma sätt
 

                 / Emelie

just nu ..

Håller jag på att koka upp vatten :) Pim och Karetino ska få smaska på slobber mash ikväll :) Dom står säkert och väntar vid grinden nu.. men dom får vänta lite =P Det står att de ska va bra att ge efter ansträngning, och K har ju haft fullt upp i sitt liva huvud idag haha :) Pim får hon också se det blir rättvist ;)

Så här står det om det på deras hemsida www.pavo.nu

Användning

Som en varm måltid(läcker och tillfredställande) - Varje dag är OK

För kolik-känsliga hästar - 3 gånger i veckan

För smala hästar(sjukdom eller utmattning) - dagligen

>Återhämtning efter ansträngade prestationer - efter prestationen<

Som ett komplett energifoder för äldre hästar med tandproblem -  dagligen

Idealisk under fällning - varannan dag under 3 veckor

Generellt råd: Som ett komplement till fodergivan i förbyggande syfte till Häst: 0,5kg/dag och till Ponny: 0,25kg/dag.



Nämen! En knubbig ponny ^^  Jag vill ha en sele och en vagn till honom så jag kan köra honom.. Tror han skulle tycka det va kul :) Vi har kört honom lite grann och det har gått jättebra. Men funkar ju bättre med ordentligt tillpassande grejer. Är lite klurigt eftersom han är så liten. Men men, det kommer nog bara det finns pengar till det =P

       / Emelie


Nämen titta.. en massa bilder!

Efter att jag ridit klart mitt dressyr pass hemma på gården kom Annalena och tog lite roliga bilder på oss (:

Tog av henne sadeln och hoppade upp barbacka ist :)





Kärlek till dig älskade häst <3

             / Emelie

Sunshine..


Solen kom fram och det vart riktig sommarvärme :) Jag och pim bestämde oss för att först rida en sväng i skogen, klättrade i nån backe i grustaget och skuttade över någon stock. Sen gick vi hem till gräsbanan och dressyrade lite. Kändes jättebra! :) Hon va inte så spänd som hon kan vara ibland. Kulkul! (:


           / Emelie

skogstur

Idag blev det en eftermiddagstur i skogen. kom till stallet halv tre ungefär. 
ridturen gick bra.
pappa ringde o berättade att han och åsa var i närheten, dom cyklade från säter. så mötte upp dom o sa hej. så dom fick träffa sune för första gången.:) 

vi jobbade med övergångar mellan skritt-trav. trav-skritt. trav-galopp. galopp-trav. Han var pigg och ville gärna ta höger galopp ist för vänster. men jag lyckades tillslut få rätt. 
red på de raka bettet, tycker han börjar bli aningens hård i munnen av det. så i morgon blir det tredelat! :)
Nu ska ja duscha sen får vi se vad den här kvällen har att erbjuda..:S 

/Malin

hum..

http://kulltorpsbramaa.blogg.se/2011/september/akta-er-for-elienor-holmgren-det-ar-hon-i-o.html#comment

Va in på ponnysanningsblogg och hon hade länkat till denna.

 


   / Emelie

Fråga Pimmi

Nu ska jag ut och rida Pimmsan :) Har dock inte bestämmt mig för om jag ska tömköra..eller rida ut.. eller rida dressyr.. Ska fråga Pim får se vad hon tycker!
Hej så länge ;)



           / Emelie

Bilder från tävlingen..


Här är jag och Elina inne på banan. :) Dom tog in två på banan samtidigt och Elina startade precis innan mig :)

Elina och Cisco hoppar :)

Karetino, jag och Emma står och diskuterar :) Förmodligen hur jag ska rida i 1m eller nått (:

Fina söta älskade ponnyplutt <3

Framhoppningsbanan (:

Tittut Emma ;) 

Är iallafall jättenöjd med honom idag! Många blir förvånade när dom får veta att han bara är 4 år och att detta var hans andra tävling :D Han kommer bli bäst! ;)

                 / Emelie

Debut 1m för K

Hemkommen från tävlingen :) Morgonen började lite trassligt, vart lite sen å tillkom lite mer att göra, men vi kom iväg i skaplig tid iallafall. Mötte upp Elina med hennes pollehäst och åkte tsm till Vansbro. Va där strax efter 8-tiden. Det var bara att startanmäla, gå banan och göra iordning pollehäst :)

90 rundan gick lite halvbra.. Han rev första, tror inte han var riktigt med mig där. Sen hoppade han felfritt men känslan var allt annat än bra. Jag red inte alls som jag skulle, han kändes stark och lång bara. Hoppade av för nära å ja ni fattar. Nej ursh.
Så därför efteranmälde jag mig till 1m. Red fram som jag skulle, fick ihop honom och kom till ridning på ett helt annat sätt! På framhoppningen hoppade jag fram på lilla någon gång och så bad jag som sänka räcket, tog två språng på det. Det kändes bra! Precis innan vi skulle in på banan tog jag lilla en gång till. Då hade både jag och häst en bra känsa med oss in på banan (: Ni får ursäkta, men jag förstår verkligen inte dom folk som hoppar å hoppar å hoppar innan dom ska in på banan. Typ som att dom ska lära hästen att hoppa på tävlingen =P Nåväl.

Resultat mässigt vart inte 1m rundan bättre, men känslan var sååå mycket bättre! Och det är väldigt viktigt! Vi fick tre nerslag, andra hindret på linjer. Alla 3 nerslagen var det, alltså- jag fick inte tillbaka honom tillräckligt mellan hindren. Så jag får ta på mig dom helt klart. K var så duktig så :) Han hoppade mkt finare andra rundan, bättre språng och bättre ridning! Tänkte inte så mkt på att det var debuten på 1m haha :)

Här hoppar vi 90cm :)
 

Ett stort tack till Malin och Annalena, och även Emma O faktiskt som var mina hjälpredor!:D Funkar inte utan er<3


              / Emelie

Vad gör jag vaken nu??

Det kan man fråga sig! :) Ska strax krypa ner under täcket faktiskt. Blir dessvärre lite få timmars sömn, men jag är van att sova lite kortare ibland. Får se om det blir en lugn kväll imorgon kanske :) Det visar sig.
Karetino kändes helt okej idag när jag red honom, dock så sitter hans bakskor lite löst, där har vi verkligen dagens diss! Jag hoppas att dom sitter, har hört av mig till Anki, min hovslagare och hon skulle kolla på tid när hon kunde komma :)

Söt Karetino med LUDD och en blåå himmel ;)


Så här såg han ut idag på ridturen :) Jag skrittade först igång honom ute, sen red lite hemma på gräsplätten (:
Idag var han lila den lilla gubben (:

Nej nu måste jag verkligen sova. Klockan ringer kl 05:00 imorgon! Är förvisso inget ovanligt för mig meen ändå (: Hoppas någon där ute håller tummen för oss imorgon. (:

       / Emelie

trötter

hemma, rätt så trött efter den här dagen. men de har gått bra.
sune fick vila idag, saknar han! :) känns så fel/tomt o bara vara i stallet o mocka på morgonen. menmen.
Blir med emelie i morgon på tävlingen:) hoppas de kommer gå bra! men de tror jag. :)
så det blir o gå upp efter fem nån gång. snark. jag undrar när min sovmorgon ska komma egentligen..hmm..:)
är väl dags för sängen antar jag, det känns då lockande iallafall.
Ska anmäla mig till SURS;s Km snart. dressyr och hoppning. spännande! :) tror jag bestämt mig vilka klasser jag ska rida/hoppa i. ska bli roligt! måste bara lastträna mer innan så de går bättre. :)



Jag längtar tills den dagen då vi också kommer ut på tävlingsbanorna! 
Sunday <3 


/malin

Full fart!

