slut på 2011, början på 2012

Gott nytt år!!

Tänkte bara hälsa det, har lite annat för mig. ska färga håret nu sen göra mig i ordning för nyårsfirande! :) 


Tog lite bilder i skymningen idag med emma sune o nicke. så de dyker nog upp inom kort! :) nya bilder behövs verkligen.. ! 

nejmen, ha en underbar kväll under den sista tiden detta år, så ses vi nästa !! ;) 

Puss på er, heej!! 

/Malin & Sune






Gott Nytt År :D

Passar på medans jag har tillgång till datorn att önska er alla Gott Nytt År. Alla som hjälpt mig och ställt upp under året-Ni är guld värda! <3 Alla som tränat för mig och som gett mig glädje,motivation och energi att bara vilja fortsätta. Alla vänner som alltid finns där, även om vi inte hörs varje dag så finns ni där. Precis som jag finns här för er! <3
Och givetvis min familj som betyder obeskrivligt mycket! Jag vill passa på att tacka er alla :D <3

Malin, du är min underbara och älskade syster. Gudomligt snäll och ställer alltid upp. Med dig kan jag prata om vad som helst. Du är den bästa syster man kan ha! <3 Tillsammans med dig kan vi göra allt! Inget slår ner oss, vi klättrar bara ännu högre ;D Låt nästa år bli vårat år <3



Skulle vilja skriva om er allihopa som finns i min närhet och hjälper mig så otroligt mycket, men det hinner jag inte då tycker nog dom som sitter hnär kring brasan att jag är tråkig =P M en stort tack till alla! <3 Bland annat Elina, Ulrika,Mattias,  Annalena, Malin P, Frida, Denise, Jenny, Anki, Emma O, John och alla alla andra <3 Igentligen borde jag inte nämna någen eftersom det är så lätt att glömma någon. Men jag hoppas att ingen känenr sig glömd (:



Så Gott nytt år på er allesammans ! :) Nästa år då jäklar, nu laddar vi till tusen, siktar mot stjärnorna och kanske når åtminstone till trätopparna ;D <3

           / Emelie
             


Film från hubertusjakten :)

Det vart ju så roligt nu när jag kom på hur man la in filmer :D Så visar en från hubertusjakten också :) Malin , jag & elina håller oss i slutet, Malin & Sune kommer före mig & Karetino sen kommer Elina & Cisco. :) En bit längre fram i klungan finns också Camilla & Hulda, håll utkik efter dom rosa schabraken ;)



/ Emelie

Film från träningen



Finns mycket vi behöver förbättra. Men jag är ändå nöjd :) <3

        / Emelie

Snart födelsedag för bäbis!

För ett år sedan idag, så var det massor med snö och vi tolkade efter Karetino. Hans sista dag som 3-åring. :) Imorgon fyller min lilla bäbis 5 år <3 Det väntar massor med spännande utmaningar för honom ;) Träningar och tävlingar givetvis!



Än så länge har jag fyllt dagen med mockning åt 6 pollar å allt annat fix å trix i stallet som ska göras :) Nu är det bara ridningen kvar ;) Dagen till ära är det just lite kallare också = ännu hårdare ute. Så jag har inte mycket att välja på mer än att skritta ut någonstanns.. Men det är bara att gilla läget ;)

Senare idag ska jag städa huste lite grann eftersom det kommer lite folk framåt eftermiddagen.. Sen ska vi åka till Säfsen och äta 3-rätters =P Det blir säkert trevligt :)


En bild från träningen igår. Kommer inte ihåg om jag la upp den eller inte =P Filmen som jag lovade är på gång.. Höll på hela kvällen igår å försökte få någon ordning på det där, men det ville inte. Så vi gör ett nytt försök idag.. (:

Mot stallet igen för här ska de ridas i kylan ;)

        / Emelie


Årsresume By Emelie

Tänkte att jag också kunde berätta hur mitt år varit :)

Januari:
Jag gick ULK steg 2, och en förberedande ridledarkurs i Värmland.

Februari:
Hade kurs -Säker med häst inom Sunnansjö RS namn. Och gick handledarutbildning i Grönt Kort och så hade SuRS årsmöte där jag vart omvald till ordförande.

Mars:
Börjar träna NH med Karetino- givande och roligt! Återbesök hos veterinär för Primrose med ryggen, det var bättre nu och hon får snart ridas igen. Us-tjejerna hade ponnyshow! Jag gjorde ridprovet inför ridledarutbildningen..

April:
Pim friskförklaras :) Tränar på för fullt för John med Karetino.



Maj:
Red en programridning i Pärlby med Karetino bland annat, även en klubbhopp tävling på 70cm och 80 cm ;)
Kenobi kom i slutet av maj, han var med oss till Strömsholm. Så det var fullt upp med hästar att rida! Rotax lämnade oss.. =,(

Juni:
Rider hästar för fulla muggar, har Grönt kort kurs tsm med grangärde ridklubb. Vi hämtade Sillan också och red igång henne eftersom att hon också skulle med till Strömsholm. Sunnansjö RS hade en klubbhoppning.
Den 26 Juni börjar ridledarutbildningen på Strömsholm.



Juli:
Ridledarutbildning på Strömsholm. Sillan får tyvärr ont i sitt ena framben och får åka hem. Fangorn kommer istället. Efter utbildningen komemr jag hem och börjar rida Karetino som haft sommarlov. Åkte på en pay n jump i skäve tsm med några av tjejerna. Hoppade 70 cm med Karetino.

Augusti:
Jag och Malin åker och provrider häst i Rättvik.. en viss liten Sune, hämtade även Sune denna månad.

September:
Startar Karetino för första gången, 90cm och resultatet är felfritt! Känslan på topp ;) Startar honom 2 ggr till under denna månad, det går bra med honom. Provar att starta Pim en tävling utan vidare framgång. Jag och Malin är med på hundhoppning (;

Oktober:
Sunnansjö RS har KM i hoppning och dressyr. Jag & Karetino blir klubbmästare i Dressyr. Jag startar Team Ö-V!
Startar Karetino två tävlingar denna månad och rider även hubertusjakt med honom! :) Har haft Karetino i 1 år nu <3



November:
Vi har halloween hoppning i Pärlby. Jag och Pim klär ut oss till kändis-wannabees. Jag och Elina är på ungdomsforum i Täby - Lev din dröm. Den 19:e köper jag Sillan <3 Är på Globen horse show tillsammans med Malin och Annalena.

December:
Julklappsbestyr, säger upp mig från jobbet. Tränar för första gången i Räfsnäs. Och vikarierar på Borlänge Ridklubb än en gång :)


Ja det är ungefär så mitt år har sett ut :)

              / Emelie


Från Polen till Sverige



Första filmen är från Polen, innan jag köpte honom. Andra från sista tävlingen för säsongen i Rättvik :)





                 / Emelie

Träning i Räfsnäs

Idag har jag och Karetino varit in till Ludvika Ridklubb och tränat. Det gick över förväntat faktiskt :) Trodde att K skulle vara väldigt busig, men de var inte så farligt =P Red för Åke och är helt klart nöjd (;
Det var markarbete som gällde, travbommar på böjt och rakt spår och även galoppbommar på rakt spår.
Med tanke på att vi inte tränat ordentligt sen i oktober så är jag super nöjd med honom. Det är jag som måste jobba mkt med min sits och Åke gav mig lite bra tips faktiskt!  Lastningen gick plättlätt det också! :)



Roligt var också att Elina, Frida och Malin P följde med! :D Tack för sällskapet och hjälpen tjejer <3
Fanny och Coccos tränade samtidigt så det var roligt att träffa dom också. Och Jenny såklart :D

Kommer en liten film snutt senare, håller på och laddar upp det ;)


Jag galopperar och så är det Fanny & Coccos och Åke (:


         / Emelie


ÅRSRESUMÉ

Snart är det nytt år och nya friska tag som gäller! 

Tänkte blicka tillbaka lite så ni får se vad jag gjort under mitt 2011. 
Ni lär ju inte veta så mycket eftersom bloggen startades i augusti. :) 




Januari
Abbe var hos mig. 
Tror det var under januari hon började bli halt till och från. Inte roligt. 
Köpte även audin denna månad, så snart haft ådii ett år. :) 


Februari
provade equterapeth på abbe utifall det var nån sträckning lr dylikt. 


Mars
Flyttade Abbe från Långsjön till Hovgården, stallet där jag har Sune nu. 
Anmäld och avanmäld till Paynjump i avesta då abbe återigen blev halt. 
Åkte till ATG och undersökte abbe, då det visade sig att det var artros. ingen rolig dom då våra drömmer rasade totalt. men iallafall skulle dom hålla som vanlig ridhäst, det tackar vi för. min abbefis <3 



April
den 15 april hade jag haft Abbe i 1 år :) 
jobbade på och tränade för fullt på MåBättre i Borlänge. 
Kollade på lägenheten i Åselby med Johan. 

Maj
Lena kom och provred abbe, och allt gick bra. helgen efter kom dom och hämtade henne och det kändes tryggt att någon så bra person skulle ta hand om min abbe. Där står hon än idag på fodervärdskontrakt o mår bra som sitt liv som skogsmullehäst. 
Dock var det en tung vecka där allting hände samtidigt. Torsdag 19 maj, somnade min bästa vän in efter sina 13,5 år på jorden. Rotax, världens bästa hund. Jag saknar dig! Du har varit med mig sen jag var 8 år, men nu får du ta hand om farmor istället. 
Fredag 20 maj, Johan påväg hem från kurs med jobbet och åker fast för fortkörning, indraget körkort i 2 månader. 21 maj, abbe åkte från hovgården. 



Juni
Vi fick lägenheten och flyttade in den 1 Juni. underbart! 
Sunnansjö hade maskeradhoppning och jag deltog som militär på Lady! 

Juli
Eftersom jag inte hade nån häst att lägga tid på så blev det gymträning och festande i princip. men det var ju ändå sommar. Power Big Meet, 40 års fest hos johans morbror och Nostalgidagarna. 

Augusti
Classic car week i Rättvik. (Jag har alltid varit intresserad av gamla bilar, classic car week osv. tackar pappa för de). Hästdrömmarna kunde dock inte ge sig och jag letade annonser för fullt. Den 13 Augusti far jag o Emelie till Rättvik för och kolla på fuxkillen vi sett på blocket. dock hade jag en annan häst för 55 000 i västerås i huvudet men vi åkte och kollade iallafall. och det var ju tur de! Och OJ vad jag föll för han! en sån fin liten sak, och så duktig! Helgen efter den 21 augusti åkte vi och hämtade honom. Icke lasttränad men de gick ändå, tror det tog 45 minuter lr nå sånt. sen så for vi hem till Hovgården där vi skulle starta vårat liv tillsammans. 

September
en månads prövotid och veterinärbesiktning. och ett litet fel på veterinärbesiktningen (behövde raspa tänderna). En sån tur och en sån lycka att jag fann denna häst. haft en otrolig tur tror jag. och visst är det kul när folk säger att man passas ihop med sin häst?

Oktober
Efter en del lasttränande så var det dags o åka på tävling, klubbtävling i sunnansjö!
den 1-2 oktober var det KM. Dressyr Lördagen och Hoppning Söndagen. Så otroligt nöjd över hur duktig han var! 
Tisdagen efter betalade jag honom sen var han min på riktigt. 
Raspade tänderna och fixade klart sista grundvaccinationen. 
Hubertusjakt i Aspeboda, det tyckte han var kul! 
Och våran första lokala tävling i rättvik då cola kom och kollade.
clear round 90 cm, 4 fel. supernöjd!! och det var så himla roligt så efteranmälde till 1 m, lika kul det med. dock lite tröttare. 4 fel. var grymt nöjd med dagen! 

November
Fick en reservplats på John Hickeys träning. lärorikt! det var ju tur de för det gjorde att jag fick en fast plats till nästa termin, nu i vår. jag delar den med Elina, emelies stallkompis. :) 
Halloweenhoppning i Pärlby 80 o 90 cm. pigg, duktig o glad häst o ryttare! Pris för bästa utklädnad! 
Globen Horseshow hann vi med också! Jag, Emelie och Annalena. ;)




December
en lite lugnare månad för sunelur. eftersom december betyder julbord och det betyder mera jobb- mindre tid i stallet. så varför inte passa på o slänga in vintervilan där medans man ändå inte har lika mycket tid då. 
Så en lugn månad med skrittande ridturer, återhämtningen bygger upp lika mycket den med! 





En snabbrepris av året. Hur har erat år varit??

Nu är det bara att ladda upp och köra igång nästa år.
2012 tänker jag komma ut och tävla och utvecklas tillsammans med Sunday.
min fux, min prins.. 

