1m banorna

http://www.youtube.com/watch?v=MjQqCfzjjQ8
Malin & Sune :)

http://www.youtube.com/watch?v=FXYBUPBiZkE
Mig och Karetino :)



                / Emelie

90 banorna

http://www.youtube.com/watch?v=uag1giILgNM
Jag & K 90cm


http://www.youtube.com/watch?v=UkGSEZcNi4E&feature=feedu
Malin & Sune 90 cm

=)



      / Emelie

Mystur i Mörket

Efter en jobbdag så vart det en sväng på Aubiose med Elina (:  Även Eva & Miriam var med ;) Hittade inte så mycket.. kände mig lite snål haha ^^ Men spar pengarna till globen istället =P Visste ju att det var något jag behövde nu.. men kom bara  ihåg smörjsprayen.. Och på de andra när ja kom hem -broddar! *suck typiskt mig*

Båda hästarna har fått vara ut på en mysig tur vid sjön och sen lite i byn. Blir verkligen mörkt på en gång nu för tin =P Ridturen gick så bra så. K kändes pigg trodde han skulle va lite trött, men inte han inte (; Pim verkar inte frysa fastän hon blev naken igår <3

Måste erkänna en sak. Lite skämmig. Men sant. Jag kollar på ponnyakuten! haha :) Har bara sett 2:a säsongen och kollade nu på svt play och där fanns första omgången =P Tycker det är intressant att se hur dom gör och hur barnen hanterar sina hästar.. =O


Håller på att ladda upp filmerna från gårdagens tävling :)
Så de kommer de kommer ;)

     / Emelie

Bjuder på dom..



Två bilder från dagens tävling =P Annalena lyckades ta två bilder där han faktiskt stod still.. Han va ganska laddan inför andra klassen. Lille busen <3

Nu hinner ja inte mer för idag.
Nattinatt!

    / Emelie

Malin <3 Sune

Lite bilder från tävlingen i söndags, visst var vi fina? :) 

/Malin

Och så var även denna vecka slut..

Njuter fortfarande av den positiva känslan från tävlingen :) Måste skryta än en gång om hur nöjd jag är med Karetino <3 Det är jättemånga som reagerar på hans färg faktiskt.. haha :) Får höra typ varje gång ja är på träning att han är fin, å har häftig färg osv. Det är ju kul (;


Dagens Största Diss NÅgonsin..!! - går till min dumma dumma klippmaskin :( buu huu vad den krånglade nu på kvällskvisten.. Fick ett ryck å tänkte att- nää nu finns de ingen återvändo Pim, nu ryker pälsen! Ena sidan gick kanon med hjälp av Annalena stod hon som hum ja kanske inte ett ljus, mer typ en sovande åsna ;) Sen andra sidan dumma sig maskinen så ja höll på å få damp! Men hela hästen är iallafall klippt nu.. Men det tog tid!! blää. Ja vill ha en ny klippmaskin. En bra sådan. = En dyr? ;)

Dagens självklara super Hiss!! - Till min tuffa syster! Som trotsde det mesta och hoppade 1m idag på deras första tävling :) Hon har ju aldrig ens tävlat storhäst förut.. Och så länge har hon inte haft Sune, och så mkt banträning har dom defenitivt inte hunnit med.. Såå duktiga så ;D


Btw, håller på att lägga in filmerna på datorn. Men jag behöver gå och lägga mig så hinenr inte ladda upp dom på Youtube idag -tyvärr :( Det är ju ridigt jobb imorgon =P Jag hoppas ni står ut till imorgon iaf? ;)

               / Emelie

Supernöjd över tävlingsdagen!

Supernöjd med dagen! :) 

I 90 cm så gick rundan suveränt, det var lugnt o fint o hade jättebra tänk hela vägen. dock så skulle jag tryckt av han lite på sista hindret där han petade en bom, men supernöjd ändå. duktiga häst! 



Sen efteranmälde jag oss på 1 meter också. han verkar tycka det är riktigt roligt. :) och jag med!
i den klassen fick vi 8 fel i grunden, men är nöjd ändå. han har skött sig så bra hela dagen!
andra gången vi red i ridhus och första gången vi hoppade i ett. rättviks körhall är stor och ljus!
jag ska försöka åka och hoppträna regelbundet i Lisselhagas ridhus i Gustafs nu över vintern, för och hålla igång hoppningen. iallafall den tiden då han inte har vila.
Iallafall, jag fick mersmak av tävlandet och nu är min och sunes tävlingsdebut gjord! både 90 och 1m.
längtar tills nästa års tävlingar börjar gå av stapeln! ;) dåni! 
Få se om det blir nå lagtävlade också, det lutar åt det. skoj!



lite bilder blev det som kommer upp sen, även filmer som emelie sa. :) 
Sova framför tvn nu? låter som en bra idé för jag är trött! meen de vare värt! :) 



/MALIN



en bild på när vi rider på ridbanan för ett tag sen

Bra avslut på säsongen!

Riktigt nöjd med dagen :) K har skött sig mycket bra och det var riktigt roligt!
I första klassen, 90cm  gick vi felfritt, det kändes bra :) Rundan hade kunnat vara finare, men är ändå riktigt nöjd över att vi äntligen satte en till nolla. Och jag hade bra tänk genom hela banan!

I andra klassen, 1m så rev vi 2:an och petade 4:an. Resten kändes bra :) Till andra hindret vart han väldigt lång å stark så vi kom alles för nära. Sen var det rel. avstånd till 4:an å där är det hans teknik och styrka som måste förbättras, de kunde jag inte göra så mkt åt =P Men är sååå nöjd med min fina pojke <3


Är ganska trött efter dagen måste jag erkänna.. Glad att ja va uppe i tid och fixade stallet innan vi åkte (:
Lite tråkigt att det var sista tävlingen för i år, men nu ska grabben verkligen få välförtjänt vila <3

Kan berätta att det har gått super för Malin & Sune också ;)
Team Systrarna Wester hade en bra dag!
Men hon får berätta mer själv sen :)

       / Emelie

ps. Har film på alla rundor vi rider så det kommer nog upp hänne snart någon gång.. ds.

Läggdags

Hemma efter några timmars jobb. det gick fint! :)
Nu ska jag sovasovasovasängsängsäng!
upp tidigt o iväg! :) får maria från stallet med mig, kulkul! :) hoppas sune är på bra humör i morgon så de går lika bra o lasta som sist. :) Godnatt med er! ;)
är iallafall inte efteranmälda, skönt!:) jag startar som nr 10! önska oss lycka till! Systrarna Wester!
/Malin








laddad inför imorgon!

Ännu en dag som verkligen gått i ett =P
Det var stallskötsel, ridning, smörjning och packning.. Sen urlastning av hö och fixa transporten inför imorgon, sen fixa klubbstugan inför kvällen och handla.. laga mat och planera mer inför kvällen med frågor å allt =P
Spökvandringen gick av och jag tror att det vart riktigt bra :) Barn och spöken verkade nöjda och jag hade roligt ;)
Nu är hästarna inne för ett tag sen, jag ska ta mig en kvällsmacka och sen blir det läggdags. Klockan ringer tidigt imorgon så blir bäst att lägga sig i tid ;)

Imorgon får K och Sune visa hur man gör ;) Lyfta ordentligt på sina tassar ^^
Riktigt roligt ska det bli! Som det ser ut nu -om ingen försover sig ;) - så får jag med mig 3 stycken brudar imorgon! kul :D
 Nu ropar min smörgås på mig! hej hej :)

         / Emelie

dressyr och uppladdning till imorgon

sitter hemma hos mamma, har nyss lånat duschen. :) snart jobb igen, sen hem o ladda upp för i morgon!
idag red vi dressyr, kollade upp så allt fungerade bra, mjuk o fin form. härlig känsla till morgondagen! smörjt och packat allt till i morgon också. hoppas på en rolig o bra dag i rättvik.


laddad, och nervös. :) men det hela blir iallafall en träning på att åka på tävling. vi ska ut, han ska lära sig o träffa nya hästar o människor. nytt ställe och transportåka.



nu ska jag fixa klart mig, ha de gott! återkommer nog ikväll! ;)

/Malin

glassmys i soffan

Väntar bara på att karln ska komma in från garaget så blir det lite glassätning framför tv:n :)

Malin jobbar ju så henne får vi inte höra något från idag =P Hoppas det går bra för henne iallafall och att det blir en trevlig jobbkväll!
Tittade just på startlistorna för söndag och vi står med båda två (: Trodde att vi skulle bli efteranmälda med vi står med i startlistan.. Jag startar som nummer 3 i 90:n och Malin som nummer 10 :) Hahaaa det ska bli riktigt roligt !!

hum dumma blogg vill inte ladda upp några bilder =P
Nåväl. Nu blir det lite tv tittande för en gångs skull :)

 / Emelie

Bra känsla i magen :)

Har precis kommit in från en helkväll i stallet :) Trots tråkigt (regn)väder så red jag först K, ut en sväng lite här å var i byns små skogar (: Gick bra, red med dom nya flätade tyglarna- för skojs skull ;) Dock kändes de lite granna i mitt finger som fick en blåsa igår :P Men men.. man får inte va så känslig ;)


 -Här är det hoppeträning i ridhuset i Pärlby! Fin bild, Annalena ;) -

Sedan hem och K fick stå inne och mumsa hö istället för att gå ut i regnet medans jag gick upp med Frida & Denise till ridbanan. Där väntade Natalie & Kevin. På dagens schema stod markarbete. Målet var att dom skulle kunan reglera galoppsprången. Jag hade 3 bommar på volt med ca 2,5 m mellan mitt över bommarna. Sen var det två bommar längs ena långsidan med ca 21m mellan. Det funkade bra och alla jobbade på väldigt bra :) Jag tycker att alla gjorde så gott dom kunde och målet med lektionen uppfylldes :)

 Också en bild från en hoppeträning i Pärlby.. Med mästerfotografen ;)

Efter träningen så vart de massa pyssel i stallet. Jag låg lite efter med smörjningen på några träns och sadelgjordar. Smörjde även båda sadlarna nu när de regnat ute så ville dom ha lite omvårdnad tyckte jag mig höra att dom sa ;) Plockade ihop alla träns bättre med dom bett jag ville ha på alla, och plockade ihop lite och städade såå lite bättre vart de allt :)
Är fortfarande lite arg på mig själv att jag inte hämtade garderoberna hos pappa igår.. Det hade ju varit sååå perfekt =P Jag får helt enkelt göra det en annan dag.. En annan dag- så fort som möjligt!


 Två pigga hästar på Hubertusjakt (:


             / Emelie


Ändrade planer =P

Städat lite grann å väntar nu på tvättmaskinen. Kan väl erkänna att det inte vart någon super städning, men lite bättre vart det iallafall och det får duga :) Tycker inte jag hinner med mera. Vill ju greja ute i stallet sen ju (:

Tror föresten jag ändrar om lite grann i min plan, jag tänkte ju markarbeta K idag, men tror jag tar det imorgon istället faktiskt. Så att han är genomriden innan tävlingen. Jag är inte så mkt för att sitta på ridbanan flera dagar i rad utan då rider jag hellre ut om det går . Kan hända att det blir lite dressyr på någon åker ist.



Inköpta från Aubiose igår :) myyyss!

Dessa grejer råkade det bli :)

               / Emelie

Vilket tråkigt väder..

Har sovit jättelänge idag, så nu borde jag egentligen vara hur pigg som helst =P Världens snällaste Elina har fixat stallet hon :) hihi då är det bara det roligaste kvar- att rida ;) Det känns ju dock som att det kommer bli spöregn hela dagen om man tittar ut.. men hoppas att det håller upp!

Täntke faktiskt tvätta och städa lite först, och även handla mat i stan =P Sen får det bli ridning :) Kan inte skjuta upp alla hushållssysslor längre hehe! Och är lite stressad att ja inte börjat med de än =P

Håller på att ladda upp en film på mig & Mr K när vi tävlar i Falun. Vart 90 banan även om 1m kändes bättre, men då kom de folk och red ivägen och dessutom så gör Malin & Annalena så fina kommentarer i 90 filmen ;) haha ljud på om ni ska kolla !
http://www.youtube.com/watch?v=fC73KNeKnuk här är länken iaf :)



Är lika laddad inför söndag som tidigare ;) Annalena följer med iaf :) Hoppas min kamera vill vara med så får hon filma alla rundor (;

      / Emelie

hoppträning + sitsträning för emelie

nöjd? ja, med hästen! han är duktig han. jag har mycket o jobba med, så äre.. men de går frammåt iallafall som tur är. :) tror jag måste jobba allra mest med mitt tänk inne i huvudet. är inte alltid så positivt tänkande som jag skulle önska.. menmen, de va kul o hoppa iallafall. 

Vi tänkte ju ta kort med det glömdes ju helt av!
Och klippningen gick inte så bra sm vi hoppades på. nu har jag en kvadratdm;s stor yta som är klippt på sune iallafall:) 


Imorgon blir det två jobbpass under dagen. däremellan ska jag rida, duscha o gärna sova en stund om de går. på kvällen är det dags för Nostalgifest och bandet som spelar är inga mindre än John Lindbergs Trio! Dom är jävligt bra må jag säga.

Ridningen i morgon blir uteritt med klättring, så rider nog bort till sandvägarna där det ligger några stockar, mycket fina ridvägar ! 
Ska prova pelhambettet igen tänkte jag då kan gärna vill springa fortfort ibland. :) :P


Nu ska ja knöla ner mig i soffan! ha de gott! 
/Malin






Ja just de, vart tog reflextävlingen vägen? 
Ska försöka komma ihåg mitt bidrag i morgon.



Morgondagens planer


Imorgon väntar lite markarbete på lilleponnin ;) KÄnna att jag får ihop honom och får med honom ur sväng åsådär. Hitta känslan av just ponny ;) kvick i fötterna så det händer något liksom :) Tänkte bygga upp något litet på ridbanan uppe vid Tallmogården som kan va kvar till em när ja ska ha lektion.

Pimmsan ska också få markarbeta med Frida sen på träningen. Får se om ja kanske rider henne på fm också, skulle nog bara vara bra för henne (:
Imorgon ska det även städas och handlas mat. Har en till plan- att få lite ordning i lillastugan på gården så jag har någonstans att samla alla ridfolk (; Typ om teamet ska ha möte eller så :) Just ja, funderade lite på det om vi ska ta och ses antingen nästa vecka eller veckan efter det typ fredag ( innan jag och Elina åker på föreläsning hela helgen !! ;D ) och prata lite träningsplanering osv :) Jag tror att några i teamet vill det iaf.



Höll ju NÄSTAN på att glömma berätta att jag och Malin va in på Aubiose idag :) Hittade bettet jag ville ha + bettplattor, sen råkade det bli ett par flätade tyglar, en täckesgjord med paddar så det inte trycker på ryggraden och paddar att ha när man lindar -skit snygga ;D Rosa med grått ludd i ^^

               / Emelie

En duktig lillasyster!