Hemma från jobbet (: Ska slänga i mig lite nudlar, sen är det full fart mot stallet! :)
Rida två hästar och fixa stallet, sen packa åså inför imorgon. Det mesta ska putsas iordning också så det tar en stund för mig :) Har lite brottom för vi ska eventuellt åka ut med båten sen vid 6-tiden ungefär, vi tänkte då fara in till Ludvika med båten och äte mat =P Bara det inte blir för sent sa jag till karln (: Vill ju vara pigg och utvilad tills imorgon!


En puss från Atlas ;)



        Söt fian <3

               / Emelie

läggdags!

nu blir det dusch sen är det läggdags. :)
Nattinatt!
viskar hemlisar


lite mys efter träningen



/Malin

bilder från idag











finaste sunelur! <3




Dagens beröm:
fick jag från Emma. hon tyckte jag höll mina skänklar still och i bra läge. inget jag tänkt på eller är så nöjd över själv. men man blev ändå glad,så tack! :)

Det jag måste träna på:
mitt överliv! jag åker så lätt framåt. sjunker ihop som en hösäck ibland o svankar som en anka ibland. :S 
tänker på de ofta men trillar ändå tillbaks hela tiden. men det är väl bara träning som gäller. 



Dagens Hiss:
Att jag har hittat en så härlig o mysig häst! måtte bara besiktningen gå vägen. ska föressten ringa veterinären på söndag, han kanske hade tid då. hoppas!

Dagens Diss:
Att abbe fått ett sår på bogen. Lena ringde idag. Tror det var rätt så djup. men dom har ingen aning vad det kan vara heller. inte hittat nått i hagen. fick sys, boxvila tio dagar och två små promenader om dagen. :( stackars lilla abbefisen då :( hoppas hon blir bättre fort! och att det läker bra. 
det var en rejäl diss! man vill inte att ens älsklingar ska göra illa sig.
/Malin

Eller varför inte denna?

tävlingskompis utlånas på längre tid
Mkt lovande fälttävlansponny (och hopp) utlånas en längre tid för tävling. Paddan är ponnyn med stort hjärta, nyfiken på allt nytt och BUSSIG. Lyssnar på ryttaren och vill vara till lags. Mycket trevlig att rida och med fin mun. Paddan har en enorm hoppförmåga (efter en hingst som lämnade hoppförmågan till alla sina avkommor och själv hoppade 1,55 med ryttare fast han själv var 1,42!!). Lånas endast ut till satsande familj med träningsmöjligheter.


finns på www.hastnet.se

Det vore något för mina stalltjejer (: Två av dom letar ev en ponny att ha på foder..

     / Emelie

Foderponny någon?

c-ponny med superstam utlånas.
Superstammat sto född 2004 utlånas. Sv. ridponny e. Veronas Gerswin u. E.G Parma. Riden i alla gångarter men inte jobbad pga tidsbrist. Mycket bra gångarter, silverdiplom vid 1 månadsålder.Denna ponny är ett framtidslöfte. Hon är mycket snäll, lättärd och vacker!


Finns på www.hastnet.se

     / Emelie

Godnatt

Den braiga känslan från träningen igår sitter kvar än ;D Imorgon blir det uteritt med lite "dressyr" på en åker inför lördagens tävling. :)

Fick just veta av Malin att stackars Abbe gjort sig illa :( Hon berättar kanske mer om det sen.
Stackars gumman <3

Nu lär jag hoppa i säng, för kollegan ringer nog om någon timme =P
nattinatt!

        / Emelie

Mkt planerande

Äntligen är jag här och kan skriva ett inlägg :) Jag borde verkligen köpa mig en bärbar dator så att jag kan uppdatera oftare. Nåväl, idag har jag och Bamse stått på verkstad, så jag har därför haft rätt så mkt tid på mig att sitta och fundera och planera.
Bland annat datum för träningar nu i september, i både hoppning och dressyr. Har även planerat inför Km som vi i Sunnansjö RS ska annordna den 1-2 okt! :) Har pratat med Anna som äger Pärlby, hon ska vara dressyrdomare. På lördagen blir det dressyr i Pärlby och på söndagen blir det hoppning i Sunnansjö :)
Hoppas på två super trevliga tävlingsdagar!

Jobbdagen vart dock ganska lång, kom hem sent så vart en barbacka skritt-klätter tur på K :) Annalena följde med på Pim. Det var kanon det, fick jag ut båda hästarna (:

Dagens Hiss:Fredagen närmar sig, sen är det helg :D massa kuul!
Dagens Diss: Till folk som blir alltför stora på sig. När dom blir "lite varma i kläderna" så ändras plötsligt allt, då vet dom minnsan allt å blir som nå besserwisser. Ursch på er! Kom ner på jorden istället och va normal! Snacka inte skit och sköt ditt eget liv! Dom flesta klagar också massor på andra, men man ska inte klaga när man inte är ett dugg bättre själv. Folk borde tänka sig för mer på vad dom säger. Det är inte bra att bli "för stor på sig". Fy!



      / Emelie

markarbete i paddocken

Sådärja! nu är jag tillbaks. dagen har varit fullspäckad med en tidigt början på jobbet. därav inget inlägg i morse. 


men efter jobbet så åkte jag till pappas jobb o hälsade på. tänkte bara fylla på med luft i däcken, men sluytade med att jag tvättade bilen och fälgarna. så nu är den ren o fin!:) på utsidan iallafall.. 
efter det åkte jag och lämnade tillbaks sadeln jag provade i skäve. 

sen stallet! :) mockade o grejade, snackade massa med emma i vanlig ordning:) 
Sen red jag Sune på ridbanan och emma tog kort! :) 


vi red lite markarbete. galoppbommar på en volt, och även ett litet kryss på den volten. 
i början var han väldigt på och lite smått svårkontrollerad. sen gjorde vi så vi tog galoppbommarna i galopp, bröt av till trav o tog krysset i nästa varv. på såsätt fick vi mer kontroll och sune höll bra fokus på hindret/bommarna mycket bättre. fick han i mjuk o fin galopp/trav  :) 

Kommer bilder i ett senare inlägg! 
Men ni kan få ett litet smakprov..:) 



/malin

ojojojdå

värst vad dåliga vi var på att uppdatera idag då..:) 

ska strax äta mat. återkommer;) 



/Malin

svenska miljonärer

nån mer som såg det där programmet på 5an mellan nio och tio? svenska miljonärer..
Det var en kille(typ 30?) och hans fru som bodde på ett slott
(vem vill bo på ett slott..?inte jag.)..

vilket fall som helst så sa hon att hon var hästintresserad. jaha va trevligt tänker man ju då.

dom filmar ute i stallet där hon ställer sin hingst i stallgången. Måste påpeka, i klackskor!
hon påstår att hingstar kan få för sig att försöka betäcka människor?
inget jag vet om, är de sant??
Aldrig hört..
enligt hon  kom de dofter till hingsten. jag hoppas jag inte luktar som ett brunstigt sto iallafall,
det kanske hon gör ..x) stackare! 


sen börjar de värsta.. vem i h*lvete dricker champange i stallet!? !!!?
hon, tydligen..
sen hoppar hon upp på sin snygga hingst o galopperar iväg direkt på asfalten. 
BRA! 