/Malin

voltarbete

blev dressyr idag med, alltid behövande! 
Sune var lite trött innan men det gick bra, dock min mage som jag hade så ont i.:P

jobbade på volt i mjuk fin form. flyttade undan för skänkeln.
kände lite på galoppen också.
inte galopperat på jättelänge eftersom han haft vila o tagit det lugnt i december. så härligt det var! 
mjuk, lugn o otroligt härlig. jag älskar min häst! 

I morgon blir det ridtur när det är ljust ute, få se vart vi tar vägen. nybroberget kanske?? 
En väldigt bra väg för och träna kondition, men den kanske är hård just nu. ingen aning faktiskt. 




Bling Bling

Nu har jag kommit in för dagen. :)
Börjar med att visa vad jag fick av Malin-

Bling bling pannbandet <3


Och mössan ;) <3

Givetvis provade vi pannbandet idag :) Jag och Frida red ut barbacka i mörkret. Det gick bra faktiskt :) Skrittade bara en lagom sväng där det finns lite lysen. Varför önskade jag mig inte en pannlampa i julklapp?!

Bjuder på en liten bild på dom söta!



Och för er som vill se, K i sitt pannband-

Söt va? :) Dock är ju som sagt tränset ljust.. men men :) Jag är inte så kinkig (; Bryr mig inte så mycket i vad andra tycker om sånt. Det kan man få bestämma själv tycker jag. Huvudsaken är att funktionen är densamma och att det man änvänder passar på hästen. Det är ju det viktigaste!

Imorgon blir det träning för mig och Karetino i Räfsnäs. Ska bli kul att åka dit och kolla läget :) Passa på och träna lite också (; Undrar jag hur pigg han kommer att vara! Lät som att det skulle vara dressyr och markarbete. Har aldrig ridit för han som vi ska rida för så det ska bli intressant vad han har att ge oss. ^^


Avslutar med en puss från min kråka Silver Lady <3


          /  Emelie

en dag på kupolen


Kupolen hela dagen med Elin! 
Skojskoj! 
Köpte ett par jeans *äntligen!* billiga var dom också!:)  dock mindre storlek än vad jag brukar ha, men dom satt prima!  ett par trosor hänge på hem också. 


O så köpte jag en såndär stor boll på Staduim, vad dom nu heter. fitnessboll?? 
jaja, det är till sune! :) och nicke såklart.
när det kommer, om det kommer, mer snö så ska den ut i hagen få se om dom leker med den!:) 


sen var det o dra mot stallet och hämta transport, åka o hämta hö, ut med balen i hagen sen mocka o dona. en ridtur i paddocken blev de å. nu är den mjuk igen. skönt de iallafall, nått bra med det här vår/höst/vintervädret.



/Malinn





Nämen se där ja (:

Tillfällig frysning av Mom 151:2

2011-12-29

Svenska Ridsportförbundet har beslutat om en tillfällig frysning av Mom 151:2, Identifiering av ickesponsortillverkare. Under våren 2012 görs ett arbete för att komma fram till vad som ska gälla för tillverkarmärkning på utrustning på ekipage på svenska tävlingsbanor från och med år 2014. Arbetet ska vara klart och kommer att ligga som underlag för beslut på förbundsstyrelsens möte 15-16 juni 2012.

 

Vi har beslutat att frysa 151.2, 151:2.1, 151:2.2 och 151:2.3 under åren 2012 och 2013, vilket innebär att denna paragraf ej kommer att gälla under 2012 och 2013.



Informatinen finns på ridsportförbundets hemsida =P

         / Emelie


Matlagningsdags!

Står just nu i köket och kokar ihop lite mat tills karln kommer hem :) Visst är ja snääll? Sen ska jag ut till stallet och fixa det sista och rida en sväng.
Tråkigt nog blir det nog bara en tur kring byn där det finns lite lyse så man ser vart man går. Har regnat typ hela dagen där ja varit idag =P Men det ser ut som att det klarnat lite s¨å då kanske man slipper bli blöt idag :)



Idag serveras stuvade mackaroner och köttbullar för den som vill veta :)  (Är lite nervös över att mjöklen rätt va det är kokar över...)

Ska prova nya pannbandet på Karre idag :) Tänkte sätta det på hans ljusbruna träns får se om det passar.
Kameran åker med ut så det kommer troligtvis bilder senare (;

       / Emelie

Träffa Smulan

Torsdag idag, dagarna går rätt så fort ändå, ska iväg o träffa upp Elin en sväng, värdlens bästa elin! saknad. vi ska glo runt på kupolen en sväng, få se om man hittar nått.. nya jeans är behövande. sen en sväng till systemet o ladda upp inför nyår också! :) 


I eftermiddag ska det hämtas rundbalshö till hagen sen mockning o ridtur. :) 



/Malin





största lyckan att du är hos mig.

sökes



Babypelhambett storlek 11,5




/Malin

Sen kväll..

Jaa minsan. Har precis krypit ner under täcket. Försöker få upp lite värme, har hjälpt karln i garaget i nån timma här på kvällskvisten å de vart väldigt kallt =P Speciellt eftersom att jagva ute och red i regnet alles före haha (: Tänkte ju dressyra uppe på banan där de finns lyse, men tjiii fick man för de. Det tycks vara snöfritt typ överallt, men inte just på ridbanan.. Den va full med snö och ännu mera is :( Typiskt!
Så det fick bli en promenad i byn för både Pim & Karetino.
Men får göra det bästa av det hela när det är så här som det är =P



Nu är det faktiskt läggdags för min del. Jobbet kallar även imorgon..

Ett stort tack till min söta syster <3 För dom fina presenterna ;D Tog bild på dom, men sladden till kameran ligger nere så får visa det imorgon istället :) 

 
             / Emelie


systerträff!

Kaffe med syster och julklappsöppning, hoppas du blev glad för presenterna emelie! :) 
Sen åkte vi o handlade mat. alltid lika kul o ses, synd det inte blir oftare. 

spelar Mange Bjuder, störd låt!
Tänkte ta o städa lite sen laga mat. City gross får bli senare eller i morgon. :) 
Ändå inge bråttom med det. 


Jo nu har jag efter mycket velande beställt lite från hööks, ni får se sen vad som de blev köpt, inge mycket dock. 
hoppas sune blir snygg! :) 
Roligt mer flera tränings/tävlingsoutfiter till skruttponnyn. 

nej, städa skulle jag göra, inte sitta här. tjo! 

/Malin





ge till mig





VILL HA !

Tycker dom är så grymt snygga! 

Men hur blir det nu då med nya TR? 
Gäller verkligen det här med för stora loggor på alla märken av det man använder eller är det sponsorns logga på tex schabraket??? förvirrande det här.. 


/Malin

förmiddag i stallet

Kom hem för en stund sen. 
Varit i stallet ända sen halv åtta i morse. jag o elin åkte dit tillsammans. tog ut hästarna, mockade, fixade mat o vatten sen red vi ut. en lång skritttur blev det. blev lite arbete med flytta för skänkeln i skritt osv. 

vi mötte en traktor med kättingar på hjulen, den dumme fan fattade inte att han skulle stanna. hästarna fick några kast men det gick bra. tänk att det ska behövas nå sånt för dom ska förstå att dom kanske skulle stannat upp några sekunder.. smart. 

menmen, jag är inte bitter!


väntar på sms från emma, vill beställa från hööks! tror jag ska försöka på luvan i storlek full istället, tänkte ta cob först men den tog ju slut. nåväl.. grönt blir det! :) och så är jag så velig på fleecetäcket också.. vi fårse, snålheten tar vid.. 


nu blir det varmdusch *skönt* 
sen tanka bilen, mot city gross köpa spån, hårfärg och lite bullbaksgrejer. 
sen hem och baka o färga hår tänkte jag! :) 


Ses! 
/Malin





Försenat inlägg (;

Skrivet: 11:17 27/12 2011 på en parkeringsplats i Avesta.

 

Jag har ju inget mobilt bredband så detta inlägg får läggas upp när jag kommit hem J

Det har varit en riktig krångel dag i skogen idag kan ja lova! Stormen har gjort sitt liksom.. Det är ju så gott som bart överallt på vägarna nu, men givetvis inte på dom sämsta ställena i skogen. Det började med lite halka, sen hängde en ledning över vägen å Bamse va för hög så där kom vi inte alls under.. snark! =P

Då fick jag visa lite back-kunskaper, nerför å h. svängar. Gick förvånansvärt bra (;

Så provade vi då istället nästa väg in i skogen. Där gick det iallafall bättre. Det var massor med träd som blåst omkull över vägen, men det var dom som åkt där föra mig så det gick bra. Dock när jag va inne på lilla skogsvägen där flisen låg så hade det trillat en stor tall över hela vägen! Det var bara fram med sågen och såga det =P Tack för det Dagmar!

Sen flöt de väl på lite bättre iaf. Men de va inte alls något roligt ställe att vara på. Halt å dant =P

Just nu sitter jag (läs satt eftersom det uppdateras senare haha) och har rast. Solen skiner och snön är nästan borta.. Jag vill hem och rida nuuuu!! :D Men sån tur har jag inte. Ska åka med detta lasset till Eskilstuna. Sen hem och sluta för idag. Hinner inte mera pga. allt strul i morse =P

Tror inte jag kommer hinna rida heller.. L Vi ska ju titta på en bil ikväll, vilket är bra för jag har ju ingen längre..

Längtar massor tills John-träningarna drar igång igen ;D Ska planera lite när jag ska ha nästa träning också J

 

       / Emelie


Beslutsångest!

vet inte om jag ska beställa eller inte. ska jag lägga pengarna på det här verkligen? 
behöver jag detta? (nej....) men ja vill ha ändå..:) 

Sugen på att köpa mossgrönt schabrak o luva till sune, tror ni en fux passar i grönt???
jag tror tammifan det alltså, och eftersom hööks har en sån trevlig 50 % mellandagsrea just nu så..varför inte?? 




Damn!! såg precis nu att huvan är slut!!! varför beställde jag inte innan jag åkte till stallet fööör.. morr..! 
då var det inte meningen då..:S kanske köra på rött istället? 




Det här täcket var jag också intresserad av, snyggt va? 



/Malin

stallboken

gick bra o rida idag, sune var arbetsvillig o det gillas! 
sitsträning i nedsittning, voltarbete och lite tempoväxlingar. han var jätteduktig!

Imorgon blir det uteritt med Elin! :) 


nu har jag hämtat nya stallboken. så nu ska jag sätta mig o skriva ner tävlingsdatum m.m. :) 

använder ni stallboken till att skriva ner tränings o tävlingsplanering m.m ? 

/malin

Påverkan av hjälptyglar..

Hjälptyglars inverkan på hästens rörelser

Det finns en allmän uppfattning att hästens form påverkar hästens rörelser. Vid utbildning och träning av hästar används olika slags hjälptyglar bl a för att reglera hästens huvud- och halsposition och därmed hästens rörelser. I FEI:s reglemente för dressyrtävlingar beskrivs att hästens ideala position är när den arbetar med eftergift i nacken och nosryggen i det närmaste lodrät mot marken. Det anses allmänt att hästens huvud- och halsposition inverkar både på hästens ryggverksamhet och på fram- och bakbensrörelser, men det finns få vetenskapliga studier som kan bevisa detta.

 

Franska forskare har genomfört en studie i Saumur (på den franska nationella ridskolan). Syftet var att jämföra rörelserna i skritt och trav hos en grupp hästar, dels med tre olika slags hjälptyglar och dels utan tyglar. I studien användes åtta ridhästar i åldern 4-19 år. De var tränade i olika discipliner (hoppning, dressyr och klassisk akademisk ridning).


Hästarna arbetades regelbundet i en automatisk skrittmaskin med tre olika typer av hjälptyglar:

1. Halsförlängare (gummisnodd): ett elastiskt band som förbinder bettet med en gjord och som används för att minska vinkeln mellan hästens huvud och hals. Se foto 1 från HC.
2. Chambon: denna hjälptygel löper via bettet och till nacken och fästes i en gjord för att öka vinkeln mellan huvud och hals. Se foto 2 från HC.
3. Backlift: denna tygel förbinder hästens bröst, manke och nacke med en gjord (utan att fästas i bettet). Liksom Chambonen ökar den vinkeln mellan huvud och hals. Denna hjälptygel används främst i Frankrike (kommentar från HC).

  

Vinkeln mellan hästarnas huvud och hals var under dessa omständigheter i genomsnitt 115 grader utan tyglar, 85 grader med Halsförlängare och 125 grader med Chambon och Backlift. Halsförlängaren minskade vinkeln mellan huvud och hals medan både Chambonen och Backliften ökade den. Testerna bestod av att hästarna arbetades 2 minuter i skritt och därefter 2 minuter i trav i vardera höger och vänster varv. Hästarnas gångarter analyserades med hjälp av ett särskilt system som mätte deras acceleration samt fram- och bakbensaktion och rörelser i skritt och trav.
 

