sötsune <3

ska börja boka tid för besiktning av sunelur nu också:) snart gått två veckor. så fort de går!! :O från början sa vi ju bara två veckors prövotid, fast det blev tre. sista veckan är väl också borta snart.
Tiden går fort när man har roligt:)
det härliga med sune är att det känns så naturligt o vara med han! känns som det alltid varit så. och alltid kommer att va. svårt o beskriva känslan men den e bra iallafall, jävligt bra! jag känner att den här hästen kan man utvecklas tillsammans med! :)


/Malin

bra slut på dagen

Blev ett väldigt hastigt inlägg tidigare. Mycket o göra, men nu kan jag pusta ut.
det var skjuts o de va tvätt o ridning o mockning o matlagning o blablabla. jaja. sarah hade mockat iallafall, snällt tack så mycket:) och emelie räddar min fredag! Tusen tack!
hon sa att hon kan rida sune o mocka o greja. klart hon får, hon får greja hur mycket hon vill o rida upp mot tre hästar om hon vill:) så de enda jag ska göra är utsläpp, hö och kraftfoder och insläpp.
I gengäld för de vill hon jag följer med på lördag till Insjön på Karetinos första tävling! självklart, det var jag redan inställd på! :) <3 syskon är bra!




Idag i stallet då. fixade sunes mat o sådär. Tog in han för en ridtur, i regnet.... vi blev blöta! :) men han va jätteduktig o brydde sig inte alls om kossorna vi gick förbi. nog för han ser dom varje dag då dom går i en hage nästan bredvid deras hage, men ändå..;)
tog en liten runda i skogen o runt i byn långsjön som ligger bredvid hovgården.
tillbaks till hovgården kom ett rätt så blött ekipage, men glada ändå. egentligen var vi inte så blöta när sune hade ländtäcke o jag jacka. :)


innan ridturen.



Efter jag borstat o pysslat med honom så smörjde jag hans träns. ((pluspoäng!)). När de va klart smörjde jag ett till träns, och ett till, och ännu ett till! :) ((massvis med pluspoäng!!))
så har fyra nysmorda träns just nu, duktiga jag.
skulle longera nicke som ja tänkte men tiden rann iväg medans jag roade mig med mina träns samtidigt som jag lyssnade på sunes hötuggande. så nicke fick en genomborstning o lite pyssel istället :)
får ta longering imorgon istället då:) eller kanske en ridtur.
vädret är jättemysko! varit de hela veckan. det är sol, regn, åska sen sol igen. solen skiner o de regnar.. wtf!? aja.. höst va de va..? :/
slog till på lite matchning idag.
brun sadel med brun förbygel o brunt träns. mörkbrunt schabrak med mörkbruna benlindor. dock så va ländtäcket svart men.. äh va fan! :)




Jag mår bättre föressten! piggare, ingen feber.. men förkyld............


//Malin

onsdag

fullt upp!

utsläpp av hästarna i morse. jobb, efter jobbet agera ambulans till mammas karl som skulle till akuten för han hade problem med blodtrycket, hoppas de går bra! hade tydligen varit förut å. lycka till! 
nu hem en snabb jävla sväng för o slänga i en, två tvättmaskiner. stallet, mocka rida häst nr ett: sune. och förhoppningsvis rida häst nr två : Nicke. om jag inte hinner åtminstone borsta han så han får lite kärlek.
ändrade planer resten av veckan. från att nys skaffat en häst har ja nu tre! hm.. aja..
hejdå/MAlin

Mot Jobbet

Nu är det bara att byta om till dom tråkiga arbetskläderna, slänga sig i bilen och dra iväg till Bamse. Vilket betyder att jag inte kan blogga mer idag tyvärr. Kan ju hoppas att denna kvällen/natten har något roligt att bjuda på iaf! (:
Försöker gott göra det hela med en liten bild på Pim <3


    / Emelie

Dagens..


Något som sas igår

E: jag känner mig snurrig och vimsig liksom..
D: men är du inte alltid det?

tsss =P tyckte jag då haha!

Dagens Hiss- Att Emma kom och gjorde mig sällskap på en ridtur :)
Dagens Diss- 1. jag är sjuk typ 2. drömmer för mycket om diverse allt möjligt

Snart ringer nog kollegan så är det dags för mig att sticka ut och jobba. Försöker vila lite nu så jag blir pigg och orkar jobba massor (: Längtar redan tills imorgon om jag kan åka till ridhuset med K! Hoppas bara att jag är lite piggare. Den här veckan har verkligen varit seg..

     / Emelie




Myys (:


Emma och Pimmi på väg in i stallet :) hihi söta!


Som ni ser körde vi på ludd idag ;) Vi hade mjukisbyxor och red barbacka och hästarna hade ludd på näsan haha :)
Skrittade bara en tur runt i byn. Så mysigt så! Och roligt att få prata lite med Emma också ! (:

Nu ska jag äta lite lunch i soffan med tvn på =P

                / Emelie

Hoppa eller inte hoppa?

Kollade precis startlistan inför lördagen (= Jag och K startar som nr 14. Ska bli spännande att se vad han tycker om det där :D

Imorgon om jag för en gångs skull kan hålla min plan och ridhuset är ledigt, så åker jag nog dit med K och hoppar lite. Emma kunde följa med sa hon! Det vore toppen för blir lite krångligt att åka själv =P

Många gör olika inför tävling, en del hoppar dagen före, en del hoppar inte alls före osv.
Det är såklart olika vad som passar bäst just för sin egen häst. Jag ska hoppa honom innan, imorgon, för att avdramatisera det hela. :) Han kan bli ganska pigg och lite busig, kan hända att han inte tar skänkeln riktigt., så det ska jag få igenom då igen och bara skutta lite. Det ska fortfarande vara roligt och lätt ;)

Med Pim brukar jag också hoppa innan tävling, dels för att avdramatisera och dels för att hoppa lite titthinder så hon inte behöver bry sig så mycket i det. (: 


              / Emelie

Snörvel

Godmorgon!
Idag är planen såhär - rida ut i mjukisbyxor på mystur med en kompis, Emma. Hon kom med förslaget igår, och jag kunde inte annat än tacka jaa. Är ändå alles för yr för att ett dressyrpass skulle bli väl genomfört =P
Så jag tänkte smita ut till stallet nu och mocka klart åså sen ska vi rida ;)

Borde egentligen bara ligga i sängen och vila och bli frisk, men huu de har inte jag ro med att göra =P Så sjuk är jag inte :) än iaf..
Hej på en stund!

            / Emelie

Dagens..

Avslutar denna dags inlägg med en hiss o diss..

Dagens Hiss: Att ha en underbar häst i stallet som man blir så glad av varje gång man ses..härlig känsla jag saknat hela sommaren! 


Dagens Diss: Förkylning, feber o ont i hela kroppen. inte okej! Aldrig kul o va sjuk..
/Malin

fullspäckad onsdag

Känner mig lite bättre nu iallafall, skönt! hoppas de blir ännu bättre i morgon. blir en lite tidigare arbetsdag än vanligt. lite cateringar o annat :)

innan jobbet ska jag ta ut hästarna o förhoppningsvis börja mocka lite. Onsdag, Torsdag, Lördag o Söndag är mina Nickedagar nu när Emma är i Turkiet:) hoppas hon har det bra! 

Så då blir det att mocka sunes o nickes box, fixa mat o rida, helst båda två. få se hur mycket jag hinner. är lite ihopkört pga att vi har ju tvättstuga i morgon eftermiddag också, gudars.. antingen avbokar jag eller så får johan ta de. fast han skyller på att han inte kan med maskinerna = dålig ursäkt! :)



Nicke i hagen
nu blir de nog sängen så man e pigg i morgon. sova bort all sjukdom vore fint..:) 

/malin

Detta visste ni inte om mig!

nu ska jag lägga fram några grejer ni kanske inte visste om mig.
som ett litet bonusinlägg..:) Dock är inte alla bekännelser hästrelaterade.. 

  • Jag slutade rida på ridskola pga att jag blev fullständigt hopprädd. 

  • Jag o Emelie var med i tsunamin i Thailand -04. 

  • jag har jävligt svårt o säga en viss bokstav. 

  • Jag valde Hotell o Resturanglinjen på gymnasiet utan nått som helst intresse.

  • Har absolut ingen aning vad jag vill arbeta med när jag blir vuxen.(nej, jag är inte vuxen än!) :)

  • Jag var nära att kugga på förarbeviset för terrängskoter, men klarade de..;) 

  • Klarade däremot b-körkortet på första försöket med höga poäng! :D 

  • Min vänstra höft "knackar" i nästan varje steg jag tar.. 

  • Under några år körde jag folkrace. den tiden då jag inte hade häst. 

  • Jag har aldrig tävlat storhäst, än! ;)

/Malin

Safety System

Kikar runt på safety systems hemsida. vad många fina o roliga hinder det finns! tänk om man hade massa pengar man kunde slänga iväg på sånt där..:)
Plastade träbommar 3 m
Enkelstöd
Komplett mur
Övriga Hinderifyllnader
Vattenmatta large
Tänk så många olika roliga hinder man skulle kunna ha. :) 

/Malin

trökdag!

vad fel de känns o va hemma framför tvn o halvsova hela eftermiddagen, borde ju vara ute o rida i skogen ju. . 
blir nog stallet snart o borsta lite iallafall. men vill samtidigt bli frisk! asdrygt de här..:/ 
vi får se hur jag gör. :/ 
man blir ju piggare så fort man ser den här söta saken :)
/Malin

update utmaningen

Jo jag glömde ju skriva hur lång tid systeryster har att utföra utmaningen, hoppa barbacka på pimpim(valfri höjd).
en vecka från o med nu, så nästa onsdag ska hon ha gjort de! :) 

/Malin

sjuklingen..

Blev dålig uppdatering från min sida i morse. men vad inte helt hundra då, vilket jag inte är just nu heller. feber känns de som, ont i hela kroppen! :S fötterna, magen, bröstet o axlarna. ööhm.. undra varför..
Tog ut hästarna i morse o gjorde klart åt min söta sunelur. åkte dit nu en vända efter jobbet o kollade om han va varm/kall med sitt täcke. sånt klurigt väder när de e sol o jättemörka moln:/ men han verkade må bra iallafall:) 

Nu ska jag vila upp mig lite så jag orkar rida senare mot kvällningen. sjukt jobbigt o jobba när man e sjuk. 
Men det verkar ju då som jag o Emelie planerat in de hela välidgt bra, sjuka samtidigt..:) 


/Malin

Karetino hälsar..


Med dagens skratt ;)

ponnyplutt <3

Dagens Hiss- hum att solen skiner kanske.. De går lite på halvfart för mig just nu, är inte nå vidare pigg direkt =P Men solen ska man ju inte klaga på har ja hört.
Dagens Diss - dissar de som hände mig igår.. Stannade och sov en stund i Rättvik, sen vaknade jag och tänkte ojoj! nu lär ja åka hemmåt! startade lastbilen och blundade i typ 2 min till. Under den tiden drömde jag att jag började köra å fortsatte hemmöver. Sen kvickna ja till där igen å upptäckte till min stora förvåning att jag stor kvar på p-platsen iaf.. SUCK =P Inte bra att jobba när man inte är frisk och pigg =P

Nu ska jag gå ut med hundarna en sväng. Sen är det nog dags att åka till jobbet. Envis som man är så ska man ju prova jobba iaf (: Imorgon blir det nog lite dressyr på K!


PuSS!

        / Emelie

Zonkey?

Hittade denna länken.. haha lite kul ser de ju ut =P Kolla in får ni se :)

http://ranchhastar.se/Zorbits.htm



Bilderna är också från den sidan :)
Liiite oroväckande är ju att Mr K har en hel del drag som även dessa små filurer har ;) Om man ser utseendemässigt tänkte ja.. haha :)  Min vildponny <3

            / Emelie

Utmaning nr 2..

SJÄLVKLART antar jag utmaningen från syster! =) Inga problem ;)
Dock så ville ju pim ta det lite lugnare nu i någon dag.. ska kolla med Malin hur lång tid jag har på mig får se om jag kan fixa det i helgen kanske (:
Ska kolla om någon kan filma det hela också. Hoppas pån att sitta kvar,jag är ingen mästare på att baka tårta nämligen ;)




        / Emelie

Pim På Stan

Idag har lilla prinsessan fått åka in till Ludvika och blivit vaccinerad :)
Hon va lite nervös i stallet innan ja lastade henne, hon brukar kunna bli det när hon står själv inne och när hon märker att vi ska någonstans=P

'
Nyfiken pollehäst :) Gick bra när hon fick sprutan, snabbat avklarat. Sen var det bara att åka hemmåt igen :)
Så nu tänkte jag att hon får ta det lite lugnare resten av veckan, skritturer åsådär.


Så var vi hemma igen då efter en liten tripp till stan ;)

              / Emelie

Välkommen till mitt jobb


Här ser ni mig i lastebilen- Bamse även kallad. Tänkte ni skulle få se hur det kan se ut en helt vanlig dag på mitt jobb ;) Icke hästrelaterat ja vet =P

På väg mot skogen.. älskade lilatärningar <3


Vi har såklart en Bamse figur i hytten :)


Dåså framme vid fliset :) Bara att sticka ut och lasta på!


Sen är det bara att åka tillbaka ut från skogen igen.


Skaplig utsikt var det :) passade på att ta lite kort i början, sen vart de alles för mörkt andra vändan =P


Hoppas det inte kommer något tåg då kan det bli trångt :)


Mot Älvdalen då (=

Och här har vi Älvdalen.
Oj vad mycket bilder det vart =P Nåväl så ser det ut från min arbetsplats iaf ;)

                    / Emelie

ännu mera sjukling..

fyfan.. igår när jag skulle sova var det inte kul heller. frös så mkt så jag skakade. kändes som feber o de tyckte johan med. nu är ja bara yr o helt seg. den här dagen kommer bli kul..:/ den kommer bli lång.. ! 

/Malin

Hiss!

Blackline Tävlingset
jag hissar denna snygga, svarta  tävlings-outfit. ridtäcke, schabrak o mössa.
vad tyckte ni? finns också på exklusive horse wear.
Tyckte de va snyggt med svart o guldig krona, plus den vita randen..:)
/Malin

önskelista by Sweden

om några veckor fyller jag år, och jag fyller gärna upp hästgarderoben med lite svenska färger:) 

Fleece ridtäcke Sweden
Huva sweden Benlindor med flagga
Tävlingstäcke sweden fodrat
Schabrak Sweden vit
allt är från exklusiv horse wear.

/malin

Detta fält måste fyllas i...


sitter och väntar på att duschen ska bli ledig. sen blir de nog soffhäng sen sova.. :)


Ska fundera ut vad ja o sune ska hitta på i morgon också. Blir nog uteritt iallafall:)


fortfarande ont i halsen, segt.. hoppas de går över snart.;/ Johan e också sjuk, så vi snorar ikapp. hähä..
ska boka tid för besiktning också, hoppas sune går igenom :)
/Malin

Emelies utmaning!

Här skickar jag bollen tillbaks till Emelie.

Hennes utmaning är att hon ska hoppa barbacka på Pimpim. 
Höjden får hon välja själv efter eget mod o erfarenhet;)  

Lycka till!
/Malin
Sune <3

Utmaningen genomförd!


Vad tycker ni, blev det godkänt? 
Man gör så gott man kan när man inte har någon kameraman hehe;) syns ju inte så jättebra, o så är de felvänt, men ni ser ju att de e galopp iallafall.

tycker sunes mule e lite söt i slutet, hehe.
synd bara att jag inte filmade när jag galopperade första gången, då blev de något bockskutt.
http://www.youtube.com/watch?v=t4tDz0YRczI


någon som vet hur man lägger ut själva filmen i blogginlägget? förstår verkligen inte hur man gör.. :S
Efter lite barbacka ridning fick sune löshoppa ett hinder några gånger. gjorde dom lite smått tittiga med koner o en filt. tillslut gick de bra. haha:)
/Malin

käpphästtillverkning

efter jobbet hälsade jag på mamma:) 

I helgen smsade hon och frågade om jag hade någon käpphäst kvar sen jag var liten. inten jävla aning..:O så vi gjorde en ny! :) pelleboy fick han heta. 
Hon skulle ge den i present till en bekant till henne o lg som fyllde 50 år. han brukade tydligen spela på trav.
blev riktigt nöjd med käpphästen faktiskt, ja la ner hela min själ! ;) 


han fick både nosludd, flätat pannband, segertäcke o rosett ;) 



/malin

<3


    Älskade häst <3


Dagens Hiss- Drömmar. Å vad jag är bra på att drömma mig bort! Men ja hissar bara dom bra drömmarna!
Dagens Diss- Sjuk?!! Jag har inte tid att vara sjuk! Diss åt snor,halsont,yrhet å allt sånt! *blää*


Nu är det dags för mig att börja jobba snart,kollegan har ringt och kallat ut mig. Så ska kila upp och göra mig iordning. :) Får se hur den här natten blir då.
Malin har nog slutat jobbet nu så hon kommer nog och uppdaterar så snart hon kan ;) Får se när hon genomför sin utmaning! :D

     / Emelie

    

Söt Ponny!

D-ponny
D-ponny. Hästar säljes
Typ: D  -  Inriktning: Avel  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 2004  
Vackert D-ponny sto f.2004 brunskäck, lätt modell ca 146cm . Lämplig till avel eller sällskap. Ev. Lånas ut på foder . Vid intresse Ring 036-96075 /0705-276075 (Inga mail-frågor, Tack!)
 
Riden
 
Pris  17 000 kr


Från www.hastnet.sen Den va söt :) Men varför lånas den bara ut till sällskap eller avel?
Drömmer om att ha en egen anläggning med massa söta ponnysar å hästar (: Viss ridskoleverksamhet, tränings&tävlings aktivitet. Åå gör mig rik någon tack!? :)

         / Emelie

Man kan aldrig få för många täcken..