Jag hoppas att de var meningen att det skulle väcka upp massa kommentarer osv. 
annars var de ju inte mkt innanför de hästfrälsta pannbenet..


förövrigt, visst de verka skitkul o galoppera på en grusgång /gräsmatta upp mot slottet, men de e inte min dröm/verklighet. tack o lov!



/Malin

SURS

Polo pad Eskadron Bicolor
hittade det här eskadron-schabraket cheval ridsport.
Det skulle man ha på Sunnansjö Ryttarsällskaps KM i oktober,
det är faktiskt klubbfärgerna! Ljuslila och grått. :) 
Snyggt va? :)
/malin

bloggtävling

klicka på bilden o va med o tävla ni också!
/Malin

Smart Blondin

Köpte föresten Pavo foder idag också. Dom säljer ju det där jag tränar. Köpte en säck slobber mash och en pellets sort som ska hjälpa K bygga upp sig :) Köpte även en säck mash till Elina, hennes pollehäst ville också prova :) Tänkte på det att eftersom det ska blandas med varmt vatten, och det är ju lite muppigt att göra det inne, så kom ja på den briljanta idèen att man kan ju ha en vattenkokare i stallet (: Smart va? ;)

Söt Atlas på läktaren :)

Dagens Hiss: Eftersom K har fått hissar förut, så får ist John den :) Tycker han är såå himla bra! Man lär sig något nytt varje gång, han tar med alla viktiga delar och jaa shitt ja. Det verkligen ger framgångar! Känner att jag utvecklats massor sen jag började träna för honom!
Dagens Diss: Till mig som slarvat med maten idag och bara ätit två bärrys.. Fast nu har jag ätit kvällsmat också :)


Här har vi hoppat klart för kvällen :) Står och chillar lite ;)

             / Emelie

Inte förvånad..

Dåså, var jag hemma igen :) Mr K har skött sig även idag! Duktiga lilla häst <3 Kändes bra, lite lång å loj i början men blir så mkt bättre när man börjar rida ordentligt ;) Och jag tror jag, john och även andra som sett honom flera gånger ser framsteg för varje träningstillfälle som går :D Super roligt!

Berättade för John om resultatet från helgens tävling, han log och svarade att han inte var förvånad (: haha lustig kommentar ^^ Vi var även överens om hur jag ska göra på lördag (;

Det vart som sagt lite suddiga bilder, men Malin försökte iallafall ;) Tack för att du följde med och hjälpte mig syster <3


Det enda egentligen som är hans svaghet är när det är kombinationer  ur sväng. Som den som stod snett igenom idag. På rakt går det bra, han hoppar mur, vattenmatta osv helt utan problem. Men det kommer nog att bli bra det också, med mer träning så att han blir stadigare och inte vinglar så mkt :) Givetvis hänger det mkt på mig också- Glöm Inte Benen! Men trots allt så är han ju "bara" 4 år. <3


                 / Emelie

atte

kom hem nyss från djurås. det gick bra för emelie. jag fotade lite som hon nog kommer lägga upp sen. :) blev mest suddiga bilder, menmen! 

jävla hosta..att det ALLTID ska komma när man absolut inte kan/får hosta. sen när man är själv i typ bilen, ja då hostar man ju självklart ingenting.. bra timing!

tänkte laga mat men johan har redan ätit o då försvann inspirationen, är inte hungrig ändå. får bli nån macka framför tvn. 

sune fick vila idag. I morgon blir det iallafall en ridtur i skogen :) 
Börjar sju i morrn så ingen mockning i morgonbitti inte. 


Fint när man hade atlas som sällskap på läktaren iallafall. :) 
/MAlin

bää

Sadelpad i äkta fårskinn - tan/brown
Sadelpad i äkta fårskinn - vit
699:- på ponnypop.
måste ha en fårskinnspadd. hade en i teddy förut o de ska jag aldrig köpa igen. helt värdelösa. fårskinn fungerar mycket bättre o håller länge! :) 
dessutom är det så fint! :) 

/Malin

bää

Sadelpad i äkta fårskinn - tan/brown
Sadelpad i äkta fårskinn - vit
699:- på ponnypop.
måste ha en fårskinnspadd. hade en i teddy förut o de ska jag aldrig köpa igen. helt värdelösa. fårskinn fungerar mycket bättre o håller länge! :) 
dessutom är det så fint! :) 

/Malin

Snart såå

Nu är det dags för mig att traska ut till stallet igen och packa alla grejer som ska med på träningen. Hämta ponnyn och göra honom iordning :)
Hör säkerligen av mig när jag kommer hem från träningen med lite uppdatering om hur det har gått!

Lilla ponny ja på 1,70 typ haha <3

    / Emelie

Om man ändå vore ponnyryttare..



Alla produkterna hittar ni på www.ponnypop.se :)
Ganska gulligt är de allt! ;)

    / Emelie

Hoppövning

Såhär såg dagens övning ut:

Inte så fint ritat kanske, men bry er inte i det :)
Dom red fram självständigt, sen som uppvärmning hade jag två bommar på volt spår, där dom skulle rida på lika antal glp språng mellan bommarna. Inte så lätt som det låter alla gånger! ;)
Sen fick dom hoppa hinder nr 1 i banan, en oxer med en galoppbom före. För att hjälpa att komma rätt och få en bra känsla inför banan. Därefter hoppade dom kombinationen. Sen banan en gång ganska lågt och en gång på ca 90 cm :) Det gick bra! Är alltid roligt att ha lektion för dom (:

Och snart är det min tur att få hoppträna ;)

     / Emelie


Mot nya äventyr!

Med kaffekoppen i högsta hugg, ridkläder på och bilen strax startad ska jag fara mot pärlby och hålla hopplektion :) Ska bli roligt faktiskt! Sen hem och fixa med mina pollehästar å stallet =P
Efter träningen kan ni få veta vad dom fick göra åsådär :) Då blir det lite mer intressant inlägg än det här haha.
Nej nu måste jag åka :)


En gammal bild från när jag haft träning i Pärlby (:

             / Emelie

höstväder

riktigt trist väder ute, höst nu lr..? 
kan ju  va mysigt med gula löv o lite kyla, en mysig höstkänsla. , men regn o blåst..? aja..:/ 

ja, jag ska då hålla mig varm idag eftermiddag på träningen för jag ska inte bli sjukare. :) 


/Malin

daga o fara till stallet

Håller på o göra mig i ordning. ska iväg och ta ut hästarna och mocka.
i eftermiddag ska jag med emelie till djurås, hoppträning igen:) hoppas det går bra, men de tror jag! :) 

sen ska jag rida sune också, blir nog efteråt på kvällen. tror inte jag hinner det före om vi ska åka fyra och jag slutar tre, blir nog jäkligt tajt med tid..:P  Vi får se om det blir på ridbanan eller ut i skogen. :) 



ja ni kanske undrar hur de gick hos vårdcentralen igår? hähä, ingen match! fick hostmedicin.  slapp ett sånt där otäckt blodprov. hallelujah!


/Malin

Kvällstur

Idag vart det en kvällstur på Mr K. Fick sällskap av Annalena & Lady. Vi skrittade barbacka en tur runt byn :)
Ganska mysigt tyckte jag ändå att det var, fastän det blåste ganska mkt och kom lite regn. K skötte sig bra, var nog för att jag hade honom lös på ridbanan innan så han fick bralla av sig.. haha :) Märkte att han var lite "på tårna" när jag hämtade honom från hagen.