Resultaten från denna studie visade att alla tre hjälptyglarna påverkade hästarnas rörelser i skritt och trav, främst genom en ökad frambensaktion i trav. Chambonen ökade både hästarnas bakbensaktion i trav och bakbenens drivkraft i skritt. Backliften gav den största ökningen av frambensaktionen i både skritt och trav, medan drivkraften i bakbenen var lägre i jämförelse med de andra hjälptyglarna. Sammanfattningsvis kan man säga att Chambonen ökade bakbensaktionen hos hästarna medan Backliften istället ökade aktionen i frambenen. Användning av Halsförlängaren resulterade i den största frambensaktionen i trav och den största bakbensaktiviteten i skritt.
 

Slutsatsen från denna studie är att hjälptyglar påverkar både hästens rörelser och frambens- och bakbensaktion. Alla tre hjälptyglarna ökade frambensaktionen hos hästarna oavsett vilken effekt de hade på vinkeln mellan huvud och hals. Forskarna föreslår att Chambonen kan användas som ett kompletterande hjälpmedel för att öka hästens bakbensaktion..


HC kommentarer: Olika typer av hjälptyglar används i utbildning och träning av hästar. Det är viktigt med kunskap om den speciella effekt som dessa tyglar kan ha på hästens rörelser. Vissa av dem kan, speciellt om de används av orutinerade ryttare, öka risken för skador hos hästen.


Källa
S. Biau, O. Couve, S. Lemaire, E. Barrey. 2002. `The effect of reins on kinetic variables of locomotion´. Equine Veterinary Journal 34: 359-362..

info från :http://www.horseconnexion.org/Traening-2529.asp?subpage=http://www.horseconnexion.org/webmotor/nyhetsfunktioner/Hjaelptyglars-inverkan-paa-haestens-roerelser-2638.htm


          / Emelie


lättridning eller nedsittning?

Trav lättridning verkar vara mindre krävande för hästens rygg än trav nedsittning

Click to view full size image

2011-10-25

Det är allmänt känt att ridtekniken påverkar hur mycket ryttaren belastar hästens rygg. Ett exempel är skillnaden mellan trav nedsittning, där ryttarens hela tiden sitter ned i sadeln, och lättridning där ryttaren sitter ned vartannat steg och står upp vartannat i takt med hästens benrörelser. Trav lättridning anses mindre krävande för hästen och används därför ofta vid träning av unga hästar och under uppvärmnings-  och nedvarvningsfasen vid ridning av äldre hästar.

 

Målet med en studie som genomfördes vid Michigan State University i USA var att mäta belastningen på hästens rygg genom att registrera ryttarens rörelser i relation till hästens. I studien deltog 13 kvinnliga ryttare och 2 hästar. Sex ryttare red på den ena hästen medan sju ryttare red på den andra. Rörelserna registrerades med hjälp av åtta infraröda kameror som placerades på olika ställen på en ridbana. Hästar och ryttare försågs med infraröda ljusreflekterande markörer som registrerade rörelserna med hjälp av kamerorna. På ryttarna placerades markörer utanpå kroppen och på lederna vid skuldror, armbågar, handleder, höfter, knän, huvud och rygg. Markörer placerades även på ryttarnas skor över vrister och tår och på hästarnas hovar.


Resultatet visade att den genomsnittliga belastningen på hästens rygg var densamma som ryttarens vikt och påverkades inte av om ryttaren red lätt eller satt ned i sadeln. Traven bestod av två belastningstoppar under varje steg som hästen tog. För den första, när ryttaren satt i sadeln, var värdena lägre vid lättridning jämfört med nedsittning. Även under den andra fasen, när ryttaren reser sig upp, var belastningstoppen lägre vid lättridning jämfört med nedsittning. Även om den genomsnittliga belastningen var densamma i båda fallen, så var den maximala belastningen på hästens rygg alltså större vid nedsittning jämfört med lättridning. Det visade sig också att den maximala belastningen var olika stor hos de två båda hästar som användes i studien. Ryttarens belastning framåt-bakåt i traven var också lägre i lättridning jämfört med i nedsittning.


Slutsatsen från den här studien var att belastningstoppen i lättridning är lägre jämfört med i trav nedsittning, speciellt i den delen av steget där ryttaren står upp i stigbygeln. Trav lättridning är därför mindre krävande för hästen och bör användas för att förebygga skador. Ryttarens ben används som en sorts elastisk förbindelse mellan ryttare och häst. 

Click to view full size image
HC kommentar: Resultatet från den här studien bekräftar att trav lättridning är mindre krävande för hästens rygg jämfört med trav nedsittning och bör därför användas vid träning av unga hästar. Trav lättridning bör också användas vid träning av oerfarna ryttare för att minska belastningen på hästens rygg, eftersom dessa ryttare troligtvis är mer obalanserade jämfört med erfarna ryttare.
 
Source
P. de Cocq, A. Mariken Duncker, H.M. Clayton, M.F. Bobbert, M. Muller and J.L. van Leeuwen. `Vertical forces on the horse´s back in sitting and rising trot´. 2010. In: Journal of Biomechanics 43 (2010) 627-631.

http://www.horseconnexion.org/Fotogalleri-3446.asp?subpage=http://www.horseconnexion.org/webmotor/nyhetsfunktioner/Trav-laettridning-verkar-vara-mindre-kraevande-foer-haestens-rygg-aen-trav-nedsittning-2921.htm


                  / Emelie
     


Inte hemma än..

Just nu sitter jag på pappas jobb i Säter. Väntar på att karln ska komma hitåt så vi kan titta på bilen =P Det är ingen idee att jag åker hem, för det blir bara in innanför dörren och sen åka igen. Ååå jag som längtar hem till pollarna <3 Men det får helt enkelt bli lite senare idag =P


Håll tummen att bilen kan vara något att ha :) har ju inte alls råd att köpa en bil nu.. det känns lite i magen, jag undrar hur denna månad ska gå ihop. Men men. Det måste lösa sig på något vis.

Skrev ett inlägg idag när jag hade rast i lastbilen, men har ju inget internet på den datorn, men ja ska lägga upp de sen så kan ni få läsa om min spännande dag i skogen =P
Kan ju berätta att det fortsatte i samma stil hela dagen igenom, skönt att vara klar med det hela nu iaf (:


Men imorgon ska det väl flyta på lite bättre får vi hoppas. Så jag kommer hem i tid och kan rida innan det blir natt :) Tror minsann att jag skulle få sällskap utav Frida imorgon :) Får se vad vi ska hitta på. Hahaaaaa jag har ju min plan att följa förståss ! ;)

Ska ta mig till syster och hålla lite träning för henne och Sune någon dag :)

Väntar med spänning på utmaningen jag skulle få? :) Undrar vad som hittas på denna gången..


          / Emelie

promenad

färdigt med höt så nu räcker det ett tag till, skönt.
ska bara köpa rundbal till hagen också, får ta det när emma kommer hem. 
trökigt med leriga hagar igen, speciellt när man ska rulla ut balen, den blir ju lixom lite blöt... 


Nu ska jag ta en promenix till aubiose!
hoppas jag inte blåser bort!
stallboken har kommit och eftersom jag är medlem i deras klubb så får man den gratis, hoppas det finns några kvar bara. 

Tjohej! :) 


/Malin

tisdagen

fortfarande vaken, vad gör det? LEDIG ju

oerhört skönt. men ska snart sova för i morgon är iallafall morgonen/förmiddagen fullbokad. :) 


Ta ut hästarna, mocka åt sune och nicke. göra klart allt som ska fixas, ta med transporten hem o invänta julia för en vända på kupolen sen vid tolv är det höhämtasdags. lucky me som fick med mig julia imorgon, inte så jädra roligt o få upp hö på skullen helt själv, så mycket lättare när man är två.


Och faktiskt så är det perfekt väder o hämta hö på. ådii orkar när vägarna inte är nå hala och de kommer gå som en dans på rosor att parkera tillbaka transporten nu när det inte är någon isgata. perfekt! 






först tänkte jag ju rida på ridbanan, sen funderade jag på longering, men det slutade med lite löslongering o sådär.
Sune fick bralla av sig o de verka han tycka e kul. 
Det är så roligt för han lyssnar så otroligt väl på en! den räcker med att man säger med rösten prrt så kommer han. är han längre bort så visslar jag och han kommer glatt travades .

det är personlighet i den hästen alltså. 
gillar det! <3 


Imorgon ska vi försöka o inte blåsa bort, då blir det dressyr! 
tänkte ta snodden på utifall han är lite flängig med huvudet, vi får se. oftast är den onödig på honom.


//Malin



Veckans Plan

Vi kan göra ett tappert försök att skriva en liten veckoplanering :)

Karetino

Måndag:
Dressyr på en åker. Fokus på ställning & böjning.

Tisdag: Ledig, (Annars longering hemma eller skritta ut)

Onsdag: Markarbete

Torsdag: Uteritt ( tsm med Ulrika och Frida)

Fredag:  Tömkörning

Lördag: Dressyr

Söndag: Hoppning (Pärlby?! :)



Det blir bara på K just nu, ska kasta mig i duschen och sen sova för lär ju upp i tid imorgon till jobbet.. :(
Men blir lite varvat dressyr/uteritt och tömkörning för Pims del :)


           / Emelie

Fortsättning..

Efter ridturen med Malin så vart det mer pyssel och fix i stallet :) Nu tror jag minsan att jag har ganska bra ordning på allt ;) Den andra garderoben ska Malin & Annalena & Sillan ha :) Så att dom också kan få någonstans att ha sakerna på ;) Det var lite roligt för när jag plockade bland mina grejer så hittade jag några täcken som jag helt glömt av att jag hade haha :D

Bjuder på en bild på Malin P & Sillan ;)



Imorgon ska vi kolla på en bil jag och karln. Får se om jag hinner med att rida något. Vi behöver verkligen en till bil, de skulle vi ha fixat för länge sen så det måste gå i första hand nu..
Sitter här hemma i soffan och har lite ångest inför imorgon :( Vill inte alls åka och jobba.. men men. Denna vecklan går säkerligen fort den också =P Det är bara att bita ihop (;


             / Emelie

Dagen som gått (:

Måste först bara gnälla lite över vädret - svensk som jag är.. ^^ Kan det inte ta och bestämma sig? Antingen kan det få vara vinter med snö, eller så kan det väl få bli vår redan nu då, alltså bort med all is! Nog för att jag faktiskt tycker bättre om denna vinter än den förra, om man ser till kylan som va då. (jag är väldigt fryssen av mig) men det skulle ju inte göra något om det kunde få vara lite snö som man kunde rida i :)

På förmiddagen vart det en tur ut i skogen på Pimmis :) Elina & Cisco var också med! Vi red på ett ställe i med ganska mkt backar, vart lite galopp och ooj va pigga dom va! haha (; Dom behövde nog galoppa av sig lite! det gick bra iaf, vi kom hem nöjda och oskadda.



Sedan vart det lite pyssel i stallet :) Igår när jag var hos pappa så tog jag ju med på garderober som jag ska ha i stallet. Ställde in dom och började greja lite =P Sen kom Malin och Sillan :) Jag skyndade in och lagade mat åt mig och karln, sedan ut till stallet igen.

Då var det dags för dagens andra ridtur som bestod av lite mer dressyr. Men oj, herregud va pigga Karetino och Sillan var! haha ^^ Det var lite isigt på ridbanan så tänkte att vi skulle ta en åker istället. Dom bockade som 17 haha mupphästar =P Men vi höll oss kvar båda två trots alla krumpsprång som kom då och då (; Sen när K hade fått jobba lite så vart han snäll igen :) haha knas ponny! Det behövs lite mera markarbete här känner jag! ;)



En bild på Mr K :)

Oj måste iväg på lite ärenden, hör nog av mig senare :)

          / Emelie

Var tog utmaningarna vägen??

Några av er kommer kanske ihåg utmaningarna vi hade i höstas? 

Kom precis o tänka på det, vart tog dom vägen?? 

Något vi måste ta tag i igen! :) 





första utmaningen av emelie(mjukstart) när sune var ny hos mig, galoppera barbacka. 
svårt o filma när man är ensam men tycker jag gjorde det bäsdta av situationen. 

Jag var lite fräck tillbaka och hennes ut,aning blev något lite svårare kan man tycka. 






Hoppa barbacka, Hon fick faktiskt fri höjd!  duktiga va? :) 




Så nu ska jag klura ut nån utmaning åt henne får se vad det blir.. :) 

/Malin

Köpa häst?