Hemkommen från borlänge :) Som ja trodde-så vart de inge körning idag dom va inte klara med ekipaget så jag fick helg nu=P
Va till Malin och vi skulle först prova klippa Sune. Men de tyckte inte han inte =P de vart en liten fläck på bogen å sen vart han alles för spänd & nervös å började kasta sig. Fast än vi hade tuss i öronen och tog det lugnt och försiktigt så tyckte han att de va väldans otäckt =P Sen är stallgången i de stallet helt utan väggar på sidorna så dom kan ju flytta runt sig hur mkt som helst. Vi gav upp när han vart så nervös, det kändes som de kunde gå illa bara. Vi får hitta en annan lösning (:

En bild från förut, men de är Sunes stall iaf :)

Sen hade jag lite hoppträning för syster och Sune. Dom är faktiskt jätteduktiga :) Det syntes att hon jobbat med sin sits!! :)

    / Emelie

Duktiga häst!

Har precis kommit in från ett dressyrpass med Pim :) Gick hur bra som helst! Trodde hon skulle vara en aningens dryg eftersom jag inte dressyrat så mkt nu sista veckan, men det kändes jättebra :) Hon vart så avslappnad och fin! Kändes jättebra! När jag red fram gjorde jag mkt övergångar till skritt och halt. Det fick henne verkligen att lyssna på mig :) Sen som övning jobbade jag henne i galopp på volt en stund, sedan i en 8:a och gjorde galoppomnbyten när jag böt volt. Och det funkade ju hyffsat bra, men hon skjuter en ganska ordentligt när hon byter =P Vi ahr en ehl del att jobba på ;)

En bild från i sommras :) Söta pollehäst  <3

Smart som jag är..så red jag utan vantar. hum.. jag inbillade mig att det var ganska kallt ute och tog därför dom tjocka vantarna, men det kändes inge bra så därför red jag utan (brukar INTE göra det i vanliga fall!) och tjii fick ja för de.. en sån där dum blåda på ena fingret som ja såklart haft sönder så nu sitter ja här med plåster på ena fingret =P Jag får helt enkelt skylla mig själv. Men lever ju upp till blondin-ryktet ibland ;)


Nu är det dags för mig att byta om lite och dra mig mot borlänge (:
Såå hej på en stund!

              / Emelie

By the way...

E sjuuukt taggad inför tävlingen på söndag!! :D Ska bli riktigt skoj! Hoppas det går bra för systrarna wester ^^


ÄR för övrigt i stort behov av att tvätta mina alla skydd kom ja på =P Om ja nu har minnet med mig kan ja ju ta med de in när ja har ridit.. haha som om ja skulle komma ihåg de (;

Kom å tänka på när jag stod och mockade idag att det var länge sen jag gjorde dagens Hiss & Diss.. Något jag ska ta upp igen? kanske.. eller va tycker ni? =P
Nej nu drar ja ut till dom bästa <3

          / Emelie

Hej bloggen! (;

Jag är verkligen dagvild den här veckan.. =P Jag har fredag idag, men ja tror bestämt det bara är torsdag än ^^
Skulle haft hopplektion i pärlby, men det blev bortfall pga sjuk häst och jobb så då får vi ta det en annan gång. Imorgon ska jag iaf ha en markarbetes träning i sunnansjö :) Ska bli skoj!

Har mockat å grejat i stallet och nu ätit nudlar till lunch =P Tänkte bege mig ut igen för lite dressyrande dagen till ära! :)
Sen ska de faras mot borlänge, vet inte om jag kommer få jobba idag.. Stackars lilla Bamse är hos doktorn ( Scania ) och hälsokolalr sig och lagar alla fel han har =P Och de trodde dom skulle ta hela dan och hela kvällen =P Men ja åker som sagt till borlänge för ska ju frisera sune lite och träna dom (: Sen åker ja nog och kollar till Bamse, åå just ja! - ja ska ju in på Aubiose också och leta efter en grej :) Får se om det blir först av allt kanske haha :) Om de inte blir nå jobb så far ja till min gamla home- town Bispberg och hälsar på och tar med mig två garderober så det kan bli lite ordning i stallet!
Bra plan för dagen va? NU blir det spännande att se om ja hinner med allt ;)

          / Emelie

en sune..

.. som väntar på att få åka på lite hubertusjakt! 
På söndag blir de transportåka igen. :) 

Tycker om dig så mycket älskade sunelur <3
Tog lite bilder medans jag satt i transprortens dörröppning o vänta på dom andra medtävlande, så passade på o ta lite kort underifrån :) sötmule!

Emelie hade inte tid o blogga idag, så hon kommer igen i morgon!:)

/Malin

då var det gjort.

så jättekul är det inte o byta till vintersulorna på bilen heller.
drygt, vissa bultar sitter som berg och man har en lång kall vinter och vänta.
sov gott mina schnygga sommarfälgar..
meen, säkerheten går först o man vill då hålla sig kvar på vägen!
transportens däck kvar nu då. :)
humhum.. inte liika fint eller hur.? :)
/Malin

paket!

Alltid lika roligt at hämta paket på posten!! :)


vad tror ni det kan vara??


/Malin

Torsdag, anmälda till söndag!

Idag blev det en tur ut på några åkervägar. la mest fokus på en lugn o fin häst och jobbade med övergångar. han lyssnade fint!

Längtar till hoppträning i morgon för Emelie, kollat med folk i stallet få se om man blir några som vill träna tillsammans, hoppas det blir så längre fram.
laddad till söndag å för nu är vi anmälda!:) Anmälde Emelie å medans jag ändå var i farten. ska bli kul som satan!:)

och det blir en tidig morgon. ska åka senast sju så lasta ska vi börja göra 06.15 ungefär. fint, hoppas man hittar nån hästskötare tills dess bara..:P hmhm..
ådiin o the tränspört.
/Malin

Härligt dressyrpass..

.. med superkänsla efteråt! 
Stort tack Maria för du ville träna oss! :)
Vi tränade på sits och lösgjordhet, mjuk o fin, lugn form. de gick jättebra!
det va jobbigt åt han men åh så fin han blev!
och vad bra jag red! vågar jag faktiskt säga. *ojoj* 
idag har mitt självförtroende stärkts och sunes med. sån känsla ska vi fortsätta ha! 




Det är sällan jag vågar berömma mig själv. Men idag hade jag positiv tanke och bra inställning, fan så mycket bättre det går då!
Jag blir oftast nervös och okoncentrerad på hur jag rider o vad folk ska tycka, vilket drar ner ens självkänsla något enormt. ja tänk vad farligt om någon snackar skit om en o tycker man rider dåligt.. 
hmm, jag får lära mig att nonchalera det och jobba med mig o sune istället. Idag tog vi ett steg framåt i den kampen! Tummen upp för oss! 


Just nu känns det riktigt bra och jag ska fortsätta försöka få tag i kontaktpersonen för tävlingen i Rättvik, vi ska dit! :) Nu vet jag iallafall varför TDB inte ville som jag ville.

Dags för dusch! 
I morgon blir en tidig morgon med utsläpp o ev mockning. Jobb, tvättstuga, uteritt och storputsning av sunelur som ska klippas på torsdag! :)
Dåligt med nya bilder, men blir så dåliga bilder med min superkamera så e knappt värt o ta kort ens..
/Malin

Ingen rast och ingen vila..

Kan ju säga att tdb inte ville anmäla mig och min ponny heller =O morr! Så skickade ett mail till dom för å höra hur ja ske göra =P De lär ju lösa sig på något vis :) Vi måste ju ut en sista gång innan säsongen är slut ;)


Gammal bild - I know ;) Men de lär gå undan idag haha :) Ska nämligen strax åka och jobba igen. Va inte i säng förens ca 5 imorse. Blir ganska långa sagar i den dära lastebilen..

Har i vilket fall hunnit med allt i stallet och pimmsan fick sig även idag en tur i skogen :) Pigg är hon och tror hon tycker de e skönt att få komma ut ;) Hittade två skogsmaskiner i skogen dessutom =P Men vi smög en annan väg runt dom så det gick bra. Fick en riktigt *aha*-upplevelse idag.. eller kanske *åånej*-upplevelse.. (; Herregudars vad pimmsan är hårig =P Oj oj oj.. det problemet ska lösas inom kort ;) Jag hoppas jag hinner klippa henne på fredag, men jag behöver någon som kan hjälpa mig. Men ja hoppas att det kan lösa sig :)

Jag som hade en liten plan att springa in på Aubiose innan jobebt idag men det går ju inte eftersom jag ska ta över lastebilen här i byn =P SÅ det får helt enkelt bli en annan dag :)
K fick vila idag också. Han kan behöva ta igen sig lite. Men han såg bra avensjuk ut och ropade efter Pim när vi red iväg.

Nåväl.. Jobbet var det som sagt ja.. hah (: Helt galet de här va det går i ett hela tiden.. Jag hade ju planer förut att köpa mig en bärbar dator, men det har liksom inte riktigt blivit av än.. men det är ju snart julafton så man kan ju hoppas att man varit snäll så kankse jag kan få en av tomten å då kommer ja kunna blogga mkt mer, typ när ja har tråkig rast i skogen :)

Imorgon är min plan att tömköra Pim och K ska få en sväng ut i skogen (: Jag hoppas  att natten flyter på bra och att ja hinner med allt ja tänkt ;)
Nej nu måste jag verkligen åka..
Ta hand om er!
 
       / Emelie

ni får stå ut!

här kommer ännu mer tidfördriv, men ack så kul o läsa :) tycker jag iallafall!
ska snart sova så då blir de lugnt o skönt..;)




Vad heter hästen?
Silvan Sunday
Tycker du att den ska heta något annat? nej det är ett fint namn!
Vad kallar du hästen? Sune, sunis, sunelur
Vad kallar andra hästen? Sune
Hur gammal är den? 14 år
Vilket år/månad/dag föddes den?
97-05-18 har jag för mig..*ojoj..*
Vilken färg har den? Fux
Har den några tecken? strimbläs o vit kota (sjukt dålig på tecken!!)
Hur hög i mankhöjden? strax över 150
Är det ett sto/valack/hingst? valack
Vad är det för ras? Halvblod

Har du tävlat den i hoppning? Ja, klubbtävling än så länge
Vilka klasser/hur högt? upp till 90 cm
Är den tävlad i dressyr? klubbtävling LC:1 & LB:1
Är den tävlad fälttävlan? nej
Är den tävlad i trav? nej
Är den tävlad i galopp? nej
Är den tävlad i något annat? nej

Har hästen championatspoäng? nej
Hur högt har du hoppat med den? 115 cm
Är hästen bra på dressyr? Ja, det tycker jag! 
Hur är den i skritten? fin
Hur är den i traven? Underbart steg! 
Hur är den i galoppen? mjuk och fin när han jobbar i rätt form
Kan den skänkelvikningar? Ja
Kan den öppna/sluta? Ja
Kan den galoppombyten? Ja

Är hästen pigg? Ja
Är hästen trög? nehej:D
Är hästen stark? Kan va! 
Är hästen het? har hänt
Bockar den? något skutt
Har du bockat med den? ja
Stegrar den? Inte med ryttare
Har du stegrat med den? nej
Sparkar den bakut? ibland
Har du sparkat bakut med den? glädjeskutt? :) 
Skenar den ofta med dig/andra? nej
Har du skenat på den? ne
Är den tittig? beror på men inte ofta
Har du badat tillsammans med den? nej inte än
Har ni hoppat tillsammans? Jaa!:) 
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Ja, jävlar i mig :D

Hoppar hästen bra?
Grymt bra!
Gillar den att hoppa? mhm!
Har den bra hoppteknik? Ja de tycker jag
Hur högt brukar du hoppa med den? 0-100 cm
Hur ofta hoppar du den? någon gång i veckan just nu
Hur är den när den rids ut? Glad, framåt, pigg
Tycker den att det är kul? somfan!
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? fortfarande pigg men mer fart när man rider ut..

Står hästen i box? Ja
Går hästen på lösdrift? nej
Hur mycket och vad äter hästen? Hö och kornkross, mineraler. ska byta till hippo bas cool.
Går den i hagen varje dag? Självklarhet!
I en stor eller liten hage? Lite för liten enligt mig
Hur länge går den ute per dag? ca 12 timmar
Gillar den att vara ute i hagen? ja de verkar så 
Har den vindskydd i hagen? en husvägg

Hur ofta rids hästen?
5-6 grr i veckan
Är det en svår eller lätt riden häst? mittemellan, man måste vara noga med sina hjälper.
Vem äger hästen? jag :)
Är hästen snäll i stallet? underbar!
Kan hästen stå lös i stallet? brukar inte ha den lös
Måste hästen vara uppbunden? måste o måste....:) känns säkrast för alla
Är hästen lättlastad? inte än
Är den snäll att klippa? återstår att se ;) 
Vad har den för sadel/sadlar? En allround mot hopp
Vad har den för benskyd/benlindor just nu? svarta benskydd. lindor i lite olika färger
Vad har den för bett just nu? Tredelat för det mesta. även provat pelhambett
Vad har den för täcken just nu? just nu sover han i sin box med sitt stalltäcke SVEA Sverigetäcket.

Tror du att hästen gillar dig? Ja, jag hoppas de <3
Har du märkt något som tyder på att den gillar dig? ja :)
Gillar du hästen? bara förnamnet
Nämn en sak som är - med hästen: lite väl het när man galopperar ute när vi är själva. 
Nämn en sak som är + med hästen: arbetsvillig och otroligt härlig o rida på
Har ni många minnen tillsammans? det blir bara fler o fler 
Nämn det bästa: Jag har hittat en vän att utvecklas tillsammans med och ha roligt med. vi lär varandra och jag mår så otroligt bra i hans närvaro. 
Har du någon gång sagt "jag älskar dig" till hästen: ja ooja!
/Malin

jag och min häst

Hittade denna på en blogg så jag fyller i en egen..:) 


1: Min häst, kryssa i vad som stämmer:
(x) Valack
( ) Sto
( ) Hingst
( ) 3 år
( ) 4-6 år
(x) 6 år el äldre

2: Går i hage:
( ) Själv i hagen
( ) Lösdrift, dygnet runt
(x) Heldygnsbete på sommaren
(x) Ute dagtid stor hage med gräs
( ) Ute dagtid i rasthage med grus
( ) Inte ute alls

3: Rids ut:
( ) Aldrig
( ) Skrittas endast ut 1-2 dagar/vecka
( ) Rids ut i alla gångarter 1-2 dgr/v
(x) Rids ut i alla gångarter 3 el. fler dgr/v
(x) Konditionstränas/cantras efter schema

4: Rider på bana/ridhus:
( ) Alltid
( ) En dag i veckan
(x) 2-3 dgr/v
( ) 4-5 dgr/v
( ) dressyrar enbart i skogen/på äng

5: Rider för tränare:
( ) Aldrig
( ) En gång/månad
( ) Två ggr/mån
(x) En ggn/vecka
( ) Två ggr eller fler/v

6: Tränare rider hästen:
(x) Aldrig
( ) En gång/månad
( ) Två ggr/mån
( ) En ggn/vecka
( ) Två ggr eller fler/v
( ) Lämnar bort hästen på tillridn/utbildn i perioder

7: Tävlar:
(x) 1-3 starter/år (inte kommit så långt än)
( ) 4-10 starter/år
( ) 20-30 starter/år
( ) fler ån 30 starter/år

( ) endast dressyr
(x) även hoppning
( ) även fälttävlan
( ) annan gren

(x) L:C-L:B
( ) L:B-L:A
( ) L:A-MSV:C
( ) MSV:C - MSV:B
( ) MSV:B - MSV:A
( ) MSV:A - uppåt

8: Vilar:
( ) Aldrig längre sammanhängande vila
(x) en vecka här och var
( ) några veckors sammanhängande vila sommar och/eller vinter
( ) hela betesperioden

Kopiera gärna och fyll i! Intressant att se hur andra gör.