Täcken från : www.z-tacket.se för den som tyckte nått va fint ;)




          / Emelie

Tips till Syster

Malin, lillasyster, hon är lite förtjust i sverige färgerna :) Både hon och jag gillar det faktiskt ;)
Va in på en sida, www.silverline-butik.se hette den, hittade det här täcket. haha ^^

Va inte så dyrt heller har ja för mig ;)
Ett annat mysigt täcke dom hade var detta :

Ser ut som typ Hästens, sängarna ni vet typ haha :) De skulle Mr K vilja ha ;)
Men grejen är den att jag har massvis med fleectäcken =P har något helt oanvänt också haha ^^

       / Emelie

Ponnyns outfit

Dagens outfit på lille ponnyn (:


Agria mössan är på, dock är det inte Agria schabaraket. De är tyvärr lite urtvättat, har de kvar än dock, de schabraket han har på sig är samma färger fast utan någonting på =P
Det får duga tänkte ja. Föresten så ahde jag tur även idag och klarade mig precis från regnet! De kom när ja hade smöjt färdigt och skulle gå in (:

      / Emelie

Matdags..

Tillbaka från ridturen på Mr K. Han kändes inte lika pigg som han brukar göra, visst var han framåt åsådär med inte riktigt lika mycket osm vanligt. Tror kanske att det kan bero på gräsätandet :) Han fick galoppa upp i några backar, red en väg som jag inte rider så jätteofta. (: De är lite kul där för det rinner en liten bäck över stigen där man går så då får man ta ett litet skutt ;)


  Nåväl jag hade ju tänkt att laga lite mat ja.. Får nog bli något enkelt, som nudlar elelr så. Känner mig inte så pigg direkt så ska försöka vila lite innan jobbet kallar.. =P

            / Emelie

So far- So good

Godförmiddag!
Än så länge flyter dagen på rätt så bra iaf, dock verkar jag blivit skapligt förkyld under natten och har ont i halsen även jag. Suck sägher ja bara! Jag har inte tid att vara sjuk. Hoppas verkligen inte jag är sjuk på lördag..
Får försöka att inte känna efter så mycket (; Ska iallafall iväg och jobba sen i eftermiddag får se hur det kan gå.

Stallskötseln för dagen är avklarad och jag har fått i mig lite frukost! Så nu blir det lite ridning hade ja tänkt (:



      / Emelie

Sune i hagen


ponnysöt!
/malin

ny vecka!

sov lite längre än vad jag planerat.. och nån röst har jag knappt heller, ska bli spännande o se hur den här arbetsdagen kommer gå. suck! :S gör mig frisk!
Jo, jag måste ju göra ett nytt träningsschema för mig o Sune nu.
eftersom emelie ville utmana mig innan tisdag så lär jag ju nästan göra det idag då. kanske blir lite barbackaridning på ridbanan, varvat med longering. vi får se :)
resten av dagarna får ni veta sen.
/Malin

Team Överleva Vintern

Ja för snart är den här igen! Visst är det lite jobbigare under den årstiden. Man kanske skulle samla ihop ett litet gäng och peppa varandra? Funderade över det där förra vintern, vad man kunde hitta på för att hjälpa varandra. Typ gemensamma träningar, olika tips osv. Det kanske vore något :P Göra den mörka kalla årstiden lite roligare!

Jag ska kolla runt lite med dom som kan vara intresserade (: Behöver inte vara något märkvärdigt, men det kan kännas lite lättare när man hjälps åt och hittar på saker tillsammans. Hitta motivationen. Om man tex ses en gång i månaden eller varannan vecka eller nått och tränar, för varandra eller någon annan, så höjs ju motivationen att träna däremellan för att det ska gå bra och för att man ska få ut så mycket som möjligt av träningen! :) Iallafall gör det de för mig.

Med tanke på att vintern snart är här så skulle jag behöva köpa lite nya vinterkläder.. Ett par varma skor, vantar, och har funderat på en ridoverall. Någon som har en sån, och vad tycker ni om den? Jag tycker det verkar varmt å skönt å ha en sån.. Hatar att frysa och jag har väldigt lätt för att göra det också =P

 Team Överleva Vintern alltså. haha! Det blir ju perfekt!

              / Emelie

Smygtitt..

På boxväskan jag har beställt .. Den är brun, men är lite annorlunda mot den på bilden. Sen blir det broderat Emelie Wester i en båge och med hoppehästen under ;)

Kan väl berätta då att det som är vitt på bilden har jag valt ska vara guld :) Så längs kanten alltså och det som blir broderat är med guld ^^

Beställde även en tränspåse, det får plats två träns i den. Perfekt när man ska åka iväg på tävling och träning :) Slipper det bli smutsigt åsådär ;)
Den ser inte ut som den på bilden färgmässigt utan komemr matcha boxväskan!

Längtar tills de kommer :D
Beställde även lite mer, men det får ni se senare..
Grejerna & bilderna kommer från www.exklusive.se gå in där vettja, super fina grejer ;)


            / Emelie
                   

Pims outfit för dagen


En bild på Pim innan ridningen, dock lite suddig men min kamera muppa sig massor så gick inte så bra för mig =P
Men den verkar må bättre nu när den fick nya batterier i sig :)
Red Pim med pelhambett idag. Som sagt så växlar jag mellan flera olika. Hon funkar bra på alla jag använder :)
Allt från hackamore till pelham, till tre-delat till rakt osv.

En bild från igår när pojkarna jobbar med att äta upp allt gräs (: Idag gick Karetino och Pim tillsammans där. haha ni skulle sett vad söta dom är mot varandra.. Ett riktigt kärlekspar ;) Tror K tycker det är lite kul att få gå med någon som är lika stor som han själv.. =P

Och här en bild från vårat vardagsrum. Lite rosetter jag vunnit. Inte så många dock, skulle behöva fyllas på ;) Vänta bara, det kommer (:

               / Emelie

Dagens..

Dagens Hiss- Till snäll syster som följde med mig och handlade mat idag :) En massa tips på vad jag skulle göra för mat också! Hon kan hon!
Dagens Diss- Får faktiskt gå till de knasiga vädret som varit idag. regn-sol-regn-sol och sol&sregn samtidigt.. Jag och Pim klarade oss precis undan från regnet iaf :)

Bjuder på en vintrigbild på lilla Frodo :)
Hade varit kul att ha ett minishettis sto åt honom! haha :) Jag och karln har faktiskt pratat om det.
Men inga planer på det just nu direkt. Men man kan ju drömma lite =P

Nåväl. Nu väntar sängen ( jag hör hur den ropar på mig!) så det är väl bäst att jag pallrar mig dit.
Det är bäst det så man är igång tidigt imorgon :)  Vilket ja kommer få ångra sen under natten när ja ska hålla mig vaken.. meen det problemet tar vi då!


Pimmsan vimmsan <3

            / Emelie

Laddad!

Och så var även denna dagen slut. Har inte riktigt hunnit med allt som jag velat, men det som var viktigast iallafall ;) Nästa vecka ska jag jobba natt, hoppas jag hinner med att rida båda hästarna varje dag innan jobbet (:
Längtar tills på lördag!! :D

Då blir det ju lite tävling med bäbis-skrutt :) Ska bli jättekul!
Tror både jag och Mr K är laddade till tusen ;)

Imorgon ska K få komma ut i skogen och busa lite och Pim blir de antingen dressyr, eller tömkörning med :)
Får se om ja har mycket tid kanske det blir lite målning också.. men har lite ärenden ja lär göra innan jobbet också =P


                      / Emelie

titthinder

sitter o funderar på titthinder man kan bygga själv i stallet. Jag har skrivit en liten lista, om ni har några förslag, stora som små får ni gärna tipsa mig genom en kommentar! :)
  • koner, hinkar
  • björkkvistar
  • plastmattor/filtar över bommarna
  • grind
  • höbalar
  • bildäck
  • julgransglitter
  • gosedjur o ballonger
  • presening
  • oljetunnor som infångare
Man får ju använda fantasin av det som finns tillgängligt..:)
ska prova hoppa lite titthinder med sune snart, få se vad han tycker om det.
/Malin

ont i haaalsen!

idag i stallet fick jag ont i halsen o de e inte okej!: uuh..;P hoppas det går över, orka va sjuk lixom:) 



just ja, jag lagar ju mat X) tjo! 

/malin

Söndagsbus

Kom precis hem från stallet. blev en längre stalldag än vad ja trodde. men de e bara kul.
hade nämligen en frusen sune när jag skulle rida så han fick värma sig i boxen med lite hö samtidigt som jag masserade han lite. de tyckte han nog om..:) 



en frusen sune me fleecetäcke o myysfilt! han blev snabbt varmare:) 
det var nog för han hade ett tunt regntäcke som blivit blött i hagen. 


Sen när han va varm o go så red vi ut. bort till sandbacken och runt lite i skogen.
det blev kombinerat klättring och lite bus i skogen. det sägs ligga en gammal terrängbana där nånstans men hittade den inte.
fast hittade massa träd som vi hoppade över. det tyckte han va skitkul! jag med! :) han skötte sig jättebra, bra kul!
lång igångskrittning och lång avskrittning. mysig helgrunda o rida dit. jättefina ridvägar! 

/malin



Piggelin..

Har precis kommit tillbaka från ridturen på Pim :)
Det har gått så bra så, fast hon är väldigt pigg den lilla damen. Red ut först i skogen, skoj tyckte hon! Sen red jag en stund på en annan ridbana som finns här i byn, med sand underlag. Ville få igenom lite i galoppen och det gav resultat :) Hon vart så rund och fin och slappnade av.

Hinner tyvärr inte skriva mera nu, ska ut och åka båt en sväng..
Men ni blir inte av med mig så lätt, ja kommer tillbaka senare! :)

                    / Emelie


Dags för stallet!

Ska göra mig klar för o åka till stallet snart. 
Idag blir det somsagt lite klättring i en sandbacke o ev lite temporidning vi får se. 
undra vad han kommer tycka om de..? :) 


Kul o träffa ellin igår!:) förhoppningsvis kommer hon o julia förbi en sväng idag också. 


/Malin

Godkväll :)

Eller gonatt kanske det heter vid den här tiden :)
Har precis kommit hem från kräftfiske, vi fick en enda kräfta =P Så den släppte vi ut igen. Nåväl. Nu väntar nog sängen på mig skulle ja tro :)
Imorgon blir det eventuellt temporidning på båda hästarna ;) Tror dom skulle behöva det båda två!


        / Emelie

Vill ha!

Ungefär en sån här lädergrimma vill jag ha. tycker dom är så snygga! 



finns nån liknande på aubiose. men jag får hålla mig till globen och köpta en där med ingraverat namn på sidan:) 


/malin

Fleecetäcken från Eskadron

På Aubiose här i Borlänge finns det skitsnygga fleecetäcken från Eskadron. Dom kostar dock närmare 800 kronor o de e inte vad jag har lust att lägga ut på ett fleecetäcke, men drömma kan man väl få göra..:)


/malin

lördagskväll - mot elin!

Nu ska jag nog göra iordning mig lite sen åka o hälsa på Elin. 
Hon är hemma över helgen:) 
En sätertjej som bor i gbg. en stund till iallafall. ska bli kul o ses! :) <3
sune i hagen. sjukt trökigt väder på bilden..
/Malin



Tjohejsan!

Im back! 
Blev så slö när jag kom hem från stallet så beställde pizza till mig o karl o sega framför tvn..:) 

Nu är Sune nyskodd iallafall, mycket finare fossingar nu. men blev rejält förbannad o ledsen av en grej, vilket jag inte vill skriva här. Nästa gång blir de anki som får sko, helt klart! 

sen blev de skritt/travtur i skogen. shit va kvavt det är ute idag! men de gick iallafall bra. så duktig kille så! 

Imorgon står det klättring på schemat! :) 

Och ja, jag lär väl ta an utmaningen sen..;) vet bara inte vem som ska fota beviset. kanske sarah kan för nu är emma i turkiet. eller påväg. 



/malin

Fröken noggrann ;)





              / Emelie

Babbel

Nu är grejerna jag beställde i fm betalt :) Ååå hoppas dom kommer fort fort!
Ni får se bilder så snart jag fått hem grejerna ;)

Nu ska jag kila ut igen och måla lite på stallet :) Kanske blir någon bild på det, det visar sig!
Har för övrigt massa ont i huvudet, skulle inte förvåna mig om det blir åska snart. Ja brukar alltid få ont i huvudet då =P

Om ni undrar varför Malin inte uppdaterat så kan jag tala om att hon
1. sovit
2.skynda till stallet för hovslagaren kom
3.mockar och rider
hon hör nog av sej hon också så snart hon kan ;)


              / Emelie

Hag-bygge

Jajjemän ! :) Nu kan jag pricka av en av alla saker på min "Att göra innan vinternlista".
Har flyttat om staketet som är till " ridbanan" och gjort grinden liute större så att kalrn kommer in och kan ploga där i vinter ;) Han prata om att vi ska försöka fixa lyse till dess också. Det gillas!

Det är gräsunderlag på "ridbanan", och för tillfället väldigt högt. Så jag satte Mr K, Frodo och Dracula i arbete! Dom jobbar för fullt med att äta upp det :)

Orättvist. Malin har trästaket på sin ridbana.. det har inte jag. Hade tänkt att fixa det nu i sommar, men har varit mkt annat och det kostar ju lite. OM de inte hinns med nu innan snön kommer så får det bli till våren :)
Vet inte riktigt vad jag ska ha för färg på det bara. Det får visa sig ;)
Nu ska jag ta å laga lite mat.

         / Emelie


Dags att göra någon nytta

Nu tittar solen fram så nu tänker jag smita ut igen. Stallet är redan klart men finns mycket annat att göra ;)


Hörs senare :)

           / Emelie

Kunde inte låta bli..

Kunde inte låta bli att beställa lite grejer till mig och hästarna (=


Älskar deras hemsida och deras gejer :D Har redan ett schabrak med Primrose broderat på och ett tävlingstäcke med hennes namn broderat :) Och en luva matchande schabraket! Här nedanför syns täcket lite grann.


Nu har jag betällt lite mer grejer haha!
Det vart ett schabrak m brodyr, sverigelindor, boxväska m brodyr och tränspåse m brody :)
Det är allt ni får veta nu, jag hoppas dom är snabba att leverera så grejerna kommer snart ;D

Så ser lindorna ut iaf ;) Gå in på www.exlusiv.se får ni se!

           / Emelie
                 

Dressyrhäst?


Ni noterade väl den fina matchningen på Malin och Sune igår? Kanske något att skicka in en bild på till dressyrmupparna (; Dom verkar ju gilla det haha =)
Fast.. han har ju förbygel på sig å är lite väl hoppigt klädd kanske. (; Ni som läst på deras sida förstår nog vad jag menar =P

             / Emelie

Utmaning Till Malin

En liten överraskning till syster, hon vet inget om detta än förens hon läser det här ;)
Tänkte att jag kunde ge henne en liten utmaning! Börjar med något snällt..
Malin ska rida Sune barbacka i galopp. haha :) Lär ju börja med en snäll utmaning så att hon tar den. Eller vad tror ni? Om ni har några bra tips på utmaningar så hör gärna av er :D

En inte så nöjd syster.. Stövlarna hon köpte va lite för långa i skaftet.. Typsikt! =(


En nyklippt Sunelur :)

Nå Malin, tar du utmaningen??
Bildbevis krävs! Du har tills på tisdag på dig ;)
    Lycka till!

     
/ Emelie

Snyggve




Lite snygg är han väl? (: Iallafall i mina ögon. Roligt täcke va? ;) Köpte det förra året i Globen, tyckte det var lite kul att dom kunde trycka på text med rosa glittrande text, så då köpte jag ett sånt bara för det =P
Emma Å är åter den duktiga fotografen :) Man kanske skulle anlita henne när vi åker på tävling? ;)

                 / Emelie

(=

Nu äntligen blir det pizza och film (=

Visst är dom söta tillsammans (:

                / Emelie

Fredagskväll

Dagens Hiss- Sune, den duktiga lilla hästen med det stora hjärtat :) Om Malin bestämmer sig för att köpa honom kommer dom bli ett såå fint team. Dom passar så bra ihop :)
Dagens Diss- Till det som hände hemma som gjorde att jag ej kunde rida idag. Vill inte tala om vad dock, men läget är under kontroll (:


Filmade en liten stund när Malin gick med Sune haha (: Borde ha filmat när hon hoppade istället men det får bli nästa gång ;)
http://www.youtube.com/watch?v=smQ3fpSvi4U

I helgen finns det massor som behöver fixas :) Vill göra iordning i lilla stugan för lite fikarum och att ha hästgrejer i ( tyyssst karl vet inte det än) och höskullen ska byggas klart, hästarna tränas åsådär (: Hoppas att helgen är låång så allt hinns med!
På söndag ska ev jag och Ulrika åka till Nyhammar och rida ut längs en gammal banvall. Det vore skoj!

Söta dom är Sune & Malin :)

Just nu sitter jag och väntar på att karln ska komma hem. Jag hoppas han komner snart, då blir de pizza och film hoppas jag (: Skönt med en lugn kväll så man kommer upp i tid imorgon.

          / Emelie

Bilder från John träningen

Fick fler bilder idag från Emma som var med och tog kort (: Jag har väldigt svårt att bli bra på bild.. men va 17 de bjuder ja på ;)





haha kolla in min blick ^^

 Min duktiga Ponnyhäst <3

             / Emelie

SötSune Provhoppas

Som ni kanske läst i tidigare inlägg provhoppade vi Suna lite idag (: Vilken kille ;)
Här får ni se lite bilder!