Var bara tvungen!! x)



köpa häst? mange bjuder! :D 

/Malin

dagmar på besök

Vårväder! 
Plusgrader! 

det enda som e konstigt är att vi är faktiskt i december nu, inte mars..... 

storm! 
Jäklar i mig vad det blåste inatt, slutade 04.00 och skjutsade hem emma. i Hovgården var det strömavbrott och en del nerblåsta grenar på vägen. 
dagmar var det va?? :) 



Idag har jag fått undan all tvätt! skönt det iallafall.

Nu har emma farit till lilla älvdalen så har två pållar i nån dag nu. 

Idag tänkte jag, om jag har turen och underlaget på min sida, prova rida dressyr i paddocken. vi får se hur det ser ut. få se vilket humör min hoppetossa är på idag då. :) 

Kikar lite på tradera och hastnet om man hittar nått som lockar lite extra. 
får väl se om man fassnar för något. 


/Malin



Hemmakväll

Sitter just nu i soffan och tittar på lite film :)
Det gick lika illa för mig idag som för syster, hann inte med att rida :( Jag fixade allt i mitt stall och hos grannen där Sillan står =P Vi körde iallafall ut hösilage i hagen åt hästarna :) Dom vart så glada så.

Sen har jag varit till Säter  och hälsade först på Mamma och Lg, fick mat åsådär (: Sen åkte jag till Pappa och Åsa, där vart det ost och kex ;) My kom med söta Wilma också!
Passade på att ta med två garderober som jag hade i stallet hos pappa för länge sen. Tänkte ställa dom längst in i stallet. Har så mycket grejer nu så behöver verkligen en till haha ^^


Skulle tro att många är ute på bus ikväll, men inte här inte :) Ska försöka komma upp i skaplig tid-och vara pigg! ;) Blir ridtur med Elina på förmiddagen. Sen kommer Malin och ska rida Sillan så då tänkte jag rida med henne också. Det blir kanoners det ;)


Söta pojkar <3

         / Emelie

Juldagen

Ska dra till stallet o fixa klart allt. klockan tre är det lite firande hos johans farmor, sen direkt till jobbet.. Juldagsfest, fullt ös antar ja..:) 

Hade velat rida dressyr idag men tiden var inte på min sida idag, orkade inte stressa heller, o nu hinner jag ju inte rida. booring, får bli i morgon istället. 

Men ha en bra juldag så hörs vi! :) 

/Malin




Vårväder...

Ute skiner solen, det är 4 grader varmt hos oss... =P Snön smälter och det är typ isgata på vissa ställen! Hästarna är ute och jag har mockat åt K. Sen hade karln tagit fram frukost så då vart de lite paus där. Men ska nog gå ut och fortsätta strax :)

Jag hade velat dressyra på K idag.. men hum de är inge bra underlag för det.. Om jag inte går till någon åker kanske. Om det nu finns någon som inte är så hal (;



Jag försökte få med mig karln ut på en ridtur , men det verkar inte gå haha (: Stackarn har lite ont i handleden , så det kanske är lika bra att han stannar inne =P

Fick en rolig present utav Elina också igår :) Dock har den inte hunnit komma än, men jag hoppas att den gör det snart så ska jag prova och ta kort så ni kan få se hur det blir! :)


Sööt Sillan <3

Måste erkänna att jag är ganska orolig för allt med jobb å det här. Eller orolig.. det är liksom en olustig känsla i magen. Lite vemodigt ibland å. Men men. Det ska nog bli bra alltsammans när det är klart (:


            / Emelie

Sov gott (:

Nu ska vi snart göra kväller jag, karln och vovvarna. Får se vad som händer imorgon, kanske åker och hälsar på min mamma & pappa och byter lite julklappar. Jag hoppas att jag hinner rida alla hästar imorgon! :) Dock är det lite tråkigt underlag ute nu.. skulle fixat transporten så jag kunde åka till Pärlby och träna.. =P

Imorgon måste vi köra ut nya balar till hagarna, dom har inte mycket kvar nu hästarna (:



Sov gott så lovar jag att va hörs imorgon :)

Och som Malin skrev..,fråga gärna om ni undrar något så ska vi försöka besvara det efter bästa förmåga :)

       / Emelie

God Jul!

Önskar jag och Sune er alla! 

Länge tänkt ta julkort tillsammans med han men aldrig blivit av vilket är jädrigt trist. speciellt nu när snön inte ens är kvar. synd det när jag kom på en så bra idé att skicka julkort till sunes gamla ägare. men nu är det försent. får ta lite vintriga bilder sen då OM det kommer nån snö vill säga. hoppas!


Julen har varit väldigt bra! 

Igår åkte vi hem till mamma och åt god mat, spelade bingolotto o delade ut klappar. myskväll!
Idag blev det julaftonsmorgon i stallet och efter det hem till svärmor på julmat, kalle anka och mer klappar! :) 
Och sen på kvällen hem till pappsen en sväng också. Fått mycket fint!:) Tacka alla! 



får bli en höstbild nu när jag inte har vinterbilder. menmen.. :)



*Ha en mysig julaftonskväll!*

/Malin

Allvarligt??

Ha koll på logotypen 2012

23 december 2011

Tävling Redan köpt tävlingsutrustning inför 2012? I så fall är det bäst att du kollar att den klarar de nya TR-bestämmelserna.

 

I nya TR för 2012 finns en rad olika bestämmelser för ryttarens kläder och hästens utrustning under tävling.

Bland annat får ett klädesplaggs logotype inte förekomma mer än en gång och inte vara större en tre kvadratcentimeter, alltså 3x1 centimeter. Samma sak gäller för hästens utrustning som voljlock och benskydd. På täcken får det inte finnas några märken överhuvudtaget.

Bestämmelserna gäller hela tävlingsområdet från och med 1 januari 2012.

För ryttare och kuskar som har särskilda sponsoravtal gäller andra bestämmelser. Till exempel får det vara ett märke som är 10x20 centimeter stort på varje sida av vojlocken.


Info från www.tidningenridsport.se

Bild från google.se



Någon som har åsikt om detta? Vad tycker du? bra,dåligt? 

 
       / Emelie


Årets sötaste tomte



Så här såg sötsaken ut idag :) Kändes inte så juligt ute eftersom typ all snö smält bort.. men han fick leka tomte ändå ;)

Imorgon ska jag nog roa till det med att matcha ihop något fint när ja ska rida (: Brukar göra det ibland , för det blir så myc ket roligare då ^^

En annan rolig sak är att jag pratade med en viktig person som ska hjälpa mig med det jag vill ha gjort nu,nyss helst igår =P

Sen kan jag berätta att det blir ingen jullovsträning eftersom inte en enda har anmält sig. Så det blir en ledig måndag för min del och så kanske det blir lite "vanliga" träningar både i s-sjö och i Pärlby helgen efter de..


                /Emelie


Premiär :)

Jag har kommit på lösen ordet till bloggen haha :) Eller om ja ska vara ärlig så har jag inte haft tid riktigt.. Dom gånger vi var harit inne så har karln suttit vid datorn MEN nu har jag fått en egen bärbar utav honom i julklapp :D Det tackar vi för! Nu blir det förhoppningsvis mycket bättre :)

Önskar er alla en riktigt God Jul!



Har inte några nya bilder på denna dator än men ska försöka komma ihåg kameran så fort ja är ut så det blir lite uppdatering ;)

Kan berätta att alla hästarna mår bra :) K va pigg idag så de hette duga, de va mer i luften än på marken tror jag haha, kan inte låta bli att skratta åt honom heller =P Men imorgon blir det lite mera träning för hans del!

       / Emelie

Ideér??? FRÅGESTUND

Nu frågar jag er, Läsare!

Vad vill ni läsa om? 

Något ni undrar eller vill veta mer av?? 

Berätta! 


Vad säga om en frågestund?

Så får vi kanske hoppas på att det ramlar in några frågor. Ni är så fruktansvärt tysta utan kommentarer trots antalet läsare varje dag. 

Kom igen, fråga på!! 

/Malin

hamburgare på svenska!

tror det är min lyckodag idag.. min dröm gick i uppfyllelse.. Johan tar med sig Maxburgare hem. x) strips och smält cheddardip som är så god. 
fick lära mig o tycka om den. i början var den äckelgod, godäcklig.. nu är den däremot bara god. :) 



Imorgon blir det jobb, (Fredag!) skönt! efter det fixa stallet, hade gärna ridit men tror inte jag hinner. Hem o duscha sen hem till mor min på julmat o uppesittarkväll!:) Härligt!
Tänk, nu är faktiskt julen här. jäkligt fort det gått alltså. 

God kväll! ;) /Malin



bjuder på en flygade muppig sommarbild på Atlas!

dan före dan före dopparedan

Emelie is still missing.. :O

nejdå, ingen fara. hon jobbar o sliter o rider o grejar som allt vanligt folk. 
själv så sitter jag här, sjukt sugen på en hamburgare från Max! 


Ridtur, givetvis!:) 
La mest fokus på min sits, stenhård träning från o med nu.! ! 
men det ska nog bli bra! :) 




När jag släppte ut Sune i hagen efter jag ridit, så tänkte han dricka vatten men det var tomt tror jag.
så jag gick o fyllde dunken och sen när jag kom tillbaka till hagen så ropade jag på han.
sötnosen traskar mot en, väntar på att jag blir klar med påfyllningen, han dricker. sen går jag åt mitt håll o han mot sitt(höbalen;)) 
Visst smälter man? det gjorde jag iallafall! 

han kommer alltid till en i hagen (peppar peppar). nästan alltid iaf.:) 

/Malin

då och nu

Ja, jag undrar jag vart Emelie tagit vägen, hon jobbar väl o sliter.? :) 

Det har jag gjort idag iallafall, fick ingen tid o rida så de va lite trökigt, längtar tills i morgon när vi ger oss ut:) Nu har det dessutom kommit lite kyla också, dock säger dom att de ska bli upp mot tio plusgrader snart, sjukt! 



Inte ätit någon riktig kvällsmat så går runt med illamående o magont.. käka pfrecis lite yoghurt få se om de blir bättre. :) ska sova mig kry nu tänkte ja så hörs vi i morgon. 

/Malin





Bjuder på lite "då och nu" bilder på Sune. 
Här är när Emelie hoppade upp när vi provred honom. så jag passade på o ta lite kort. 





fina du! 


min fina sune, så fin du är! både då och nu!

tävlingsoutfit



Fortfarande min drömkavaj, så enkelt, snyggt o stilrent. brun med kritstrecksränder. 

Så svag för mörkbrunt så det är defenetivt det jag ska gå efter i min tävlingsoutfit! :) 




Vit ridbyxa med LOGO från John Whitaker






Vilken färg tycker du är snyggast på kavajen?? ?


Jag måste tyvärr dissa röd.
Det kan absolut vara snyggt på vissa, speciellt ryttare på skimmlar. 
men annars tycker jag det känns så trökigt o gammalt ut..:S 

Men det är min åsikt, man ska ha det man själv tycker är snyggt!  :)

äntligen!

Nu är jag redo för o fira jul! nästan, vill köpa nånting mer till Johan, får se om det blir på Fredag eftermiddag. 



Hur blir eran jul?

Jag ska till mamma och Lg med johan fredag kväll(dagen innan julafton) för uppesittarkväll och mys framför tvn. :)
Julafton blir det en härlig, mysig uteritt med Sune sen hem till svärmor för firande där.
Senare på kvällen blir det hem till pappsen också. :)
Juldagen, hem till Johans farmor för mat o massa mys med julklappsspel o massa annat kul! Så länge jag hinner, tills det är dags för jobbet - juldagsfest, bartender. Hujedamej, men dee ska nog gå bra! 

Tycker vi löst helgen ganska bra, mycket åka, men det blir ju så när man vill träffa alla. :) 


Läggdags för min del, i morgon blir det ännu en låång arbetsdag, vila för min Sune. :/ lite trist menmen.. 


Godnatt! /Malin





övergångsträning

red ut idag med Emma igen, alltid lika skoj! 
som jag skrev i morse så jobbade jag med övergångar m.m 
skritt - trav - skritt - trav osv. det gick bra, får träna mer på snyggare o bättre avsaktningar bara. 


en brallig bäst med diverse bocksprång o sådär, men de gick bra jag satt kvar ;) 
inte så jättemycket bus blev de. det roliga var att efter han bockade o studsade lite så blev han hur mjuk o fin som helst, underbar trav o låg form. sötpojken! 

så härligt o få rida på lite mer nu, och då har vi ändå inte börjat hårdträna än..;) 


Nu blir det julklappsshopping.. hm, om man vill vara på kupolen den här tiden på dygnet och året? får se hur länge jag står ut. 

/Malin




Hippo Bas Cool

Idag blir det en ridtur med övergångar och tempoväxlingar i skritt och trav. 
Jobb i låg, avslappnad form. 