/Malin

veckans upplägg

Veckans träningsplanering och "att göra"
  • Måndag: vilodag
  • Tisdag: Rida ut, Jobba med sitsen. Övergångar.
  • Onsdag: Dressyr, markarbete på ridbanan
  • Torsdag: Hoppträning för Emelie
  • Fredag: Rida ut, skritt och trav.
  • Lördag: Dressyr. Känna igenom så allt funkar som de ska.
  • Söndag: Tävlingsdebut 90 cm Rättvik.
- Pälsen ska klippas, manen lika så.
- Däck skall bytas på bil och transport.
- Smörjas, putsas och tvättas. vi ska vara rena o snygga! :)
Vi ska åka ut och lära oss tävlingsrutinerna. Ha kul och vara nöjda över våran prestation. sen vad resultatet blir
får vi se. och vem vet, kanske blir det 1 meter efter å. beroende på hur de går.








/malin o sune



varför vill inte TDB som jag vill för?

Hej på er!

Idag hade Sunelur en välförtjänt vilodag efter helgen.
så jag passade på o smörja träns och förbygeln, igen. det blev då riktigt skitigt under jakten, men de var det värt!

ska planera upp veckan som kommer inför rättvik. ska anmäla mig också, efteranmälning. 

verkar dock inte vilja funka för mig. uh panik.. ja vill dit o tävla ju! 
dumma dator,tdb,internet...:P  :( 

hoppas vi kommer med annars blir ja fasen olycklig....


jag vet de har varit dåligt med bloggande på sistone men då kan de va.. 
har mycket o göra om dagarna så datorn kommer lite åt sidan. :) 
hoppas ni står ut, men de kommer ju iaf inlägg nästan varje dag.;)
/Malin

kort & tråkigt inlägg

Ja tyvärr blir det inte mkt bloggande för min del idag, det är dags för mig att fara mot jobbet nu på en gång =P
-Ett tack till Elina som hjälper mig emd höhämtandet idag! <3
Får hoppas på mer bloggtid imorgon :) Men håll ut, syster kanske diktar något senare idag ;)



              / Emelie

Godnatt :)


En bild från hubertusjakten :) Här var det punch-stopp på Wilkesbacka ;)

Nu ska jag kasta mig i duschen för att sedan krypa ner under täcket och sova såå gott ;)
Då är det måndag igen och en ny vecka med nya möjligheter !
Helgen som kommer kan bli spännande, då väntar spökvandringen på lördag och på söndag blir det denna säsongs sista start. (:

            / Emelie

Hoppträning avklarad

Först ett svar till Lollo- Primrose är ett halvblod med heltysk stam :) Hon är efter Pablo (ee:Pilot) och undan Lanette ue: Labrador. Det är inte jag som äger henne utan det gör pappas tjej =P Men har haft henne som min egen i flera år så hon känns som min :) skruttan <3


Har alltså haft hoppeträning i Pärlby. Byggde upp 5, ½:an på ena lång sidan, en linje ur sväng m oxer dogleg till ett räcke, sen ett kryss snett igenom igen och sen på andra långsidan en linje med räcke - räcke m relaterat avstånd.  Lika roligt som alltid var det :D Kul med nya elever också! Hoppas dom inte tyckte jag var alltför hård på dom ;) Men det gick iallafall bra och jag hoppas att alla var nöjda med träningen -för det tycker jag att dom ska vara! :)
Sen hjälpte jag till att lasta en ponny som varit lite krånglig, och det gick superbra :)



Träningen vart lite försenad då dom som var före i ridhuset var lite sena. Så jag vart lite sen hem, meen som tur va så har jag en väldigt snäll karl som hade tagit in alla hästarna :) <3

Nu har vi ätit lite smörgåstårta, de var okej-god iaf =P Får se vad morgondagen har att erbjuda. K ska få vila och Pimmsan ska få ut på tur :) Undrar om och hur jobbet löser sig nästa vecka =O Om de inte blir jobb imorgon em ska jag hämta hö. Annars lär ja lsöa de på något annat vis =P Karln fick iaf dit luckan till höskullen idag :)

                      / Emelie

lite lätt chockad..

Fast på ett positivt vis :) Vart kommer alla läsare ifrån? Vi brukar ha runt 30-40 som läser bloggen om dagen. Nu vart det 75 stycken som gjort det idag =O haha men vad roligt iallafall :)

Jag snart snart åka till Pärlby och ha hopplektion :) Jag tror att dom är 3 stycken som vill träna. Ska bli roligt! Tycker faktiskt att det är riktigt kul att hjälpa andra med deras hästar och ridning. Pratade med karln idag om hur jag ska göra med att jag vill starta eget företag och jag hoppas att det kan komma igång snart :)
Har en plan på vad vi kan hopp-öva på idag, men tänkte kolla med dom först om det är något speciellt som dom vill ha hjälp med idag först :)

En bild från när vi hade vårat första Team Ö-V möte :) Elinas söta lilla vovve somnade på soff-ryggstödet hihi :)

Hade egentligen planerat in en dressyr & en hoppträning i Sunnansjö idag på eftermiddagen, men denna gången var det få som kunde. Vet att någon vaccinerat och tävlade igår åsådär. Så det var en chansning men tyvärr dåligt uppslut. Så hoppas på bättre nästa vecka :) Ska ha en hoppträning ( om ridhuset är ledigt) torsdag morgon klockan 9. :)


Bjuder på en väldigt suddig bild från förra helgens tävling =P Carro försökte ta kort men det är ju typ omöjligt med min kamera när de går fort och man är i ett ridhus =P haha men ett tappert försök (;


            / Emelie

Lunch/kvällsmat (:

Just nu håller jag på och lagar mat. Gjorde nyss en smörgåstårta :) Ingen speciell anledning, utan bara för att de va länge sen ja åt sån å de kan va gott (: Tror karln blidde gla iaf.
I förmiddags va jag tillbaka i sadeln och det kändes från igår att man satt där ett tag haha ^^ Om ja hade vart smart hade ja ju satt på rumpvärmaren men de tänkte ja ju inte på =P
Dock vart de inte ridning på Pim utan avsutten träning (;


En bild på Sune och en annan häst som var med på ritten. :)

Nu är maten klar så nu ska vi äta =P

   / Emelie


hubertusjakten!

ska snart dra till stallet o ut o skritta lite med sune, han behöver röra lite på sig så han inte blir så stel från gårdagen. 

det var riktigt roligt! och man fick verkligen rida.. puh va slut man va. sune med..:) 
vi red i fyra timmar.. gudars. på informationen stod de två timmar, så jag fick jävligt tajt i min tidsplanering efteråt.. men tack vara hjälpsamma vänner så fixade det sig.
upploppet storhäst
upploppet ponny
roligt dag och hoppas det blir repris nästa år. :)


/malin

hemma igen :)

Dåså var middagen också avklarad :) Elina fick en vandringspokal och prata i mikrofonen haha ;)
Det var en trevlig tillställning och tyckte allt kändes välplanerat (:
Om ni går in på youtube och säker på: hubertusjakt Aspeboda , så kommer det fram flera filmer från dagen! :)

Maten va halvgod bara, eller dom andra verkade tycka den va toppen.. Jag är nog lite kräsen av mig tror jag haha :)

Imorgon ska vi skritta ut med herrarna och med Pim blir det antingen en sväng ut eller lite ridning på banan. Har inte bestämt mig än :) Lite sugen på att klippa av henne pälsen också =P Mins inte när hon senast va så lurvig som hon är hihi :)

Känner att det snart är dags för mig att krypa ner i sängen. Ska bli riktigt skönt efter denna händelserika dag. Det stod ju i informationen att det skulle ta ca 2 tim, men hela ritten tog ju typ 4 timmar =P En medalj fick vi allihopa föresten också :) Roligt att ha ett minne där ifrån! Dom visste ej om dom kommer annordna någon jakt nästa år. Man kan ju hoppas :) Jag kan väl tänka mig att åka dit igen! Var för det mesta fina ridvägar vi red på, dock ganska blött på sina ställen. Men det gick bra. Ångrar inte att jag varken broddade eller hade lindor under ritten. =P


Vad gillar ni våra Team schabarak då? :) Syns lite dåligt på bilden att passpoalen och brodyren är i silver =P Vi är nöjda med dom iaf ^^ Fast vi kallades tydligen Team rosa haha (;

             / Emelie

Lite bilder från dagen




                 / Emelie

Lyckad jakt..

Nu är vi hemma allihopa efter hubertusjakten. Dock inte stackars lillasyster som jobbar. <3
Det har gått bra för oss allihopa :D Elina och Cisco vann!!! Stort Grattis till dom! ;D Och med den inställningen är det inte konstigt heller att hon vann ;) Va ju redan när vi anmälde oss så visste hon att de där skulle Cisco fixa .. och tänka sig så rätt hon hade :) Mycket roligt och det är dom verkligen värda!


Karetino skötte sig bra :) En mycket laddad herre var han, mkt skutt å bus men jag är nöjd med honom :) Jag tror att han hade roligt iaf ! När det var upploppet så förstod han inte riktigt vad det va vi skulle göra, men sen när han märkte att det var full vart så då tog han minsan i ;) Och jäklar vilken lång galopp han fick, då drog vi om några stycken iallafall hihi :) Det var mycket skoj!


Annalena var med och har tagit bilder och filmat lite grann :)
Jag , Elina & Camilla ska å middag med hubertusfolket, så vi ska starx åka tillbaka till Aspeboda =P  Hoppas att maten är gos och att det blir roligt! Så får vi fira Elina ordentligt ;)


                    / Emelie

Snart är det bara du och jag <3

Efter tävlingen i Rättvik med Mr. K så kommer han att få en välförtjänt vila :) Det kan han behöva! Så mycket intryck som han haft å allt han lärt sig. <3 Vet inte riktigt hur länge men iaf hela november =P

Dåå har jag bara pimmsan att lägga all tiden på ;) Tänkte jobba mkt med dressyren då. Har ju faktiskt ett ridhuskort som jag kan utnyttja mera ^^ Det komemr säkert kännas lite tokigt att bara rida en häst om dagarna, men ser ändå fram emot det. Ska bli kul att lägga all energi på henne :) Hon kommer också att få följa med på John träningarna.. =P Hon har ju -hittills iallafall- tyckt att det är ruskigt kul att hoppa hemma :) Så då får hon hoppa in och så åker vi och har lite roligt <3

Har inte klippt Pim än, tänkte att jag skulle vänta litegrann. Och det har jag gjort nu, hon e ganska lurvig faktiskt haha ^^ Så snart åker nog hennes päls av den med =P

En sommrig bild på oss (: Minns inte ens från vilken sommar haha ^^

Får se om vi nästa år vågar oss ut på någon dressyrtävling.. =O kanske en.. en liten ;) Men vi har massor att träna på tills dess!
Ska skruva i brodd på henne också, men det blir nog i helgen när jag har mera tid :)

            / Emelie


Det är inte många som förstår hur mycket jag tycker om dej Pim <3 Du är min prinsessa, vi har gått igenom så mycket tillsammans. Många motgångar -men också framgångar. Och bara för att du min vän, inte vill som jag vill så sviker jag dig inte. Så många säger så mycket, men få förstår. <3


Hubertusjakts- laddad!

Broddar i pollehäst, allt är smörjt och packat.. (tack annalena för hjälpen!)
En ridtur hann vi med på kvällskvisten också :) Skrittade runt åkrarna sen gick vi upp på ridbanan och travade lite och jag gjorde några galoppfattningar. Han kändes mjuk och följsam och faktiskt lydig :) Så där har vi en bra känsla för morgondagen ;)
Är nog bäst att jag sätter en röd rosett i svansen haha! Inte för att han sparkat någon annan, men han kan ju skutta och bocka en del den lilla busen :)

Det ska i vilket fall bli mycket spännande :)
Dessutom ska 4 stycken från Team Ö-V rida hubertusjakten och vi har fått våra team schabrak ;)
Mitt har jag på sadeln redan, tar med ett till syster och ett till Camilla och Elinas har jag lagt på hennes sadel så hon inte missar det ;) Dom vart faktiskt riktigt snygga! Glömde givetvis att ta en bild på ett så ni kunde få se.
Men imorgon följer min privata lilla fotograf med så då kan det ju hända att de fastnar på bild ;)

Hoppas lilla bäbisen sköter sig ;) <3

          / Emelie

Jag är tillbaka ;)

Hej hallå där :)
Jag börjar med att be om ursäkt för min frånvaro.. Men det har verkligen varit fullt upp.. Men kul har jag haft det :D
Onsdagen fylldes med jobb och sedan hem och fixa allt inför John träningen. K kändes jättefin, är super nöjd med träningen! <3 Har film på när vi hoppar bana i slutet, ni ska få se sen :) Tyvärr inte idag för klockan har som vanligt runnit iväg haha!

Torsdagen.. ja igår ja :) Vad tror ni att jag gjorde då? hehe jooo jag hoppade in som vikarie på Borlänge Ridklubb! :D Dom ringde mig på onsdagen och behövde instruktör till 4 lektioner på torsdagen :) Och Oj oj vad nervös jag va innan haha (: Men det var hur kul som helst, alla var så snälla och vänliga och jag kände mig jättevälkommen! ;D
Så det var en riktigt rolig händelse tycker jag minsan :) Jag slutade 9 i borlänge, åkte hem och sen upp vid 3-4 tiden igen så därav inget bloggande ;)

Dom var nöjda med min lilla insats där på torsdagen så har jag tur får jag komma tillbaka om någon blir sjuk eller åker bort. Spännande (; Tyvärr har dom inget fast eller så, men det är ju en början ^^

              / Emelie

broddar i- check!

emelie va till stallet o skruvade i broddar på sunes fossingar, så nu är det klart iallafall. skulle bytt till vinterdäck på bil o släp, få se om det hinns med ikväll.. ..

nu ska det ätas mat! sen ridas (gud, ge mig mer tid!) ska prova ett pelhambett emelie hade med sig, få se hur det funkar på honom. :) massvis med reflexer blir det iallafall.
och nästa vecka ska jag ta mig tid och hämta ut mitt paket från hööks! :)


fullspäckad dag i morgon med hubertusjakt, fort hem, duscha o jobba resten av dagen-företagsgala!
god mat o fullproppad bar :) naha! 

nu ska ja kolla om ugnen blivit varm, tjing! 