En nöjd ryttare och en nöjd häst (;


                     / Emelie


Hoppträning för Emelie

Oj vad duktig han var idag!:) 
Emelie kom ju till stallet så red vi på banan. vi hoppade fem o en halvan. han va superduktig! 
Emelie visade mig ur man rider öppna också, jag lyckades..:) 
Han var jätteduktig och provade även galoppombyten. 


Hoppade jättebra. han är en kille med ett stort hjärta! 

Emelie tog massa kort som antingen jag lägger ut eller så gör hon det. :) 

Nu ska jag laga mat. 

Tycker verkligen om sune, han är så härlig! <3 älskade häst.


/Malin

vovvar på flygrakan


Mysan o Atlas




failbild! haha :) 





/malin

fredaaag

samma tråkiga väder idag igen. Igår hade ja dock tur de va uppehåll när jag var ute med sune då:)
Får se hur det bli idag.
Hittade ett roligt träningstips på en hästblogg, på att göra hästen rund o fin. . det var att göra serpentiner, fast med volt i varje "sväng". Det ska jag prova någon dag framöver. 




/Malin

Smått & Gott

Dagens Hiss- Att det faktiskt kan kännas bra :) Är superladdan inför massor som kommer hända!  :)
Dagens Diss- Alla som mobbas. Uh vad onödigt! Att frysa ut någon stackare och/eller säga dumma saker/kommentarer. Vad tjänar det till? Ungar kan vara otroligt elka alltså.. Även dom som man inte tror det om.. (javisst även vuxna men just nu tänkte jag på barn). Blir besviken när jag märker sånt. Trodde inte det.

En annan rolig sak är att jag fick en inbjudan på facebook om att vara med på Hubertusjakt typ (:
Det vore ju lite spännande faktiskt, får se om jag får någon plats. ;)

Har fortfarande inte hört något om överraskningen...men det som väntar på något gott! (väntar typ jääämt alles för länge!!)
'
Dessutom anmälde jag Karetino till Vansbro den 10:e ;)
Pratade med John om det igår om han kan gå två helger i rad och det tyckte han lätt :)
Har bara anmält honom till 90cm den tävlingen också ;)
åååå jag vill ha en hästlastbil så jag kan få med mig båda två samtidigt! <3


Nu borde jag ta å sova för det är ju faktiskt ett skift kvar innan det blir helg! :)
Nattinatt.

             / Emelie

morgondagen

Ska snart hoppa in i duschen, skönt! 
I morgon blir en rolig dag!:) 
Jobb sen helg! :D 
Träning för emelie. klippa manen på han så han blir ännu finare:) 
sen last-träna om vädret håller i sig. hoppas på en rolig o lärofylld dag:) 



Vi ska träna på lite markarbete o nått hinder. få se vad han tycker om det :) 


nej, duschen ropar på mig. hörs! 
/malin



Fler bilder

Lägger in någon mer bild från hoppträningen igår :) Har inte fått några när vi hoppar bana åså, men jag hoppas att det kommer :)





Den sista hoppbilden bjuder ja på haha ^^ Det var en linje och han muppade ganska bra emellan, gick inte fram alls bara uppåt =P Men det gick bättre sen :)

                    / Emelie

Kolla Pim..

Tycker hon är för söt lilla prinsessan ;D


                   / Emelie

Torsdags kvällen

Ridturen gick bra. Vi lekte skogsmullar, skrittade mest på långtygel och klättrade lite. Jag fick sällskap av Annalena, hon fick låna Pimmi så red vi ut tillsammans. Va tur det, annars hade det blivit väldigt sent för mig idag =P

Red Mr K på kulbettet idag för första gången. Gick bra men gjorde ju inte så mycket heller hehe (: Måste börja rida med lite olika på honom också, har ju 8 träns med olika bett och nosgrimmor ;) Brukar variera på Pim, vet inte av vilken anledning jag inte gjort det på honom =P

En bild på Annalena och Pim :)

             / Emelie


Tycker om dig mer o mer för varje dag som går

Idag red vi ut i skogen till en gräsåker. Det blev bara jag o Sune, o de gick jättebra! Han skötte sig så fint så:) 


Vi travade blandannat i en åtta o jobbade i en fin rund form med bakbenen. härliga häst. sen galopperade vi på volten i båda varven. Otroligt fina gångarter! Kändes jättebra så jag är nöjd med dagen. 

Dock på hemvägen skulle han testa o busa lite så han ville typ springa iväg, lr iaf hoppa lite på stället. men ja sa lugnt ifrån o la en volt sen gick de hur fint som helst. 

Sune i mitt bruna träns :) 








/malin



Ridning


Hemma igen från jobbet =) Har fått lite bilder från Emma som hon tog igår på träniningen!
Men - ni får hållas en stund med att se fler bilder.. För nu ska jag nämligen ut och rida ;)

                  / Emelie

bonusbild




En glad sune i sin nya box. 

/malin

torsdag

varit en tuff dag på jobbet! fick jobba över lite också. :) gör absolut ingenting. 
den här veckan har gått väldigt fort tycker jag!:) 



Nu ska jag till stallet o rida ut på Sune. 
Det gick bra o släppa ihop dom i morse. dock så hade heffe fått sig en liten smäll i förmiddags av sune sa emma. men ja menar, de e väl sånt som händer. hoppas de gick bra bara. 
Hästarna ska få sköta det där själva med vem ska vara högst i rang..:) 

Fått hem tidningen häst & ryttare idag. så den blir det o läsa ikväll! :) 



ni ser vilken lång man han har va? han måste till frisören!:) 



//Malin

Träningstips!

Nyttiga övningar för ryggen

En åkomma som är ganska vanlig bland äldre ridhästar är så kallade "kissing spines". Det innebär att tornutskotten på bröstkotorna i hästens ryggrad "tryckts ihop" och ligger och pressar mot varandra. Men det finns övningar som motverkar "kissing spines" och som är en bra hjälp i rehabiliteringen om hästen drabbats.

Varför hästar får "kissing spines" finns det olika teorier om, ärftlighet finns säkert med i bilden, liksom felaktig belastning av ryggen under ridning.
Det är inte heller alla hästar som lider av åkomman, trots att röntgenplåtar visar att de har den. Ett bra sätt att förebygga att hästen i framtiden drabbas av "kissing spines" är att träna upp ryggen och att alltid rida hästen i rätt form. Några bra övningar för ryggträning är:

Ryggningar Nu pratar vi inte om att rygga tio steg på raken. I stället handlar det om att rygga ett steg, med hästen på tygeln, och sedan rida fram direkt. I momentet när hästen tar det första klivet framåt engageras ryggmusklerna. Hela tiden gäller det förstås att ha hästen med eftergift på tygeln. Är den över handen gör övningen mer skada än nytta.

Klättra Klätterträning är jättebra för hästens rygg. Men det finns ett krux. Det är bra att klättra uppför, men inte lika bra att klättra nerför. Har du en frisk häst, som du bara vill träna ryggen på i förebyggande syfte är det inga större problem. Då kan du stärka bakdelsmusklerna i nerförsbacken i stället, genom att göra halt med jämna mellanrum på nedvägen.
När du klättrar, gör det i skritt. Hästen ska sänka huvudet och ta i ordentligt.

Arbete i låg form Att arbeta hästen i en låg form, men med bakdelen väl inunder sig är utmärkt stretching och stärkning av ryggmusklerna. Tack vare ryggkotornas lutning - där bröstkotorna lutar framåt och ländkotorna lutar bakåt - välvs ryggmusklerna ordentligt om hästen sätter under sig med bakbenen och går i en låg form med nacke och hals.

Gymnastikhoppning Gärna med hästen lös, utan ryttare. Att hoppa en studsserie om 3-4 hinder är mumma för hästens rygg. Den är tvungen att välva sig och få upp ryggen i varje språng.

Tömkörning Är man en erfaren tömkörare är arbete utan ryttare en bra omväxling för hästar med dålig rygg. Men kan man inte få hästen att jobba i rätt form och lugnt och avslappnat ska man inte ge sig på att tömköra. Då skapas mer spänning i ryggen än vad man blir av med.

Allt detta är från www.ridguiden.se :)



               / Emelie


TokMalin


Malin skojjar till det med Pim (: Pimmi har en tendes till att se ut lite som en åsna så fort kameran åker fram =P Då står öronen rakt ut typ haha! Så därför försökte Malin rätta till det ;)

                 / Emelie

Pavo..

Igår när jag var på hoppträning fick jag en påse med lite olika sortes foder från Pavo. Terese som har det stallet och ridhuset där vi tränar är återförsäljare åt dom. Har varit in på deras hemsida och tittat och ska nog prova det fodret åt mina hästar (: Ni kan ju också kolla in om ni är intresserade: www.pavo.nu

Karetino skulle då få prova något foder som hjälper honom med att bygga muskler :) Och Pim isåfall ett foder för heta hästar =P Henne har jag fodrat med Åsebros Cool. Ett pelleterat fullfoder, det har funkat bra på henne tycker jag :) Annars får hon äta det och han foder från Pavo haha (:



          / Emelie

Bjuder på den

Varför jobba, när man kan sitta hemma och blogga.. *haha*

nejdå, skämt åsido. Jag antar att dom ringer snart (de sa dom iaf).

              / Emelie

Fortfarande hemma

Jag är fortfarande hemma, än är Bamse inte klar. Typsikt! Hade passat bra med det jag tänkt köra idag om jag kunde fått komma iväg vid 9-tiden.. =P Men nee, dom hade hittat nå mer fel å ja. Får väl se när han frisknar till =)

Jag har iaf kunnat hjälpa Ulrika och ta ut hästarna. Fixat stallet klart så det är de roligaste kvar till efter jobbet. Hoppas på att det inte regnar för mkt bara (: Då blir det nog barbacka tur hehe! Tycker så synd om min sadel om den blir blöt..

Här är hoppsadeln (: En Pessoa Legacy om ja inte stavar helt fel =P
Lite sliten, men jag tycker om den =)


                / Emelie

Torsdag!

oj, veckan går fort minsann. börjar lite tidigare idag så nu ska jag fara till stallet och ta ut hästarna. eller emma o sarah ska också vara med, vi ska släppa ihop dom. men det går nog bra eftersom dom tå som har brytt sig mest om varann o skrikit är nicke o sune, och dom har ju redan träffats i samma hage! :)
/Malin

Frågan om Bett....

Har ju som jag kanske sa märkt att bettet är för stort på sune. provade ett rakt bett med fasta ringar på honom o det satt iallafall bättre ut men ändå lite för stort på honom. Sen om jag behöver rida på sånt bett tror jag inte men kanske är bättre än o ha ett stort.


Det finns ju sjukt många olika sorters bett...
Vad gillar ni bäst?


Jag tycker bäst och att ha lite olika o variera på hästen. man kan ju t ex ha flera träns med olika bett så blir det inte så jobbigt o byta hela tiden. Jag rider oftast på tredelat.
Produktbild
Det hade jag på abbe o det har sune med. På abbe hade jag pelhambett ett tag men efter en stund funkade det inte så bra, red nog på det för mycket så hon blev imun. Det är ju den risken som finns om man rider med samma bett hela tiden, speciellt om det är ett starkt. Hade även kulbett på henne. det funkade också helt okej.
ProduktbildProduktbild

Jag har ett PeeWee-bett liggade dessutom som jag provade på abbe. funkade dock inte bra. . Det är ju väldigt speciellt o svårt o sätta fast det rätt, men tror jag gjorde rätt iallafall.. 

Någon som rider på peeweebett????
Hur tycker ni det funkar?? 



Det kan man ställa in hur starkt det ska vara osv..

Men i slutändan är det ändå ens egna händer som avgör om ett bett är starkt eller inte.! 


/malin



Dom är påväg! :)

Nu är iallafall stövlarna skickade. dom skickades i måndags. 
Kommer nog iallafall fram den här veckan, det hoppas jag verkligen. 


Jacson ridstövlar storlek 39, nya!!
Hoppas dom sitter bra!! :) 

/Malin

fullt upp!

Hejsvejs! 
Har varit en grubblandes dag, men det har gått över nu!:) Nu mår jag bättre. 
Jag flyttade om lite i min dagsplanering, efter jobbet for ja hem och städade..haha! stressstädade på en halvtimme, inte så skitnoga men renare blev de ju. o så har jag tvättat också. Kom dock på senare att jag glömde damsuga köket, kanske därför jag blev klar så fort..? hah:)




Efter de kom emma och vi åkte till djurås o kollade på när emelie(som hon skrivit) tränade för john hikey-träning, vilket hon redan berättat hur de gick:) Sen åkte vi hem, jag tvättade lite till sen kom johan hem. lagade mat o sådär. sen åkte jag till stallet, då hade klockan hunnit bli halv nio: snart mörk..min longering då!? nåväl..sune fick vilodag idag..så vi hade mysstund istället med borstning o provade lite saker på han:) han passade jättebra i det vita fleecetäcket från sjöhagen som jag köpte i globen förra året. 



i morgon ska vi släppa ihop alla tre grabbarna :)
/Malin

Pälsglans

Vad använder ni för pälsglans på era hästar? Och vad tycker ni är bäst? 
Det finns  mycket o välja på, och jag är faktiskt väldigt nöjd med sjöbogårdens! 
Det är faktiskt det enda pälsglanset jag köpte o använt, inte känt att ja vill ha nå bättre för jag tycker det fungerar super! 





Globen

Längtar tills det är dags för oss att åka på Globen Horse Show! Då ska det handlas grejer ;) Jag brukar kunna shoppa loss ganska mycket där haha, det blir dyrare och dyrare för min stackars plånbok för varje år som går (: Kan inte hjälpa att det är så roligt med nya grejer ;)

Som typ den häär hjälmen skulle passa så bra i mitt stall ;)


Här är Daisy, har glömt att berätta att hon blivit såld nu. Hoppas att dom är nöjda med henne och att hon har det bra (:


Dagens Hiss- Till Karetino såklart :D of course my horse <3
Dagens Diss- Till dum Bamse som är trasig. Och ja e fortfarande besviken över att helgens träningar vart flyttade.


Vet inte riktigt vad han pysslar med..=P Jag hoppas att han bara kliar sig, det där med rollkur är inget jag och mina hästar håller på med.


                    / Emelie


Kvällens Hoppträning

Har gått huur bra som helst =D Karetino skötte sig bra! Ja okej, lite, lite busig i början kanske, men sen gick de kanon (;
Vi rider igång dom självständigt, sen är det samling och han pratar. Oj vad mycket bra saker han pratar om! Det är helt otroligt vad mycket man tar med sig efter varje träning! Hoppade fram på små cavaletti, 3 stycken. Viktigt här att landa i rätt galopp, balanserat! och få ett bra sista galoppsprång sen vidare till nästa.

Sen hoppade vi en linje med en grind och ett "lydnadshinder". Därefter banhoppning :) 10 hinder, 13 språng.
Och det kändes så bra! Fick massa berömm av John och ja va mer kan jag säga. Jag är supernöjd med träningen! =D


Det som också är roligt är att Malin och Emma (kika under våra länkar och kolla in hennes blogg vettja!) var med på träningen och Emma har typ väärsta superkameran som hon tog bilder med :D
Ska bli jättekul att se dom, hoppas jag får dom snart så jag kan visa er hihi ;)


En bild från en annan John träning (: Mm som ni ser har mössan åkt av.. Ni som tränat för John vet hur det gick till! ;)


       / Emelie

Emelie lägger sig i..

Frågan om För eller Emot Varmblod som ridhäst..
Tänk vad många som har diskuterat om det.
Jag tycker så här jag - Jag respekterar dom som väljer att rida varmblod. Men jag vill inte själv äga ett varmblod att rida och tävla på. Och eftersom jag respekterar dom så förväntar jag mig detsamma tillbaka :)
Jag är inte strängt emot, jag har ridit in varmblod och hjälpt till att rida till och utbilda dom. Men jag vill inte äga ett själv bara, så enkelt är det med det (:


Nu ska jag hämta pollehäst i hagen och borsta honom lite fin ;)
Hörs senare, kan jag berätta hur träningen gick!!

             / Emelie

Tidig dag

Bamse är lämnad hos farbror doktorn och jag har fått komma hem :) Det har gått ganska bra på jobbet. Personbilen strular sej på nå vis, det började den med imorse när ja va på väg till Borlänge.. Dum dummare dummaste bilen. Vill bara att den ska funka och inte krångla nånting ju!
Ska snart springa ut till stallet och fixa klart det och packa åså inför träningen. Längtar massor ;D

( En bild från typ i vintras när vi va och tränade för John.)
Som det ser ut nu iaf så följer Annalena, Malin och Emma med! Kanon tycker jag (:


Föresten, någon som har några bra tips på hur man kan få fler som läser bloggen? Det är ju roligare att uppdatera mycket och ofta ju fler som läser den (: Eller tips på vad ni vill läsa om? Vad tycker ni om bloggen?
Jag är nyfiken jag juu (:


           / Emelie

Dagens Planering

Nu har ja planerat dagen. 
Innan jobbet: Mocka o fixa foder
Jobba
Efter jobbet: Longera Sune i paddocken.
Hem och tvätta sen följa med emelie på John Hikey träning. :) 
Hoppas man får lite träningstips o sådär:) 

Nu måste ja till stallet! :) tjo!!