Nästa vecka blir det nog en ritt upp på Nybroberget! :) 




Igår åkte jag och köpte kraftfoder åt min lilla solstråle. 
Eftersom han inte har varit så förtjust i det han fick innan, kornkross så böt jag till en annan sort. dock så har han varit duktig på sistone o ätit sin mat, bara lämnat lite i botten på krubban. 

Men nu iallafall så ska han äta Hippo Bas Cool. Något jag gav Abbe förut. Hade även Åsebros Cool innan men har det här märket nu. ungefär lika. 

det är ett havrefritt fullfoder. Få se om det coolar ner han lite, nervmässigt? :) 

Ska bli intressant om det märks nån skillnad. 


HippoBas Cool


Ne, jobb var de ja.. hej så länge! 

/Malin


längtar redan till nästa tur

Härlig ridtur med emma, travade på en vinterväg. något utav de bästa med vinern när man kan trava på alla asfaltsvägar. kul! :) 
längtar redan till i morgon när ja ska ut o rida igen. 
så kul o göra nått mer än bara skritta.

trav o skritt. böjde o ställde lite och sune tuggade på fint på bettet, fick känslan av att han va nöjd med o få jobba lite, roligt! :) 
han va glad, jag var glad. :) 


läggdags, redan somnat framför tvn en gång.


/malin




min fina fux <3

Det vart vinter igen!

Det har bklivit vinter igen här hos oss :)
Passar jag på att säga att 
Rolf-Göran Bengtsson har gått vidare efter första urgallringen om att vinna Jerringpriset 2011. Rösta på Roffe ännu en gång!! sprid detta :D

https://response.questback.com/sr/jerringprisetdel2/

Gå in på länken för att rösta :D



Tänkte att jag skulle bege mig ut till stalelt nu, börjar med att mocka och fixa allat sen blir det ridning :) Ska ringa och kolla hur det går för Bamse först..

Men hur lyckades jag få till såhär liiiten text????? =S
Jag är verkligen inte datakunnig.. hum =P

 
           / Emelie

filmer från hopptävlingen i rättvik











Film från båda klasserna på våran första tävling i höstas. 
Kul o se vad man behöver förbättra sig på! :) 



Och visst är det intressant att ett bra tänk, kan vara så otroligt viktigt när man rider?



Nu ska jag sova, godnatt på er! :) 

/Malin




det närmar sig










Lite bilder som peppar och piggar upp. snart är det tävlingsdags igen då ska vi vara i topptrim! :) 

Ska ju träna för John Hickey två gånger i månaden sen för Emelie ca en gång i veckan hoppas jag. 
Kanske man hittar på någon dressyrtränare också, vem vet? 

/Malin

/Malin

Precis som det ska vara (:

En hästfylld dag! :) Två lektioner på förmiddagen, först dressyr och därefter markarbete. De va pigga hästar, sega ponnys och glada tjejer (; Var lika roligt som vanligt och nu efter lite vintervila så känns det som att det är högtid att sätta igång igen! Jag hoppas att dom som brukar träna också känner så. Det behövs regelbundiget i det hela för att man ska komma någonstans. Och vintern är ett ypperligt tillfälle att träna massor inför nästa tävlingssäsong! :)



På eftermiddagen for jag iväg till Pärlby för att rida två hästar. :)
Först ut var Nicko, gick bättre denna gången än förra helgen (tror de va förra helgen ja va iväg dit hihi), han kändes mjukare om det beror på att jag hittat knapparna lite mera eller va noggrannare med mig själv, det vet jag inte riktigt. Men det kändes bra iaf! :)
Sedan vart det Kevins tur. Det kändes också kanon :D Han var så lugn och avslappnad, inte spänd alls, inge tjafs eller nånting. De va stor skillnad på dom två, men det var lika kul ändå haha (;
Är både roligt och nyttigt att rida andras hästar ^^

Imorgon blir det nog lite dressyr/markarbete med K och kanske Pim :) Får se om dom hinner laga Bamse under dagen, om det blir något jobb på kvällen eller ej. Annars väntar jag nog med Pim och rider med Malin P när hon ska rida Sillan :)

Jag måste bli bättre på att ha en träningsplan igen! Ska sätta mig ner och skriva ihop en! :) Jag kan peppa andra och sådär, men känenr att jag behöver vara lite tuffare på mig själv också om jag nu vill komma någonstans. Såå skärpning Emelie! (:


Malin och Sune hopp !! :)

Åå fastän jag ridit så mkt idag så längtar jag redan tills imorgon när jag får ut och träna igen haha! (:
Kvällen är här och jag tänker snart gå och sova. Ha de gott så länge!

    / Emelie



Dags för igångsättning!

skinande rent och de luktar gott här hemma! 
så ska det vara! :) 


Promenad i snön med Sune, tror det var halare för mig än för han. det var nära att drutta omkull några gånger. 
men jag klarade mig. ;) 

Sen lite klickerträning. det går så bra så! måste försöka få nån bild när vi är "in aktion" så att säga.
han har då lättare för o sträcka sig uppåt o ta på den än o göra det på marken, men det kommer nog de å. :) 






I början på Januari är det dags för skoning igen, då blir det vintersulor, skönt! 
Då kan man sätta gång med träningen mer på allvar. Det får komma hur mycket snö de vill! 

Nu under nästa vecka blir det även trav under ridturerna, time to go! ;) 
Skönt och komma igång, känns härligt! 
Börjar i morgon! :) 

Har nog en smått pigg ponnybuse som har mycket energi.. 



/Malin

lång kväll!

jobbet gick bra, efter de åkte vi hem till chefen och käka god middag. Riktigt trevligt var det, blev dock sent. åkte hem vid klockan tre. haha:) 

Lite småseg idag, meen men. nu ska det julstädas!

Mamma och lg kom förbi på kaffe vid tolv så de var bara att kliva upp ur sängen, hehe.. 
Dock så var kaffet nästan slut, typiskt. men dom fick en varsin kopp ändå. :) 




Äntligen snöar det också! igen. hoppas det ligger kvcar så de blir nog en ridtur i eftermiddag. :) 

/MAlin



bjuder på en söt bild på sunis, första dagen i hovgården! :)

Natti natti

Nu är det tid att duscha och sova :) Hoppas att karln kommer hem snart så ja slipper sova själv.
Godnatt på er :)


Söta Abbe när hon va här i byn på besök :)
Man kanske skulle drömma lite om sommaren..

           / Emelie

Tråkigheter

Obs, inte hästrelaterat!

Hur vet man om det är mobbing? Om man är utanför, är man mobbad då? Får höra kommentarer och anklagelser som kanske kan ses som skämt.. Anses som mindre värld, lat i jämförelse med dom som fjäskar, krånglig eftersom man inte går med på allt som dom andra gör.. Känslan nu på slutet har inte varit på topp inom jobbområdet om man säger så.

Det är så mycket dumma saker som jag inte ens törs skriva om här i bloggen. Om bägaren runnit över tidigare så välte den i tisdags. Onsdag morgon ringde jag och sa upp mig. Jag kommer sakna Bamse. Jag kommer att sakna körningen. Men det kan inte vara meningen att man ska må dåligt, vara lessen och knappt våga ringa till chefen. Jag tycker att jag ställt upp. Gör så gott jag kan. Men när det är såhär som det är så går det bara ett tag. Vissa förstår inte. Eller dom flesta förstår mig. Men en viss gör inte. Han kläcker ur sig dumma kommentarer, så himla onödigt. Bara för att såra då eller?! Jag blir så arg och lessen på han. Tycker inte man beter sig så när man sitter på den stolen han gör!

Skulle vilja berätta allt och förklara, men det går inte. Summan av det hela är väl att man inte ska ta skit och stå ut med vad som helst. Verkligen inte stå ut med något som får en att må dåligt. Ingen kommer tacka en för att man stressar som en dåre och mår dåligt. Ingen bryr sig. Inte där iallafall.

Såå.. Vilken stig ska man vandra nu? Jag har tyckt om den stigen jag gått, det har varit solsken och trevligt. Men nu har den blivit snårig och mörk. Dags att byta spår minsan sådär efter några år. Nåväl. Livet går vidare och jag ska bara göra det jag ska fram tills jag får gå därifrån. Kan ju garantera att jag inte kommer ringa i onödan eller gå in med papper eller dyl på kontoret. Det slutar med någon dum kommentar och så får man gå lessen ut därifrån. Nej. Fy skäms.




*Ibland känns det som världen är uppochner..*


      / Emelie


Sillan bjuder på sig själv.. =O


Litet gap Sillan har haha :)

         / Emelie

Bilder från fredagens ridturer

Eftersom att jag inte har så mycket bätter för mig så lägger jag upp lite bilder från i fredags :) Karln är borta med lite vänner så jag och hundarna har huset för oss själva =P Jag ville ta det lugnt eftersom att jag ska upp i tid imorgon :) 2 lektioner ska hållas, K ska ridas och ev två i Pärlby som också ska ridas. Plus annat pyssel, så jag kan behöva komma upp i tid iaf :)

   Karetino


              Primrose


               Silver Lady


Älskade hästar :) Vad vore livet utan dom <3
 Jag blir inte mig själv efter att ha varit utan dom endast en dag..=P
Hästarna ger så himla mycket tillbaka,det får inte att beskriva för någon som inte har häst själv.. Många förstår inte hur jag orkar med det, dom ska skötas varje dag oavsett vad, det tar massa tid och energi och det är dyrt. Men det är såå värt allt allt! <3

            / Emelie


Klurigaste klippningen hittills...

Då är Cisco klippt också :)
Han skötte sig bra, maskinen halvbra (men funka iaf..) och så var det ju då "grejen" som skulle göras på rumpan.. Hum inte det lättaste! (; Och jag lär väl erkänna att jag inte är jordens bästa på å klippa men ja gör så gott ja kan iaf .)

Resultatet då? Jaa de får tala för sig själv :)

Kanske finns någon som ser vad det är iaf? ;)
Skulle haft en liten maskin så hade det nog varit mycket lättare. Det var det bästa vi kunde göra iaf ^^


Gulligt med matchande underläpp och nosludd ;)

       / Emelie


Saknar <3




Söt häst <3

     / Emelie

nu är de snart klippt!

Ska bege mig ut till stallet igen och ta in hästar och förbereda klippmaskninen (; Denna gången är det Elinas lille polle som ska klippas. Om allt flyter på så kanske jag tar K direkt efter.. han har skapligt med päls nu lillgubben =P
Hann med å hämta lite hindermaterial nu på em också :) Så att det finns tills imorgon! Har också hjälpt mattias lite i garaget. Sillan har fått en ny hösilage bal i hagen och det står 3 stycken på gården så nu ska vi ju klara oss en stund iaf ^^



Hörs om ett tag igen ;)

      / Emelie

lördag :))

Julborden är ÖVER! skönt? aa, faktiskt.. så gott är det väl inte. jag har då tröttnat på det iallafall.:) 
Snart lite jobb igen, lite balmiddag sen efter det blir de, vad ska man kalla de?, firmafest! :) 

ska bli riktigt roligt hoppas jag, vi blir då några stycken iallafall. :) 





Ridtur i skogen idag med Emma. vilka söta grabbar vi har, dom gillar verkligen varann. 

Peppar upp för o köra igång ordentligt nu. börjar nog nästa vecka! :) 



Så dags o göra sig klar. Hojs! 
/Malin

Roligt som hänt.. :)

Först går vi alltså igenom lite roligt som hänt. (Tar de andra inom sin tid)
Om vi börjar med dagen så har jag och Annalena varit ute och ridit K & Sillan. Passade på att rida i skogen nu när det är ljust ute. Trots att ingen av hästarna har snösulor så gickd et faktiskt bra :) Galoppade lite också, tror det gjorde gott för dom ;) Det vart en mysig tur och nöjda hästar!