/Malin




titt! värme o sol... nu är det broddar o lång päls.. snart blir de klippning helt klart!! 

har föressten en plats på John Hickey-träning om två veckor, nervöst! ! 
men fullt lärorikt o kul ska de bli.. :))

debut tävlingen nästa helg - Rättvik!

Ja, som emelie redan skrivit så har tydligen sista anmälningsdagen för rättviks tävling gått ut. men det hindar oss inte! :) jag o sune ska dit o hoppa 90 cm, debut! systrarna wester blir efteranmälda båda två.
den tävlingen är jag desto mer laddad för!! nästa söndag! :) 


hoppas sunes föra ägare Cola kan komma o kolla på oss! :)
Ensam är stark! <3
att ha rätt tänk o rätt inställning är superviktigt...
/Malin

torsdag

atlas är här hos mig! alltid lika roligt. hittade han i en bil idag efter jobbet. nämligen så att jag e hundvakt åt emelie för hon är ute o äventyrar lite, hoppas det går bra för henne!:) 




red ut idag, måste galoppera mer ute i skogen/ på åkrar när jag e själv så han blir van. jäklar vilken oxe han blir :) stark grabb!


känner mig inte alls beredd på hubertusjakt på lördag! tiden går så fort.. ville ju lastträna innan, få i broddar, smörja m.m. får se hur mycket jag hinner med i morgon.. :/ 
hoppas de e kul iaf o han sköter sig o att det går bra!:) 
och allt jag slipper stressa till jobbet efteråt.. puh.. :) 


Igår red jag på ridbanan (haft lite strul med datorn så inte kunnat blogga).. det gick bra tillslut. när jag får rätt tänk o e stenhård mot mig själv på min sits, faller allt annat på plats. kändes riktigt bra tillslut, sune e duktig.








/Malin

men ååå

Skulle anmäla mig till Rättvik tänkte jag.. och när gick anmälningstiden ut då tror ni? =P Jo idag klockan 18:00
hah! Åh vad typiskt! :( då vart ja sur på mig själv att ja inte kollade det tidigare.. anmälde mig inte.. Men ska göra det sen :) Men orkade bara inte fixa att föra över pengar just nu haah ^^
Spelar ju ingen roll eftersom det redan är efteranmälning =P



Nu är det läggdags :) Hoppas på en rolig dag imorgon!

          / Emelie

Typiskt dalfolk??

 
DU VET ATT DU ÄR EN RIKTIG SMÅORTSBO FRÅN Dalarna NÄR: Du tycker det är trafikstockning för att 10 bilar väntar på att få köra om en traktor på E45. Du mäter avstånd i timmar. Du ser folk ha på sig jaktkläder vid sociala evenemang. Du kör 100 km/t i en halvmeter djup snö och snöstorm utan att ens blinka. Minst en av dina grannar bränner sprit hemma och alla vet om det, t o m polisen för det är han...s bror. Du har startkablar i bilen och din fru vet hur hon ska använda dem. Du tycker sexy lingerie är en silkespyjamas från Coop Forum. Älgar är bara en del av sceneriet. Du tycker en EPA-traktor är ett suveränt färdmedel för din son, mellan moppe- och körkortsåldern. Att "klä upp sig" innebär att stoppa in flanellkjortan i dina jeans och sätta på sig ett par rena strumpor. När du träffar en ny person är din första fråga vem som är dennes föräldrar/syskon. Du kan namnge alla som du tog examen med. Du faktiskt har åkt 20 mil t/r för en fest. Skolorna stänger inte för att det snöar. Du i dina yngre dagar inte kunde köpa cigaretter i affären för expediterna visste exakt vem du var och din ålder. Det är status att vara tillsammans med någon från en annan kommun. Du har i princip inte något val än att vara "buksvåger/svägerska" med någon du mer eller mindre känner. Du tycker att män som har rosa tröjor är gay. Du tycker att folk i storstan klär sig lustigt för att två år senare "trendigt" ha liknande kläder. Du, i din ungdom, visste exakt till vilket uteställe dina vänner skulle en lördagskväll, det fanns bara ett. Du tar en promenad för att motionera och 5 personer stannar för att fråga om du ska ha skjuts. Helgspänning innebär att åka till Borlänge. Din lärare förväxlade dig med ditt syskon eller din moder/fader. "Gula sidorna" består av 4 sidor. Du inte blinkar för att svänga eftersom alla vet vart du ska i alla fall. Du ringer till fel person men blir hänvisad till rätt nummer. Halva kommunen håller andan när ett företag hotar lämna orten. Du skrattar för fullt när du läser detta för du vet att det är sant och sen vidarebefordrar du det! :D



haha :) va bara tvungen att lägga upp den ^^

                 / Emelie

Tre trotsade regnet

Det var en väldigt lång jobb dag idag.. Den hade blivit alles perfekt om jag inte fått lov att lasta containerbilen och om ja inte behövt vänta på skiftbyte =( Men men. Imorgon har ja planerat annan körning så att jag får sluta tidigt eftersom det är hoppträning för John ;D ! Måste komma ihåg att ta med pengar så jag kan köpa Pavo foder också :) Pelletsen till Mr K och Slobber mash till dom båda <3 Karetino tycker om det nu, och Pim älskade det fortfarande ;) Kanske borde ta med kameran ut någon kväll så ni får se hur söta dom blir om mulen haha !



Det har regnat typ heela dagen.. Men vi bestämde ju redan igår att vi skulle rida ut, och sagt å gjort :)
En regnig, men ganska mysig barbacka tur vart det runt i byn (eftersom det var mörkt och jag är mörkrädd så då rider jag där det finns lyse..) .
Karetino kändes pigg :) Hoppas vi hittar en bra känsla imorgon på träningen! <3
Frida & Annalena red också med.

             / Emelie

raspade tänder o hål i väggen..

hej på er!
då tapetserarna har tagit bort allt på väggen, även hålet till internetsladden(ja vi har fortfarande inte fått igång trådlösa) så vill jag inte vara där o pilla..

iallafall, i söndags kväll kom veterinären förbi och gav sista vacc. sprutan, och raspade tänderna på sune. det gick bra, skönt o ha de avklarat!

på lördag är det hubertus, hoppas de går bra o blir kul!
nej nu måste jag fara vidare, tjing!!


skitväder......regn..



/Malin

Snälla Elina!

Kom just å tänka på Malins lilla utmaning med reflexer.. (= Det är kanske dags att genomföra den! Får se om det kan bli imorgon.. Frågade Frida om hon ville följa med ut på en tur när jag kommer hem efter jobbet, och det ville hon :) Det kan säkerligen bli trevligt. Mr K verkade ganska trött idag,.. han såg trött ut å stod och gäspade och gäspade i hagen (;

Nu är dom iaf nattade :)

Tok-fian som är inhyrd i stallet hade varit gullig å fixat mina boxar idag också! =O Vadå service ! Kanske borde bygga större , med fler boxar å hästar så kan jag anställa henne på de där hihi ^^
Dessutom fick jag transportskydd av henne ! :D Som passar på den stora herren K !! :D haha hur bra som helst! Söta va dom också ;) Han har ju fårr låna pimmsans, men dom är alles för små för honom, för korta liksom.
Men nu har dom varsina ;D
Hade inte med kameran ut, ni får se bilder en annan dag :)

Hittade en bild på Malin och Sune :) Saknar dom massor <3

Nu är det dags för mig att göra kväller.

             / Emelie

Vad fort dagen gick =O

Min dag har endast bestått utav jobb och jobb å typ jobb =P Men sluitade ändå efter 4, men sen hade pim tagit sig ut ur staketet när jag var på väg hem.. Frida kom till undsättning som tur va och fångade lilla prinsessan som hade hamnat på fel åker =P Så nu fick hon och Lady stå i skogshagen istället. Då behövde vi kolla staketet å fixa strömmen dit åsådär. Så mer än så har jag inte hunnit :(



Nu håller ja på å lagar mat åt mig och karln.. ska försöka skriva något mer intressant sen ;)

         / Emelie

seg söndag, mysig ridtur

håller på o plocka ur sovrummet, i morgon kommer dom och tapetserar om, det var på tiden! 
just nu är det blåa äckliga tapeter med nå mysko fettfläckar på, inte så fint heller.. 
hoppas det blir fint med dom nya!:) så nu ska sängen in i tvrummet så blir det att övernatta där några nätter.


Idag blev det en härlig ridtur på sune i solen, med emelie o pimmi i lurarna. :) 
så vi red tillsammans typ..:) 

så trött efter natten,morgonen.. allt.. inget jag tänker skriva här, det stannar utanför det interna nätet. 

nu ska jag plocka vidare..
dagens hiss: sune o alla mina nära.. <3 

dagens diss: oro och allt annat skit.. OCH att kebabrullen jag åt idag hade pizzerian missat o ha på såsen.. grymt stort MINUS! 




tog lite bilder idag på en söt sunday i solen, dom kommer kanske upp senare :)

Stort Tack Emelie, för att du finns och för att du är min storasyster!
/Malin

Hallå där!

Dagen har flytit på som vanligt :)
Sov dessvärre lite för länge imorse, så det vart lite brottom.. Men tog det lugnt med hästen iaf (: Gick bra och vi kom faktiskt i alles lagom tid! Men de kändes långt att åka.. =P
I 90cm-klassen så kändes han inte lika framåt som ute (Första riktiga tävlingen innomhus), vi kom lite nära dom 3 första hindren sen la jag upp grund tempot då kom vi bra på 4 och 5, sen lät ja honom bli alles för lång till 6:an.. åå blir så arg på mig själv- va håller ja på med? =S Men där slutade vi iaf på 4 fel, är mkt nöjd med hästens prestation :)
I 1m klassen så hade vi ett bättre grundtempo från början, dock vart han väldigt stark och jag fick inte alls med honom i två höger svängar, vilket gjorde att vi kom helt helt tokigt och han rev först ett räcke, sen var det inte i en kombination med räcke-räcke där vi rev båda :( Men resten kändes riktigt bra :) Så är även här nöjd med hans prestation! Även min faktiskt. Måste exprimentera mig fram till ett bett jag kan hoppa på som funkar bättre för oss båda =P

Han skötte sig bra på tävlingsplatsen trots trång framridning & framhoppning (:
Duktiga killen <3

Sen har jag varit ut på en mysig ridtur på Pimmsan :) Tror hon också tyckte det var ganska mysigt ;) Lite pigg va hon när vi skulle skritta ( tyckte jag) uppför någon backe, så tyckte pim att vi skulle galoppa ist haha :)

Stort tack! Till super snälla Elina som hade mockat, fyllt vatten och lagt in hö i mina boxar tills ja kom hem :) Så himla skönt! Man är ju ganska trött efter en tävlingsdag å det var så skönt att det var klart redan (: Tack!

Nu måste jag åka och handla mat.. ÅH! de tycker jag är väääldigt trååkigt =P Seg är ja också.. Sa till karln att ja skulle in å skriva matlista men de vart bloggande ist haha! Men nåväl, det lär ju göras så vi har något att äta i veckan. Hej så länge!

             / Emelie

Läggdags..

Fassnade framför tv:n va någon film som ja ville se klart =P
Nu ska jag duscha och sen blir de sova. Klockan ringer tidigt imorgon och jag vill inte försova mig!
Hoppas att det går bra imorgon :) Vet fortfarande inte vilket bett jag ska rida på :( Har packat ner båda.. får sova på saken-igen. *hum*

Tycker synd om lillasyster som fortfarande jobbar för fullt.. Tror hon skulle sluta vid 3-tiden. Ursh stackarn <3
Hoppas det går bra för henne iaf :)

Sov gott allihopa, det tänker jag göra!

        / Emelie


Fullt upp hela dagen!

Team mötet gick bra ! Jag hoppas att alla deltagande tyckte det också, det kändes som att alla var peppade inför det och såg fram emot allt roligt som vi kommer att göra :) Ska planera för ett träningsläger vi ska ha i november. Blir dock bara under en dag men iaf (: Tänkte mig två ridpass och teori både prat & praktisk teori ;)



Mötet tog längre tid än vad jag tänkte i mitt huvud *haha* så det var bara full fart hem, byta om och sen åka upp till ridbanan och ha träning. 5 va dom som dressyrade och 5 va dom även som hoppade :) Mycket roligt var det - som alltid ! Hoppas att alla ridanande också tyckte att det var roligt. Det gick bra för dom allihopa iaf i båda grupperna :) I dressyren så ville dom rida fram tillsammans och sedan rida själva en stund för mig var,så då gjorde vi så.

Sen har det tränats polle å smörjts å packats saker inför morgondagen :) Sällskap fick jag också utav Carro som äntligen kommit hem (;

Men andra ord har det inte riktigt funnits tid för mig att äta riktig mat, - så det hade jag tänkt att göra nu !
Hörs om en stund =P

          / Emelie

överaskning åt mig o sune

hem en snabb sväng för o byta kläder, nu ska jag fara till stallet o göra klart de sista sen är det  jobb resten av dagen,kvällen,natten(?). hoppas de kommer gå bra, o va kul. :) 



emelie överaskade mig när jag kom till henne :) 
fick en liten "goodiebag" av emelie, en present me lite prylar som kommer väl till användning:) ett ridtäcke i fleece som hon bara hade liggande, ett par svarta lindor, ett spö o en svamp. härligt, kul med nya saker! "nygamla". 


/Malin

dags för teammöte!

kom hem till emelie för en liten stund sen, fått frukostmacka o tjuvkikat på lite papper till mötet klockan tio.
även hunnit blivit halft uppäten av ayla , inte dåligt.


mockade nu innan ja åkte så de e klart, ridning kvarstår sen blir det jobb hela kvällen lång.



söt sune på tävling



karetino pch sune myser litegrann :)


nu far vi, tjo!

/Malin


Härlig morgon!

Kom faktiskt upp i den tiden som jag hade tänkt idag :)
Släppt ut hästarna och mockat stallet å fixat foder. Nu har jag plockat fram alla papper åsådär till Team Ö-V mötet! Ska bli riktigt spännande att se vad alla har för förväntningar:) Jag är laddad iaf kan ja lova =D

Nu kom syster hit också! Skoj, ska gå och erbjuda henne en macka, tror hon va lite hungrig :)

          / Emelie

klickerhästar

Jag hittade precis en jätteintressant och rolig sak på internet, som jag trodde bara användes på hundar. men nejdå! visste ni att det finns dom som klickertränar sina hästar? 



Klickerhästar är..

Nyfikna, fria att experimentera, improviserande, självsäkra, intelligenat, kommunikativa, lätta att hantera, lugna, tillitsfulla, lyckliga, vet att de är älskade, älskar att arbeta med människor, sådana som hälsar dej vid grinden, slåss om att få bli den som ska träna, ivriga, väluppfostrade, ansvarstagande, humoristiska…. listan skulle kunna fortsätta i det oändliga.