Dags för reflexer igen är det också =P
Red herrn på hackamoret idag, gick bra (: Skrittade ju bara så =P

Nu måste jag gå och soova :) Sovgott alla där ute.

           / Emelie

Ledig imorgon.. typ (:

Imorgon ska Bamse vara på sjukhuset hela dagen =P Vilket betyder att jag får traska runt hemma (: Men det blir inte så mkt runt traskande, ska hålla hoppträning i pärlby på fm, sen ska Pim ridas och på em är det hoppträning för John :D Det ska bli roligt! Malin skulle följa med <3 Hoppas vi hittar den bra känslan igen, så det känns ännu bättre inför lördagen.

Dagens Hiss: Till min duktiga karl som grejar :) Känns riktigt bra när saker och ting börjar likna som vi tänkt ;)
Dagens Diss: En viss räkning som jag känner att jag inte riktigt haft nytta av så mycket =P haha men men :)


Karln grejar :)

           / Emelie


maktlös..

tacksam att de gick så pass bra som de gick, hade kunnat bli så mkt värre....<3 



Lastträning

Vi lasttränade Sune idag. Tog nog ungefär lika lång tid som sist. 
efter övertalning så går det! duktiga häst. han lärde sig att de va trevligare att vara framme hos emelie som höll i han än o stå mot linorna o höra smackningar, helt rätt. :) ska försöka göra det här en gång i veckan, minst, så får vi se då.:) 
sen när han var inne där fick han stå där i 5-10 min o fundera lite.  :) 
och backade så snällt ut sen :) 







Åh, min sadel låg bra på han! som jag trodde, behövs ev en padd under. perfekt!
Det känns riktigt skönt o ha det fixat. 

/Malin

Fullt ös (:

När jag hade jobbat klart för dagen for jag till Malin och Sune, provade två sadlar och lasttränade. Överlåter till Malin att tala om resultaten lyder ;)
Nu har jag precis kommit hem. När jag parkerade bilen på gården kom Mr K gåendes mot mig till grinden. hihi söta ponny <3 Han vill nog ut på en ridtur ;) Så det blir att byta om direkt och sticka ut! :D



               / Emelie


de blir ibland inte riktigt som man tänkt sig..

Igår kväll/natt blev en jävligt obehaglig natt. och lång natt. har då inte blivit många timmars sömn heller. 
tänker inte skriva mer om det just nu. men jävlar va fort de går..! :S vad fort eld kan sprida sig..

usch..:( 

somna nog vid tre, om jag ens sov för hostan.. vakna hela tiden. man va helt slut men ändå klarvaken... 

men som tur var gick allt bra! ingen kom till skada. och de hade kunnat sluta så mycket värre..
<3

/Malin

Bonusbilder






Längtar tills lördag :) Och till onsdag haha (:

                / Emelie

hemska ställe..

I morgon är de ingen rolig förmiddag för då ska malin till dumma farbror doktorn.. usch vill inte! men vill inte heller hosta så mkt som jag gör nu. när man får en hostattack..ja, då är de kört

mest rädd för om som ska ta nå snuskiga blodprov.. nålar, inte min grej. de funkar..men, nejtack! 

Hoppas de går bra o att ja blir frisk. får sån här rethosta/slemhosta vare gång jag varit sjuk i flera år. o den ger sig aldrig heller. vill ha en fungerande hostmedicin eller nån annan medicin som tar bort ev bakterier... usch o fy. 

nej frisk ska man va! :)

/Malin



nämen..


 Puss och Godnatt :)

             / Emelie

Regn Trotsare

Kvällens lektion har gått bra. Tre tappra ryttare trotsade regnet :) Vi hade ganska tur iallafall, det spöregnade inte. Men nog mycket för att vi skulle bli ordentligt blöta och jag vågade inte använda kameran =P Det får bli nästa gång! :) Kvällens träning var hörnpasseringar och rakrikning. Kanske kan låta enkelt, men det kan vara nog så svårt om man ska rida dom riktigt ordentligt. Dom var iallafall duktiga (:


Som ni såg så ska vi som det ser ut rida Hubertusjakt! Det ska bli väldigt kul! Skulle finnas några terränghinder som man fick hoppa om man ville! woohoo lätt! ;D Får se vilken pollehäst det blir :) Troligtvis Pim, vi har ju hoppat lite sånt :) Men mest för att hon har broddhål i dojjsen, det har inte Mr K tyvärr. Inte än iaf. Kan förstås hända att dom hinner skos innan så.. aa vi får se :)

Dagens Hiss: Till Frida som red Pim så fint idag!
Dagens Diss: Till den dumma,dumma klockan som går alles för fort för att jag ska hinna med och sova ordentligt =P



                 / Emelie


en tur till skäve

Idag åkte jag o min trogna ådi till skäve och hämtade två sadlar.
hälsade också på abbe givetvis, söta tjejen! känns så bra o ha henne där, hon verkar trivas o jag vet att dom tar hand om henne. 

Hon ska stå på lösdrift i vinter och hon kommer få alla bekvämligheter jag kräver:) vindskydd med halm, fritt hö, vatten, värme och kompisar. det är nog även bra för hennes artros så hon inte står still i en box. 



Kollade hur sadlarna satt litegrann, och tycker det verkar som min ligger bra! den abbe hade alltså. hämtade den o så fick lena westernsadeln istället. vi var överens för hon gillar bättre o rida i sån. så de e perfekt för oss båda.

Imorgon kommer emelie o kollar hon som kan lite mer om sadelprovning än mig. det skullle verkligen lösa min pengakris-till-o-köpa-ny-sadel.. :) 
Och så är den ju i den färgen jag vill ha, ljusbrun! 

Vi ska även lastträna! :) få se hur det går. ska bli spännande:) 


Idag fick det bli en liten promenad i regnet. jag gick bredvid med sune i repgrimma. 
tog en väg förbi grannkossorna avsiktligt, dom va lite läskiga, men det gick bra! 
hade en baktanke att dom skulle komma till kanten på hagen o kolla på oss, o de gjorde dom.
sune fnös lite o kollade på dom där mysko filurerna, men sen va de bra.:) 


/Malin


bokade precis en besiktning på min veterniärs hemsida, få se när det blir. 
hoppas dom kan åka ut till stallet, men det brukar inte vara några problem med veterinären så, vi får hoppas o se :) han har ju ingen hästklinik så. ;) 



Hubertusjakt

den 22 oktober är det hubertusjakt i Aspeboda ridklubb. jag hoppas jag får en plats. Emelie har fått en redan. Skulle vara grymt roligt! :) verkade finnas platser över så, vi får se. :) aspebodas medlemmar hade förtur men var platser över till andra, bra tycker jag :) 

Så roligt o planera saker med sune i höst redan! vi har våra planer. :) 
Nu ska vi ta tag i lastträningen också, det går framåt! 




bilden hittade jag på google.se


/Malin

Mot stallet!