Igår efter att jag jobbat och kommit hem så red jag först ut på Karetino. Han var vääldigt laddad å pigg haha ^^ Rätt var det är så grymtar han till å sen hoppar han rätt upp i luften. Haha, jag kan knappt hålla mig för skratt när han gåller på =P Red först runt åkrarna men när han var så pigg så gick jag uåpp tillridbanan och kollade hur underlaget var där, det funkade att rida på så då fick han galoppa lite där. Sen har han tyst och snäll som ett litet lamm igen (;

Andra ridturen blev med Pimmsan. Red henne på hackamoret och skrittade ut ikring byn på lite olika vägar, klättrade lite åså. Det gick så bra så :) Sen var hon också en nöjd polle ;)
Tredje ridturen vart då alltså på Sillan. Om jag inte kommer ihåg helt galet så är det första gången sen hon kom hit som någon rider ut själv med henne. Lite tittig och fjantig va hon i början, men sen när hon fick börja jkobba lite så vart det bättre. Klättrade lite och jobbade henne lite i traven och tog en liten galopp :) Det funkade kalas bra! Red henne på K:s träns å det kändes super!
  Duktiga hästar <3



Nu ska jag ut och koppla på transporten så att jag och Elina kan hämta några hösilage balar. Smart drag av oss för då har vi så vi klarar oss över jul och nyår ^^ Haha! TeamSMART det är vi det ;)

Sen ska Pim också få komma ut på en tur hade ja tänkt :) Får se om det blir lite dressyr hemma på banan kanske :)

I onsdags va jag och vikarierade på Borlänge ridklubb igen. Super kul! Precis som förra gången :) Dom är så himla trevliga och vänliga där så man känner sig verkligen välkommen :) En riktigt tapper klubb å jag önskar dom verkligen allt gott! Och att jag får komma någon mer gång förstås haha (:

Imorgon ska jag ha träning här hemma :) Först blir det en dressyrlektion och därefter markarbete/hopp (får se vad som går och hur igång alla är). Ska bli roligt de också :)



Men nu hinner jag inte skriva mera :)

hörs senare!

    / Emelie

Händelserik vecka..!?

Äntligen tillbaka! :)
Har hänt en hel del denna veckan.. både på gott och ont.
Men hinner tyvärr inte berätta allt nu, ska ut till mina älskade hästar. Kanske hinna rida någon/några innan det blir alltför mörkt ^^



Försöker skriva senare så ska ni få lite detaljer om veckan !

  / Emelie

Tänk på dom också..



Och självfallet även hästar kan bli rädda för smällare och raketer. 

Tänk er för, Gott nytt år! :) 






Dagen Idag

Dags o fara till jobbet igen då. Ledig söndag iallafall :) 

Dagens planer är

- Jobba 8.00-15.00
- Tvätta, bokad tvättstuga.
- Åka till MåBättre
- Mocka & Rida ut
- Handla julklappar(?)


Tror ni jag hinner med allt? Det visar sig, nu måste jag fara! 


/Malin



Man kan aldrig ha för mycket!

Schabrak med logo från Eskadron Polo pad Eskadron Bicolor navy/sand
Schabrak Silicone 2011 från John WhitakerDynamic allrounschabrak 2011 från Schockemöhle
Union Jack Saddle pad från John Whitaker Polo pad Eskadron Bicolor
Allroundschabrak - Dyón Collection Allround schabrak JW220 från John Whitaker




Många grymt snygga från en hög olika märken. 
Vilken är eran favorit?? 


Jag tror jag gillar det första Eskadronschabraket och JWschabraket med englands flagga mest.  :) 

Alltihopa från cheval!
julklapp kanske? 


/Malin

se framåt


Jag är nöjd över så pass "långt" vi kommit under den korta tid vi haft tillsammans.
ser fram emot att fortsätta utvecklas och ha kul tillsammans med dig, Sunday. <3

Onsdag, lilllördag

lång jobbdag.
stallmys och klickerträning.
nyss delat en pizza med karl o nu blir det en dusch! 
Det har varit min dag de. hur har eran vart? '


Massvis med jultallrikar, julbord både här o där och så lunchbuffe på de också. men de gick riktigt bra, kontroll hela tiden! :) Riktigt roligt att Emma är där och jobbar nu också under december, kanoners! 



titt! Sommar! 




Går bara framåt med klickerträningen med Sune, och det  är grymt roligt! :)

tycker nog han med. blkir nästan lite tarv,
men tror det var nästa moment som man skulle lära dom hyfs och uppförande, o inte buffla på efter godis.
mja det ska bli intressant.
Iallafall, idag så la jag tillochmed undan targeten på fönsterkanten med min arm lite bredvid, han förstod ändå vad som gällde. :) 
Duktiga ponny! 



/Malin









Tycker verkligen inte om folk som säger en sak till en sen något annan bakom ryggen. vad får man ut av något sånt egentligen? 
exakt Vad har jag gjort dig egentligen? Inte ett skit,, så sluta o bete dig som nån jävla 10årig och väx upp nån gång. Vill du nått, kom till mig istället. det är inte okej att gå runt o snacka om en på de där viset.. 


det är inga fel på varken sune eller mig. jag har nyss köpt han o de tar tid o lära känna en häst. Ja, jag har dålig sits MEN den har blivit bättre. Ja, sune är inte en lättlastad häst, och det därför han knappt åkt nått innan. Så är det och vi jobbar på det. 
Jag ser våra framsteg och dom glädjs jag åt. sköt dig själv och skit i andra, lycka til! 





Ibland,, får man skriva av sig! :) eller hur..? puss på er..


bambi på hal is

blött, slaskigt, isigt och förbövelen vad halt de e!


kul när bilen åker i sidled när man är påväg o hämta en rundbal med hö i transporten, men ja o emma fixade de å! :) 

lite problematiskt också när vi skulle parkera tillbaka mr dalawagon. halt.. Ådii fick lixom inget fäste.. 

Men, sen så. nu har hästarna en ny bal i hagen o mummsa på. 

Nu tänkte jag städa och fortsätta min önskan om en pizza till middag. :)
önska mig lycka till! 

/Malin



Ådii och Mr Dalawagon.

hemmafix

Så sugen på att göra om här hemma, fixa till lite stämmning o sådär. 

Finare hall, mysigare sovrum och mer stilrent vardagsrum. 
Ja, några saker jag vill ändra på. 

Som tillexempel nu så har vi inte ens nått skoställ, det är irreterande då de blir skor över hela golvet. inte fint. 

Så en tur på Ikea vore inte helt fel heller. Ska man hålla sig tills Ikea kommer till Borlänge eller..?
Det lär ju dröja.. 


/Malin
LUDDE Fårskinn, vit



NILS Pall, svart, Sivik mörkgrå Sitsbredd: 34 cm Sitsdjup: 34 cm Sitshöjd: 47 cm

STRANNE Bordslampa, stål Höjd: 77 cm Fotbredd: 18 cm Fotlängd: 18 cm Sladdlängd: 250 cm


Sune the Klickerman!

Gick in på steg 2 i klicketträningen idag, då man ska använda en såkallad target. för mig blev det en sopborste med ca 1,5 dm lång skaft. 

Såå roligt! han fattar! :)

jag höll den uppe o nere o åt sidorna och han buffa på den. söthästen

Det ska tränas in ännu mer och sen vidare på nästa nivå, bra skoj!:) 
Så roligt att göra något annorlunda med sin häst. :) 
Denna gången så höll vi till i boxen, det är nog det bästa stället då man får vara i lugn o ro och hästen får gå iväg om den tröttnar. 


Innan det var jag o emma ut o red en sväng i snöslasket. vad blött det är nu! 
Hoppas snön blir kvar, ro hit med lite minusgrader nu !! blir inge kul när det ska ligga runt nollan hela tiden. 



/Malin







Tur man har hjälm :)

Annars hade jag fått en stor isbit i huvudet haha (: Har inte ramlat av om det var det ni tänkte =P
Ridturen gick bra, K kändes lite halvtrött. Fastän han vilade igår. skrutten<3 Det är nog mkt för honom, han växer ju fortfarande, och det har hänt riktigt mycket med honom nu under hans vila kan ja lova! :) han blir världens finaste ;) Iallfall i mina ögon :)



Nu ska det städas för fulla muggar!

     / Emelie

Morgonstund har guld i mun (;

Just nu sitter jag och väntar på att Elina ska komma så ska vi ta en tur med grabbarna :) Hon kommer nog när som helst.. Hästarna är redan ute och det är mockat åt alla hästarna. Dagen börjar bra, hoppas den fortsätter i samma tempo ;) Jag har mycket som ska hinnas med! =P



Upptäckte när jag grejade i sadelkammaren att det tydligen bor en ny mus bland mina lindor nu!! suck å fy!
Kanske skulle haft en stallkatt ändå.. hum =P Den hade bäddat så fint så i dom schackrutiga lindorna (dom är skräp nu..) med en massa hö å sånt. nåväl..

Senare på eftermiddagen blir det en tur med Sillan också (:
Och ikväll är det syrelsemöte om jag inte mins fel =P Vilken tur då att jag planerat att storstäda så jag törs släppa in någon mer i huset haha ^^



             / Emelie


Helgen som gått :)

Igår hade jag en lektion i ridhuset. Det gick bra, tjejerna var riktigt duktiga tycker jag (: Det var som vanligt roligt och gav mig energi :D Precis som det ska vara!
Efter det åkte jag hem och fixade allt i stallet, sen kom Annalena då red vi ut på en lång tur med K & Sillan. Huur mysigt som helst! Jag trodde jag skulle frysa ihjäl, emn det var ingen fara alls faktiskt :)
Solen sken, hästarna var pigga och glada och nu är det ju packat med snö på all vägar -mee like!!
Har börjat trava med Sillan & K nu och det gick så bra så :)



 ( jag vet ska försöka ta lite nya bilder nu någongång snart ^^ )

Idag har jag varit ut med Pimmsan. Det kändes också mycket bra! Hon var lugn, men ändå framåt, inte stressad alls. Travade på i avslappnad form å kändes så mjuk och fin <3


Kom in från stallet för ett tag sen. Nu blir det en lugn kväll för att förbereda sig för morgondagen (:

Bamse (lastbilen) är på service imorgon, vilket gör att jag inte kan jobba. hum dumt! För jag behöver ju jobba.. men jag har andra planer iaf :) Karln vet inte att jag inte ska jobba imorgon, så tänkte överraska honom med att storstäda huset riktigt ordentligt och få upp lite ljusstakar haha :) Har inte hunnit med det än.. Men imorgon så :)
Får se om han blir överraskad =P
Ska ridas hästar också-längtar redan! <3

   / Emelie


juletider. julklappetider..

en kick av köpmani, inte okej..
skulle gärna skaffa in lite nya schabrak o liknande. men det är ju snart jul - julklappar.
Man kan ju inte glömma bort sina nära och kära. Hoppas på och bli klar med julklapparna snart, mer är hälften kvar..:S
Är ni klara med julklappsköpandet??
Något jag fassnat för. 
Lite speciellt och fränt. 
Och matchande luva till va? :) 





Sen är jag ju så frälst i allt med Sverigeflaggan på också. 
Det hissas! :) 


/Malin

solig bortsoven söndag

Ett julbord till avklarat. Ett till nästa helg, högstadiebal med middag och skapligt många jultallrikar i veckan. uhja!
och inte för o glömma juldagsfesten. sen så! :)
Igår blev det en ridtur i strålande solsken, underbart! Tänkte det även idag men efter jag tagit ut hästarna o mockat så åkte jag hem o sov, var rätt trött o behövde lite mer sömn. får se hur det blir framåt eftermiddagen/Kvällen sen då. dock ingen sol då ju :/
funderar om man skulle städat lite kanske.
Igår hade jag namnsdag, grattis till mig själv :) 





/Malin



Lite mer sömn kanske..

Gårdagens skift gick bra, trots lite snö storm där på tidiga morgonkvisten (; Dock var jag inte hemma förens halv 6-6 på morgonen.. Tog ut hästarna direkt och sen gick jag in å sov två timmar sen va de upp igen. Därför e ja ju gaanska snurrig i huvudet just nu.. =P Men ändå inte så trött att jag kan somna liksom. För mycket tankar kanske.

Blir en lugn kväll iallafall. Imorgon ska jag hålla träning i Pärlby :) Skoj!


Du är så charmig min lilla tös <3 Alltid kommer du fram i hagen och ska bli kliad och mysa och gosa. När jag går därifrån står du och tittar över staketet mot mig. Söt som socker är du gumman min *puss*

 
                / Emelie

solig ridtur

Redo för jobbpass nummer 2 för dagen. 



Ridtur i solen idag! Det var uppskattat!:) 
En glad o framåt sune.


Om ni undrar varför jag mest är ute o skrittar med sune, är det för att han är i sin vintervila just nu. så blir skrittturer för de mesta då äldre hästar inte ska ställas av helt under vilan har jag hört. I Januari kör vi igång med hårdare pass o träningar! :) 




Innan jag red så smet jag in till Emma o fick kaffe o pepparkakor. och riktigt goda hemmagjorda snickers som hennes pojkvän hade gjort. nam!:) 


Ha en trevlig kväll!

/Malin



'



Fint, men kallt!

Kom in för en stund sen, börjar få tillbaka lite värme i händer och fötter iallafall haha :)
Har varit typ -9 grader här hela dagen än så länge, men solen skiner och det är väldigt fint ute :)
Jag och K var ute på ännu en skrittvända, det gick bra fast han busade lite emellanåt haha ^^ Han vill ju göra mer än bara skritta han (: Vart iallfall lite frysen så nu sitter jag och värmer upp mig innan det är dags att åka till jobbet.