Varför? FÖr att vi LÅTER dem vara det! Tänk efter, hur gör man tradtionellt när man tränar en häst? Man starffar hästen om den gör något vi inte bett om, vi LÄR dem aktivt att aldrig försöka lösa ett problem själva eller göra något på något annat sätt, Vi gör dem LYDIGA (annars….) Vi sätter bett i munnen på dem för att KONTROLERA dem när vi rider, vi lär dem inte att ha självkontroll. Vi sätter en kedja i grimman och om de inte går som vi vill så sätter vi kedjann över nosen på dem för att starffa alla röresler vi inte vill ha.

En häst som inte rör sig framåt får sparkar i revbensbågarna eller ännu värre de får en liten hård metallsporre mellan revnbenen eller så får de en omgång med pisken. Min fråga är: vem i hela världen skulle få självkänsla och intelligens av en sådan behandling. Det jag skulle göra var att undvika kontakt full av hat och försöka komma undan så mycket som möjligt i alla lägen.




Klickerträning bygger på upptäckten att om man förstärker ett beteende genom att ge ett djur något den gillar så ökar chansen dramatiskt att detta beteende skall utföras igen.  Det är den träningsmetod man MÅSTE använda när man tränar djur som man inte KAN binda fast eller styra med olika redskap: Fiskar, eller mer korrekt vattenlevande däggdjur som delfiner och späckhuggare, därför upptäckte man snart också att det är LÄTT att lära ett djur att göra ganska komplicerade saker UTAN att man VISAR djuret vad det ska göra, man bara delar upp beteendet man önskar i sin minsta beståndsdel och bygger vidare från det. Djur som lärt sig på detta vis verkar ha större självkänsla och mer personliga uttryck och tar mer initiativ än andra djur.

Eftersom man i princip ALDRIG tillrättavisar ett djur när man klickertränar påverkas även tränaren positivt, Man blir helt enkelt en mer tålmodig, gladare och positivare person, både med djur och människor! Att fokusera på vad man vill HA istället för vad hästen INTE KAN eller INTE GÖR gör en till en gladare tränare.

läs här om hur man gör!
www.clickerhorses.com
otroligt bra träning! 
ska defenetivt prova det på sune, roligt med något annorlunda! :) 


även något som skulle passa vääldigt bra på grabben Karetino

/Malin

"Hästen som jag älskar mest av allt i hela världen"

Den häst som berört mig så otroligt mycket på ganska kort tid, är min unghäst Karetino. Han är född 2007 i Polen. Jag importerade honom förra året i oktober. Jag hade bara sett honom på bild, en filmsnutt när någon red honom och när han löshoppade.. Och jag vart helt såld! Honom skulle jag ha. Det vara bara så.
 Sagt och gjort, han kom till mig som 3åring, då var han grundriden och löshoppad. Behöver jag säga att jag var otroligt pirrig när dom anlände med transporten på vår gård? Ur kom en tunn, långhårig krabat. MIN nya stjärna! :D

Han har skött sig mycket bra efter att han kom, och utvecklas bara mer och mer! Han har dragit iväg på höjden och på bredden, killen kommer bli ganska stor. ;) Karetino får en alltid på gott humör, han är rolig att rida och vi har redan, ett år senare efter att han kom till mig, kommit ut på tävlingsbanan. Där har vi startat 90 cm & 1m än så länge. Det går jättebra, han är ganska tuff och orädd! Det har hjälpt mig med mitt självförtroende otroligt mycket. Min andra häst har krånglat mycket ute på tävling, det har lett till att självkänslan och självförtroendet tryter. Trots att han är en unghäst så hjälper han även mig att utvecklas, vilket jag tycker är helt fantastiskt!



Karetino är bork till färgen. Han har en mörk ål längs hela ryggen, hans öronsnibbar är mörka och han har tiger ränder på baksidan av sina ben. Svårt att beskriva i ord, denna killen måste upplevas!
Mitt mål med honom är att start i Globen.. Än är han bara 4 och har fått fina lovord från många hästmänniskor.
Jag tror på honom och det är kanske det viktigaste. Känslan när jag rider honom och målet vi ska nå tillsammans!

Jag kan inte för en sekund ångra att jag köpte en häst osedd. Det hade kunnat komma ut vad som helst ur transporten den dagen.. Men det var precis den drömhästen jag hoppats på! <3



Puss från Karetino & Emelie


Detta blogginlägg är skrivet för att delta i Horze bloggtävling där jag har chansen att vinna ett presentkort värt 5000,- SEK på http://www.horze.se.



klippt sune = vintertäcke med hals

snart ska sune klippas och då vill jag gärna ha ett vintertäcke med hals. frågan är bara vilket man ska köpa. o vart? finns ju en del o välja på.
med hals eller utan??
dessa täcken kommer från hööks.

Stäng
börjes
eftersom ja ha märkt o tycker att sune verkar frysa rätt så lätt, så blir de ju knappast bättre om han blir klippt. så då ska han få goa o varma täcken i vinter! :)
/Malin

Varsågod lilla vän :)


Idag hade Frodo turen att få något.. :)
Hans sele kom idag! Åh äntligen något som passar på den lillemannen!
Va och hämtade det alles innan affären stängde och kunde inte hålla mig från å prova om den passade!
Vart dock ingen bild. Så ni får se en annan dag :) Ja ska bara försöka lista ut hur allt ska sitta haha (:
Lär ju erkänna att jag är ingen riktig hejjare på det där med körning. Men det man inte vet - det kan man ju lära sig!

       / Emelie

Tränslöst..

Har ni sett Luciana Diniz och hästen As-taro ? Hon rider hästen utan träns pga headshaking syndrome.. Helt klart udda och ganska otroligt att det funkar ! :)



Bilderna är hittade på google. :)

            / Emelie

Min mössa!



Den barnsliga lilla ponnyn fick tag i min toffs på mössan.. Han drog av mössan å stod å slängde upp å ner med den å tyckte det var jättekul =P HUM!!

Ja försökte få tillbaka den, men de höll inte K alls med om. Han ansåg väl "de man hittar de får man"
Toffsen låssna å då spotta han ut den =O
De gick att knyta fast den igen, så ni behöver inte vara oroliga. Mössan gick att rädda och ingen skadades
under denna traumatiska händelse ;)

          / Emelie


Knasig natt

Jobbnatten vart ju lite knasig kan man säja.. Fick inte lastbilen förens klockan 7 på vkällen =O Och med det som var planerat att jag skulle köra så vart ju klockan nästan 8 på morgonen innan ja fick sluta =P Liiite drygt att jobba den tiden kan ja söga hehe. Som tur va hade vi bestämt att Elina skulle ta ut hästarna och jag ta in dom idag ist för tvärtom. Va ju tur det! Ja va hemma ca halv 9. Sov till 12 sen va ja uppe igen med full fart ;)


Mr K har fått vara till ridhuset och hoppat lite grann :)
Sitter och funderar och funderar vilket bett jag ska ha på honom på tävlingen på söndag.. Testade hoppa på gagbettet idag, och jo det gick bra. Men får inte det stödet jag vill ha riktigt.. Men de kan bero på underlaget där inne också, ja vågar inte rida fram honom riktigt till bettet. Hum.. Men han har funkat bra på det när jag ridit ute åsådär, dock lite ihopkrullig så det gäller att våga rida honom fram till bättre stöd.. Annars blir det vanliga tränsbettet som vi brukar ha, men det känns lite stumt på det när jag har tävlat honom, han biter liksom tag i det å lyssnar inet på dom små förhållningar jag vill kunna ge =P Testade ju det 3-delade bettet på hoppkm, men det funkade inte alls., de bettet verkade han inte gilla det minsta. Men för visso så glömde jag ju martingalen då.. ååg svårt :P Jag har en dag till på mig att fundera iaf :)

Lite suddig bild, men iaf :) hade en oxer på medellinjen och sen en studs serie med 3 hinder :)
Han skötte sig bra :) Kunde rida ihop honom bra, fattade lätt galopp åt båda varven, flyttade kanon undan båda skänklarna åsådär :) duktiga skrutten <3

             / Emelie


Team ÖV & Halloweenhoppning

kom precis på, ni har inte sett någon bild på transporten jag köpte, gudars..
det kanske är ett rent lurendrejeri?
nejdå, det är sanning o ska skaffa bild:)
idag satt ja på ett lås på dragkulan, så nu står den säker! :)

Faktum är att nästa helg är det Hubertusjakten!! ojoj.. 
innan dess, vinterdäck på bil o transport! lastträna en gång innan hade också känts bra..
få se vad helgen/veckan bjuder på. 





Idag fick sune springa lös på ridbanan. löslongerade lite, sen busade vi lite.
följa john ungefär.
så kom de massor med bocksprång o glädjeskutt. och grabben stegrade också. hoppas han är rädd om sig själv. :) 


snygg är han då verkligen! 

saknat honom jättemycket nu när jag jobbade hela torsdagen. 
plutten då, hoppas han inte kände sig avglömd..:/ 

hoppas vi hinner med en ridtur i morgon.
ska ju på Team ÖV- möte på förmiddagen, sen är det jobb klockan 15.00.
där emellan kanske.


Första mötet med teamet. ska bli roligt. vi ska gå igenom våra mål o lite sisådär. 
skoj!:)




Sen blir det nog två halloweenhoppningar för våran del. 
Rättvik, lokalt och Sunnansjö, Klubbtävling. :) 


/Malin


Här är jag!!

saknat mig??

nu är karln hemma igen = internet! yes..!
min dator ville inte ha nå internet tydligen, trökigt som fan.. 

skönt att allt har återgått till det normala :) 

Nu ska jag till stallet o rida en mysig kvällstur på sune. få se om de blir en vända i mörkret eller ridbanan. 

Beställde från Hööks i veckan, hoppas de kommer på måndag då för än har de inte kommit. 
jag jag beställt får ni se sen, lite smått o gott. nödvändiga saker. 

/Malin
älskade sunday <3

Dags att jobba..

Jajjemän, nu är det slut på ledigheten. Ska strax fara mot borlänge och köra natt nu då. Var ju ett tag sen ja fick köra så de ska faktiskt bli lite roligt iaf :)
Stallet är klart å K har fått varit ut och skrittat & travat lite låg form idag. :)
Det är inte mkt mer än så jag hinner just nu, ska göra mig iordning å fixa med vovvarna. En får följa med och så skulle Annalena hjälpa mig med en :) Mattias kommer hem inatt någon gång så =P


Så idag blir det inte mkt bloggande tyvärr. Syster jobbar hela dagen och har ju inget internet. Vi får försöka ta igen det imorgon helt enkelt :) Då funderar jag på att ta med K till ridhuset och skutta lite (:
Ha en bra dag!

         / Emelie

Godnatt :)

Nu tar jag mig upp och lägger mig för dagen. Snälla Elina ska ta ut hästarna imorgon bitti. Kanon de så kan jag sova tills ja vaknar så ja orkar jobba natten lång :)

En liten Frodo med sin funna vän Sune :)
Bilden är från när Malin & Sune var här under KM-helgen. Hon har dessvärre fortfarande inte fått någon ordning på sitt internet =P Men men. Tids nog är hon också tillbaka ;)

Hoppas min lilla ponni sover gott i sin nya pyjamas :) <3

Sov gott alla där ute!

       / Emelie

Fin film :)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7ycY1S-BbwI
Kolla in den filmen om ni har tid :) Rolig och underhållande! Trots olika dicipliner så är det ju hästar vi håller på med ;)

  / Emelie

Hiss eller Diss ?


Tänk va roligt man kan ha när man är ensam hemma (:

         / Emelie

En fin flicka..


Söta pimmsan :)
Hon fick sig en kvällstur idag, med sällskap av Lady & Annalena. Massa reflexer på dessutom :)
Dock vart det ingen bild på det, det var så mörkt ute.. Det får bli bild på det för att visa syster en
annan dag =P

Den 6 november ska SuRS ha en halloween hoppning i Pärlby, funderar på att hoppa Pim då :) Får se om hon vill, det brukar hon vilja på små hemmatävlingar iaf =P

Behöver verkligen leta efter en duktig dressyrtränare.. Funderar lite på vem jag kan hitta på. Ska ju helst inte vara så långt hemifrån heller.. (:



      / Emelie

nya inköp (:

Tänkte visa bilder på allt som jag äntligen fått hem nu.. Idag var jag och hämtade täckerna som jag beställde efter jag klippte Mr K, när jag hade så dåligt samvete haha :)

Nya Rihno, ute täcket m hals :)

Nya stalltäcket :) samma märke. Riktigt mysigt täcke! Båda två satt bra på honom :D

Nya boxväskan :)

Nytt ull schabrak

Nya ridtäcket :) Som syster fick ett likadant.

Och till sist tränsväskan :) Den ser mörkare ut än de andra på bilen, men de vart skugga på den så det är därför det ser ut så :)

      / Emelie

Favorit i repris

Höet gick perfekt att kasta upp på nya skullen :) plättlätt å fort gick det! Sen fick vi för oss att vi skulle åka iväg till Nyhammar å rida ut där ist :) Sagt å gjort, ja va in å lagade mat åt mig å karln å sen gjorde vi oss redo och pkte iväg. Dock kunde vi inte rida där vi hade tänkt, va massa läskiga jägare där =P Vi trodde dom va klara eftersom klockan va ganska mkt men de va dom inte, så då åkte vi till andra sidan vägen å red där i skogen och på den delen av banvallen ist. Skit kul!! :D Trodde Karetino skulle vara trött efter gårdagen, men icke då! ;)
Nu har vi jobbat lite hjärta å lungor ;) hihi duktiga hästar <3
Vet inte riktigt hur länge vi va ute faktiskt.. men de vart ganska länge. Skapligt trötta va både jag och Elina sen haha (:


Bjuder på en bild på lille K :)

Imorgon blir det en skrittvända för hans del :)

Ska snart ut och rida Skruttfian också. Annalena & Lady ville följa med. Tänkte reflexa på oss så Malin får se hur mkt reflexer jag har å se om hon kan klå oss hihi :) Men vet aldrig, jag har ingen aning om hur mkt hon har.. =P

Kom på att jag vann ju ett presentkort på Hemmakväll.. Då när det var dressyr km. Men VART har det tagit vägen?? Jag ville ju åka dit och köpa mig en stor alles egen godispåse :D Det gäller att passa på när karln är borta, annars är han där å norpar haha! Men de är spårlöst borta... Okej- ja har inte letat överallt. Det måste ju ligga nånstans.. hum =P

            / Emelie

Hö-lastar-dags!

Ny dag, solen skiner och inget jobb idag heller.. Det blir ridtur på båda hästarna helt klart! :)
Stallet är klart för dagen, snart är Elina här och ska hjälpa mig lasta ur hö.. så jag har inte alls tid att sitta här haha :) Får höras senare ;)

 

             / Emelie

Läggdags

Verkar inte som min stackars syster får någon fart på sitt internet.. Tråkigt :( Jag får göra mitt bästa för att hålla bloggen intressant ändå =P
Snart är det läggdags för min del. Ska kvällsrasta hundarna först, sen blir de en varm dusch och sen krypa ner under täcket!
Imorgon ska jag och Elina lasta in höet som fortfarande är i min transport =P Kan ju vara bra att få upp det på skullen så jag kan köra häst i den ist :) Vi pratade idag om att åka till grannbyn å rida på banvallen! Åh det har jag längtar efter hur många veckor som helst nu ju, men aldrig kommit iväg..Det måste bli innan snön kommer jU! :)


Sötnosarna själva :D

Får se vad morgondagen har att erbjuda då :) Funderar på lite dressyrarbete med Mr K. Det visar sig :)
Är lite svårt att planera just nu när jobbet är så knas som det är. Men hoppas på bättring på den punkten!