Hemma efter jobbat, och nu väntar stallet! Tänkte bara tala om det ;)

Snart är det John träning igen ;D

          / Emelie

time to go



nej nu är det dags o fara till jobbet. 
tjohejsan! 
/m
alin

mötte hälge i skogen

godmorgon! :)
glömde säga igår att jag o emma såg en älgko igår när vi red i skogen! :) den bara stod där o kikade på oss. nicke såg den men inte sune tror ja. :) hihi. direkt när ja såg den ställde ja bort sune. utifall :) 
emma pekade bort i skogen o blev helt tyst, ja blev skitskraj innan o trodde de va en björn, men sen såg ja de va en älg. puh! :) sötsak! 

har ni mött på en älg eller björn i skogen någon gång när ni ridit? 

pratade precis med emelie i telefon. vi funderar på o gå på en föreläsning i slutet på september, om mental träning. vi gick ju på något liknande förra året också.:)
va lite kul när vi skulle lägga på då hon helt plötsligt fick för sig att jag var mattias, så hon sa pusspuss hejdå. x) haha aa pösshej syster! hoj;)


/Malin


Blandat

Jag bugar och bockar och tackar så mycket för godkännandet ;) Självklart kommer en ny utmaning till syster, men inte idag. Jag ska sova på saken först få se om jag kan klura ut något roligt (: Lite ideer har jag.. men aa. får se vet det blir för något.



Dagens Hiss: Till lediga dagar när man kan rida hur mkt som helst (: Jag börjar nog jobba med det ist. haha! Åka runt och rida andras hästar (; Nåväl, man måste ju få drömma iaf.
Dagens Diss: Vet inte om ja törs berätta det riktigt.. me-en det va att ja mitt klappträ inte tänker längre än hårfärgen visar. Alltså.. ja skulle ta in hästarna, klockan vart ju ganska sent så va helt säker på att det bara var mina kvar. Gick och hämtade K först, ropade på honom och han kom glatt galopperandes till mig. Perfekt. In med honom i boxen och iväg till den andra hagen och hämtade Pim som stod och väntade. När jag gått tillbaka till stallet ser jag några små svarta figurer komma springades på vår gård.. ååånej! Dracula och Frodo var tydligen kvar i hagen =O Det visste inte jag! Och inte såg jag dom! Men där kom dom glada i hågen, lösa och tänkte traska hem självmant.. som tur va fick jag tag i Dracula med ena handen, hade fortfarande Pim i den andra. Och karln fick tag i lilla busfröt Frodo, han ville inte alls bli fångad först men jag, Pim & Dracula agerade stoppkloss så han kom inte förbi :) haha de va lite galet. Så en diss till mig då alltså som inte tänkte på det =P


Nåväl, nu måste jag faktiskt göra kväller. Klockan är på tog för mkt och jag ska upp typ 4a.. haha :) Kul för mig!
Imorgon ska jag hålla lektion på kvällen, hoppas jag hinner rida K innan. Pim ska gå på lektionen med Frida.
Nattinatt (:



           / Emelie

godkänt!

Jag godkänner emelies utmaning! :)
hon banga ju inte på lite höjd heller! ;) bra jobbat!! nu väntar jag nervöst på min nästa utmaning jag ska få.. va snäll nu! ;) 


nu ska jag hoppa in i duschen! i morgon börjar en ny, förhoppningsvis en frisk arbetsvecka. 
Efter jobbet i morgon kommer Emma o möter upp mig, sen åker vi till skäve o hämtar ett par sadlar :) hoppas dom passar sune! 
provade emmas sadel på sune idag, den satt då bättre än den han har nu. 
hans sadel glider nog fram för helt plötsligt är den på tok för långt fram, svanskappa? njah helst inte, han är ingen skettis heller :) ;)
/Malin

hiss!

tänkte visa pannbandet som sitter på tränset jag fick med sune. 
visst är det fint? alldeles lagomt med bling;) tycker verkligen om det! 

/malin

Bilder från ridturen

emma o nicke


nicke

sune med sina lurar :) 


jag o sune



idag körde vi på marinblått hoppschabrak med guld-passpoal, och matchande luva. och mysigt fårskinnsludd på nosgrimman :) 


//Malin

korkade bilförare

håller på o laga mat, ris med vårrullar och sweet chilisås blir det. 

ridturen gick bra, sune va pigg! vi red på en stubbåker, fick lite abbekänsla där :) men de gick bra, han tyckte nog de va kul. :) han o nicke går jättebra ihop nu, gick bredvid varandra o de sket väl dom i :) 

sen finns de bilförare som inte har så jävla mkt vett innanför pannbenet heller. nån blingbmw som åkte sakta bakom hästarna, sen gasa den jäveln på bredvid mig o sune som gick sist. gav han fingret men han skulle fått så fan mkt mer! klappträ.... gick ju iaf bra hästarna brydde sig inte, men de va la ba tur de...

slänger upp lite bilder fårn ridturen senare, nu är maten klar! :) 

/malin




taggbollshatare.

det finns en taggbollsbuske någonstans i hagen.. men vart? än har iallafall inte sune blivit attackerad av den, men hefner blev det igår. den stackars pojken.. 



fråga mig inte hur han lyckades.. men jag får fan inte ur dom.. 
rastafläta..?
/Malin

Godkänt?


http://www.youtube.com/watch?v=SHVV6Q-qyQU


Nå vad säger ni, är det godkänt eller? =P

    / Emelie


barbacka hoppning?

Jodå, utmaningen är genomförd :) Allt finns på film! Ramlade inte av en enda gång haha (:
Malin sa ju inte vilken höjd jag skulle hoppa så det fick ja ju bestämma själv =P
Ska ladda upp filmen så ni får se... Men inte än, måste åka och handla mat haha :)


En bild får ni nu iaf, här är vi på väg upp till ridbanan :)

       / Emelie

bra och dåliga saker med vintern..

eftersom det snart är höst får många ångest över att den långa o kalla vintern närmar sig. 
men det finns både dåliga och bra saker med den tycker jag.

Dåliga saker:
  • bära ut tunga hinkar med vatten varje morgon och slå hål på isen, extra drygt när man blir blöt av det.

  • värma iskalla bett med händerna

  • styltor under hästarnas hovar och halka. 

  • massvis med täcken, både ute och inne. extra minus när dom är blöta.. 

  • iskalla händer,fötter och öron under ridturer

  • mörka eftermiddagar/kvällar

Bra saker:

  • snön som lyser upp i de mörka

  • fina vita gnistrande vägar, kunna rida i princip överallt och trava där det på sommaren är asfalt. 

  • vintermys i stallet

  • galoppera i snön på åkrarna

  • pulsa i djupsnö: mycket bra träning för hästarna! 

  • snösulor, hjälper för det mesta! och även brodd givetvis
Bara man klär sig rätt funkar det! sockor, varma handskar, öronlappar, täckbyxor o en varm jacka. man blir tjock o klumpig som ryttare men de går!  :)

och självklart ett varmt ridtäcke till sin häst:) 
glöm inte reflexerna! 

när emma provred abbe i vintras


//Malin

bullbak

inte kunnat skriva tidigare. karln vakna vid ett så de va lite svårt o sitta vid datorn när han ligger o sover:P men nu så!:) Idag har jag hunnit ta ut hästarna tillsammans med emma, som kom hem i morse :D mockade också.
sen åkte jag o handlade, grejade lite hemma o nu bakar ja bullar! :) jävla fart på mig idag! blir både kanel o vanilj.

o jag kan prata lite bättre också, kalas! 
sen ska jag o emma rida ut en sväng:) kul, de va länge sen! 

och så ska jag prova två andra sadlar på sune i veckan också. den ena är min redan, fast abbe har den. men om det passar ska lena få låna westernsadeln jag har istället.:) gick bra för henne för hon gillar såna sadlar bättre, kan inte bli bättre då ju. bara den passar på sune vill säga. 

/Malin
puss!