Har turen idag å få sällskap tillochmed! :) Så inatt blir nog en rolig natt! :) Va så länge sen vi träffades nu så det är verkligen på tiden! Sen är det fredag och heeelg. Får se om det blir ut på ett äventyr typ fredag fm.. hehe får se vad det kan visa sig vara (:


Älskade häst <3 Du får mig alltid på bra humör, fastän ja blir ganska matt på ditt "grejande" ibland haha , de är tur att du är så söt (;

         / Emelie

Toorsdag..

Skönt att det snart är helg. Men det är ett skift kvar.. =P Blir förmodligen en lång vända. Men men.

Ska snart gå ut och mocka och rida K tänkte jag. Behöver ut och mysa lite med honom så allt allt blir att kännas bättre :) <3


Finns ingen bättre <3


                / Emelie


ps. Jag tyckte headern va söt iaf ^^ ds..

Suprise!

En lite mer vintrig header, vad tycker ni?? 

bra? DÅligt? 
Tell me! :)



Nu väntas det jobb. slutar 13.00 idag, iväg till stallet och rida när det är ljust! härligt. sedan hem och ladda för nästa jobbpass 18.00 . 
Torsdagsdans idag, det betyder kaffe, mackor, wienerbröd och inte minst sjukt många liter vatten som dom dricker.
Tjabba!;) 

/Malin




överlev vintern!

En intressant fråga, hur gör ni för och hålla movitationen och humöret uppe i dessa mörka tider? 

Tack o lov är det vitt på backen nu men ändå. Mörker, kyla, halka, snöstyltor, is i hinkarna... 
Visst drar det ner på humöret, men man får hjälpa o stöta varandra så går det galant!:) 

Träna och planera inför nästa år osv. 

Bra att Team Ö-V finns då ju. Vi har lite inplanerat iallafall. Redan hunnit ha både möten och träningsläger för en dag. 
Till våren väntar nog en Ullaredsresa med gänget, ska bli riktigt skoj!
En törstig Sune på Hubertusjakt.



/Malin

snö! :)

men några cm snö på marken så känns det riktigt roligt faktiskt, hoppas det får ligga kvar! och mer än gärna bli meera! 

Ringde till den jag ringde igår(utansvar), nu fick jag svar, dock inte med det beskedet jag ville ha. besvikelse! sur och irreterad. fan.. inte helt säkert än, ska ringa igen i helgen få se om det/den e kvar. 

menmen.. suck..:( 



promenix med sune idag. plockade in hindermaterialet från banan så de klarar vintern. bara onödigt om det skulle gå sönder i snön o kylan. 
förra vintern när jag och emma flyttade dit med nicke o abbe, så fick vi skotta fram bommarna. det ska vi då få slippa i år! :) 



Nu ska jag få oväntat besök. Jag o Julia ska dricka lite kaffe. :) Tjing! 

/Malin



Abbe o jag förra vintern. kallt vare!:)

Liten bildbomb :)



Lite bilder på dom flesta hästarna i hagen (: Fick lov att gå ut och mysa lite med dom <3
Nu är det dags för mig att jobba :(

              / Emelie

Mer snöö.. :)

Jag hoppas faktiskt att det kan komma mera snö snart. Visserligen blir det drygt, det ska skottas å bilen blir övertäckt med snö.. ja allt blir det. MEN det är så mysigt att rida i snö ju :D Sen blir det inte lika hårt som det varit nu. Så jag längtar faktiskt tills det blir riktig vinter här också :)

Bjuder på några vintriga bilder sålänge :)



                   / Emelie

Och så tar vi de om igen =P

Jaa tyvärr så känns det så, att sjukdomen håller på å ta om igen. Suuck.. jag som vill vara frisk! Men är iallafall inte så hängig, bara yr och lite ont i halsen igen. Värst är det om nätterna när man ska jobba såklart =P



Bjuder på en bild på Lady :) Nu ser det nästan ut sopm på bilden här, lite vitt på backen är det faktiskt ;)

Igår hann jag inte uppdatera er någonting tyvärr..Jag red iallafall en sväng på en pigg K och sen var jag och klippte en häst på vägen till jobbet (: Återtog hästen från att vara mammut ;) I det stallet står en liten vit ponny som jag hade som sällskap åt Pim för länge sen. Melvin heter han hihi :) lilla sagoponnyn ^^


Tänkte jag skulle hitta en bild på honom men icke så det fick bli en på en väldigt lurvig K istället :) Från förra vintern.

Sitter bara och väntar på att jobbet ska ring och säga att det är dags.. Hum. skapligt omotiverad! Det blir bara mer å mer cirkus på de där stället =P
Ska försöka slänga ihop lite mat också (:


         / Emelie

en lila karamell

Tyckte sune såg så muppig ut med fleecetäcke och reflexländtäcke när vi gick idag. haha :)
men han verka gad ändå!
nya lila fleecetäcket som jag hittade på börjes i globen.




ha! där fick jag dig allt ;) 
trodde inte jag skulle lyckas ta en bild när han stack ut tungan, men jodå;) 
rätt så charmigt om jag får säga de själv (:


Tack o Godnatt! :) 

/Malin

visst blir man laddad!

spanat in nästa säsongs tävlingar. vet några jag absolut ska vara med på iallafall.
frågan är när första tävlingen ska bli. :)


avesta har den allra första i dalarna och den är 25, 26 februari. Kan känna att det är på snäppet för tidigt om han inte är riktigt i tävlingskondition då, så eventuellt Falu ryttarsällskaps tävling den 17 mars eller falu ridklubbs tävling den 22 April.? 



Ja vi får se, man blir full av förväntan och längtan iallafall!:)







Vi ska allt visa dom! ensam är stark. du o jag är grymt bra! <3 





/Malin

Bloggtävling från Exklusive

Jag är med och tävlar om detta smått fräcka schabrak från exklusiv horse wear.
Gå in här! för att vara med och tävla du också. Eller klicka på bilden! ;) 

Skulle inte detta vara grymt snygg på sune? vad tror ni?
//Malin

inget svar..

Är ni också så att ni gruvar er för o ringa samtal till folk ni inte känner?
sån är jag. 

men när man inte får svar av den man ringer så vill man ju för allt i världen att dom ska svara!
iallafall i det ärendet jag ringer denna personen.
svaraa då! 
Någon annan kanske hinner före ju..
Någon som kan gissa vad jag pratar om? vem ska jag ringa? angående vad? ;) 

Hehe, fundera på ni..
/Malin

inklickning

börjat klicka in sune nu. det gick väl bra, ska fortsätta lite varje dag tänkte jag. :)
han verkade förstå iallafall. när jag klickade sökte han sig då till godisfickan, haha! 

Sen blev det promenad tillammans med emma, nicke o mysan. i mörkret. :) 

Nu ska det lagas mat, som den husmor jag är (enligt emelie eftersom jag bakade igår, haha). :) 

bild från när jag red nicke i sommras






snart börjat julstöket på allvar. alltid lika svårt o veta vart man ska vara och när man ska vara överallt. men det ordnar sig nog, det gör det alltid!:) 

/Malin

goda vänner

Hittade bilden på emmas blogg och var bara tvungen o lägga upp den. så fina så! :)
humle o dumle? 
piff o puff? 

nicke o sune!
bästa vänner är dom iallafall! :)
/Malin

Måndag och trasigt BoT skydd.. =´´(



Så hårt i backen nu så går väl inte så bra och rida vilket är väldigt trökigt. 
Imorgon blir det Klickerträning lektion 1! :) 


fick då i broddar i söndags iallafall, tillslut. skulle satt i dom direkt när han hade nya skor, var nära på ett h*lvete att rensa ur hålen och gänga. menmen nu är de klart! 


DAGENS DISS är iallafall mitt ena BoT skydd som sune trampat hål i. första natten med brodd, och dom går sönder.. Yees.. :S inte helt okej. :( menmen. fram med nål o tråd!

eftersom jag inte äger någon skrivare har jag setat och skrivit av från internet alla "grundlektioner" i klickerträning, som en liten fusklapp. det blev ju några sidor om jag säger så. men det vare värt:) 
Längtar redan tills i morgon eftermiddag när vi kör igång! 

Får se om vi ska vara i boxen, stallgången eller kanske ridbanan..
Någon av er läsare som klickertränar?? 

/Malin


sociala sune

Efter jobbet, iväg till stallet och mocka åt både sune o nicke:) 
Emma dubbeljobbade idag både på mitt jobb och på hemtjänsten, så jag fixade de åt henne. :)
bara kul o kunna hjälpa tillbaka ibland. (: 

sune är så grymt social när man kommer in i hagen. jag fyllde på vatten och grejade lite med rundbalen, han följde efter och tiggde efter att få bli kliad. hehe :) 


nu då.. en halvdöd karl i soffan, jag tror jag ställer mig o bakar muffins! :) 
Om jag har allt hemma. mat ska man väl kanske äta också. 


Jag som ville iväg och kolla på ett ställe som verkar ytterst intressant.
får se om det blir i morgon då. :P 

/Malin


måste verkligen uppdatera med lite nya bilder. men de e så trökigt när man inte har nån riktig kamera..

Fin morgon :)

Då har det blivit en ny vecka att ta tag i (;
Jag har gått upp alles för tidigt (för att kunna jobba natt) , har fixat åt K, Pim & Sillan Så det är klart inför kvällen :)
Sen NH-tränade jag K en stund. Faktiskt så gick det mycket bättre än jag trodde. Dels så var det ett tag sen jag gjorde det och sen brukar han bli ganska pigg och busig när man gör det.. Och grejen nu är ju att det är så himla hårt ute, så ville ju bara jobba honom i skritt =P Men de gick som sagt bra :)

Han var uppmärksam och väldigt intresserad i vad jag ville (;


En lite rolig bild från hum.. typ våras/sommras kanske? =P



Nu ska jag ta och göra lite lunch tänkte jag.. Sen försöka sova (vet redan nu att de inte kommer gå.. ) men ska försöka iaf :)

           / Emelie


den söta fuxponnyn

svar på kommentar..
haha tycker jag var lite roligt. visst är det en söt fux, men dock ingen ponny! :) 
Det är mitt halvblod Sune på bilden.
strax över 150 cm i mankhöjd är han. men mycket o rida ändå. ;)

Klickerträning med häst

något jag funderat på länge är att börja klickerträna Sune.
ett roligt och annorlunda träningssätt som ökar kontakten, vad det verkar. :)
har en klicker nånstans sen jag tränade agility o lite sånt med Rotax. måste leta på den! :) 



Någon som har erfarenhet av klickerträning av hästar?




/Malin

Till Salu

Till salu! 
Three Crown Horseline benskydd fram o bak, mörkbrunt läder.
storlek Full (3). Endast provade så dom är helt nya.
dom är alldeles för stora för sune så kanske nån annan kan få glädje av dom? 

Finns i borlänge, kan tas bla till säter.
Köparen betalar frakt.
Bud!
Kommentera om ni är intresserade! :) 
/Malin

saknat mig?

..det kan jag då tro allt! ;)
nyss hemkommen från julbord nr 1! fick gå hem lite tidigare, helt okej. så nu lyxade jag till det med en öl, i min ensamhet.:P hade gärna följt med o umgåtts med lite folk men jag fick inte plats i bilen. jaja.

Vad har jag gjort dom senaste dagarna? Eftersom jag uppdaterat så dåligt. 
Det är kanske som Emelies blogg det här? och jag hoppar in ibland? haha ;) ;) 

Idag innan jobbet hann jag iallafall med smörjning. jag o emma stod o smörjde i sadelkammaren i morse. två träns och lädergrimman skiner nu så fint så. smörjde förbygeln och ett annat träns i torsdags å.
det händer grejer!






Ska kolla upp lite grejer så vi kan komma igång nu vid årsskiftet med träningar. bygga upp inför tävlingssäsong 2012. träna upp det vi behöver träna på, bygga muskler o bli bättre o bättre! :) 
peppad? svar ja!




I morgon ska jag iväg och kika på en grej, får se vad framtiden bjuder på. det kan bli bra, sämre blir det då inte iallafall.
/Malin

För dom som undrar :)

Tänkte bara tala om för dom som undrar vars syster tagit vägen så har hon åkt och jobbat igen :P det är ju som sagt dags för julbord å då blir det mycket jobb för hennes del =P

Kan bjuda på någon bild från dagen som kompensation :)


först ut K som tyckte det var såå skönt att bli kliad ^^ han såg ut aom en myrslok haha <3


fröken Sillan i sitt otroligt snygga täcke.. hrm nej ja tycker inte om det men det funkar iaf :)


Pimmsan är halvvägs på väg ut ;)


Har K somnat eller? =P haha <3

           /Emelie

Jag <3 Min nya hjälm

haha jaaa jag erkänner! Jag är lite småkär i min nya hjälm (: Den har inte fått komma ut till stallet än.. Kan lite halv genant berätta att jag brukar ha den på mig inne haha de måste se bra kul ut om någon skulle se det ^^




Mahhaha ;D <3
Ni behöver inte titta på mig, utan håll ögonen på hjälmen istället ;)

          / Emelie

Blåsig ridtur

Nu så har vi kommit hem igen från ridturen :)
Det blåste på ganska ordentligt där det var öppet. Bättre var det i skogen :) Hästarna vart lite på tårna av allt som låter när de blåser, men det gick bra. De var inga stora bus dom ställde till med (;
Trevligt med sällskap var det också!