Längtar till helgen! :D Lördagen fylls med Team Ö-V möte på förmiddagen och dressyr & hopp lektion efter lunch :) På söndagen blir det tävling med Karetino -riktigt skoj! :D Kollade startlistan nyss å vi stod med :)


Dagens Hiss: Får gå till Karetino för han var så rolig idag på ridturen :) Lite bock å bus men han är ändå så rolig, haha så länge det bara är av glädje och inte så mkt så kan ja inte göra annat än skratta åt hans idèer :)
Dagens Diss: Vissa folk ska inte hålla på med hästar. Okunskap tycks vara ganska stort bland en del.. Att dom inte förstår vad dom utsätter sig själv och hästarna för. Blir skapligt irriterad när man får höra om saker som händer och ser hur en del folk gör med sina hästar. Våga ta hjälp om du inte vet hur något ska göras. Svälj stoltheten och va öppen för att lära dig! Det skulle hjälpa många av våra hästar!

Nej nu är det dags för mig att sova :)

                  / Emelie

Söt eller vad?


         :)


 / Emelie

Ridit igen + en syster med uppkopplingsproblem

Pim fick sig också en ridtur :) men inte lika lång som Mr K haha! Kände mig lite mör i rumpan faktiskt =P
Vi var ut och klättrade lite och galoppade lite. hon kändes fin, men lite pigg som vanligt. Gick bra iaf :)
Dessutom stod hon riktigt snällt i stallgången, hon brukar bli så orolig när hon är själv i stallet. Men sen har hon sina dagar när hon står som ett ljus och tycker det är mysigt bara :)


Nu har jag handlat mat, hängt tvätt å ätit kvällsmat :) Nu ska jag skriva ihop info för spökjakten
och propp till haloweenhoppet (:

 Just ja.. syster har liite dator problem. Eller en dator har hon, men internet vill inte fungera.Den datorn hur brukar använda har hennes karl tagit med sig ( han är på nå kurs), å kommer inte hem för ens på fredag =O
Jag hopaps hon får internet å funka på sin dator.. *hoppas hoppas*

       / Emelie

Skojig ridtur!

Jag och Elina stack iväg innan 10 och tänkte bestämt att vi minsan inte skulle rida i skogen- eftersom det är älgjakt. Sagt å gjort började vi rida vår tänkta väg :) såg bla supersöta lurviga kor ;D
Sen skulle Elina visa mig en backe som fanns åt ett annat håll än vad de va tänkt, så vi gick dit.. och klättrade upp -för de va väldigt fin utsikt :D Sen är det ju tråkigt att gå samma väg tillbaka.. så vi gick efter en stig och ja då va vi ju plötsligt i skogen .. Visste inte riktigt vart vi va, men stigen tog oss ut på en åker å vipps va vi tillbaka på den tänkta vägen igen :)
Sen kunde vi inte hålla oss från att bygga två hinder på en liten väg/stig i skogen och hoppade lite haha- hur kul som helst :D Det tyckte både vi och hästarna ;) Karetino taggade till ganska mkt, den lille busen ;)
Så småningom kom vi hem å då var klockan nog närmare halv 1 haha :D

En bild på skrutten från i sommras :)

Det märks att det börjar bli kylit ute nu! Funderar på att leta på bra vinterskor att ha.. Förslag? :)

Resterande timmar utav dagen ska det fixas i stallet -pim ska ridas å grejer smörjas.
Sen ska det handlas mat också =P
Och sen då.. Ingen annan som vill ha sin häst riden kanske? hehe :)

       / Emelie

Fortfarande vaken (:

Jag är fortfarande vaken.. =O Svårt att sova när inte karln är hemma ju. Lätt att man fastnar här på datorn istället :P Men jag borde gå och sova. Imorgon hoppas jag chefen ringer.. Han skulle gjort de idag, men verkar som han glömt eller inte haft tid :(
Nåväl, inte mkt att göra åt. jag hade kunnat ringa upp själv MEN han sa att han skull ringa. jaja =P

Imorgon ska jag och Elina rida tsm :)

Nej nu måste jag och Atlas gå och sova :) Om de nu går, har en anings ont i ryggen haha  =P

      / Emelie

Hiss eller Diss?

hööks 329:-

HV Polo 




Då är frågan jag ställer till er. vad tycker ni om dessa schabrak? 
glittriga schabrak eller schabraket som påminner om en glansig dunjacka? :) 

redan sett ett av dom glittriga på hopptävling.. 
visst är dom speciellt o perfekta om man vill synas, dock inget jag skulle köpa! :)
Diss!

/Malin

Reflex utmaning/tävling ?

Hihi visst syster :) Jag ställer upp ;)

Ska försöka fixa det så snart som möjligt =P


     / Emelie

Tack för presenten!

Idag fick jag min efterlängtade present av syster!:) 
ett brunt ridtäcke som det är broderat "systrarna wester" på. grymt snyggt!! 
jag själv tog inga bilder men emma tog några, får hoppas man får dom snart. 

ja just , Emelie kom ju o tränade mig o sunelur.
vi tränade lite gymnastik.  studs o sedan en kombination. det gick bra, om jag hade haft en bättre sits hade de gått ännu bättre. skärpning!
men är nöjd över träningen. :) 

i morgon blir de en tur antingen barbacka eller utan stigbyglar, jojomensan. här ska det läras in sits!! 
:) 


/Malin
snyggingen själv! 



Lång dag..

Sitter här hemma i min ensamhet och funderar lite..
Dagens ridning har gått bra, klippte Johannas lilla polle- de gick också bra. Sen åkte jag till syster och hade träning, det gick bra (: Hon fick jobba mkt med sitsen lilla fröken ;) Det behöver hon verkligen. Hann precis till Pärlby och löshopningen, Elina va så snäll å tog med sig Frodo så jag kunde åka raka vägen dit. Frodo fatta vad de va frågan om å skuttade väl glatt över :) Fast dom små ponni-tjejerna va nog lite mer spännnande ;) Men han skötte sig iaf.


Vintrig bild på Pim & Dracula =P

Hämtade som sista sakerna från exklusive på affärn idag :) *glad*

Nåväl, nu tänker jag gå och vila lite grann, är trött och slut i kroppen faktiskt =p

     / Emelie


reflextider

hööks har 15 % på alla deras reflexer, så sitter o kikar runt lite, behöver ju faktiskt lite nytt på den fronten. äger inte ens någon reflexväst.. ojoj.. hur klarade jag mig förra vintern? 

dom har ett lite speciellt reflexridtäcke, grymt funktionellt måste jag säga! 


då syns man ju från alla håll! :) 





Appropå reflexer.. 
Jag utmanar Emelie i en tävling!! :)
vi ska tävla om vem som kan pynta ut sig själv o sin häst mest i reflexer! 
vad tror ni om de?

känner mig dock inte som en jättesäker vinnare då jag inte har överdrivet mycket reflexer, men skapligt iallafall. har ju ingen större koll på emelies sortiment men..;) 


/Malin

Laddar upp igen :)

Nu har ja ätit lite frukost, tänkte bege mig ut till stallet och mocka å fixa klart allt :) Sen tänker ja rida dom små ponnisarna ;)

Ja längtar redan tillbaka till sommaren =P Saknar värmen! men men, det kommer ju snart en ny sommar! Och denna höst/vinter har jag ju teamet, så förhoppningsvis kommer det bli snäppet roligare denna vinter ;)

Nåväl, det är väl bäst att jag sticker ut så jag hinner med det ja tänkt. Hostar å snorar fortfarande :( De va en himla envis förkylning! Men jag är envisare ;)

              / Emelie

Mycket tankar blir de =)

Det finns så otroligt mycket jag vill göra.. Nu vill jag bara bli helt frisk så jag kan hålla igång i mitt tempo igen :)
Imorgon ska jag planera för veckans träningar också :)
Igår kom ja på en liten rolig plan, eller ja något jag ska göra, får se om det blir ett vinterprojekt kanske ^^

Ni betyder så mycket för mig älskade hästar :) Ni är lycka! <3

Nu väntar karln -halvgnällades på mitt datanördande- i soffan, så jag tar ett skutt å hoppar dit :)
Sov gott så hörs vi förmodligen imorgon ;)

      / Emelie

Söt rumpa..


Lille ponnyn fick ett hjärta på rumpan :)
Lite ojämt-ja jag vet.. men ja gjorde så gott ja kunde =P 
De ser bättre ut på håll hihi ^^

          / Emelie

Dagen i ord (=

Det börjar med uppstigning, utsläpp av pollehästar och sen frukost. Vid 9-tiden kom lilla Coccos och ville bli
klippt, han var riktigt lurvig ;) Nu ser han ut som en tuff liten sportponny istället för en mammut hihi ^^ Han skötte sig jättebra! Sedan vart det först en dressyr lektion och därefter en hopplektion. 3 var dom som dressyrade och 4 som hoppade :) Det var lika roligt som alltid att träffa alla ekipage! På dressyrlektionen tränade vi på ställning,böjning och även flytta undan skänkeln lite. I hoppningen fick dom träna kontroll, rida kombination och sedan på böjt spår, rel avstånd till oxer resp räcke (:


Sen på eftermiddagen kom en liten tjej som provade rida Frodo :) Dom passade varann och jag tror hon tyckte
det var riktigt roligt, lilltjejen sken iaf som en sol när hon hade ridit klart! :)
Och så har vi byggt höskulle idag, nu är golvet klart å de mesta (eller allt? hum ) av väggarna :) SKÖNT!

Vad har morgon dagen att bjuda på då?
ridning av två hästar.. klippning av en häst, träning av syster..
Och om jag hinner så tar jag nog Frodo och åker på löshoppning i Pärlby =P Jag hoppas att jag hinner :)
Vore roligt för honom att få komma dit.

btw, ni skulle sett Pimms fina frissyr idag (: Krullet från knopparna igår satt fortfarande kvar haha :) söt <3

                  / Emelie

ridturen

Idag blev de en bra start på ridturen. det blåste mycket o sune fick syn på både det ena o det andra. röjsågar, kossor, vindspel o kontainrar. men han va duktig!:) bra saker han måste vänja sig vid. 


dock blir han galet peppad när man galopperar ute i skogen på alla vägar. vi red bort till massa sandvägar där det även är en del backar. i en backe tänkte jag skritta upp men de blev galopp i skritttakt, grabben då..
får känslan av att de e nått som stör honom för han har börjat slå med huvudet.. kanske kindtänderna, det är ju de som jag vet just nu efter besiktningen. ska kolla upp det så fort som möjligt. blir nog en tripp till hästdoktorn. :) vill att han ska vara hel o smärtfri, min grabb! :)
sen på vägen hem mötte vi en liten hund, basset tror jag,  som va ute på vift, han traska glatt förbi oss. hittade ägaren längre bort som höll på o leta efter han.  så söt voffsing! 


i morgon blir det träning för emelie! det ska bli jätteroligt, länge sedan. få se vad vi hittar på:) hoppas på uppehåll från där ovanifrån. 

/Malin

bilder från igår



här är två bilder från igår när vi red på stubbåkern:) hittade på dom på emmas blogg. jag har inga fler just nu men de kommer! :) 



/Malin



söndag hela dan!

tänkte om ja skulle gå ner i tvättstugan o se om den e ledig, men de kan jag väl aldrig tro.. 


ska snart  hämta hem ådii, senare blir det stallet o en mysig tur med sunelur. :) 


Imorgon blir det träning för Emelie, det gillas! markarbete me lite hoppning tror jag.
få se om nån mer vill va med. :)


Faktiskt så är det så att hubertusjakten närmar sig, spännande! 
skulle vilja ha lite mer info om det bara, hoppas de kommer snart. 

<3
/Malin

(:

Minishettis marathon sele....
Sån blir de vaa (;

        / Emelie

  

taggad häst

sedärja. nu ska jag iväg o träffa gamla godingar! 



Imorgon kommer massa bilder från idag :) jag o emma red på en stubbåker och en tjej som heter veronica fotade. :) 
sune va pigg som fan! jäkligt svårt o få stopp på han ett tag där när ja o emma galopperade bredvid varann, haha! hujhuj, de får vi träna på:) o få de lugnt o harmoniskt! ;)
han tyckte nog de va asroligt!:) nicke å.



Ha en trevlig lördagskväll! tjo! 
/Malin
bjuder på en hoppande sune :)

Träningar & klippning av pollehästar

Dåså var transporten full med hö åt dom små hästarna :)
Har hjälpt mattias en del med hans lilla vagn till lastebilen också =P Funderar på att starta en nybörjargrupp, finns eventuellt några som är intresserade.. Ska fundera lite mer på det (: plus alla andra planer som far runt i skallen på en haha!

På måndag åkler jag som det ser ut till borlänge å klipper en pollehäst och därefter tränar systeryster :) Ska bli kul att träffa dom igen! Då jäklar blir det träna av ;)

Imorgon bitti kommer en liten ponni till stallet, även han ska klippas ;) Sen väntar en dressyrträning och en hoppträning! Även det ska bli kul :D


Kvällen då.. jaa får se vad den har att erbjuda (: Vill helst mysa ner mig i soffan och se på film faktiskt. Vill att denna ondskefulla förkylning ska gå och döö! =P

Pratade med Anna på Pärlby idag om Haloween hoppning.. Har ja sagt de föresten? =S Haha ! Känner mig lite snurrig.. Tänkte oss ha lite maskerad tema, valfrittt givetvis och så delas ett special pris ut till bästa utklädnad. Borde vara ett junior pris och senior pris tycker jag :) Eller ja menar.. Bestämmer jag naturligtvis ;)
Undra va man ska klä ut sig till.. nått bra.. men Braaa musik till.. mmm ;)

      / Emelie

Inte helt okej..

Resultatet är inte okej, prestationen halvbra.. (= Men glad är jag för det haha! På framridningen kändes det mycket bättre än förra helgen, hon va avslappnad och emllanåt brydde hon sig inte så mycket i dom andra hästarna :) Men sen när vi skulle rida programmet så va hon spänd å de vart inte så bra direkt =P Va några på läktraren som drog då sittunderlag precis när vi red förbi där å jaa, det var en del som påverkade henne -men hon måste lära sig :) Därför är ju såna h'är småtävlingar perfekt å träna på ;) Sen kan jag ju skylla på att ja är sjuk också hehe =P

Nåväl :) Nu ska jag ut och hjälpa karln lite grann :)
Sen borde jag planera för spökvandring och haloweenhoppningen ;)
Team Ö-V är färdig planerat till första mötet och morgon dagens lektioner är också förberedda :)
Just ja klockan 4 ska jag hämta hö också =P

              / Emelie

lördagen

snart far jag till stallet o rider ut en sväng med emma. härligt lördagsväder de blev då, sol!:)
härligt höstväder! 


ska göra klart allt i stallet, sen jobba vid tre. ikväll ska jag träffa gamla godingar. :) 
det vill säga elin o julia mfl. :) 

/Malin



bomövning o nytt bett

Idag red jag, emma o maria på ridbanan. Maria tipsade om en övning med tre bommar på en volt.
första varvet skulle man ta trav på mitten av bommarna, andra varvet skulle man sitta ner i sadeln, få en lugnare trav o ta bommarna längst in, sen skulle man fatta galopp o sen sakta av till trav o ta bommarna "längst ut".
det var en bra övning o sune blev lugn o uppmärksam tillslut.