/malin

24 augusti

lön i morgon! :)
funderar om man ska dra till stallet o mocka innan jobbet.. hm.. de är ju ändå på vägen:) orka sitta här o ruttna o grubbla ner sigi massa tankar, nejtack! 

har tvätttid i eftermiddag så ska hem o slänga i en maskin efter jobbet sen rida tror ja.
Eftersom jag red på ridbanan igår så blir de uteritt idag. :) 

Just nu håller jag på o göra en skiva till bilen. jag har inget usb-uttag på stereon o de e skapligt störande. och nått klappträ har klippt o hemmapula själv med sladdarna så för o sätta dit en annan stereo måste man klippa sönder sladdarna till den med, grejt! :P 


/Malin

Sundays far

Bjuder på en bild på sunes pappa, Artist 765. 
Bilden hittade ja på google. 
Snygging va!? ;) 



Blir så glad så fort man är med Sune. 
Han kommer till en i hagen, är så snäll o nyfiken. Känns så bra efter bara två dagar. :)
//Malin

trötter

Kom hem för en stund sen. blev en lång dag även dag:) 
Först jobb. Sen stallet och mocka o ficka fodret. Sen åkte o emma och köpte spån på en såg i närheten, väldigt bra pris! 10 kr säcken, en sopsäck typ. och det var fint spån också. men man får ösa i själv. men de e de väl värt när de inte kostade nå mycket :) perfekt! 
Vi åkte o slängde av spånet vid stallet o sen åkte vi o hämtade en rundbal till till emma. nu gick de bättre med kättingspelet o spänningen. högubben som spände fast balen på släpkärran hade hökögon på sig av både mig och emma ;) vi fick upp den o de gick super! :) 

Efter det var det dags för sunes ridtur. Emma skulle inte rida idag så jag tog ett lugnt pass i paddocken. Hade säkert kunnat rida ut själv utan problem men fick bli ridbanan ändå. och det kändes jättebra! vilket härlig, lätt trav grabben har! vi skrittade o travade bara, fick räcka idag. Lite volter, serpentiner m.m. känna igenom lite o "hitta knapparna". Märkte tillexempel att han gör halt när man säger prrro. Han saktade nämligen in när en som stod bredvid ridbanan sa så till sin häst. Det var lite fränt:) 

Sadelgjorden jag fick med är lite liten åt honom, jag fick runt den igår iallafall, men lånade en annan av en i stallet istället. han har lite sommarmage:) men de får man ha! :) 

Inga bilder idag heller tyvärr. men de kommer! :) 
Jag provade täcken jag köpte på rea på Aubiose o de satt skitbra. :) SötSune <3 


Nu ska ja mysa ner mig i soffan med Johan. 
Hejdå:)

/malin

<3


Godnatt älskade hästar <3
   och alla ni andra (:

        / Emelie

Typiskt

Dagens Hiss- Snart är det Onsdag och hoppeträning! :D
Dagens Diss- Fick just veta att Kjell träningen som skulle vara nu i helgen är flyttad... Till helgen efter, den 3-4:e. MEEN SUCK! Då kan jag ju inte träna! Då ska ju Mr K ut och starta. Hum. Va dumt. Jag som betalt för två hästar båda dagarna.. Måste ringa och kolla upp de där hur det nu blir då..TyPiSkT!
 Och en diss även till att jag inte hört något om min överraskning till Malin =P Vill ha de klar N U ! ;) Och delar även ut en större diss till gårdagens dissare. Hellre Lyckligt Ovetande eller Olyckligt Vetande? mjjooru de är frågan!

Klockan börjar bli ganska mycket, är dags att ge hästarna kraft och sen slänga sig i duschen och sova =P
Behöver börja tidigt imorgon eftersom jag måste sluta tidigt så jag hinner till träningen. Hoppas att systeryster har tid att följa med (:


           / Emelie

Mr K:s dag (:

Känslan inför morgondagen är ganska bra (: Det är mycket som måste bli bättre.. meen de kändes ändå helt okej idag.

(Bilden är inte från idag men vi såg typ lika ut nu som då haha )

Först skrittade jag fram honom ute innan jag gick upp till ridbanan,sen började jag med att rida fram i trav och galopp  i båda varven, men lite snett igenom, serpentiner och stora volter åså.
Han fick rulla lite i det tempot han ville, va ganska pigg. Tog galoppen tidigt så han fick rulla på lite och komma igång, då var det mycket lättare att jobba honom sen (: Tror han hade lite överskottsenergi idag =P
Målet med dagens övning var att jag ville att han skulle flytta undan lika lätt för båda skänklarna och ta galoppfattningarna. Red in på ena kvartslinjen, flyttade några steg så vi kom ut på fyrkantsspåret, travade resp. galopperade därefter med volt på motsvarande kortsida och sen om igen. I båda varven givetvis. Gick bra faktiskt. Han har gått emot höger skänkel, men idag gick det bättre. Lite jobbigt är det allt ;)
Sen jobbade jag honom lite i galopp på stor volt. Sen travade jag av honom å låg form (:
Avslutade turen med att skritta av honom utanför banan. Får för mig att det är lite roligare än att traska runt runt på banan ;)

Efter ridturen fick herren massag med en sån där rund gummisak =P massageborste typ. Det tyckte han var riktigt skönt :) Slappnade av och njöt för fulla muggar! Sen ryktborsten & ryktskrapan med ordentliga långa drag. Då gäspade han massor (:


           / Emelie

Dags för ridtur!

Äntligen hemma efter jobbet (: Sitter och äter lite glass (haha bra lunch/mellanmål) semtidigt som jag planerar vad jag ska göra med hästarna. Ska iallafall rida igenom Mr K på ridbanan inför imorgon. :) Då är det ju dags för John Hickey träning ;D Har ridit för honom ett tag nu faktiskt med båda hästarna. När jag fick förfrågan att vara med så va jag lite fundersam, ty folk pratar ju så mycket och man vet inte vad man ska tro. Men jag ville bilda mig en egen uppfattning och provade träna för honom, och det ångrar jag inte en enda sekund! :D Han är super bra och har hjälpt mig och hästarna huur mycket som helst (;

Nåväl :)

Tänkte mocka och fixa stallet först. Tycker det är väldigt skönt att ha allt annat klart när man ridit klart. =P
Hoppas att någon kan följa mig imorgon på träningen.. Skulle iaf behöva lite lasthjälp åså.. Kom på nu att karln kanske skulle kunna göra de =O .. va tror ni? hum kanske inte men kan va värt å fråga (:

    / Emelie

sådärja!

nu har jag nyss blivit bjuden på frukost på Humlan 2 av mamma o lg.
Det gick bra o ta ut hästarna. Sune gör en så glad.. härlig känsla :)


nu snart är det dags för jobb.  sen åka direkt till stallet. mocka o ut och rida. han ska få trava lugnt i låg form på en åker har jag tänkt. ett väldigt lugnt pass. :)
Sen ska jag med emma o hämta hö också. o ev. spån om de går som vi tänkt. får se om ja rider o gör de innan eller efter..:) ska hämta höt efter fem så.

//Malin








Tisdagmorgon

Ska snart åka till volvos skadeverkstad och hämta upp mamma o lg. mamma ska lämna in sin bil där för hon blev påkörd på en parkering förut. Så efter jag hämtat upp dom far vi till stallet och tar ut hästarna. :) då får dom se sune på riktigt också:) bara sett kort än så¨länge. nej nu lär ja åka, hästarna vill uuutt:) 
Hej!!/Malin

komsi ridstövlar!

Kom precis på att ridstövlarna ska ha blivit skickade idag, så dom borde komma fram i morgon eller onsdag.*glad!* skulle bara vara så typiskt om dom inte passar bara för de. nåväl. sitter och klurar på vart jag ska rida i morgon. det blir nog skogen igen fast en annan väg, rida till en åker blir det nog:) trava lite lugnt få se.:) 
ska gå lugnt fram, har lite dålig koll på hur pass igångsatt han är, glömt fråga. nanana.. så vi tar lite i taget :) 

Utsläpp av hästar i morgon. Mamma ska lämna in sin bil på skadeverkstad så tar med henne till Säter å :) då får hon följa med till stallet o hälsa på sune:) 

Nej nu är det nog dags o krama kudden. ha de gott! 

/Malin

Abbes stam

Tänkte lägga upp lite bilder på abbes släkt.:) 
Fick inspiration av Emelie. senare kommer även Sundays familj, om jag hittar den! :) 
Jag hittade iallafall bilder på far o farfar och morfar.
Aaby Maria

e: Aaby Pil (NO)
ee: Pilmin 
eu: Åbyvinna (NO)

u: Sessy Best
ue: Steggbest (NO)
uu: Pavessy 


Pappa, Aaby Pil


Farfar, Pilmin
Morfar, Steggbest.
samtliga bilder hittade jag på google.se



av dessa snygga hingstar skapades den här söta saken:


/Malin

Måndagkväll

Håller  på o plocka ihop lite saker här hemma av de jag hämtade från mamma:) 
Mer än hälften åker ner i källaren. ;) gör nog ingenting för vårat förråd är näst intill tomt. 
vi har en trädörr med glas in till tv-rummet. den ska ju också ner där är det tänkt. det blir bara inte av..:P 

Sune skötte sig jättebra idag! :) 
Tog en skritttur i skogen som sagt. han va så snäll så. Gick förbi några kossor också o de gick bra det med:)
Efter ridturen släppte vi sune och nicke i samma hage. Det gick bra. några tjut o tjuriga miner om vem som skulle få lukta på en viss skithög, men sen turades dom om me de o efter en liten stund gick dom o betade bredvid varandra. :) skönt o fått ihop dom två iallafall. vet dock inte vem som är högst i rang än, den återstå o se med tiden. heffe fick gå i egen hage han, eftersom sarah inte är hemma så vill vi inte att nått ska hända.. utifall.. 

Ne, nu ska jag fortsätta plocka lite. vika tvätt ska jag göra också. 

Dagens Hiss: Att Sune skötte sig så bra på våran första ridtur på hemmaplan. han är bara för go han! :) 
Dagens Diss: *nu står de still i tankeverksamheten....* typ.. att de e typ höst....:/ men den e härlig den å! :) (vilken bra diss,, nej..)


Längtar till på fredag då det blir lite träning för emelie på ridbanan :)

//Malin

Träning avklarad

Har nyss kommit hem från lektionen jag haft i Pärlby. Det gick bra tycker jag allt. Jag byggde upp en 3-kombination med räcke-oxer-oxer. Två galoppsprång mellan varje. Va lite klurigt att komma rätt på sista för dom, men det gick tillslut (: Det gäller att tänka rätt! Det är otroligt viktigt att huvudet är med, bara bra tankar får finnas.
Jag hade även 3 små "cavalettis" längst ner på a respektive c volterna och en i mitten. Så att man kunde rida som en 8:a och hoppa hindren. Tänka på att landa i rätt galopp och hitta avsprångspunkten tex. Nyttiga saker (:


Tog inga bilder från lektionen utan ni får en på mig och Mr K ist (: KÄnns som att hindret hade kunnat vara lite högre där haha :) skrutten.

Dagens Hiss- Pust ja vet faktiskt inte.. Lite för negativ i tänket idag för att ens komma på något att hissa..hum. Kanske att Atlas skötte sig så bra när vi var på verkstan hela dagen. Han traskade runt där lös som en snäll liten verkstadsvovve!
Dagens Diss- Till en viss person. Meeen ja tänker inte tala om vem .


Atlas <3


                  / Emelie

Redo för ridtur!

Kom nyss hem. åkte till mamma efter jobbet o hämtade lite grejer hon ville bli av med. saker som var mitt alltså. pust :) får ta tag i de den, för nu ska jag åka till stallet! :) 
Mocka och ut o rida i skogen en sväng, skritttur blir det.
emma hänger med också:) 

Återkommer hur de gick;) 

/Malin


Primrose

Letade lite på internet efter bilder på Pims släkt, hittade en tysk sida www.rimondo.com
Där fanns de massor, kunde gå väldigt långt bak i hennes stam (: Kul att se vilka raser hon har i sig också ;)
Lägger in lite bilder på hennes släktingar..


(Bilderna är från den hemsidan och några från google. )


Tack vare alla dessa , gjordes min prinsessa ;)


                     / Emelie

Lika som bär?



Malin säger att dom påminner om varandra (: Kanske inte utseende mässigt men i sättet kanske hon menar :)
Ni ser vem som är vem va? :)


          / Emelie

En Sån där dag

Första skiftet avklarat, å de va inte mycket till jobb idag.. Har varit på verkstad med lilla Bamse (: Men nu tror jag de ska funka iaf, om de inte blir nå nytt knas med honom.. =P
Han har en tendes till att krångla ibland..
Känns inte riktigt som någon toppen dag för mig idag. Vet inte riktigt varför. De är tyyp som å ha en stor, vass sten i skon som man aldrig hittar.. Vissa dagar är ju sådär. SååDäär =P


Planerar inför kvällens lektion jag ska ha. Ska ut och fixa stallet och mina pollar också <3
Hon som håller i John träningarna ringde idag och sa att jag har samma tid som innan sommar uppehållet 17:00 ska jag träna för honom i Bäckan. Det ska bli riktigt skoj! Hoppas Mr K sköter sig (;


                       / Emelie

Sunday


Här kommer lite fler bilder på sune :) 
Det lilla röda märket på mulen blev efter transporten, de va de enda. vet inte hur han lyckades med de men..:) 














Härliga morgon!

Ska snart fara till stallet och ta ut hästarna med emma.
hoppas sunday har sovit gott:) 





hemkommen

kom nyss hem efter en heldag med hästarna:) förutom att ja åkte hem och käkade lite.
Andra vändan till stallet tog ja som sagt in sune o borstade honom. 
han gillade inte myggsprayen tidigare idag, men spruta pälsglans i svansen gick minsan bra. haha:) får träna mer på de. annars är det ju bara att ta en svamp med myggmedel på. Lätt som en plätt, fast han ska ändå få lära sig att det inte alls är nå farligt:) 

Vilken trevlig o social kille! vill gärna va med o kika ut från boxen när jag o emma höll på o greja lite. kolla ut ur hans jättefönster var också populärt.

Emma tog lite bilder på honom i hagen som ja får lägga ut senare:) 


Nu blir de dusch sen är de nog dags o sova, trött! 
Sune var också trött när jag borstade han, gäspade en hel del:)  sötnosen! 

Godnatt!! :) 

/Malin

Bildbonus










                   / Emelie


Slut på veckan..

Söndag kväll.. å de känns lite dystert. Men det är förvisso mycket roligt som väntar nästa vecka. Och det behövs. Alla dagar är inte positiva och bra dagar. Idag är en dag då det borde vart det, men sen blir det en törn någonstanns, en fnurr på tråden liksom. Nåväl, jag ska inte tråka ut er med mina gåtor =P


Red ett dressyr pass på Pim och det gick bra. Provade kulbettet på henne och det funkade helt okej. Kändes som att hon kunde söka bättre stöd längre ner med det, men ja kanske inbillar mig =P Red utan stigbyglar för min egen sits skull. De är bra grejer (: Sen skrittade jag av henne utan för banan, på vägen runt åkrarna som är bakom karlns gård.
Imorgon har jag träning i Pärlby för två tjejer. Tror inte det blir fler. Det ska bli kul, dom får en alltid att skratta!
Får se hur mycket jobba det blir imorgon, ska med Bamse till en verkstad där dom ska fixa täckduken på vagnen. Blir intressant att se hur dom får dit den =P Kollegan sa att de va inte de lättaste att få av den såå..

Ut och pussa på hästarna kanske å försöka få upp humöret.. Detta är en gammal bild, från när Mr K kom till mig. (Kan tala om att jag inte har fönstren på boxdörrarna öppna när jag inte är i stallet eftersom det är täckeshängare på boxdörren. Så behöver ingen fundera över det. (= )


Älskade pollehästar vad skulle jag ta mig till utan er <3

            / Emelie

Hej!! :)

Hemma en snabbis och äter lite, inte ätit på hela dagen förutom toast på donken i morse. 
Sune har imponerat på oss igen! 
lastningen gick super, efter lite tvekan från hans sida o övertalning från våran kom han in i släpet. underbart! färden och urlastningen gick väldigt bra de med. det kom ut en väldigt nyfiken häst ur transporten:) 
Och redan efter en liten stund i hagen var han störtkär i ett sto i hagen bredvid, Lunsen. haha grabben då:)
I morgon får han nog gå i en egen hage igen. men då en hage med bara en tråd mellan andra hagen,där nicke o heffe står. så dom kan få nosa lite bättre på varann:) och i morgon blir det en ridtur! det ska  bli kul!:) går nog bra tror jag :) 

Hade stallmöte vid fyra också. gick igenom reglerna och sen gjorde vi om i sadelkammaren, de va på tiden. så nu är sadlar på en vägg, selar på en vägg och träns på en vägg. skönt o fått börja lite iallafall. saknas ju sadelhängare o tränshängare men förhoppningsvis kommer hyresvärdarna skaffa de.

Nu ska jag fara tillbaks till Hovgården. Borsta o göra han ren, lortgrisen:) sen får dom nog komma in. hoppas han gillar sin nya box :) <3

Hej så länge!!
//Malin

Grabben är på plats!

Gör ett lite snabbt inlägg för att berätta att "Sune" står i stallet på Hovgården nu. Eller ja, han står i hagen :) Malin håller nog fortfarande på och grejar för fullt i stallet ;) Det gick jättebra att lasta honom, på lite skakiga ben stod han tillslut i transporten. Vi tog det så lugnt och fint så :) Ägaren vart lite imponerad tror jag, hon sa att va var jätteduktiga som tog det så lugnt och fint.
Även resan och sen när vi skulle lasta ur gick jättebra. Får han lite mer vana på det där så kommer han åka som en prins sen! ;)


Malin kommer säkert att skriva senare om hur det går med allt!
Dagens Hiss - Går ju själv klart till Sune som skötte sig kanon idag :)
Dagens Diss - Surt humör. Hos flertalet ibland. Och hjärnspöken. Hos flertalet för det mesta.

Nu ska jag ut och rida dressyr på mina änglar <3
Hörs sen.

     

                  / Emelie

SÖNDAG!