Bjuder på en bild på söta K i sin JW grimma :) Han passar bra i den tycker jag ^^
Nu hinner jag inte skriva mera för nu ska jag ä-n-t-l-i-g-e-n färga håret på mig själv!
Det är verkligen på tiden haha!

             / Emelie

En till Tävling.. :)

Vi är också med i en annan bloggtävling :)

http://stallkompisaar.blogg.se/2011/december/bloggtavling.html#comment





Önska oss lycka till ;)

    / Emelie

Tävling..

Vi är med och tävlar om denna supersnygga tröja ;D Älskar färgerna på den!

http://asslatjejerna.blogg.se/2011/december/december-tavling.html#comment

page1_2_177456794


                   / Emelie

ps. Jag har inte den turen så jag brukar aldrig vinna något, men man kan ju prova iallafall :) ds.

Udda krav...

 
Varning för långt inlägg, men ganska roande.. :) Hittade det på facebook va en tjej som hade fått detta svar på en annons..


Det här kraven fick jag av en dam som letar häst till sin lilla dotter på 1 ½ år. Hon svarade på en annons på mina miniatyrhästar. Hästen hon frågade på kostade 35.000 kr. Hon ville ha en häst som kostade max 10-15.000 kr.
Hur tänker ni när ni läser detta??

Jag söker inte alltför långa smala ben. bra i vinklar bak dvs ej för krokhasig eller rakhasig. Vill ha lite liggande bog. Mer kort i kroppen... än lång men ändå ha plats för sadel. Inte uttåad men heller inte innåttåad. Absolut inte sabelbent eller exbent eller parallellförskjuten. helst inte överbyggd bak men något kan gå. mycket omusklad häst är jag inte intresserad av heller och har av erfarenhet oftast tytt på något fel någonstanns och jag är väldigt trött på att leta och reparera sådant då jag hållt på med det i 5 år nu.
En frisk häst sätter muskler även som föl.
Bra hovvård ska den ha haft och helst ha en balanserad hov då jag inte hade tänkt att sko den för att få till en balanserad hov om den inte skulle ha det naturligt. Lite kan ev. gå beroende på priset då.

Den måste kunna stå själv utan att bli stressad när jag tränar den andre och gå i hop med min övervuxna connemaravallak.
Höjden minst 82 cm för att ridas men inget max mer än inte för långa ben då. Dom är väl små nog ändå.

Helst ingen underhals eller för lågt ansatt hals samt ej för stort huvud till kroppen. kort hals hellre än alltför lång. Inte platt bäcken heller. inte för långt mellan benen men det är lite som för lång rygg eller åt det hållet. Helst brett mellan frambenen men i alla fall inte smalt.

Det är väl vad jag brukar titta på men visst jag är väl lite sådär fanatisk om virvlar på hästens huvud och vill bara att det ska finnas en enda virvel i pannan och sitta i mitten av pannan dvs ej för mycket åt vänster eller höger.
Annars är temperamentet mer viktigare än exteriörer för mig eller snarare det måste vara rätt temperament och lynne för att jag ska vara intresserad överhuvudtaget och kan tåla vissa saker inte frambenen dock de måste vara korrekta.
En hingst går väl att kastrera eller blir det problem då?


haha nåå vad tycker ni? skulle du ha någon passande häst? ;)

                
/ Emelie

Minsan (:

 
Enligt vad man sa förr i tiden..
Hästar med små ögon är omedgörliga och har svårt att lära -
Hästar med stora ögon är ambitiösa och... litar på människor- Hästar med virvlar mitt i pannan är okomplicerade
Hästar med två virvlar i pannan hetsar ofta upp sig och överreagerar - Hästar med öronen placerade brett isär har sannolikt god inlärningsförmåga och är stabila.

Hur ser era hästar ut? :)


Primrose <3


Karetino <3


Silver Lady <3


Frodo & Lady <3

Haha fick med dom allihopa :) Lite tidfördriv.. sitter och väntar på att tjejerna ska komma så att vi kan rida ut :) Stallet är iallafall klart (;

          / Emelie

Rösta du också :)

Vad jag känner mig duktig nu har jag röstat på Roffe i Jerringpriset :) Självklart borde han vinna ;D
https://response.questback.com/sr/jerringpriset2011/ gå in här så kan du också rösta på din favorit :)

Slänger in en bild också :) hittad på google.



             / Emelie

Godmorgon :)

Här sitter jag och har ätit lite fil till frukost =P Hästarna har jag tagit ut redan och karln har åkt iväg m lastbilen på service och lite lagning :)
De känns att det är kallare ute nu.. =P Satt just och funderade på vad kameran skulle säga omd en fick följa emd ut.. känns liksom som att jag behöver lite nya bilder :)
Jag får göra ett försök helt enkelt. Den brukar inte tycka om när de är kallt ute, då dör den liksom =P



Nåväl :) Kan ju inte slösa bort hela morgonen på att datanörda.. nej nej :) Nu ska det ut och mockas!
Hej så länge :)

           / Emelie


Julklappsdags & morgondagens plan

Har tittat runt på lite sidor på nätet med hästgrejer men ja hittar inget ställe som har flera grejer jag behöver =P
Suck.. Hittar en sak på ena stället, men inte de andra å tvärt om =P drygt då struntar jag i de istället.. Jag får vänta med att köpa en.

Kanske dags att planera in lite julklappshandling snart.. Någon som vill göra mig sällskap kanske? :)



Imorgon blir det ännu en skrittur :) Får sällskap av Malin & Annalena också :) Blir kanon det!
Tror vi ska ta oss ut i skogen någonstanns.. Bäst att passa på när man rider på dagen. Vi ska ta en tur på förmiddagen hade vi tänkt. Jag har utsläpp imorgon så är väl snart dags för mig att krypa i säng skulle ja tro =P
Men har så mycket jag vill planera och göra nu :)     ( märks att jag snart är frisk haha! )



Nåväl får klura mera på det imorgon :)
Nattinatti!

          / Emelie

Spännande :)


 
Detta är från exklusive.se hemsida :) Spännande att det erbjudanden varje dag ^^ Kul för den som nu har pengar att handla för ;) Kanske man kan hitta en julklapp om inte annat?


        / Emelie

Man blir ju lite trött..

på folk som tänker en anings för mycket på sig själva.
Sen kanske jag är för snäll och ställer upp med det ena än det andra..
Men när man kommer överens om att man ska få tillbaka lite eftersom detta även gynnat den andra personen och sen får man inte det ändå. En stund efter så låter det som att man ska det, men när det gått ännu mera tid då är det helt som bortglömt. Suck blir så matt på det. När dom sen kan komma å vara lite väl ego och ta för sig. Mjaaa.. i min värld är det lite illa. Men men. Jag får helt enkelt tänka mig för bättre i framtiden =P



             / Emelie

Duktiga tjejer (;

Har precis kommit in i värmen igen. Det känns att det är lite kallare ute nu =P Pratade med mamma tidigare idag och hon sa att imorgon ska det komma snö. Jasså minnsan (:
Idag har tjejerna provat att rida Sillan för första gången. Först skritatde dom lite på ridbanan sen gick vi en sväng i byn bara. Det gick så bra så :)
Sillan skötte sig och tjejerna skötte sig ;)


Så skönt att ha dig hemma här tjejen <3


              / Emelie

ps.. Snart dags att planera in träningar igen- wee pepp pepp!! :D ds

Tävlingsdags igen?

Sitter och tittar lite på nästa års tävlingstermin :)
Undrar när vi ska bege oss ut på första tävlingen.. Ska kolla lite med Teamet om dom har några planer på att ge sig ut om vi ska åka till samma tävling någon gång :) De vore kul!
Men tror inte som det känns nu iallafall att ja ska ut redan på dom första som är i februari/mars.. Kanske blir i april istället :) Vill träna med honom ordentligt innan det är dags för tävling igen.



Får se in det kanske blir någon dressyrtävling också .. Om jag vågar vill säga haha ^^
Men det vore kanske kul =P Om man tog en i början av säsongen och sen en senare för att se om det blivit nå bättre. Vi har ju varit med på lite klubbdressyrer och det tänker jag fortsätta med. Men vore kul att få komma ut på någon "riktigt" också :) Men isåfall väljer jag nog någon tävling som inte är alltför långt bort. Dressyrtävling är inte prio ett för mig men men :)

     / Emelie

Skrittur i solskenet

Äntligen fredag :) Kan ju meddela att jag inte riktigt är frisk, men ja. som igår typ. Elina hade mockat åt mig när jag kom ut, tack ^^ Så fick jag med henne på en ridtur :) Solen sken, det var lite kallt men ändå mysigt (:
K va ganska pigg haha sötnöten <3
Vi skrittade lite längs sjön å sen lite kring byn. Tack för sällskapet :D


En bild från i somras typ :)

Nu är jag inne och fryser bara. Ska försöka damma lite tänkte jag.. Och äta mer vitlöksklyftor kanske haha jag orkar verkligen inte vara sjuk mera..

              / Emelie

fredag

jag hann inte med er igår, sorry ;) 
menmen, nu ska jag snart dra o ta ut hästarna. sen jobb, sen ridtur med både emma och elin, det ska bli kul! :)
funderar lite smått om de finns någon annan stallplats i borlänge, vet bara inte vart. gärna min sida stan, dvs mot gustafs/romme ungefär.
vi får väl se..
nej, lite frukost kanske så magen slipper knorra där nere senare. tjohej!:) 


/Malin

Äntligen :)

Nu har jag verkligen hållit mig länge nog! Idag gick det inte längre, jag behövde få komma ut och rida :)  HUm dock så känner jag av halsen igen så hur bra de va egentligen behöver vi inte gå igenom =P

Först vart det en tur på K. Vi hade sällskap av Frida å Pim. Det var väldigt blåsigt och de kom lite regn, men det gjorde inte så mycket. Vi tog en byvandring ändå :) K skötte sig ganska bra, trodde han skulle vara busigare eftersom det var så länge sen jag red honom nu, men det var inga problem :)
Min fina kille <3



Sen provade jag Sillan lite grann. Har ju ridit henne förut, men inte nu sen hon kom (: Hon skötte sig så bra tjejen <3 Trots att de blåste på ordentligt å de va mörkt, karln va ute å byggde å ja en del "störningsmoment" men hon brydde sig inte så mycket i det :) Inge bock å bus eller nånting. Red bara lite hemma på banan, tjejerna stod och tittade, imorgon ska dom få prova henne (; Red mest i skritt, bara några travsteg i varje varv. Hon behöver få komma ut i skogen och skrittas massor! Är nöjd med henne iaf (;



Nu har jag och karln haft lite mys vid tv:n med pizza till och med :) Blir nog dusch och sängen nu.. För jag känenr mig helt slut =P Pust. Men snart måste jag ju bara vara frisk, eller hur? (:

 
                   / Emelie


=)

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3244805/systrarna-wester?claim=sb9uehteecu">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Min hund är en katt ..?

Det var en gång en hund vid namn Atlas. Hunden Atlas hängde igår kväll kring stallet och ¨då dörren öppnades så traskade han vackert in. Väl inne i stallet stod hovslagaren. Ägaren till stallet och hunden befann sig inne i bostaden för att koka kaffe. Då kaffet nästan vart klart så plingar det till i hennes telefon och där syns ett sms från hovslagaren som befinner sig i stallet.
Denna hunden Atlas har "lekt" med en stackars liten mus. Musen mår inte bra. Hovslagaren törs inte hjälpa musen. Ägaren kommer ut med nybakade muffins och kaffe och ropar till gubben i huset att han måste komma till stallet!
Gubben räddar situationen och musen får åka till mushimlen. Lika bra det för ägaren vill inte ha möss i stallet.

Vad lär vi oss av detta?  1. En tam mus är inte bra på fri fot. Om den nu av tam. Men eftersom hovslagaren kunde ta den på svansen och den var inte direkt rädd, mer nyfiken så börjar man ju undra..
2. Ägaren behöver ingen katt. Hon har ju Atlas! OBS!! Detta rä ingen engångsföreteèlse.. Det är andra musen han tar.. =O



           / Emelie

RSS 2.0