Godmorgon

Först lite gnäll , när får jag en riktigt ordentlig sovmorgon nån gång? =P Jaja, ja vet det är helt å hållet självvalt att pyssla med det jag gör, men ändå. De känns så surt när karln jämt å städigt får ligga å sova tills han vaknar medans jag får gå upp å fixa allt med djuren =P men men. det känns ju alltid bättre när man kommer ut till stallet :D

Snart kommer karlns far hit , vi ska bygga på höskullen. Får se hur mkt vi hinner idag, förhoppningsvis blir den klar snart :) Då kan min hyresgäst få flytta in! haha men just det, då kanske jag får sovmorgon någon dag ^^
Jag hoppas vi inte håller på ända till kvällen för jag vill hinna rida båda hästarna också :) och sååå borde jag handla lite mat å =P  De blir nog bra i slutändan!
Tänkte äta lite frukost nu och sen får se om jag hinner ut och fixa stallet klart innan vi ska börja bygga (:


Malins stall :) Och Emmas pollehäst Nicke :)

           / Emelie

dagens

Dagens Hiss: går givetvis till emelie o karetino! :) dom var jätteduktiga idag.

Dagens diss: går till mig! och min hosta. och att jag typ tappat rösten. de e drygt o jävligt trist :(
//Malin

hosthosthosthost..

hejhopp!
håller på o hostar sönder min hals o röst ännu mera just nu.. :/ suck. 
julia var här en sväng vi kollade på nån film. sen när hon åkte slockna ja framför tvn, haha! 
så lika bra o gå o lägga sig då.:)

Men ridturen idag gick iallafall bra, vi hittade en ny jättebra ridväg! :) 
sune skötte sig bra, blev väldigt pigg när vi travade dock:)
/Malin

söt :)

lovade sexåring! film finns
lovade sexåring! film finns. Hästar säljes
lovade sexåring! film finns. Hästar säljes
Typ: Stora hästar  -  Inriktning: Hoppning  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 2005  
Mycket trevlig sexåring ca 165 imp Tyskland.
Snäll i all hantering och rida ut på själv och i grupp!
En lugn häst som är mycket samarbetsvillig och ambitiös. Perfekt övergångshäst. Tävlad och riden av en juniorryttare.
Film: http://www.youtube.com/watch?v=5MZAbNDdCMU
 
Felfria 110, startklar för 120 som hon går inom kort!
 
Pris  99 000 kr


För den som känner sig köpsugen finns annonsen på hastnet.se  :)
Ja tyckte den va fin ;)

            / Emelie

Dags att göra kväller

Nu är Pim anmäld till Leksand, 90 clear round och 1m fick de bli :) Va ett tag sen jag startade henne nu pga olika anledningar. Men ja tror vi är på gång igen nu ;)

Nåväl sängen ropar på mig åter igen så det är dags för mig att besvara den! :)

Vet inte vars syster yster har tagit vägen.. Men jag gissar på att hon var trött och slut efter stallet så hon ligger nog och sover :) Stackarn hon va liiite hes idag..
Hoppas hon blir bättre imorgon, eller åtminstone att hon tar det lugnt imorgon så hon blir frisk till nästa vecka.

Då säger jag nattinatti!

            / Emelie

Längtar redan

Till nästa lördag :) Men då ska vi testa lyckan i Vansbro!
Kom på nu att anmälningstiden för Leksand snart går ut, bäst jag anmäler mig direkt =P
Ska bli kul när Malin och Sune får följa med ut på tävlingsbanan! Hoppas att han går igenom besiktning och allt så kommer nog den tiden också (;


Här står vi och spanar över banan :)

                   / Emelie

Slobber Mash

Hästarna är nattade och dom fick prova slobber mash :)
Ni kan läsa om det på deras hemsida via denna länken:
http://www.pavo.nu/produkter/pavo+slobber+mash


Dom var så nyfikna så vad det var för något jag hade =P Pim gillade det massor, K var lite mer fundersam.. maten var ju lite varm! =O  men han åt den, om är med väldigt fundersam min ;)



             / Emelie

Fundera hit och fundera dit

Imorgon funderar jag på att genomföra utmaningen jag fått utav Malin. Tänkte en tanke ifall att jag skulle ha åkt till ridhuset och hoppa barbacka.. eller om det blir hemma i byn.. vi får se (: Helst åker ja till ridhuset, där det finns lite bättre hindermaterial ^^

Kom nyss in efter att ha klippt gräset på min lilla ridbana.( om det är mkt stavfel beror det på att mina fingrar typ frös bort ute haha) Skulle verkligen vilja ha riktigt underlag där, trästaket och lyse =P Oooch så lite hindermaterial ;) De vore kanon de!

Dagens Hiss: Till min älskade Karetino som ni säkert förstår :D
Dagens Diss: Till dom personer som vi kan kalla för glädjedödare, eller energislukare. Ursh för er! Sånna ska man verkligen inte bry sig om. Då är det bara att sköta sitt eget, hitta självkänslan och självförtroendet och gå vidare!

En fundering...har eventuellt en till överraskning för lilla syster.Kom på en lite rolig sak alles nyss som jag eventuellt ska fixa. Har tänkt på det tidigare också, vet inte riktigt varför jag inte tagit tag i saken.. Nåväl, törs  inte säge mer om det nu =P


Ska snart ta in hästarna för natten :) Ska fixa lite special mat som dom ska få provsmaka, Slobber Mash heter det, ett foder från Pavo. Det är enda provpåsen jag har kvar från förra John träningen. Tycker dom om det så kommer jag troligtvis att köpa en sån säck också (:

            / Emelie

Bildbomb (:


Karetino redo för att lastas och åka iväg :)


Framme och färdigklädd. Röd som sagt ja.. nåväl de gick ju det å =P







              / Emelie

morrrrn

nyss vakna efter ett par timmars sömn. skönt! kan nog sova lite till å. men åker nog till stallet istället:) 

Idag blir det en tur i skogen, rätt så lugnt. :) vi ses! 


/malin

Film från debuten

http://www.youtube.com/watch?v=cGrftG3_Zc0

Tummen upp för duktig häst :) Jag kan nog bli mycket noggrannare i min ridning, dels med att snabbare byta till rätt galopp och så skulle jag inte låtit honom rinna iväg så i kombinationen, skulle rätat upp mig lite och hålla ihop på 6 glp språng. (vi fick 6 men ett kort sista språng).
Men jag är iallafall nöjd :) <3


Röd är inte riktigt min färg, men vart det ändå idag.. Men nästa helg får de bli något annat =P Störde mig ganska mkt på att vara röd haha ^^

                / Emelie

Resultat?


Som ni ser så hänger där på tränset en clear round rosett! Han har skött sig över förväntan min älskade bäbis <3 Är himla nöjd med honom! Ska ladda upp en film på när vi hoppar så kan dom som vill kolla ;)

Kommer mer bilder så småningom ;)

              / Emelie

hemma igen!

kom nyss hem från tävlingen. blev en kort tävlingsdag då emelie bara startade clear round på 90 cm. men tänker låta henne själv berätta hur det gick. :) anna-lena lekte papparazzi så många kort finns de då! :) 

annars då.. jag har ingen röst kvar !! den är borthostad, sjukt drygt..:( 
ska vila litegrann sen till stallet o rida sune och mocka nickes box. hann med sunes o heffes box i morse. tänkte försöka åka dit lite senare så jag kan ta in dom när jag är klar, slipper man åka ännu en resa dit.. 

har föressten kommit två nya hästar till stallet nu. den ena är en ponny som heter dilton. som ja o emma hade häst i samma stall med i långsjön, innan vi kom till hovgården. sen är de nog deras nya storhäst eller så. vet inte riktigt, har inte träffat dom än heller så. 