Japps, idag är det dagen D såattsäga. Väntar på att Emelie ska närma sig borlänge så jag o emma kan åka o möta upp henne. Emma kommer nog hit om en stund. :) 
Spännande det ska bli! laddad till tusen. gäller bara att ha mycket tålamod och vara konsekvent så borde de gå bra. det gäller att få honom övertalad. 

Ja, det här blir en bra dag! :) 
Hörs sen! /Malin







Sökes!!

Jag vill ha en brun tävlingskavaj. är det någon som har en hemma?? storlek 36 /38.
Eller vet ni nån sida som har bruna kavajer? 

Tacksam för tips!! :) 

//Malin

lördagskvällen

Nu blev de lugnt här. Johan, adam o jessica åkte precis. dom ska ner i säterdalen, det är nämligen Björn Rosenström där ikväll. hade varit grymt kul men lägger Sune o ekonomin i första hand just nu. :) får bli en annan gång. i morgon gäller de! Som sagt, målet är att han ska med hem. punkt! 

Vi åker nio i morgon bitti, är väl framme runt tio kanske. Så vi har gott om tid för o lasta. ska ha stallmöte i stallet vid fyra så hoppas vi är tillbaka då :) de visar sig.
i bilen ligger allt jag behöver tills i morgon redo. longeringslina, lädergrimma, "öronproppar", lindor, morötter och en hink med lockande foder :) Emelie har också med sig lite saker. som en transport tillexempel:) och repgrimma/grimskaft till de. vi är laddade! :) det blir jag, emelie o emma:) kul!

nu blir de lite tv, sen sova tidigt:)
/Malin

Lördagen (:

Det har varit en rolig dag idag (: Inte för att städning står högst upp på min rolighets-lista.. meen det är skönt när det blir fint :) Och det andra jag gjort idag har varit kul!
Rid turen gick bra, Mr K busar emellanåt, men det gör inget. Han är bara glad, inga dumheter liksom :)


Imorgon blir en spännande dag kan man säga (: Jag hoppas att det kommer att gå bra med allt!
Dagens Hiss- Roligt med inköp av lite hästgrejer,att Malin kom ;) och att huset blivit ett rent hus!
Dagens Diss - Karln är ute på styggigheter, får åka å hämta han i stan sen som det verkar =P

En kompis till mig som heter Emma kom förbi en sväng och sa HEJ idag ;)
Det var kul att se henne, va ju ett tag sen. Eller ja..,inte för att de va typ flera månader sen eller så, men de känns som länge sen :)
Hittade en lustig bild på oss när vi är ute på road trip.. Tror det va när vi skulle åka och hämta en häst som kallas Sillan. Vi hade med henne till Strömsholm och innan hade vi henne hemma och tränade lite :) Dessvärre vart hon svullen i ett ben och kunde inte vara kvar med oss på Strömsholm ;(


              / Emelie

dags o fara hemåt!

nu är det dags för mej o bege mig mot borlänge. ska till hovgården o leta spik i spånet, kul. haha.:P ta med det som behövs till IMORGON! :D
Ikväll blir det nog jäkligt lugnt. hem o duscha o slöa.:)

Lämnar emelie här med sin städning,hihi ;)

Heejdå sunnansjö:)

//Malin

na na na naa





I Like big buts and I can not lie..!


hahaha :D


bilder från ridturen

Fortfarande hemma hos Emelie:)
Vi har precis ätit lite mat, emelie håller på o städar för fullt. jag har faktiskt hjälpt till lite, men tog en liten bloggpaus. hon sköter städningen o jag bloggen :) hähä..

Ridningen gick bra! vi red en skogsrunda. Karetino va lite pigg o busig i början. emelie fick känna på ett o annat bocksprång. :) haha!

tog lite bilder också som ni får se här :)














//Malin

Nyinhandlat


Här ser ni en bild på det jag köpte :)


Vita helskodda Ridbyxor, Riders Company, 299 :-
Halsförlängare(snodd)
Beige benlindor, waldhausen
Sporrar med bling 95:-

Allting va helt nytt!=)





provade ridbyxorna, dom satt skitbra!


//Malin


Dagens inköp

Detta hittade jag på loppisen på Pärlby, det var även en online butik som var där och sålde nya grejer :)


3 stycken luvor, den gråa är helt ny :) Tyvärr inga matchade schabrak.. Men dom kostade 30 kr typ så kunde inte låta bli haha :) Sen ett ljusbrunt träns för 80 kr, vita lindor för 50 kr. Sen är det en förpackning med typ vinröda lindor som jag köpta från dom som sålde nya grejer, det var rea där också så 75 kr vart de där (: Fick den lilla gula förpackningen med hästgodis med gratis haha! Får se om hästarna tycker om det!
Glömde berätta det tidigare, jag gjorde ju bort mig när jag köpte den där lickit grejen i veckan.. Skulle ju köpa den till Mr K tänkte jag och valde den med morotssmak.. SUCK! Jag vet ju att han inte äter morot =S Ibland tror ja hjärnan är på en helt annan kommun haha :) Pim verkar tycka om den iaf :)


Puss!



                       / Emelie

Fjordhästutställningen

Här kommer lite bilder från pärlby.
Vi är ju inte direkt några fans av fjordningar men tänkte det skulle vara kul och kika lite på hästloppisen. sen så passade vi på o ta lite bilder så ni får se lite fjordingar;)


fjordhingst




pluttsöt!


vissa fjordningar finare o sötare än andra. :))


//Malin o Emelie

morr...

jahapp, nu har emelie nån suprise för mig. och hon vet mycket väl hur otroligt nyfiken jag blir. kul för henne då.. vad fan de nu kan vara :D :O morr..
Jag fyller ju år om ca en månad, kanske har nå samband.. hujedamej..  =/

hopppas de e nå kul:)



Gammal bild! :)


/Maliin

Tripp till Sunnansjö

Heej!  :)

Jag är på besök hos Emelie i sunnansjö, det blev så ändå. vi kom nyss tillbaka från grangärde o pärlby, annalena hängde på:). vi var dit och kikade lite på hästloppis, sen så var det även fjordhästutställning. söta föl! bilder kommer senare.
ridanläggningen på pärlby har blivit ett fjordstall, innan var det typ en vanlig ridskola.
Vi hittade iallafall lite saker. Jag köpte ett par vita ridbyxor, ett par sporrar med lite bling på sidan;) en snodd(halsförlängare), min förra gick sönder =(( och fyra st beige benlindor. nöjd!:) inte så dyrt blev de heller, passar bra!

Nu ska vi ut och rida, jag ska rida på Pimpim. bestämmer jag.:) Emelie på Karetino och
Annalena på Lady. synd att det regnar menmen, så är det o ha häst! :)


Tjao! //Malin



ayla, hon älskar mig! :)


sängen väntar!

Nu så är det verkligen på tiden att jag tar mig upp på övervåningen och tar en dusch och sen slänga mig i säng! (: Hade ju tänkt komma upp tidigt som sagt..


Sov gott (:

             / Emelie

Mr K i Polen

Tänkte visa er en film från när K stod i Polen.. Jag är ingen riktig hejjare på det här med datorer så jag vet inte hur man lägger in filmen här =P
http://www.youtube.com/user/whiskyadi#p/u/14/ZLlNp0-EIa0 men här är länken iallafall om någon vill kolla när dom rider honom.. Tycker det låter som hon sitter och smackar hela tiden. Han va inte direkt självgående när han kom till mig. Men endast turer ut i skog och mark gjorde susen på honom! :)
Det är stor skillnad på att rida honom nu från då kan jag lova! Då kändes han bara trött och orkeslös. Det gör han verkligen inte nu haha :)


               / Emelie

Överraskning..

Å jag skulle så gärna vilja berätta för er vad jag just har gjort :D Men det är en överraskning åt lillasyster, så det går tyvärr inte. Ni får hållas ni också :) Jag vet precis hur nyfiken Malin blir nu när hon läser det här.. haha ;)
Jag tror att det kommer bli kanon, lite som en rolig grej men ändå något speciellt (: Svårt att försöka förklara utan att säga för mycket..
Jag vet inte riktigt när hon ska få överraskningen bara.. Kanske som födelsedagspresent? Den e ju inte gratis direkt å jag är inte rik hihi :) Så kanske blir perfekt som present.. Men är ju ett tag dit.. Fast det är klart, kan ju ta ett tag tills överraskningen är färdigplanerad (;


Mr K bjuder på kvällens gapskratt (;


              / Emelie

Små täcken?

Sitter och kollar runt på lite hästsidor, där man kan beställa grejer.. Va in på en sida som jag vet är den enda som kan ha små täcken, alltså för minishettis.. Frodo har storlek 65 på täcken och det är inte det lättaste att få tag på kan jag lova! Visserligen har plutten mkt päls, men skulle vilja ha ett regntäcke åt honom. Vore kul att komma igång lite mer med honom också, köra han åsådär :) Någon som vet någon sida där dom har så små täcken?


Han har faktiskt en riktigt fin hoppteknik den lilla killen. Det är synd att han är så himla liten bara.. Skulle vara roligt om man hittade en så liten ryttare som passade på honom och som vågade det också =P Men det är nog omöjligt att hitta. Jag köpte Frodo som sällskap åt Pim, innan jag fick nya stallet (och kunde köpa en till stor (; ).
Nu har jag egentligen ingen användning av honom, men karln vill att vi ska ha honom kvar och ja.. Han är kvar än iaf. Det är tur att jag får hjälp av grannen och stalltjejerna :) Dom brukar motionera honom emellanåt.


                  / Emelie

veckans blogg-tävling.



vi är med o tävlar om att bli veckans blogg på stall assla.
Hoppas vi vinner :) :) Vi har ju varit rätt duktiga på o hålla er uppdaterade! ;) 











Bjuder på en bild när vi var små! :)

Fredagsmys

Tack för alla fina kommentarer till både mig och Emelie ! :)

Jag sitter och kollar på "the Shaggy Dog" på tvn, dock blev det precis reklam.. 
Johan ringde nyss och sa att vi skulle äta pizza, passar bra för har bara ätit lunch idag:) blev precis hungrig haha.
Så det blir lite pizza/filmmys senare:)
Funderar på att åka till Emelie en sväng i morgon. Rida med henne på nån av hennes hästar, fota lite. sen ska vi åka till en hästloppis i Pärlby. det ligger i grangärde som ligger bredvid Sunnansjö där hon bor. vi får se hur jag gör men lutar åt det. verkar ju bli pissväder hela helgen:( 




Annars då, tycker ni det här är en bra blogg? inte ens håll på i en vecka, men snart uppe i 90 inlägg. skapligt :)

Ni får gärna ge oss tips o förslag, bra och dålig kritik. ös på bara! ;)




/Malin.

livet leker

Om man är hund. Och heter Atlas (:




Man kanske skulle ha varit hund ;)

          / Emelie

Funderingar

Jag hoppas att det blir en bra dag imorgon. Har bestämt mig för att stanna hemma. Hade varit grymt roligt att åka på lastbilsmässan.. men det blir bäst om jag stannar hemma.  Har en hel del planer på vad jag ska göra! :) Jag hoppas att syster yster kommer hit och hälsar på! Kanske vi rider mina hästar (;

Jag vet inte riktigt vart mitt fredagsmys tog vägen.. Karln gick ut till garaget igen, hundarna sover och jag vart sittandes hänne (= Men ska gå ut och kvällsfodra hästarna strax.
Tänkte försöka komma upp tidigt imorgon så jag hinner med allt. Det är tydligen lite hästloppis i Pärlby imorgon, med start klockan 11.. Funderar på att åka dit en sväng får se om man kan hitta något roligt =P

Åå.. Snart är det vinter igen.. Den här sommaren har gått så himla fort! Kan inte fatta att det är sant.. Känns inte som jag har haft någon semester alls, eftersom den gick åt när jag var på kursen på Strömsholm =P Men jag måste ju säga att det var de värt ;)
Nåväl, vintern närmar sig och jag måste köpa nya skär till klippmaskinen. Det var lite roligt förra vintern då fick jag åka runt till några andra stall och klippa deras hästar också =P Ganska spännande faktiskt, man vill ju att dom ska bli nöjda åså :) Mr K har aldrig blivit klippt och jag undrar så hur det kommer gå. Det hade iåförsig inte Pim heller när hon kom till mig. Det kommer gå bra , vi bestämmer det (:



             / Emelie


Fem och en halvan

En mycket bra hoppövning jag ska göra med sune sen. Eftersom han kunde vara het på hindren. En gymnastik-övning. Så han lär sig ta sig tid till hindren och veta vart han ska sätta fötterna. Bra träning på teknik alltså, stärker även självförtroendet på hästen.

bild från google.


Man börjar alltså med en travbom, sen ett kryss och sist en oxer. Sen kan man även komplettera med fler hinder/bommar ju längre man kommer och ju duktigare hästen blir. 
Även bra träning för ryttare, låta hästen sköta jobbet med hindren, själv ska man tänka på sin sits o balans.

Men tror verkligen detta kan vara bra för grabben. känner de på mig fast jag bara ridit han en gång, och de jag hört hur han är o hoppa. 
Även andra gymnastikövningar/markarbeten. som bommar i volt, studs m.m. 

Ja, det ska bli riktigt kul o utvecklas med den grabben.. OM.. han blir min. Inte helt säkert än, men jag hoppas verkligen! :) 


/Malin

kul väder!

Regn, regn o lite mera regn.. kul. Hoppas det inte regnar på söndag :) 
Jag lovar jag kommer uppdatera roligare o intressantare inlägg när sune e hos mig. nu finns de inte så mycket o dela med sig av känns de som. jobb, sova, äta typ.. :P 

I morgon är det lördag, ja vad händer då? 
skulle behöva handla mat. ska träffa julia en sväng. sen måste jag leta på en spik i spånet i min box, kul.... hyresvärdarna spikade upp brädor mellan min o grannboxen och tappade en spik tydligen hehe. Har varit brädor där innan också men eftersom dom som satt där innan va typ uppätna satt dom upp nya, nymålade även dom hoppas ja, men de tror ja :)) 

Emma la ut en fin bild på hennes blogg, på abbe:) 
Snodde den..;) (a)





Jahapp. vad händer nu då.. tråkigt..:/ ensam hemma också, o trökigt väder. blir väl o dega framför tvn, eller kanske blogga lite?=) få se om ja kommer på något intressant;) ha en trevlig fredagskväll!
//Malin

Pim leker modell





Kommentarer mottages tacksamt ;)

             / Primrose vid Emelie

Fredagsträning






     *En hoppryttare som försöker sig på lite NH-träning*
                                  ;)

        
/ Emelie

Myskväll..

Ja annat blir det inte tal om idag iallafall :) Ska snart åka och hämta pizza till mig och karln. Det har regnat ett tag här , och det gör det fortfarande så jag tog in hästarna. Nu står dom i stallet och äter hö och torkar under fleectäcken ;)

Dagens Hiss -  Fick tillbaka från skatten ;D *gillamycket*
Dagens Diss -  Går till mitt huus! Det vill verkligen inte städa sig själv.. Obra! (;


Har hunnit med att städa sadelkammaren också (: Det var typ bara å sopa golvet, men ändå ;) Hjälpte karln lite i garaget också. Sen gjorde jag rent ett tävlingstäcke, Mr K:s, ett fleectäcke han haft när han tappade massa massa päls..De såg inge roligt ut alls. Men nu är nästan alla hår borta och täcket åker tvättemaskin :)
Nu kurrar magen! Dags för mat ;)

             / Emelie

               

Äntligen hemma

det har varit en lång arbetsdag. med många gäster! men de e ju bara bra!:)
lite trött e man, ska nog pissa upp mig med en dusch. sen vad som händer ikväll har jag ingen aning om. känner för o inte göra nånting faktiskt! så tråkig är jag :) äntligen helg!! snart söndag. fan den här veckan har varit skitseg verkligen, men snart så åker vi mot rättvik o hämtar hem sune the boy :) 

//Malin

Mot stallet



Nu har jag mailat på lite ponnysar få se då om det blir något bra svar! :)
Tvättmaskinen tog en himla tid på sig idag.. Ska upp och hänga de som är i den och sätte på en till.
Sen smiter ja ut till mitt stall (:
Glömde föresten skriva det tidigare, ikväll ( om vädret tillåter) så ska vi nog ut och åka båt. Karln köpte ju en jättebåt, den heter Annie föresten. Men det är ganska kul att åka i den faktiskt ;)

Hörs om en stund!

    / Emelie

SuRS

Tänkte bara berätta att vi i Sunnansjö RS planerar att ha Km i dressyr och hoppning den 1a & 2a Oktober. Jag har pratat med hon som har Pärlby gård om dom är intresserade av kanske samarbete och om hon kan vara dressyrdommare (:
Det vore roligt om det blev av, då blir det första gången som vi har klubbmästerskap!
Sunnansjö RS är en relativt nystartad förening (2009) som jag var med och startade! Jag har suttit som ordförande sedan starten, valdes om i februari igen så här är vi :) Vi är en liten förening som anonrdnar aktiviteter som vi tycker är kul, för gemenskapens skull. Vi har haft någon klubbtävling i hoppning och dressyr bla.

Här är en bild från förra årets ridläger, vi har gymkhana. På bilden syns jag som håller i Lady. Denise som gör som roliga övningarna på marken och Frida sitter på Hector.

Håll tummarna att allting faller på plats så vi kan ha vårat första KM!

 
<3

     / Emelie


Dagen so far..

Stallet är klart för kvällen, hästarna äter lunch. Tror jag iallafall om dom inte ätit klart (:
Ska gå ut till stallet om en stund och städa lite och plocka ordning. Sen blir de träning av pollehästar!
Håller på att tvätta fler schabrak nu också.. Vart kommer dom alla ifrån? =P


Sitter för tillfället och letar lite bland annonser på hästar (: Nej, jag ska inte köpa någon till häst. Jag letar åt en annan ;) Är lite klurigt att hitta den rätta liksom.. (:

Riktigt skönt med helg måste jag tillägga att det är! Jag hoppas på fint väder och att jag hinner med precis allt som jag tänkt ;)
Tog lite roliga bilder på hästarna idag, kanske slänger upp dom sen om ni vill se? :)

      / Emelie

handla eller inte handla?