Idag provade jag ett bett jag aldrig ridit på honom med förut! 
Nämligen mitt PeeWee-bett!
det funkade bra faktiskt. han va mjuk o fin i munnen o de kändes bra. så ska prova det på en uteritt sen också:) kul o ha fler bett o variera med. 




sune o nicke i hagen.




det är riktigt roligt att ha stallkompisar med en när man rider o tränar. man ger varandra tips o råd, och det är ju verkligen jättebra! det behöver ja o sune!:) 
hoppas på o få träna för Emelie såsmåningom också. 
var ett tag sen :) om man bortser från förra fredagen! ;) 


/Malin


I'm back!

Hej på er!

Gårdagen hanns de inte med nån dator alls, tyvärr. 
direkt efterjobbet så drog ja med jobbet på mässa som våran matleverantör höll i. var med på den även förra året, rätt så kul faktiskt! :) 

Imorgon blir det sovmorgon för min del, gudaskönt! snälla emma skulle ta utsläppet. 
sen ska vi ut o rida i morgon på dagen för sen klockan tre är de jobb för min del. 

Hörde av Emelie att ridtäckena kommit! det gillas skarpt! :) dom är nog skitsnygga! 
Det var ju min födelsedagspresent från henne, tusentack!:) 

/Malin

Knoppat å klart

Pimmsan står å laddar massa inför morgondagen - gissar ja på ;)
Det vart knoppar även till denna helgens tillställning. Även om vi inte är så dressyriga.. Så kan det ju se ut som det :) Ska bli lite spännande å se hur hon känns imorgon! Eventuellt longerar jag henne på morgonen innan vi åker. För att hon ska få göra av med lite energi, inte för att hon är bockig och studsig, - men för att få "rensa hjärnan" lite om ni förstår :) Många av toppryttarna gör så med sina hästar. Det sägs att det faktiskt är bättre att trimma samma morgon som tävlingen än kvällen före (= Värt att tänka på..



Nåväl. Min förkylning vill inte alls ge sig *hrm* det har ju jag sagt åt den för braaaa länge sen! Men icke då! =P

Annat roligt..- Våra "Systrarna Wester-täcken" har ÄNTLIGEN kommit! :D Glömde såklart ta bild så jag kunde visa er- detta trots att jag tog med kameran i fickan så glömde jag det ändå när jag va i stallet haha :)
Och även segertäckerna till Klubbmästarna som jag ska dela ut kom nu :)

Och vart har syster tagit vägen? haha jag har visst fått tagit över bloggen helt på egen hand.. =P

Btw.. jag är faktiskt liite nervös över Hubertusjakten som är snart haha :) Spännande ska det bli, men ändå lite nervöst.. Ja vet ju inte riktigt hur det går till! (: *vinnarskallen vill veta hur man vinenr ju haha*

Sen är det dags att planera för spökvandring med Sunnansjö Rs.. moaahaha! Jag är på jakt efter några spöken, får se vilka som vill vara med och skrämma barn ;) Det kan nog bli riktigt roligt!

Nej nu väntar sängen med uppladdning inför morgondagen!

Mina hästar gör sig väldigt bra på kort ;) nästan jämt...

              / Emelie

dressyrtränare hitåt :)

Kom å tänka på en sak- det är ganska komiskt -alltså dom som gnäller på bloggare. Varför skulle någon vilja läsa vad en annan person gör hela tiden osvosv.. Varför gnälla för undrar jag.. Det är väl bara att låta bli att läsa haha :) Fattar inte vart problemet sitter riktigt.. Men gnäll då- om ni nu når bättre av det =P

Har precis kommit in från ännu en snorig *hrm* ridtur, denna gång vart det lite programträning på Pim (: Gick väl.. sådär. Är ändå nöjd, hon vart riktigt avslappnad efter en stund. Frustade massor och hittade av låg och fin form :) Grejen är den att vi måste verkligen träna massor.. Jag måste försöka bli bätter på att rida dressyr, och pim behöver tränas.. åhå, vi måste hitta oss en B-R-A dressyr tränare! Punkt slut. ja. Så är det bara. En kunnig, utbildad dressyr tränare sökes *hoohoo * :)


Eller vad tycker du Pimmsan? ;)

Nu ska jag fortsätta städa och plocka lite :) Får seee om karln märker något haha-alltid lika spännande ;)
Ska hämta en paket på affärn i byn också- spännande :D Och smörja och knoppa pim- ja det får bli senare.
Hej så länge

             / Emelie

Hejåhå!

Vi fortsätter dagen med massa snörvlande.. (: Men dock mycket piggare!
Har skrittat ut på Mr K en sväng tsm med Ulrika & Lady. De gick bra :) Vi skrittade runt byn, red förbi skolan bla och alla barnen var ute, dom vart sååå glada av att det kom hästar på vägen! =P Skrikandes å herjandes kom en hel flock med barn springades mot staketet haha! Trodde faktiskt att Karetino skulle reagera på det, men han brydde sig inte så mycket faktiskt (:


Nu ska jag fortsätta med att tvätta, tvättar bla vita schabrak,lindor åsådär =P
Hade tänkt rida igenom programmet med Pim senare idag, Elina skulle också rida det. Ska försöka krya på mig ännu mer så jag orkar med allt =P

Malin hade icke tid att blogga igår, jag vet inte riktigt vad det va hon gjorde.. Det var något med hennes jobb å nå grejs. Men hon får gottgöra oss idag tycker jag ! :) Väntar med spänning på nästa utmaning från syster.. hehe


                  / Emelie

Host host!

Har NH tränat Mr K lite grann :) Han var pigg å busig haha skrutten^^ Han gör så roliga pip ljud så ja kan inte hålla mig för skratt när han håller på.. Tror de var bra att han fick göra något iaf :) Han får passa på att ha lite lugnare vecka idag, han är ju bäbis så det behövs.
Ska snart ta å göra lite mat år karln, sen vid 7 är det två eftersläntrare som ska skriva grönt kort provet. Skönt att alla har gjort de sen :) Är ju snart dags att ladda om för nästa års kurs! Om vi får tillräckligt med deltagare förstås :) Men några borde det ju finnas...

Söt bild på Denise och Daisy :)

Nej mat skulle lagas ja just .. :)
Fick föresten ingen rolig post idag.. eller inte vad jag ville iaf =P Men fick en tidning-hippson.
Nåväl, hej-så-länge !

             / Emelie

Gästbloggare Denise

Hej alla emelie & malins  bloggläsare ! 
 
Jag heter Denise Bjurholm och är 12 år och jag bor i Sunnansjö men ska flytta till Ludvika om några veckor ,Jag fråga idag emelie om hon hade lust att gästblogga på min blogg www.teamsunnansjo.bloggplatsen.se som jag driver tillsammans med en kompis som heter Frida Jakobsson.Och då fråga hon mig om jag ville gästblogga på deras blogg och det ville jag ju såklart!  
 

 När jag började rida
Jag har ridit sen jag var 6år och då börja jag rida på grangärde ridklubb ,jag red där i 4 år sedan började jag rida för Emelie ,jag red då Shetlandsponnyn Dracula.
Sen vart vi fler yngre som red för henne och då vart vi en grupp .Vi turades då om, om Dracula,Lady och Hector. '
 
Som småning om började jag tävla lite klubbtävlingar med Dracula och Lady.Det vart oftast clear rounder men en gång så tävla jag en icke clear round med Lady då hoppa vi 70cm och det sluta med en första plats! Gissa om jag var lycklig efter det!
Sen har jag väl fortsatt ridit lady och Dracula!
 
Foderponny
Sedan våren 2011 fick jag ett sms av Emelie som det stog Hej vill du följa med och provrida en häst?
Jag pratade med mamma och pappa och så blev det redan några dagar efter jag fått smset åkte jag med emelie och provred Daisy som hon hete.Jag kände ägaren till Daisy och jag hade sett Daisy förut.Sen pratade jag med en som har ett stall här i Sunnansjö om fick bygga en ute box till och det fick vi. Sen i början av juni kom världens underbaraste 5-åriga B-ponny hem till mig!Under sommaren har jag haft världens underbaraste sommarlov.Jag har tävlat några klubbtävlingar och kom två en gång och då tävla vi ändå mot stor ponnysar och hästar. Det har varit upp och motgångar!Sedan den 17 augusti åkte Daisy hon blev såld till någon i Norrland. 
 
 

Andra hästar

Jag rider även ibland en liten häst som heter Sarina.
 
 
Mina mål
Mina mål är väl att komma ut och tävla lite lokalt. 
Det skulle även vara kul att få komma med i ponny sm.
Aja man får alltid drömma!
 
Andra intressen
Och jag gillar inte bara hästar, jag gillar även att shoppa och så gillar jag mode! 
 
US
Vi här i Sunnansjö har ju en ridklubb där vi har en ungdomssektion där jag varit odförande sen vi startade  ungdomssektionen.
 
 
 
Ni som har chansen at rida för Emelie,borde verkligen ta den. För hon är jätte duktig! 
 

 
 
// Denise
ps. följ gärna min blogg www.teamsunnansjo.bloggplatsen.se

Överraskningar..

Stallet är fixat för dagen :) Men oj oj oj va slut jag va efter att ha mockat och fixat 3 boxar.. huuh ja som trodde febern va borta men icke! Nu har jag vilat mig lite inne igen.

Idag har vi äran att ha en gästbloggare hos oss .. Ni får snart veta vem :)

Nu är iallfall Karetinos täcken på väg! Dom är skickade och kommer snart :) Men med min tur så lär dom ju inte komma redan imorgon utan garanterat nästa vecka =P Sen har jag köpt en sak åt Frodo också.. Ingen liten sak.. Eller ja, allt i hans mått är ju litet.. Men DYR va den iaf! Hoppas på att det blir bra :) Det får ni också veta sen ;)

En gammal bild på lillemannen :)

Och på tal om överraskningar.. bäst att gå och kolla postlådan och se om det kanske kommer något roligt idag :)

           / Emelie

Fortfarande sjuk..

Förkylningen tar kål på mig =P Tror ja snart inte har någon hals kvar eftersom den känns sönder hostad.. =O Men det är bara att kämpa på :) Nu tänkte jag traska ut till stallet och mocka åsådär!
Fick lite spännnade böcker igår föresten ;) Det kan hända att de händer grejer haha ^^

cool bild :) hittade den på google.
Ska fundra ut lite intressantare inlägg, men först..-stallet.

            / Emelie


varma mackor

väntar på att kvällsmaten ska bli klar, varma mackor, goott! 

Idag var ja o emma en sväng till aubiose på deras kundkväll. gick deras tipspromenad, hoppas på alla rätt! :D 
köpte sporrremmar så nu e de klart. 

red på ridbanan, tänkte rida ut men fick bli där ist då mörkret kom så fort..
gick halvbra i början. men när vi skärpte oss efter lite tips o råd från en stallkompis gick de bättre. sånt gillar vi! :) fick ner han i en mkt lugnare o fin skritt/trav. innan va de mest okoncentrerat från båda håll tror jag. 

men de gick fint. nu blir de tvmys, kanske återkommer senare:) 

/Malin
mys pållehäst <3

Mkt planering...

Trotsar febern lite grann och försöker planera inför första mötet med Team Ö-V. Och lär säga att jag blir ganska nöjd, tror jag fått ihop det bra :) Är faktiskt klar med det jag tönkt vi ska gå igenom första gången. Gick så lätt så gjorde en veckotabell och en kapacitetsprofil också =P
På söndag har jag planerat in lite träningar :) Hoppas det kommer många som vill träna och bli bättre ;)

På lördag är jag och Pim anmälda till en liten dressyrtävling i Pärlby.. Får se hur det går då ;)

Helgen efter de är det alltså Team-mötet och på söndagen ska K få komam ut och tävla igen :) Då är det Svärdsjö vi ska ta oss till och 90 & 1m väntar :)

Nu ska jag försöka krya på mig mera =P

             / Emelie

Drömmer mig bort lite grann

Jaa inte bort från gården eller så, men sitter och drömmer mig bort i hur de skulle kunna vara.. Har en tendens till att fastna i hästannonser, tycker det är väldigt roligt att kolla på såna :)
Inte för att jag inte är nöjd med dom hästar jag har, nu får ni missuppfatta mig rätt här :)
Hittade annonser på hästar av dom som jag köpta Karetino av.. hihi åå ojoj :) Men nej, jag har inte plats för någon mer häst :) Men det finns inget som hindrar mig från att drömma ;)



               / Emelie

Mat?

Hallå där (:
Idag har feber gett sig lite iaf.. är en aningens piggare, men förkylning/hostan ja allt de där e värre. suck :(
Men jag har fått tillbaka lite matlust :) Tänkte ta mig till köket strax å kolla efter något att äta. Frågan är bara vad.. Jag orkar inte riktigt laga någon mat.. hum =P
Idag kunde jag inte hålla mig längre...Jag har ridit en sväng på Pim :) Elina var med också, vi red till ridbanan och dressyrade lite. Eller jag föröskte, hon va något pigg å tog dom chanser hon såg att springa på lite extra =P Hon kände nog att jag inte riktigt va i mina bästa dagar. men men. Fick henne ganska så avslappnad iaf. Träna också att göra halter, att verkligen få med hela hästen så inget bakben släpar efter, och vissa vart riktigt bra :)


Tror Pim behöver få springa av sig någon dag (: Så fort ja blir frisk ska jag ta med henne till banvallen och galoppa! Bilden är från Strömsholm :)

Ska försöka anstränga mig lite idag och planera inför TEAM Ö-V :) SKriva ihop lite som jag kan dela ut första gången vi ses allihopa. Troligtvis så är vi hos Elina, tänka sig det är inte såå långt kvar tills det är dags att dra igång! Håller tummar å tår att schabraken hinner komma (;

               / Emelie

onsdag

när jag stog o duscha så kommer johan in o säger att mitt lyse i bilen har stått på hela natten, så jag förmodligen inte hade nå batteri. suck o stön,, fick man ju fundera på vem man kunde ringa o be om starthjälp, för karln hade inte tid. skyndade mig ut o stängde av lampan o provstartade ådii. han är morgonpigg han! nog fan starta han. :) 

jag som hoppades på o få ta johans passat till jobbet idag, turbooooo :)
damn.. 
han åkte nämligen med en jobbarkompis. 

nu ska ja blåsa håret sen få i nå i magen.




dagens ridpass; ridtur runt åkrarna tänkte jag. :)
/Malin

äntligen! <3

det känns så bra! 
Nu är Sunday min egna häst.
Så skönt att allt känns bra för Cola o sådär. o de e bara o hälsa på närsomhelst. :) 


Det ser ljust ut i framtiden!
äntligen ska jag få komma ut o hopptävla tillsammans med min egen stjärna! :)
bästaste Sune, du har redan en stoor plats i mitt hjärta.
/Malin


En sjukling..