/Malin


Morgonstund har..

Ja då var man igång igen då :)
Va i runda slängar 5-6 timmar sen sista inlägget haha! God-natts-sömn..
Nåväl jag har ju inte tid att sitta här och döprata =P Mot stallet och på vägen koller jag så mina hjälpredor Malin och Annalena också är vakna :)
Håll tummen för K nu, vi hör av oss när vi är hemma igen. (:



        / Emelie

Nattinatt

Dagens Hiss: Fler såna här dagar! Man skulle ha jobbat med att rida andras hästar istället :) De är för roligt de!
Dagens Diss: Att mina vita ridbyxor ligger i tvätten! Vad gör dom där egentligen? Dom skulle ju ligga i garderoben nytvättade, ihopvikta och bara vänta på mig. Men icke! Dom ligger och smutsar sig i tvätt högen *ååå* Vart är mamma nånstans? ;)

 
Nu är det dags för mig att gå upp och duscha och sova :) Kan ju inte kräva prestationer av hästen om inte ja själv är i form för de ;) Halv 5 ringer min klocka tror ja minsan!



Tror både jag och Pim saknar Sillan. Skimmeln på bilden alltså.Dom fann varandra väldigt snabbt dom två tjejerna <3 Sötnosar!

                / Emelie


brist på ridtäcken..

igår diskuterade jag och emelie på telefon hur många ridtäcken/ländtäcken vi hade. 
jag har ett ländtäcke, fleecefodrat regn. och ett ridtäcke,reflex. 
emelie hade.. vad var de? sju stycken..!? 

jag säger då de! har tänkt köpa ett ridtäcke jättejättelänge, men inte blivit nå av de. vill ha ett i ylle o ett i regntätt material med fleece inuti. mys :) tänkte köpa de på globen horse show förra året men hittade inget, få se hur de blir iår nu då.. :) 

jag tycker det är mycket finare med ridtäcke, dvs det går framför sadeln. istället för ländtäcket som bara är på rumpan på hästen..

Mocca look Ridtäcke marinblå
Ridtäcke bäver vit
Ridtäcke sverige
haha gillade sverigetäcket på nåvis, men de vet ni ju redan att ja tycker såna täcken m.m är snygga..:)
exklusive horsewear




//Malin



film och bilder

http://www.youtube.com/watch?v=8pO3VNKh5Mc
Kika in där om ni vill se en liten film snutt när jag rider en av hästarna i Malins stall. Jag vet inte hur man lägger upp filmen i bloggen tyvärr.. Får bli något för framtiden att lära sig =P
Slänger in någon mer bild från dagen också..






               / Emelie

ooh yää!

Nu hoppas jag att herrn ute i stallet sover ordentligt så att han är pigg och fräsch imorgon ;)
haha plutten, han har ingen aning va som väntar honom. Hans utrustning är packad och klar , tranporten är påkopplad och står redo.. pass och andra viktigheter ligger inne på bordet och det återstår bara att packa mina kläder åså :)
Ska bli riktigt roligt imorgon! Har en toppen känsla, nu jäklar :D Bara jag kan hålla nerver och tankar i styr så kommer det gå bra :) Är ju bara en liten clear round hihi =P

Någon mer som vill ha en dreggel puss av K ? ;)

            / Emelie

5 av 5 :)

Haha! Jag hann rida alla hästarna idag ;) Är väl inte så svårt att hinna med det på en hel dag, men jobbade ju faktiskt natt också =P Så lite duktig va ja väl :)

Ridtur 3: Började med Malins Sune. Hade två bommar på en stor volt. Jäklar va han bjöd på dom haha =P Han kändes mjuk och fin och uppmärksam. Dock lite löjlig att ta vänster glp skänkel. Men han höll sig på matten och genomförde uppgiften mycket väl :)

Ridtur 4: Då var det Nickes tur. Har aldrig ridit honom förut, så det var spännande att få prova honom :) Tycker om att rida andras hästar, det är så himla otroligt nyttigt! Kan vara lite klurigt i början när man sätter sig upp på en helt ny häst, att hitta "knapparna" liksom. Red lite övergångar, märkte ganska snabbt att det var svårare m ställning & böjning i vänster varv. Han bet tag lite i bettet i början, när han fått jobba lite och jag fick igenom böjningen åt båda håll så vart han så mjuk och fin, gick stadigt i form och slappnade av :) Gjorde överstrykningar och han behöll båpde form, takt & tempo. Duktig kille! :D

Ridtur 5: Heffe var siste man ut för dagen! Har aldrig ridit honom heller förut, så det var också kul att få prova honom :) En lite större herre än dom andra två. I början kändes han stel, spänd och springig.. Fick jobba med mycket halvhalter och övergångar för att få honom att slappna av. Är iaf nöjd med resultatet, efter en stund hade jag honom i en längre form, med jämt bra stöd :) Vet inte nå hur han är i vanliga fall att rida, men det kändes bra sen iaf (: Skippade galoppen både på Heffe och Nicke, tyckte det var bara onödigt, tog igenom ställning, böjning och få dom båda att jobba i en låg avslappnad form ist =P

Annalena var med och tog massa kort och även en film på mig & Heffe. Kan med stor säkerhet hända att ni får se lite fler bilder sen ;)

               / Emelie

fredagen den andra

hemma igen! lång dag på jobbet. men så grymt kul när gästerna är nöjda, det går mycket bättre o jobba då o man blir gladare:) fast än man är sjuk.
på kvällen hade vi lite after work, ala carte. så man kunde äta mat o dricka gott innan bion som var klockan åtta. 
bara nöjda gäster! blev premiär för baren o så gjorde vi resturangen extra fin, ett litet upplyft!

mysigt va? :)



Och duktiga emelie som hjälpte mig idag. fast jag hann iallafall mocka sunes o nickes box i morse, under skaplig tidspress, men de gick!:)
hon red både sune, nicke o heffe. Tack o åter tack! :)
nu blir det för o ladda för morgondagen. upp klockan fem för o åka till stallet o ta ut hästarna, sen iväg till insjön! :) nu ska jag äta något, man lär väl göra de ibland å..:)
/malin

2 av 5..

Ridtur 1: Karetino, red lite dressyr på en åker. Övergångar, sidförflyttning och glp fattningar, red i en 8:a. Ställning och böjning, ja det funkade kanon :) Han kändes lyhörd och uppmärksam, gjorde det jag bad om. Med lite protest, men jobbade på sen. Duktiga ponnyn <3

Ridtur 2: Tog ut Pim på en skritttur kring byn och skogen. Solen sken och allt var så rart så ;) Klättrade lite i några backar också.

Försökte ta lite bilder, me-hen kameran muppa igen. Men nu är den nyladdad tills ja ska fara till resterande kusar som vill ridas =P
Annalena ska följa med som lite hjälp och fotograf (: Får se hur många jag hinner rida innan klockan blir alltför mycket.. Måste hinna fixa inför tävlingen imorgon också :)
Nu ska jag slänga i mig lite mat! Ladda batterierna i mig själv också haha..

               / Emelie


Ajdå, vart tog min tidsplanering vägen?