Godkväll på er! 
Ska precis hoppa in i duschen.
I morgon kommer jag inte blogga förens på kvällen efter 18.00. då jag börjar tidigt o slutar sent. så emelie får sköta det där :) 

Sitter o kikar på horze.se.
dom har rea på massa grejer, 65%! 
bra sugen på o köpa ett par ridbyxor. synd nog är alla helskodda slut, bara små eller stora storlekar kvar. kanske kan ta ett par knäskodda så har ja lite o variera med. har bara två ridbyxor!! behov av fler, eh ja..
Få se hur jag gör:) 

Godnatt o puss! //Malin 


snart är det söndag!!:) <3

Yes!

Skapligt nöjd tjej jag blev idag.
Gått o smågrubblat över en grej jag skulle berätta för en person. vilket jag slapp för hon kom på det själv och åtgärdade problemet själv! Skönt!:) Man tänker på hästens bästa.

Det får ni luska på själva. De jag skrivit verkar säkert lite konstigt. men vill inte skriva ut exakt vad det gäller. :) 
kan säga som så man ska inte syssla med nått man inte kan nått om !!


/Malin

Fler bilder på mig o nicke

Fick lite fler bilder av emma när jag red nicke. så jag slänger upp några till:)






/Malin

Fakta inlägg om Papillom

Eftersom jag vet en häst som har detta lägger jag upp ett faktainlägg om vårtorna. 
Faktan har jag hittat på alltomhästar.se

Papillomatos Unghästvårtor

Vårtor, eller virusets rätta namn som är papillom, är en företeelse som är relativt vanlig bland unga hästar upp till tre års ålder. Vad som snabbt kan konstateras är att vårtorna är helt ofarliga och  att viruset nästa i alla fall läker ut av sig självt efter ca sex till nio månader.

När hästen en gång har haft det här vårtviruset så har den immunitet mot det i framtiden.

Det ofarliga viruset drabbar hästen genom små sår i huden, men visar symptom först efter två-tre månader. Vårtorna är ofta placerade runt mule samt ögon och antalet kan variera kraftigt från några få till flera hundra stycken. En sak som tror påverkar mängden av vårtor är hästens allmäntillstånd, har den till exempel en förkylning i kroppen så kan den drabbas hårdare av vårtorna.




De är gråa till färgen, stjälkade samt varierar i storlek man brukar säga att de ser ut som blomkåls klasar. Vårtorna kräver ingen behandling utan, som nämnt, självläker de i det flesta fallen, dock kan rengöring krävas om utväxterna spricker eller skrapas upp, om de till exempel orsakar klåda. Endast i enstaka fall krävs kirurgisk borttagning av vårtor, detta kan ske vid allt för stort antal eller om självläkningen inte sker som den ska. Viruset är smittsamt, men då det är endast möjligt att få viruset en gång blir smittokedjorna inte särskilt långa. Dock kan vaccin produceras om virusets utbredning skulle bli alltför stort.



Text o bild: Åsa Pernes



//Malin

Shopping sugen!

Ja det är vad jag är (:
Det finns en massa nya saker som jag skulle vilja köpa! En ny hjälm bland annat.. Just nu har jag en Back on track hjälm, visserligen funkar den bra.. men jag skulle vlija ha en finare (:   (vad jag tycker alltså)
Snygg? :)

Snygga? :)

Givetvis vill jag handla nya grejer till hästarna också.. När jag tänker efter så vore det nog inte sååå dumt med lite nya schabrak,mössor,lindor.. Kanske nått täcke.. Och grimmor.. hehe (: Ja listan kan göras lång!

       / Emelie

bonusbild (:


Här är en bild från en aktivitet som Sunnansjö RS ungdomssektion annordnade. Ponnyshow kallade dom det och vi "större" var med och hjälpte till och gjorde även någon del i själva showen.
På bilden ser ni längst bort en nordsvensk travare vid namn Lykka, där en som heter Emma håller i tömmarna. Närmast har vi minishettisen Frodo och där är det jag som håller i (:
Vi tömkörde runt tillsammans och semtidigt spelade dom Djungelbokslåten - Jag vill ju va som du-u ;D
Ganska gulligt kan jag tycka iaf hah (:

               / Emelie

Sista skiftet

Snart är det dags för mig att åka iväg och göra sista skiftet för denna veckan. Jag har varit lite dålig på att blogga idag, karln kom ju hem och han har enh liten tendes till att okupera datorn för sig själv (:
Får se hur denna natten blir då.

Imorgon kommer det en tjej och tittar på stallplatsen. Jag hoppas jag kommer upp i tid, så jag hinner rida båda hästarna och städa iordning lite i stallet innan klockan 5. Troligtvis blir jag hemma på lördag och grejar med allt hemma istället (:


Dagens Hiss & Dagens Diss - Går till karln som lyckades skrämma mig så att jag tappade luften, vart panikslagen och började gråta typ =P haha tror jag aldrig blivit så rädd någon gång. Så det var ju något han lyckades bra med. Kul för honom. Men läskigt för mig. Fast han vart lite rädd själv också sen när jag stod där och inte kunde andas =P Men det gick bra :)

Får se vad jag ska göra med hästarna imorgon. Någon dag framöver ska iaf K NH-tränas och Pim tömköras. Hon har haft lite problem med sin rygg förut, den är behandlad nu och friskförklarad. Men det är ändå bra att forsätta jobba med tex tömkörnining för hennes del och så kan jag tycka att det är ett bra kompliment till ridningen och det ger mer variation i arbetet.


En gammal bild på Pim :)

Karetino brukar jag NH-träna ibland. Jag är ingen riktig hejjare på det där, men kan lite grann och det är faktiskt riktigt roligt! Innan har jag inte alls förstått vad dom håller på med, och det går ju så mycket "mode" i vad man ska göra med sina hästar. Men jag kom i kontakt med en super bra tjej som heter Carro så henne har vi tränat lite för :) Han är inte alls lite nonchalant ( eeh ja vet inte hur det stavas hihi) och gå-på-ig som förut. Lyssnar mer på små signaler. Så det är kul :)

Vet inte om det är nå fel på min dator, den vill inte lägga upp alla bilder som jag vill.. Ni får nöja er tills vidare (:
Skräm inte varann för mkt nu =P

          / Emelie

Färg o lädermatchning..?

Sitter och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar. :P alltid lika roligt! fördriver tiden med och kolla på häst/ryttarutrustning. Den färgen jag gillar bäst på hästens utrustning, dvs läderfärgen, är ljusbrun. Ett exempel har ni här på bilden: 


Om ni bortser från sadelgjorden då :)) 

Iallafall så är det nog den färgen jag vill fortsätta med. men då gäller det att hitta en sadel i samma färg. Sadeln på bilden fick abbe med sig. har tränset o förbygeln kvar hemma iallafall. 

Färgen jag försöker hålla mig till, eller tänker hålla mig till med sune, är förmodligen mörkbrunt/naturvitt. det är det jag gillar bäst. men på sistone tycker jag även om mörklila. marinblått är också fint på hästen..


Men, då är frågan. hur viktigt är det att matcha utrustningen när man rider?? måste man göra det varje dag? Svar NEJ! det tycker jag verkligen inte! Hästen fungerar exakt lika bra ändå när man tränar hemma med omatchande utrustning eller med matchande.




En diss till alla som måste matcha sig själv o sin häst varje dag, nejtack. då kan man lägga energin på viktigare saker, sóm ridningen tillexempel.. det tycker jag verkligen. Hiss till alla hemmaryttare o skogsmullar!! :D kör på!

Hiss eller Diss??

Hittade dom här på hööks hemsida. (hooks.se)



Det fanns i brunt och i marinblått. Gillade dom bruna mest. 
Märket är HV Polo. Någon som har 1 329 :- över? 

Jag gillade dom iallafall:) Dom var snygga! 

Vad tycker ni? 

/Malin

Tävlingskläder

Kikar runt lite på tävlingskläder Jag skulle vilja ha, för har ju inget alls sånt längre. Helskodda vita ridbyxor, kortärmad skjorta i någon färg med vit krage och en brun kavaj, som jag inte hittar nånstans på internet!
På Aubiose hade dom två olika kavajer som var bruna på rea, men allt för dyra trots rean o så satt dom inte så jättebra heller.
Någon som vet nån sida som har bruna tävlingskavajer??
Royal CRW  599 :-
Tävlingsskjorta Check CRW  229:-




Sen ett par snygga ridstövlar. Synd bara att allt sånt är så dyrt. det får duga med det jag har, hoppas stövlarna jag vann på tradera kommer snart. Ett par dyrare o snyggare stövlar får vänta tills senare. 


Alla bilder kommer från hooks.se! 


//Malin


Rädd..

Sådär ja :)
Nu var spånet hemma på plats. En pall -15 balar och så får man en på köpet! Så nu klarar jag mig att tag (:
Karln har kommit hem, hans lastebil har visst gått sönder.
Jag visste inte att han var hemma när jag kom tillbaka, medans jag stod där och lyfte av balarna kom han och skrämde mig som 17.. Jag vart huuuur rädd som helst =S tappa luften och greja. Hujja! Så får man inte skrämmas..



              / Emelie

Mr K

Är nu anmäld till sin första tävling (;
Lyckligt ovetandes traskar han runt där i sin hage hehe :) Det blir en start i 90 cm. Anmälde bara till en klass så får vi se hur det går. Vet inte hur mycket han kommer orka när det är så mycket annat nytt för honom. Det blir spännande att se ;D
 


         Söta lilla skrutten <3


                / Emelie

knasigt väder..

jaa Godmorgon gott folk :)
Jag var nyss ut till stallet och mockade och fyllde hö påsar, då var det strålande sol och riktigt varmt faktiskt. Nu gick jag in för att äta frukost och då så regnar det massar ute helt plötsligt. Knasigt =P
Jag lurade er lite igår, jag hämtade inte alls spån då.. (; När jag gick dit där vi parkerar bilarna så upptäckte jag att pickupen va på rymmen.. :P Och jag orkade inte hämta med transporten. Såå det är vad jag borde göra nu, för nu är pickis hemma (:

Men innan jag drar iväg på spån-äventyr så ska jag lägga in Mr K i TDB och anmäla oss till Insjön ;)
Pim har jag skickat in om tidsbeställning för vaccination.

           / Emelie


old shitt



Hittade en gammal bild på mammas dator! haha!
Ja, de e löshår.

Torsdag hela dagen

Hej och Godmorgon!

En sjuk Johan idag igen, o orkade inte krångla ut datorn ur sovrummet, så for till mamma o hälsade på henne istället. :) två flugor i en smäll. påhälsning o bloggande. yep.

Snart dags för jobb då. I eftermiddag har jag bokat tvättstugan så ska väl mestadel hålla på med det. grymt kul.. hm.. :S Ja, det lär ju göras iallafall.

/Malin

Ådii<3

dumma internetsladd te o hoppa ur hela tiden.. uh. trådlöst, ja tack. 
Nu är de snart dags för sängen känner jag. vila upp min rygg:) hähä. 
Ska jag köra på en hiss o diss idag med.? ja, varför inte :)

Dagens Hiss: Stallet klart o boxen är redo! skönt :) Och att Johan idag fick upp fyra stora abborrar. den största var fan grymt äcklig. stor som fan o såg skitelak ut..:S 

Dagens Diss: Ryggen, fortfarande. :) och att min bil behöver tvättas. trök..x[ 



Här är min bil föressten. en audi a4 -98. 
Går som ett skott! eller.. njah, lagom..:P :) 
Han kallas för Ådii. 


nämen nu kom emelies vovve Atlas med också.:) 
Jag var hundvakt åt atte när emelie va på ridledarkursen på strömsholm. 
Atlas är en riktigt goding! 

Godnatt
//Malin

Stall Hovgården

Varning,, bildbomb !!

Stall Hovgården är som sagt ett stall med 10 hästboxar och 2 shettisboxar, eller ponnyboxar kanske. 
Fyra hästboxar är i en egen liten del som vi kallar lilla stallet. resten är i "stora". 
:)


sunes box
sunes box
nickes box(emmas häst)
sunes box o en del av stallgången
gången till "lilla stallet". garderoberna till vänster o shettisboxarna till höger.
Lilla stallet. abbes gamla box i hörnet
Lilla stallet
Stora stallet.
Ut mot dyngstacken, gårdsplanen o transportparkeringen
stallet sett från ridbanans sida
ridbanan. Det är emma o nicke som ni ser :)
emma o nicke
ridbanan o bakom ligger hagarna.




Alla boxarna är nymålade så nu är det riktigt fint! :) 


//Malin.

Stallpyssel

Godkväll kära ni!:)
Nu är det snart läggdags, varit full rulle hela dagen, kanske ni har märkt på uppdateringen här? :)
På city gross hittade jag iallafall kornkross, det jag skulle ha. sen köpte jag en hängare till träns(hade bara en), och en rund bit fårskinn man sätter på pullarnosgrimman. vet inte vad de kallas, haha! Hittade även ridstrumpor för 30 kr styck, dom såg inte så hållbara ut men dom får duga. har bara ett par(egentligen två men gillar inte dom andra) som de e hål i. :P och ridkläder är inte de roligaste o köpa. hästsaker e roligare för jag tycker det är så förbaskat dyrt med ridkläder. huja! menmen..
När vi kom tillbaka från city gross svänge vi förbi aubiose o kikade lite, köpte inget.tack o lov:)
Sen brummade vi till stallet o började greja. jag skruvade upp krubban, saltstenshållaren, en hake till vattenhinken och boxgardinen. o så några krokar. Fick även upp sadelhängaren o tränshängarna i sadelkammaren också, det blev bra :) lite tomt utan en sadel bara, men de kommer väl:) La in spån i boxen också. blev så mysigt så:)
Emma skruvade/spikade ihop små typ kavalettistöd/sockerbitar..typ. :S :) vet inte va man ska kalla de, kavaletti låter mer likt:) . men bra blev de. :) blev så bra de bara gick me de plankor som fanns. :P
Dom kommer nog till använding:)
Kort tog ja också! dom kommer upp snart :)
//Malin,




abbes söta mule <3

HejHopp!

Kom precis hem. emma kommer hit strax sen ska vi åka till city gross:) 
Efter det blir de o dra till hovgården o fixa box! roligt.

Någolunda bättre i ryggen, men fortfarande ont.:( 
Emelie tyckte ja skulle gå o knäcka den hos en kiropraktor.. ALDRIG i livet :O aj fyfan! 


TVÅ dagar kvar sen helg :))) 






På söndag är målet att Sune ska med oss till Borlänge. punkt slut. 
När vi kommer till hovgården med honom tänkte ja först ställa han i en hage ensam så han få ta allt i lugn o ro, blir säkert mycket i huvudet efter resan. sen ska han sova inne i sin box. dels för han ska få känna sin trygghet där och dels för det varit nå idioter runt hagarna på nätterna tydligen. vill inte inte inte att de ska hända något. 

Nu ska ja kila för emma är nog snart här :) tjopp!


//Malin

Dagens Hiss&Diss

Dagens Hiss - Att helgen närmar sig, så snart får man vara lite ledig :) Det är ju mycket spännande som väntar!
Dagens Diss - Att min telefon har damp ibland! De ska bara fungera, dumma moderna prylar..

Pim <3


Nu väntar jobbet för min del. Får se hur mycekt som finns att göra.. Det börjar lite lite dåligt med flis i skogen åt oss =P Så vi får se vad natten kan erbjuda för aktiviteter, kanske får lilla Bamse sig en tvätt!
Va snälla mot varandra ;)

               / Emelie

Extra Extra! :)

Missa inte ! Fler bonusbilder alltså ;)

Mr K och jag skuttar på en klubbtävling i Pärlby.

En ganska gammal bild, här har jag hoppträning i ridhuset i Pärlby ;)


En bild från i vintras. Om ni inte ser vem som är innanför alla kläder så kan jag tala om att det är Malin som här provar Mr K. :)

Här ser ni grannen Ulrikas stall och hagen där Pim går i tsm med Lady och Daisy. Längre upp vid skogen där är killarnas hage.

Vi avslutar med en bild på mig från Bamse (lastbilen alltså) ;)

             / Emelie

skogsturen


Söt Mr K från stallet innan vi red iväg (:


Så här såg vi ut idag på mulleturen :) Å nej jag orkar inte skriva upp va de är för märke på allt vi har på oss (:
Vi är skogsmullar idag så då behöver man inte ha koll på sånt ;)

Fina Flickor :) Pimmsan och Frida.
Min kamera dampade när vi va ute, stängde av sig och tyckte minsan att den hade grymt dåligt battri :( Annalena och Lady försvann då, det vart tyvärr inget kort på dom. Meen.. Denise & Daisy lyckades fastna på bild!


Där hade vi skogasmulle-ligan ;)

              / Emelie

Skogsmulletur (;

Jajjemän, det vart en mycsig mulletur i skogen. Jag erd Mr K, Frida red Pim, Annalena red Lady och Denise red Daisy. Så vi vart några stycken :) Tror hästarna tyckte det var riktigt roligt! Det märktes på K iaf..Han vart lite förbryllad när Pim fick galoppera först.. Han tycker väl liksom att han är herren med stort H! haha :)
Stallet är fixat för dagen, grejerna är smörjda och jag tvättar fortfarnade schabrak. Hängde nyss upp några till och nu åker dom sista jag har inne, i maskinen.
KOm på att jag lär städa lite i stallet och då speciellt i sadelkammaren. Tänk vad stökigt det kan bli..