Ja en sjuklig finns det här :( Pratar helst inte för halsen gör ont, har legat i sängen hela förmiddagen och tog mig sen ner till nedervåningen, där vart jag soffliggandes -feber... Har fått i mig lite mackaroner m ketchup, halvgott typ.
Sucksucksuck va det är tråkigt att vara sjuk :( Jag tycker verkligen inte om det! Det är så mkt som jag vill göra, men nu går det ju inte.. hästarna får lov att vila båda två idag också. Underbaraste Elina har mockat åt mig den tokfian :) Så jag behöver bara koncentrera mig på att göra så lite som möjligt och bli frisk =P


Men längtar ut till hästarna massor.. <3


Snart så är det vinter igen (:

          / Emelie


jobbdags!

dags o fara till jobbet :) fått mer tider nu, vilket känns perfekt! 

sen blir de o åka till hovgården o träffa upp Cola :) 
sunes ägare alltså, men idag blir han faktiskt min på riktigt.
ser fram emot det. :) 
<3
sen i eftermiddag fem,sex nångång skulle de va stallmöte med hyresvärdarna. 
de e lite tal om lösdrift osv, så måste få prata med dom ordentligt..
vi får väl de hur de går. . .
/Malin

schockemöhle

Dynamic allrounschabrak 2011 från SchockemöhleFlughuva från vinterkollektionen 2011 – Schockemöhle
Fleecelindor från vinterkollektionen 2011 – Schockemöhle
en brun "outfit" (gillar inte de ordet så jättemycket ......) till tävling/träning. 
allt från schockemöhle.


/Malin

läggdags!

bjuder på en bild från en ridtur i solen.



nej, nu är det tack o godnatt! 
hörs o syns :) 
/Malin

synas i vinter!

Snart är det mörkt tidigt på eftermiddagen så man måste börja med reflexer.
Jag gillar hööks rosa reflexer, varför gå runt o va gul/orange jämt för? kul med omväxling.
Hiss!! :)
reflexgrimma om man har en rymmare till häst ? :)
/Malin

en viktig morgondag

ska slänga mig i soffan i ta de lugnt tänkte jag, men först ett litet inlägg.
Idag red ja ut på sune, emma följde med o gick med nicke:)
skrittade mest, blev lite trav också. i morgon ska grabben få vila:)
är väldigt nöjd över honom!
Imorgon är det en efterlängtad dag!
papper ska skrivas och betalning ska ske. sen är prinsen min <3
Har planer på att starta i rättvik på halloween-hoppet i höst.
en klass bara, 90 cm. få se hur det går.:)
ut på riktig tävling en gång i år iallafall:)
perfekt då ju så kan Cola komma och kolla på oss:)
så roligt o hoppa med sunelur!
och nu när en egen transport står o är redo för en varenda dag så känns de så mycket lättare! grymt skönt!
/Malin

spåna mig hit och och spåna mig dit

Tänkte bara tala om att jag hittade lite roligt på internet, tror faktiskt det var precis vad jag letade efter :) NU ska jag spåna vidare på detta.. Kommer även ge något för Team Ö-V så småningom :) Snart är det ju dags för vårat första möte! Kuul! Hoppas alla kommer och är riktigt taggade ;)



Här ser vi en nååågot fail hälsning.. Tur du är söt Pimmi <3 ;)
Nåväl, nej dags att ge sig ut i stallet och pyssla om hästarna lite granna. Undra om man ska skämma bort dom med mash idag också? =P Nu hoppas jag att jag imorgon vaknar upp och är helt frisk, eftersom att jag har offrat en hel eftermiddag till att vara inne. Okej deal? :)



/ Emelie

Gnällfian igång

Inte gjort mycket till nytta idag.(förutom jobbat då)Dock krångel på jobbet, och det påverkar en mer än man tror. När jobebt krånglar bli ju allt annat krångligt.. Hur ska jag kunna planera in träningar och allt när ja knappt vet hur vi ska köra.. Dessutom har jag grymt ont i halsen å tror ja har feber :( S-U-C-Kar djupt. Stort tack till Elina som mockade åt mig idag <3
Såg det som ett tecken och försöker hålla mig inne och ta det lugnt för att bli frisk. Men vill ut och rida... Önskar att syster vore här så vi kunde rida ut tillsammans <3



Funderar på att starta Pimmsan på lilla tävlingen som är i Pärlby i helgen.. Vore skoj (: Tar nog Lb:1an igen isf. Det var valfritt program så..
Tråkigt är att John träningen är inställd denna vecka, fast kul för honom för han ska iväg och tävla som jag förstod det (: Lycka till önskar jag honom ! :D Och det är kanske lika bra det. Med de här muuuuupp jobbet så lär man ju inte vara hemma i tid =P

Oj oj va jag gnäller =P Men de känns ju lite bättre nu, kanske någon stackare som förstår hur svårt jag har de ;)
Nej just ja, jag skulle ju kolla upp något viktigt här på datorn ju :P

       / Emelie

fredagens inköp

ja, vad gjorde jag i fredags då mån tro..? 
nanana.... 
jag hopptränade sen red jag till emelies stall o greja me sune sen åkte jag till pärlby o mötteupp emelie somåkte dit sen KÖPTE JAG TRANSPORT sen åkte vi hem o knoppade o grejade me hästarna till elva på kvällen.



glad :)
sunes alldeles egna ;)
/Malin

söndagen, hoppning

hinner med ett snabbt inlägg innan jobbet kallar. :) 

jag va helt slut igår när jag kom hem. tiggde åt mig en pizza av karln o tog de lugnt. den fäljde jag med emma o dom andra stalltjejerna + emmas pojkvän på spöktur. det finns en skiva som heter "det spökar i borlänge", så man åker runt med bilen till dom olika ställena. inge läskigt alls, och det om hovgården(där hästarna står) så¨visste man ju allt som dom sa redan. de va inge nytt... 
för er som inte vet..ja, det spökar där! 



över till något roligare!:) 
måste börja med o berätta att när vi lastade igår och skulle åka hem gick sune in i transporten utan o blinka!! inte minsta tvekan! älskade häst! 
han var nog trött efter helgen o orkade inte jävlas, hihi. han har skött sig så bra den här helgen! :) riktigt stolt! otroligt bra träning för honom, allihop!
Hoppningen då, jag o sune hoppade clear round 80 cm och 2fas (KM) på 90 cm. 
clearrounden blev felfri:) det kändes jättebra! 
andra klassen stannade han på ett smalt hinder men vi tog om de o tog oss runt. 12 fel, vi rev två hinder tror jag.
nöjd ändå! tror jag tappade koncentrationen efter stoppet, de va lite synd.. menmen! bara o kämpa vidare :) 


måste jobba på min sits i hoppet ser ja, följa med med o "krypa ihop" 


så nöjd över sune o våran prestation. :)
/Malin

Bilder från dagen



Där fick ni några bilder från dagen!
Jenny Jansson är våran super fotograf :) Ett stort tack till dig som lyckades fånga oss på alla på bild ;)

                 / Emelie


Trött efter tävlingshelgen

Medans jag kommer ihåg det så hade någon Sara kommenterat och undrat om en bild på Pim om den var från tävlingen och om bettet, ja det var från klubbdressyren och det var valfritt bett. Det är ett "jaktbett" provade rida med vanligt tränsbett först men det kändes inte bra för dagen, därför provade jag det bettet. Hon blir lugnare och jag kan ge finare hjälper. Lite svårt att beskriva i ord hur denna hästen är, men dom som vet dom förstår (:

Och trött ja det är bara förnamnet på vad jag varit denna eftermiddag =P
Verkligen fullt upp! Puh.. Tur att man har lite minne iaf så att man kommer ihåg allt..papper till sekitariatet,banskiss,speaker-papper,funktionärer-vem kan vara vart, hjälpa dom som vill ha hjälp,tvätta hinder,organisera gästhagar,parkering,startlistor, informera alla om allt och dessutom tävla själv.. ja pust, det är tur att vi är en liten klubb så alla kan hjälpas åt (; Tycker att vår hopptävling vart riktigt lyckad och jag hoppas att alla andra tyckte det också. Relativt många startande för att vara våran lilla klubb och mkt publik!
Kan visa lite bilder senare :)


Karetino skötte sig bra under dagen, dock glömde jag ju martingalen min :( Dumt. fick inte igenom förhållningrna så vi kom nära på något räcke i båda klasserna vilket resulterade i att han rev. Kan dessvärre inte vara nöjd med min prestation, men nåväl. Startade även Elinas Cisco. Karetino startade jag i 80,90 och Cisco i 90cm. Han vart sur eftersom jag hade sporrar på mig, men tyckte ändå att jag fick igenom det och honom vart jag nöjd med efter ritten (: Hoppas Elina inte tyckte det såg alltför jäkligt ut haha ;)

haha va lågt de ser ut :) skruttponny <3

            / Emelie

Klubbmästare Hoppning 2011


Bland senioerna - Camilla Eriksson på Hulda
Bland juniorerna - Frida Jakobsson på Coccos

      Grattis tjejer kanon bra jobbat! :D Det roliga är att dom båda tränar för mig ;) hihi!

         / Emelie

Dags att göra kväller

Malin har krypit ner under täcket och jag ska gå upp och duscha och sova jag med :)
Blir en tidig dag imorgon också med håll igång hela dagen. Malin har fixat rosetter nu, dom vart över förväntan ;)
Nåväl, ni får mer uppdatering imorgon om hur allt gått.
Jag ska iallafall starta Karetino i 80cm clear round och 90 cm två faser. (: Hoppas att han tycker det känns lätt och kul bara, för det är det som är tanken (; Ska också starta hästen som är inhyrd hos mig på 90 cm. Spännande (:


Är fortfarande nöjd med dagen som gått (;

            / Emelie

Pussar morgon,middag & kväll?



Tyckte den va så gullig så va tvungen att lägga upp den ;)
Just nu sitter jag och syster och fixar med lite papper och priser inför morgondagen! Hoppas allt blir bra!
Ser fram emot en riktigt trevlig dag!
      / Emelie

Skrev ihop lite (:

Vill du utvecklas i din ridning?

 

Jag, Emelie Wester håller i träningar i både hoppning och dressyr. Även träningsläger och andra aktiviteter anordnas!
 Träning i grupp - 100 kr/tim
Träning privat - 200 kr /tim
Träningarna hålls för det mesta i Sunnansjö eller i ridhuset i Pärlby. Kan även åka ut till andra ställen om det finns en grupp på minst 3 ekipage som vill träna.

 Inga fasta platser, utan du är med på dom träningar som du själv vill. Träningsdagar varierar, ibland vardagskvällar men även helger. Kom gärna med önskemål!
Jag skickar ut info om varje träning via sms ca 2-7 dagar innan, då svarar du om du vill vara med.

 Jag är utbildad ridledare på Strömsholm, tävlar själv aktivt och har hjälpt många med att rida in och rida till deras hästar. Behöver du hjälp med det, eller bara vill se någon annan rida din häst så kan jag hjälpa dig med det också!

 

Jag försöker ta alla mina elever till nästa nivå.. Målet med träningen är ju att nå sina mål!

 

Är du intresserad så tveka inte att höra av dej till mig! Ring, sms:a eller maila! J

073-8206066

[email protected]

 

 

 / Emelie

Träningsinformation

ridbanan klar för morgondagen

pust. vad vi grejar! Nu är banan byggd och banan sladdad. Emelie byggde hinder och jag sladdade med ådii. det gick fint! nu ska vi ha lite pysselkväll o ta oss ett glas vin, det har vi förtjänat väl?












skapligt ofräsch malin. nu blir de nog en dusch!

/Malin


Dressyr



















/Malin

Helgen so far .,

nöjd över hur sune tagit allt än så länge. han har skött sig jättebra!
det lär vara mycket i hans lilla huvud. först hämta han hemma på hovgården, åka till sunnansjö. hoppträna på nån ridplan. borsta pyssla o knoppa i ett helt främmande stall sen få stå i en utebox. han var lite missnöjd över sin sovplats först men han lugnade sig sen o käkade hö istället.

Idag åkte vi till Pärlby, transportåka igen alltså!:)
imponerande sune! tog inte alls lång tid. Igår (fredags), tjurade han lite o ville inte alls stå kvar där inne utan gick ut igen ett x antal gånger. men när vi satt mellanväggen i mitten så han fick gå in smalt o sätta för bommen gick det bra! så nu kan min kille stå smalt, tummen upp:)



dressyren gick bra. han var lite spänd, även så jag litegrann. men nog fick vi hem första pris på LC:1 och tredjepris på LB:1! inget klubbmästerskap dock, men vi är jättenöjda ändå!

duktiga sune. ingen aning om han ens varit i ett ridhus någon gång:)

sen åkte vi hem och nu myser han i hagen med minifrodo. bra o stärka självförtroendet på han lite, så han känner sig stor :)


sune i en gästbox i pärlby :)









lägger alldeles strax ut bilder på oss från dressyren!:)
/malin

Hopphästarna som lekte dressyrhästar

Först ut var Primrose, för skojs skull så startade jag Karetino i km, och pim bara i klassen, och just därför fick jag högra precent på henne haha ;) Men hon var spänd å lite nervös osv, men gjorde ändå vårt bästa för dagen. Duktiga tjejen :) Vi fick 63 % . Är iallafall nöjd över det, då jag typ inte är så flitig dressyr ryttare ;D
Det slutade med att jag & Pim vann klassen :) Tvåa vart jag och Karetino =P



Sunnansjö gänget ;)

Duktiga hästarna <3 
Om ni undrar så fick vi rida med skydd/lindor =P

       / Emelie

Klubbmästare Dressyr 2011


Bland seniorerna- Emelie Wester på Karetino
Bland juniorerna- Fanny Jansson på Coccos

                     ;D


   
/ Emelie

Vi är tillbaka! :D

Hej på er!
Gårdagen var totalt full med olika aktiviteter, den började med att jag tog ut hästar och fixade stallet, sen hämtade vi hinder som vi får låna till hoppningen på söndag. Därefter red jag, sen handlade jag mat -lagade mat så karln vart nöjd ;) På med transporten, åkte mot borlänge för att hämta Malin & Sune. Våra priser hanninte komma så vi fick först lov att åka till Aubiose och fixa det. Därefter försöka lasta Sune som var lite halv sur, och märkte nog väl att vi hade lite brottom. In kom han tillslut iaf och iväg ca 30-40 min sen. Framme i Sunnansjö, lite hoppträning, telefonen ringde - utryckning till en extra träning i Pärlby. Sedan vidare på äventyr med Malin ( hon berättar sen), sen hem fixa med all packning, knoppa 4 hästar *pust ja som får ont i fingrarna efter en* Sen.. va.. klockan massor =P

RSS 2.0