Ja som ni kanske förstår, så har min tidplan redan spruckit =P
Egentligen har jag inte alls tid att sitta här, men va in en sväng nu för att äta lite frukost och då lära jag passa på att skriva ett inlägg ;)
Har hunnit klart med stallet och ska springa ut och rida mina hästar nu :)

Sen lite "lunch", sen bär det av mot Malins stall ;)
Får se om jag hinner med ett inlägg där emellan.
Hej så länge!

               / Emelie

TILL SALU

Vill sälja ridstövlarna som var alldeles för stora för mig.
Det är svarta i läder med snörning.
Jackson. strl 39.
vadvidd: 38 cm
från hälens början till knäveck: 48,5 cm
från golv till knäveck: 53 cm
Nyskick, använda en gång!
350 :- eller bud. Kan skickas mot att köparen står för frakt.
Jacson ridstövlar storlek 39, nya!!

dålig bild men kan fixa bättre vid intresse. 

kommentera eller maila [email protected]
//Malin

Rekord!

Och där fick vi nytt rekord för unika träffar. jätteroligt! :) 

fortsätt så! :) 



/
Malin

nicke nyfiken

Longerade Nicke idag en sväng också. borstade o pysslade lite. :) 
Blev dock inte så jättelänge men det är då bättre än att han bara ska stå. klockan blev sent o jag var tvungen o åka hem.menmen:)

i morgon rider Emelie han förmodligen om hon får tid, och jag hoppas de e okej för emma. men känner på mig att de borde vara de. emelie vet ju vad hon gör..:) det blir ju bara dressyr så de borde gå bra. 
annars får jag ta en halshuggning när emma kommer hem... x) :O 
när hon ändå kan o vill så tycker ja de borde vara lugnt :) nicke blir nog glad :) 

Igår hade han rullat sig i lera o va.. ja.. väldigt lerig! haha :) lortis, men de fixa jag! ;) 

på söndag kommer emma hem, saknar henne! :) de tror jag nicke också gör :) 







slänger upp lite bilder från när jag red nicke för ett tag sen. :)


/MALIN

fredagen räddad!

Massa tack till Emelie som hjälper mig i morgon! :) 
Du är guld värd!! vet inte hur jag skulle hinna annars. 
Ska ju nämligen jobba en långdag (morgon till kväll) o skulle varit himla svårt o hinna med tre boxar..
men nu blir ju tillochmed sune riden!:) och även nicke o heffe å. 

känns skitbra då slipper han stå två dagar den här veckan. jag försöker låta mina hästar ha ungefär en vilodag i veckan, och den fick sune när jag var som sjukast vilken dag de nu var. den här veckan är så snurrig! noll koll på dagarna. vet att de e fredag i morgon iallafall.. 

Tack, än en gång, Tack Emelie! :) 




så jag ska iallafall ta ut och in hästarna + fixa hö o kraftfoder. :) fredag kväll blir lugn, då jag ska upp vid 05.00 och ta ut hästarna för o sedan följa emelie på tävling i insjön! :) Karetinos debut, spännande! måste gå upp så tidigt då vi ska ses i djurås vid sjusnåret.. men de e väl bara skönt för hästarna o komma ut tidigt.


/Malin
lortig sunelur, mulle o emlan.

dagens ridpass

red sune på ridbanan idag, dressyr blev de! :)
Jobbade med lite mjukgörande och försökte minnas LC ettan. tror de gick någolunda rätt enligt det programmet. rätt så bra för min del då jag lätt får dålig fantasi när jag rider ensam, synd nog. efter de tränade vi galoppombyten, red i en åtta. han skötte sig så bra! han är så duktig! jag som inte haft någon sån häst som kunnat galoppombyten osv, så kändes de jättekul o man blev lite stolt:)
dock lite smått busig med några bocksprång i början av galoppen men annars var han jättesnäll, bara kul när han busar lite! :)
Jag red med snodden idag, halsförlängare även kallat. första gången jag hade de på han o de funkade bra tyckte jag:)


/Malin
bild från förra veckan

Planering

Dagens Hiss- Jag är mycket piggare idag :) Lite halvrosslig åsådär, men känns ändå bättre. (fast just nu vart ja å frysa som 17..åt lite glass nyss haha! burr! )
Dagens Diss- de här dumma huset har stökat ner sig igen.. =O Hur gick det till? VEM är det som stökar och smutsar ner så förbannat.. ?? Ty jag har verkligen ingen aning..  (;



Som syster nämde så ska jag hjälpa henne med pollehästarna imorgon.
Jag hoppas jag får börja jobba snart så jag kan sluta i lite halvbra tid.. Vilket gör att jag kommer i hyffsad tid, kan sova någon timme och sen köra för fullt med allt allt som ska göras =P

Planen är alltså..
1, kom upp i tid, ät frukost, fixa klart stallet
2, rid K förmodligen lite dressyr på någon åker. Därefter skrittrunda på Pim.
3,då är klockan förmodligen lite mer än lunchrid, men vi låssas att det är lunch, så alltså-gör mat! = glad karl när han kommer hem.
4, åk till borlänge!
5, rid Sune och kanske Emmas polle om Malin vill de och den 3:e får se om ägaren vill de. Mig spelar det ingen roll, jag gör de som syster beordrar ;D
6, Åk hem! Packa och fixa allt inför tävlingen :)

 

Nu är det dags för mig att göra mig iordning för jobbet :) Önska mig lycka till..

           / Emelie

Fail..

Alltså.. jag vet inte vad som hände med förra inlägget =O Jag känner mig helt knasig.. När ja skrev å råka trycka till några knappar samtidigt vart texten stor, svart å feeet..Nu när jag publicerade inlägget vart de typ vitt =S
haha å herre gud.. känner mig ju som en stenålders människa!

Jag ber om ursäkt å ska försöka hålla fingrarna i styr :) Ni kanske ser vad som står iaf haha ;)
Lite lustigt var de ju ^^

          / Emelie

Toppen känsla!

Har varit iväg till ridhuset med K och hoppetränat :) Dom hörde av sig så det var bara att lasta och fara dit ;)
Emma var med som hjälp-tur för mig! Hade en linje med två räcken, 4 glp språng mellan och en oxer.
Han gick kanon! Ganska mjuk och fin, tog inte tag i bettet så mkt som han kan göra ibland, tog övergångar bra, galopperade balanserat och hoppade med ryggen (; Kändes jättebra!


Så nu har vi en toppen känsla inför lördagen ;)
Tänkte mycket på vad John sagt på träningarna, åh gud de hjälper hur mkt som helst! Positivt tänk, vad det kan göra mycket. Fick beröm på förra träningen över att jag har en mycket bra känsla.. Det lever jag på än ^^

ÖÖööum.. Ni får skratta om ni vill.. jag vet inte hur den här texten kunde bli så stor och tjock? =S
Ja råka komma åt nå knappar och nu ser de ut såhär.. haha mysko =P (ja är ingen hejjare på datorer som ni kanske märker). *pinsamt*

 / Emelie


Toorsdag

God förmiddag :)
Har precis ätit lite frukost, ska gå ut till stallet och göra klart de inför kvällen. Har inte fått tag i ridhuset :( Ringde igår och skicka sms idag nu på morgonen, men har inte fått något svar, inte än iaf.. Typiskt!
Mina planer kraschar =P Men får hoppa på ridbanan i byn istället då.. Lite krångligare, men det är som det är.

Mysiga ponny <3

Nåväl, hej på en stund, nu är det dags att göra lite nytta ;)

      / Emelie

RSS 2.0