En bild från norra stallet på Strömsholm. Här va de inte stökigt alls minsan ! :)
Där höll vi ordning varje dag. Drömmer tillbaka lite grann :) Det var speciellt att få vara där i 3 hela veckor.
Skulle också vilja ha lite större stall och ha spångång! Tänka sig va fint de vart när vi krattade dom fina ränderna ;)


Här är min grupp utanför vårat stall. Alltså norra stallet, det man ser längre bort (ja dom är lika) är vita stallet :)
Jag och Pim står närmast på bilden. :)

           / Emelie

Skillnad?


Mr K i Polen..



Dessa två bilder är tagna hemma hos mig. Tror dom kan vara från i Maj/Juni.
Vet inte om ni tycker det syns skilland på honom? Han var iaf som ett staket när han kom till mig skrutten <3
Nu börjar han bli finare över ryggen och rumpan. Man börjar få lite mer häst under sig iaf (: Och bättre ska det bara bli (;

             / Emelie


Ny dag..

Hejsan!
Nu är jag vaken igen, eller det har jag varit ett tag.Men har fixat iordning stallet först så nu är det ridning kvar som väntar :) Idag blir det en mysig tur i skogen för båda hästarna. Men innan så ska jag åka och hämta en pall spån i grannbyn. Just nu sitter jag inne och äter "frukost", det blir ju lite omvänt allting när man jobbar natt.. (:

På lördag är det tänkt att jag och karln å lite annat folk ska åka på lastbilsmässa i Ljusdal.. Kanske inte rä så intressant för er, men det kan vara riktigt roligt (: Men jag är lite fundersam över hur jag ska göra.. Om jag kanske ska stanna hemma istället och rida och storstäda huset.. Så blir det lättare med hundarna också. Annars skulle pappa ha Atlas. Hum.. Ja vet inte riktigt hur jag ska göra.. En del dag går ju bort av den korta helgen., å trött blir man säkert också. Vilket är obra eftersom vi ska hämta Sune-lur på söndag =P
Jag får fortsätta fundera över det.

Nu ska ja springa upp och kolla om tvättmaskinen är klar med dom vita schabraken och benpaddarna ;)

             / Emelie


bonusbild



bild på mig o nicke.

nu är det dags o dra sig till säter o jobba lite. 

vi hörs :) /Malin

Onsdag!

Fick verkligen anstränga mig för o skriva det här inlägget. Johan har haft jätteont i halsen flera dagar nu, o idag blev han hemma. jag har gått upp o gjort iordning mig o hela tiden klurat på hur ja ska kunna starta datorn. Våran rauter(stavning!?) är trasig, så har bara en internetsladd, på 1 meter !! (vi har datorn i sovvrummet alltså)
O vill inte gärna behöva väcka karln heller. 
Så datorn har ja ställt ut på en köksstol precis utanför sovrumsdörren o här bredvid sitter jag på en fotpall,precis bredvid toaletten..! hmm....:) myys! :P 


drömde nån form av mardröm inatt, kommer inte ihåg vad bara att de va läskigt. 

och svar; ja, fortfarande ont i ryggen! den här dagen kommer va seeeeg. :( 

//Malin.



ren o fräsh!

Kom precis ut ur duschen.. stel som en, ja vet inte vad. eller när man böjer sig i vissa lägen hugger det till som fan o man tjuter som ja vet inte vad.. hoppas det går över inatt! kommer ju va asdrygt o jobba om de ska va såhär.. suck o stön. nu blir det sängläsning ur tidningen ja köpte. så godnatt med er! :)

snyggning**



Dagens Hiss: Fått upp lite hö på höskullen, skönt o ha de gjort(fast de kommer ett lass till i slutet på månaden..) och att jag fått alla hästsaker till stallet(eller ja, nästan. emelie har lite som e mitt å, som hon lånat:)) 

Dagens Diss: Min rygg!!!!! känner mig som 90.. :( 

/Malin

Massage är bra grejer

Fortfarande ont i ryggen. usch :/
drygt! Åkte o köpte nån gelspray mot värk i muskler m.m som johan hade på o massera. aaw:) tack gubben, älska massage! o älska johan!:)
Dock gör de ont än, fan va jag klagar..
Köpte tidningen HästMagazinet på affären så den ska jag nog ta o läsa nu, eller om de blir duschen.
I morgon är det jobb, börjar lite tidigare då, det gillas!
O efter jobbet är de dags o greja klart boxen och sadelkammaren(bombnedslag där, trök!) och åka till city gross o köpa hästfoder.
Ska ju göra om i sadelkammaren så de blir sadlar på ett ställe, träns på ett o selar på ett. det blir nog mycket bättre skulle jag tro. Ska verkligen försöka komma ihåg o ta kort så ni får se hur de ser ut, lite iallafall:) 
Ett stort stall är det iallafall. 10 storhästboxar och två shettisboxar. 




Min pojkvän, Johan:) 




Lite dåligt med bilder just nu. men bara Sune har kommit så blir det fler! :) 

/Malin

Höstplanering, KM

Redan planerat första lilla tävlingen för mig o sune om han blir kvar.
Sunnansjö ridsällskaps KM i oktober. :) första helgen, dressyr på lördagen och hoppning på söndagen.
Skulle verkligen va skitkul att åka dit över helgen o sova kvar.
hoppas emelie har sin tredje box ledig då. skulle va perfekt! den e ju tom nu så..

Bra träning o åka transport, bra o åka ut på lite tävlingsmiljöer..ja, bara bra träningssaker för honom! och mig :) 

Sen ska jag hjälpa till på tävlingarna också. Det jag vet just nu är att jag ska stå på banan på dom lägre klasserna på hoppningen, sen får vi se vad jag får ta mer:) kul!! 
Det ser jag fram emot, bara allt går som jag vill. :) 





Sen så, som ni såg, på första veckans träningschema, så skulle jag träna för Emelie på fredagen. Tror vi lägger in lite lastträning där också. lika bra de när jag ändå har Emelie på plats! 

//Malin


matat magen

precis matat magen, den blev glad. hamburgare o pommes frites blev de. gott! extra jobb när nån annan lagat maten :))
Vill min rygg ska sluta göra ont, de här va inge kul..:S får sova på saken. hoppas de e bättre i morgon.


Skulle verkligen behöva duscha. de va drygt o lyfta 250 kg:s höbal :D 


I morgon kommer de spån.
O jag har sån tur att stallet är nymålat, alla boxar o allting. inte behövt göra ett skit. nanana.. hade ju kunnat hjälp till i sommras när dom gjorde de, men hade ju ingen häst där då så. 
Dom skulle dock sätta upp nå plankor i min box, så får se om jag kan ha in spån o skruva upp krubba o de  i morgon eller om ja får vänta. Fick iallafall en stor box:) som jag ville ha från början, perfekt! Sune kommer drunka i den :) det negativa med det är att man måste fylla med mer spån, men bara man håller efter nu  redan från början o fyller på påengång när de behövs så borde de gå bra. 

I morgon är det onsdag! :) 
5 dagar kvar. tummen upp för de!


Sen sa sundays ägare att dom skulle resa bort en vecka, veckan efter dom två prövoveckorna har gått. så jag får ha han på prov tre veckor om jag vill. inga problem för mig. bra att man får tid på sig och lära känna sin häst. :) 




En Malin på jobb.








Tänkte slänga upp lite bilder på stallet jag har plats i. 
Stallet ligger i Hovgården utanför Borlänge. 
Jag ska försöka ta kort i morgon så får ni se då! :) 



Här ser ni en bild på Abbe. Det är ridbanan och stallet i bakgrunden.


//Malin.

spännbandsjävel o hugg i ryggen

HEJ!
Nu är jag hemma, äntligen.. :) ja ni vet ju vad jag har gjort. dock hade vi lite problem med höt, tunga problem! ja, ibland glömmer man hur saker o ting funkar, speciellt när man inte brukar använda sånt vanligtvis.
spännband ja. o spänningsgrejer. fifan:) vi spände liite fel, så de blev inte ändå upp såt säga.. de kom vi på när vi dragit upp balen nästan ända upp på höskullen med kättingspelet. kättingen man drar upp med tog slut. och balen var inte över kanten. inte en suck i helvetet att vi orkade dra ner den o spänna om. nejnej. så fyra starka o tappra tjejer slet o drog, nästan så vi klarade de! men icke, de va nära många gånger:) emma kallade dit sin kille fredrik o då klara vi de, fem pers. fifan.. drygt! andra balen gick bättre då fredrik spände fast bandet. jaja. de va så man gjorde.. x) dock så högg de till i min rygg så nu har ja ännu ondare än innan. fick nämligen ont i den redan förra veckan. nu kan ja inte ens ta ett djupt andetag ordentligen..:/ jobbigt.. hoppas de går över. men balarna kom upp! :D o garderoben e fylld (till bredden ....) menmen:) I morgon blir det uppskruvning av krubba/sadelhängare m.m. orkade inte idag.. nu blir det mat med käraste Johan:) TJaiO!



//MALin

Dags för jobb igen..

Nu är det dags för mig att åka och jobba igen.. Ska bara springa upp och hänga några schabrak som jag har tvättat! Får sällskap kvällen till ära utav Annalena.
Dagens Hiss - Går idag till Pimmi som känns såå bra just nu i hoppningen (: Allt känns så lätt!
Dagens Diss - att jag redan längtar hem fastän jag inte hunnit åka bort än.. =P Längtar liksom redan hem till pollehästarna!


Va ju föresten och handlade lite på Aubiose igår med Malin (:
Handlade inget speciellt.. Vart det nosluddet ni kanske såg Pim hade på sig idag. Sen ett annat nos & nackludd som hon får ha hemma och skrota i (: Och Mr K fick nån Lickit tror ja de heter.. Får se om han tycker om det. Den hänger i hans box nu iallafall. Sen vart de små gummisnoddar som inte så lätt går sönder! Vi testade i stallet och dom får helt klart godkänt i hållbarhet! ;)

Nåväl dags för mig att dra! Simma där ni bottnar ;)
     Puss! / Emelie

Tisdagens aktivitet..

Åkte som sagt alltså med Pimmi till ridhuset. Började med att skritta igång henne såklart ordentligt. Sen börjar jag jobba henne lite i skritten med halter, någon volt osv. Sedan uppvärmning i trav och galopp. Här är övergångar mkt bra att göra med henne. Och super noga att ta igenom ställningen. Hon kan ha svårt att ta ställningen till höger ibland. Men det kändes ganska bra idag (:

Sedan började vi med 3 stycken galopp bommar på böjt spår med 2,5 m emellan. Det fixade hon ungefär lika bra i båda varven. Hon behöver bara slappna av lite mer. Har dock inte så bra bilder från det, dom vart väldigt suddiga :P

Sen  började jag travbomma lilla räcket i båda varven, sen i galopp. Skritt paus och sen tog vi 5,5:an i trav givetvis (:

Ja ja ja.. en suddig bild. Men iaf (: Sista hoppet i serien, därefter avslutade vi i trav i låg form. Duktiga Pimmi <3
Imorgon blir det uteritt för hennes del då ska Frida rida henne och då rider jag Mr K :)

          / Emelie

busig ponny (:





Lite bilder på Mr K som ja hittade ;)
Ser lite roligt ut på sista bilden, ser ut som han har stubbman haha :)

                / Emelie

Hoppat

Pim fick åka med till ridhuset och hoppa lite idag. Det var riktigt skoj! Hon skötte sig bra, lite laddad - men det är ju som det brukar med henne (: Hade galoppbommar på böjt spår, ett räcke och sen 5,5:an. Är mycket nöjd med henne :) Hon är på hugget och läängtar såå efter att få ta ut henne på tävlingsbanan igen ;D


Bilder från dagens träning kommer, om ni har tur (;

        / Emelie

Time to work!

Dags o fara till jobbet. nu är det slut på lugnet!! :) 



Abbefisen

Här bjuder jag på lite gamla bilder på abbe o mig :)
långritt i sunnansjö


barbackatur








/Malin




Här kommer de lite fler bilder

Igår kom jag på en ny funktion på mobilen som jag inte hade en aning om att den fanns där. När man kollar på filmer man filmat in, så kan man ta kort tydligen. :) Jag filmade ju när emelie red sunday i lördags. så här kommer en hög med bilder från filmen. :)
Blev dock ännu sämre kvalitet när bilderna e från filmen. o då tycker jag mobilkamerans vanliga bilder också e dålig kvalitet på. men ska skaffa en riktig kamera såsmåningom.. de lovar jag :) 


//Malin.

Dagens Planering!

Godmorgon! Gick inte att somna om, eller ja jag hade inte tid o sova.. :) 

Idag ska jag göra detta: 

Jobba givetvis. 09.30 - 15.00. 
Efter de tror jag att julia ville ha en påhälsning, få se om hon vill hänga med till Bispberg. Hem tillmin pappa alltså och hämta alla hästsaker:) För det lär jag göra. måste ju skruva upp krokar, sadelhängare, tränshängare, hink, krubba m.m. i stallet. Mycket nu:)

Sen ska jag o emma o sara åka o köpa hö vid fem. emma har fixat släp den här gången:) skönt! Det är riktigt kul när de börjar hända saker, spån kommer ju i morgon/övermorgon å så. härligt! 
Sen eventuellt efter vi hämtat hö o fått upp rundbalarna på höskullen i dom där uunderbaara kättingspelen(..mjölksyra AB....) så kanske ja o emma åker till citygross o kikar lite, vi får se va klockan blir. Kanske tar de en annan dag å. Jag gillar att citygross har hästsaker där, även hästfoder,spån m.m. :) 


//Malin.

...

kanske börjar bli tjatigt o säga att dagarna går så grymt sakta.. för de vet ni ju förmodligen redan om att ja tycker? kanske går fortare om man somnar om..:P



//Malin :)

hemma igen

Och God morgon kan jag väl säga (:
Nu är ett skift avklarat och sängen väntar..Det var mörkt och väldigt regnigt..Men jag överlevde! och allt har gått bra och nu längtar jag tills jag får gå upp igen så jag kan ut och rida (: Eller ja, åka till ridhuset med pimmi blir de iaf. Får sällskap av alla 3 stalltjejer - minsann! kulkul :)


När jag vaknat igen ska jag nog anmäla mig och Mr K till våran första tävling ;D Hans första tävling någonsin (;
Det ska bli riktigt spännande! Och så ska jag boka tid för vaccinering av lilla prinsessan!


Ser ni vilka roliga öron skrutten har? dom är mörka längst ut på båda hihi (:

Här har vi en väldigt väldigt lurvig skrutt (; En vintrig bild.. Tänkte mest visa den bara för hans söta öron =P

NU säger jag godnatt på en stund! :)

       / Emelie

slö

suck,
hon som har stövlarna jag vann på Tradera kan inte skicka dom förens på nästa vecka sa hon. var bortrest till på lördag. Tur jag inte hämtar sune förens på söndag då. :) Den som väntar på nå gott.. hoppas dom passar!
Och hoppas verkligen att lastningen med sunday går bra!!

Nu ska jag sätta mig framför tvn en stund. Blev plötsligt väldigt trött. :P :) 
Jag som skulle träna idag.. opps.... ;P 


Vem vet, det här är kanske min framtida tävlingshäst..? :) 
Kom på häromdagen att jag aldrig tävlat storhäst! och jag är 21 år.. Jag har ju bara tävlat ponny. Jaja, hoppas jag kommer dit en dag:) Förhoppningsvis med den här grabben, Sunday! 



Ooo ja! vi ska klippa manen på honom:) frågan är om man vågar göra det när man bara har han på prov..? :S hur gör ni? 

//Malin.

HISS/DISS




Dagens Hiss:

Att jag bestämt mig för och ta hem Sunday på prov. Något jag ser fram emot väldigt mycket! :) Så nu har ni chans att följa ett nytt tävlingsekipage från allra första början! :)

Dagens Diss:

Majoriteten av ponnymorsor!!!
dom allra flesta ponnymorsorna som skämmer bort sina ungar med hästar och utrustning. Köper dyra färdigutbildade hästar så ungarna bara behöver åka med. Sen när hästen börjar stanna på hindrena lr dyl. så köper dom en ny. 
Inte okej!!






//Malin.

träningsplanering!

Sitter och funderar lite över min och Sunes framtidsplanering ska gå, vi kan ju börja med dom två prövoveckorna så får vi se sen hur de blir o går :) Ni får gärna säga vad ni tycker. o kom ihåg detta är bara nått jag luskar på lite snabbt just nu. ändringar kommer säkert:) 

Jag hämtar han söndag den 21 Augusti. Så vi börjar på måndagen:

  • Måndag: Ut och skritta en sväng. Hoppas på o få med emma och/eller sarah. Så han får lära känna nya miljön och nya kompisarna. Pyssla om han så han känner sig välkommen :) 

  • Tisdag: Uteritt,ev lägga till lite trav. Hitta nån åker och prova lite få se hur allt känns. 

  • Onsdag: Ridbanan. rida dressyr lite smått. Försöka lära känna han lite. Jobba bla med böjda spår och tempoväxlingar. 

  • Torsdag: Vila/skritta ut

  • Fredag: Rida lektion för Emelie, markarbete. 

  • Lördag: Skritta ut barbacka.

  • Söndag: Uteritt, konditionsträning/klättring!

Vi börjar med första veckan. Så får ni nästa veckans träningsplanering såsmåningom:) 


//Malin

Nyinhandlat!

Hansbro Hästsport.
REA 185 :-




Hoppas han passar i lila nu då :)


//Malin

Aubiose

Kom nyss hem från aubiose. det blev ingen dejt efter jobbet med julia så drog till granngården o mötte upp Emelie. Jag köpte mineraler o en saltsten. Efter det åkte vi till Aubiose. jag köpte skumgummi"proppar" att sätta i öronen utifall det behövs när vi hämtar sune:) längtar!(fortfarande). ska bli väldigt spännande :)
Jag köpte även ett lila nosludd och ett våfflat svetttäcke. det var nedsatt så jag kunde ju inte låta bli! Sen när jag inte ens hade ett sånt täcke så var det ju en självklarhet.


Man lär ju skämma bort han lite när han kommer. eller vad tycker ni?


Kommer ut bilder på grejerna snart:)


I veckan ska jag till City Gross o köpa krossat korn också. Hittade inge sånt på granngården. menmen, några dagar kvar, tyvärr..;/


//Malin

Jobbet väntar..



Dagens Hiss
- Får gå till syrran som satsar på ny pollehäst (: Veckan kommer gå så fort, ja lovar ;)
Dagens Diss - Jag är redan trött..hum. Och jag som ska hålla mig vaken hela natten och jobba. ojoj! Man kan ju hoppas att det finns någon mer som är vaken som man kan härja med på telefon iaf..

Imorgon planerar jag att eventuellt åka till ridhuset med Pimmi. Troligtvis lite markarbete blir det då (: Har jag tur så kan någon av stalltjejerna följa med som hjälp och har ni tur kanske det blir någon bild därifrån också.
Karetino ska få komma ut i skogen på tur han. Tror han behöver busa av sig lite faktiskt! Får se hur länge jag jobbar inatt, hur mycket tid det blir över till morgondagen (: Man måste ju typiskt nog sova några timmar också för att orka med allt.

På fredag kommer det en och kollar på stallplatsen som det verkar (: Säger inte mer om det nu...


Söta ponnisar (: Frodo och Dracula! Dracula är en annan shettis som också står hos grannen. Dessa små filurer och Mr K går ihop om dagarna.

Nej nu måste jag nog rasta vovvar och börja förbereda mig för jobbet. Lär åka till Borlänge lite tidigare idag, ska bland annat handla kraftfoder till pollarna! Så nu kan jag ej uppdatera er på några timmar. Men tat lugnt! Malin fixar nog det hoppas jag (;
Va rädda om er, å gör inge dumt :)

           / Emelie


Ännu någon Bonusbild


Detta är en b-ponny vid namn Daisy. Hon står ihop med Lady och Pimmi i hagen och har box i samma stall som Lady. Denise har henne på foder just nu, men hon kommer troligtvis att säljas snart. Lite tråkigt, men inte mycket att göra åt. Söt som socker är hon iallafall!

          / Emelie

MåndagsBilder

Från dagens ridning..

och så lite från andra turen också (:

Här är jag & Pimmi och Denise & Daisy.

Älskade pollehäst <3


          / Emelie

Ridit..

Nu är jag tillbaka igen efter att ha ridit Mr K och Pimmi.
Först ut vart K, han fick gå på banan, träna övergångar och hoppa ett litet hinder, med fokus på att komma rätt och sedan landa i rätt galopp. Funkade bra (:
Dock låg han på lite grann,och är lite skuttig emellanåt men det gick ändå bra. Är nöjd med honom. Annalena och Denise var med så det kanske kommer lite bilder inom kort! ;)

Andra ridturen vart då på Pimmi. En barbacka tur runt åkrarna. Hon skötte sig så bra så. Vi hade sällskap av Denise & Daisy och Annalena. Kanske kommer någon bild på det också minsan (;

    / Emelie

längtar..

Till nästa vecka! (:
Då väntar det massa roligt.. På måndagen har jag träning i Pärlby, på onsdag är det John träning och på helgen både lördag och söndag är det Kjell träning :D Då får både hästarna gå båda dagarna. Det blir riktigt kul! Tror att Mr K får  följa med på onsdag :)

Bjuder på en liten fail bild haha (: Han brydde sig ingenting om "vattenmattan" min duktiga lilla ponny <3
Nu ska jag gå ut till stallet och rida. Får se om jag hittar Denise där ute, hon ville följa med (:

Hej så länge ;)

           / Emelie

Stallet


En bild från en lite stökig sadelkammre (: snygga sadelhängare va?


Här ser ni den ofärdiga höskullen. Första bilden är från innan ja greja igår och den andra är efter (: Jag tror det blir bra när det blir klart!

Den hemmabyggda sadelbocken ! Den funkar kanon faktiskt (: Dock är den lite för stor så när allt som ska vara inne i det rummet är där, kommer den inte att få plats.. hum =P


Jag har ju som sagt 3 boxar i stallet, hade den ena uthyrd tills i våras då flyttade dom och köpte egen gård. Så jag ska hyra ut den boxen igen, eftersom när jag jobbar skift blir det klurigt för mig med in och ut släpp :P Funderar på att sätta ut annons på den idag. Får se hur det kan bli då.. (:

          

Dörren in till sadelkammaren och den 3:e boxen (:

           / Emelie

Morgon stund..

Hästar ute och stallet klart för kvällen (: Nu är det bara det roligaste kvar, ridningen alltså. :)
Denna vecka jobbar jag natt så börjar någon gång på eftermiddagen. Kan vara allt mellan 2 till 6 på kvällen.. Och slutar någon gång på natten/tidig morgon.
Så innan det är dags å jobba så ska hästarna ridas och egentligen borde jag sova någon timme =P Annars blir de kämpigt att hålla sig vaken hela natten.. Men får se hur det blir med det, jag har svårt å bara gå å lägga mig mitt på dan.

Här är en del av stallet, Pimmis och Mr K:s boxar (:

       / Emelie

Måndag

Trött.. men det är bara att pallra sig upp o åka till jobbet de. :)
har precis gjort mig en macka.
Idag efter jobbet ska ja träffa julia en sväng. ev drar vi o tränar.
jag är nämligen med i Måbättre Borlänge. Där jag går påolika pass, gymmar m.m. helt okej faktiskt! Inte alltid de blir av med jag försöker med iaf två-tre gånger i veckan.. :P
längtar.. 



//Malin.

Tradera

Kollade runt lite på tradera och hittade ett par ridstövlar i min storlek som budades ut med 3 minuter kvar till avslutad auktion. använda en gång, o jag fick dom! :) 
Jag som klagade över ridstövlars pris till emma senast idag eftermiddag. men nu fick jag ett par för bara 380 kronor. helt okej säger jag! och mätte mina vader idag också o de va samma mått som enligt annonsen.
perfekt! :)
Jacson ridstövlar storlek 39, nya!!

//Malin

Läggdags..

Snart är det nog dags för o sova. ny arbetsvecka, som jag känner på mig kommer vara en låång vecka. på söndag på söndag.. jaja. .
I veckan ska jag försöka hinna in på Aubiose och kolla om jag hittar nån fin lädergrimma. o kika på lite annat :) Vi tänkte vi skulle hålla oss och köpa lädergrimmor på globen horseshow i november med graverat namn på. men de e ju långt dit:) .. ja vi får se.
o ja de stämmer, globen även i år! Tredje året på raken jag åker dit, varje gång har varit med Emelie :) I år blir det jag, emelie o annalena vad ja vet nu. biljetterna bokade o klara! Lördag även detta år, ska bli kul! så de blir att spara pengar till ridsportmässan. där hittar man mycket!! :)
Förra året kom jag hem med en hel hög med grejer till abbe. :)



//Malin




Lite bilder på hästarna


Primrose (:


Karetino var ganska svår att få normala bilder på.. Han skulle verkligen va alles inpå en (: Nyfikna saken <3


Det får räcka tills vidare (:
Nu väntar snart sängen för min del. Nattinatti (:

              / Emelie

sunday

Hej på er!
Nyss duchat efter att ha kommit hem från stallet.
Gick bra o rida Nicke idag med:) vi red i ridbanan med lite markarbete. sen ställde jag upp ett litet kryss som vi skuttade över några gånger. han är inte så van med hinder men tkr han skötte sig fint:) de tyckte emma med så de känns bra:) hoppas hon känner sig trygg sen när hon åker utomlands, men de tror jag:) 


Efter ridpasset så grejade vi klart med hästarna o släppte ut dom. sen grejade vi lite med garderoberna. jag har fixat en jag ska ha. la in hyllor m.m. ska in med lite krokar o sånt sen. måste hämta allt i bispberg där jag har min förvaring av häst o stallsaker:) 


Ringde precis sundays ägare. Vi tar hem honom på prov nästa söndag. haha, hämtar sunday på söndag..:) (lite kul va de:).)
synd bara att det är en hel vecka dit! :( menmen. hinner då fixa klart allting, skönt. spån e klart iallafall, de kommer på onsdag eller torsdag. hö med nästan. fixat hö som kommer i slutet på månaden som kommer räcka hela vintern. sen ska ja få tag på en till rundbal så ja har när han kommer:) 

längtar!! 

Nu blir det filmmys med min älskling:) hejsvejs!

Klart (:

Eller kanske inte riktigt.. Men jag har gjort lite grann iaf. Det blir så mörkt uppe på skullen så är lite svårt å se vad man håller på med tillslut :P
Gick och tog lite kort på hästarna sen, får se nu om tekniska jag kan få in dom bilderna till datorn också.. Det var dock näst intill förknippat med livsfara att bli uppäten i hagen hos killarna. En stor bork färgad häst var otroligt social och skulle, om han kunde, krypa in under skinnet på en (: haha!
ni kan få se bilder sen om ni vill? (;

Dagens Hiss - Går helt klart till den lilla vovven som hoppade ut genom fönstret på bilen ( det var en ruta borta där liksom..), när vi var på byggmax. Traskade snabbt förbi alla som stod där och gick in i affären haha :) husse och matte gick ju dit, han kanske vela handla något han med ;)
Dagens Diss - Går idag till den förbaskade tiden som aldrig vill räcka till! Så mycket som jag vill och behöver göra, men jag har dessvärre inte hittat någon lösning -än- på hur vi kan förlänga dygnets timmar =P


En bild får ni nu (: Fler kommer sen...

              / Emelie

i byggartagen..

Egentligen har jag inte alls tid att sitta här och skriva, me-en måste ju uppdatera er om vad som händer ;)
Jag och karln har precis kommit hem från borlänge. Dom på ridhuset får ja inte tag på, så den planen sjönk ju som en gråsten.. Men nu när vi köpt hem material till att bygga klart så tyckte karln att vi skulle passa på att göra det, och det har han ju egentligen helt rätt i (:
Kameran får följa med ut, får se om det kan bli lite bilder. Om ni vill se förstås? ;)
Har köpt nya batterier till den nu så jag hoppas den slutar att dampa. Ingen superkamera är det, men den får duga :)


Bjuder på en bild på söt Mr K :)

      / Emelie


Väntar på maten,,.

Sitter o väntar på att maten ska bli klar. Efter de blir de ridtur med emma, nicke o heffe. mys :)
Nu är det även helt klart med boxplatsen också. bara o flytta in. skönt.
få se vilken dag det blir :)

Hojs!

Nike Air





Lite bilder från när jag red nicke på ridbanan på hovgården.
Bilderna är från emmas blogg :) kika in där! Länk här på sidan :)

Aaby Maria

Aaby Maria, som kallas Abbe. Det är mitt kallblod på 16 år som jag har uthyrt för tillfället.
Hon är 150 i mankhöjd, alltså ganska liten:) pigg o alltid glad! En helt underbar dam på alla vis, o jag saknar henne jättemycket! Men hon har det jättebra hos sin fodervärd Lena.
Jag köpte henne våren -10 och hade som mål att hoppa med henne o tävla lokalt. men det var mycket jobb, så jag hoppades vi skulle ut på banorna sommaren -11. en hel sommar/höst var det bara jobb med att få henne lugn i ridningen. i början gick det inte ens att skritta. småtrav/takt hela tiden. Fort skulle det gå tyckte hon. men efter mycket träning o tålamod så :) Hon har gett mig mycket den tjejen <3. 
Men när det visade sig att hon hade artros i frambenen så sprack ju hoppdrömmarna. och jag beslutade mig att hyra ut henne. Sälja ville jag inte göra. Hon kan ju få de minst lika bra hon andra människor. o de fick hon:)
Jag är nöjd med stället ja hittade o de e nog hon med:) 









Söndagstur med Emma

Hej på er!
Planering om Sunday rullar på.
Pengar och försäkring så här långt. Sen ska jag kolla upp en till grej. Som nog är nödvändig men lite tråkig. 
Men hoppas det inte ska vara några större problem, vi får se! Jag berättar nog mer om det senare när de blir klart, och om..:)

Efter tre idag ska jag till Hovgården och ut o rida med Emma. Jag ska rida Nicke och Emma tar Sarahs häst Hefner. Jag ska ta hand om Nicke när emma åker utomlands i slutet på augusti. han är ett varmblod som jag just nu inte kommer ihåg åldern på. Men har är härlig o väldigt snäll.


Det är föresten Emma som har gjort våran header, snygg va? den duger fint sålänge:) Min framtida häst fick ju tillochmed också vara med:) så ännu en anledning till att jag måste köpa honom;) hehe.
menmen. det är en bit dit å. framförallt ska besiktningen gå bra! den borde ju göra det eftersom han inte gjort så mkt och är sent tagen. we will see.....


bild från Emmas blogg www.klemmas.blogg.se

solen skiner..


Och jag ska sticka ut på en ridtur med på Pimmi (:
Får se i eftermiddag om ridhuset är ledigt så jag kan åka dit med Karetino.
För pimmi väntar ett dressyr pass hemma på min lilla ridbana!
(Bilden är från en hoppträning i Sunnansjö på ridbanan)
 Hörs säkert senare (:

           / Emelie

drömmer..

Om en hästlastbil! (:
Ja faktiskt så gjorde jag det inatt. Har stora funderingar över att köpa en egen. Skulle vara kanon, för Pimmi måste åka brett i transporten. Vilket ju gör att jag aldrig kan ta med båda hästarna någonstans.. Så vore det roligt om man kunde åka flera om man ska bort på tävling åsådär ;)
Karln ska övertalas ordentligt bara och så får han hjälpa mig med vad man ska ha för lastebil..
Skulle vilja ha en typ 4-hästars iaf.. Men vi får väl se hur det blir (: och framför allt när..


Nej ja vet, det här är ingen hästlastbil. Det är två skopbilar (; Den jag kör är närmast, han är döpt till Bamse. Sen är det hans vän - Lilleskutt.

           / Emelie

Lady

Lady är alltså c-ponnyn som jag fick av min pappa när jag var 12 år gammal. Jag hade henne på prov under sportlovet sen köpte vi henne. Hon har lärt mig mycket den damen! Vi tävlade lite smått bara och höll väll mest till i skogen. (: När jag vart äldre tog Malin över henne och tävlade även hon ett tag. Därefter har jag haft 2 andra tjejer som hjälpt mig rida henne då vi stod i Säter. Nu står hon hos min granne här i byn! (:

Hon står i utebox och mår riktigt bra (: Gamla damen är ju 20 år iår!
Men hon rids flera gånger i veckan och går med på träningar för mig både i hoppning och dressyr. Även när vi annordnar klubbtävlingar är hon med. Så krut finns det kvar i gammel skruttan.

Har inte så många bra bilder på henne, men här har ni henne iaf.
Det är jätteskönt att ha henne så nära och hon är bland så bra folk. Hon går tillsammans med Pimmi i hagen. Vi har hästarna tillsammans i hagarna som både jag har och som grannen Ulrika har. Funkar kanon!
Så har vi ju hjälp av tre tappra stalltjejer som hjälper till när det behövs (;

Lady för övrigt är en korsningsponny, vet ej mellan vilka raser..
Hon har provat livet som ridskoleponny en stund men det fungerade inge vidare. Det tyckte hon bara var tråkigt, ställde sig i ett hörn och surade =P
Hon är en ponny som inte gör mer än hon behöver, det gäller att hitta rätt knappar sen kan hon faktiskt jobba på riktigt fint! Hon är riktigt snäll i alla lägen, men kan bjuda på lite bus när hon är på det humöret (:

Här har vi Lady till höger med Denise på ryggen (: En bild från ridlägret vi hade förra sommaren.
Att bada brukar kunna vara en favorit aktivitet hos Lady! Den andra ponnyn på bilden heter Hector. Där har vi Frida på ryggen. Hector stod här i byn förut, men är såld nu. Då vart Frida lite utan häst att rida så nu får hon rida Pimmi (:

Sådärja, nu fick ni veta lite om gammeldamen också (;
 
            / Emelie

God förmiddag..

Nu är hästarna ute i hagarna, skulle gissa på att dom snart har ätit frukost klart. Dom äter sitt frukost hö ute. Efter ja tog ut dom så fixade jag stallet för dagen, mockade,fyllde hö och kraftfoder och fyllde nytt vatten (: Mina hästar dricker alltid ur hink, jag vill ha koll på hur mycket dom dricker om nätterna.

Här är Karetino i sin box. Dock!-Är bilden gammal så här såg han ut precis när han kom till mig (:
låång man haha! Nu har han staylat till sig lite (;

Vi har två hundar också föresten, Atlas och Ayla.

Ayla är schäfern och Atlas är den svarta, han är en blandras mellan schäfer,labrador och bordercollie.
Så nu vet ni det också (:

Jag borde ringa till ridhuset snart och kolla om det är ledigt mor eftermiddagen.. Ska kolla med karln hur han tänkt att vi ska lägga upp dagen bara. Vi skulle behöva åka till borlänge och handla lite bygg material, bland annat så vi kan göra klart nya höskullen. Jag fick ett nytt eget stall förra sommaren/hösten nämligen. Det är 3 boxar, sadelkammare och höskulle uppe, men den är inte klar än. Det är lite mer pyssel som ska göras inne innan det är helt klart också. Men vi jobbar rätt mycket båda två, så det tar lite tid :P

En ganska gammal bild på Karetino.. här ser man lite hur det ser ut i boxarna iaf (:

           / Emelie

BonusBild!


Frodo! - The man

Mera (:

Hej igen (:
Jag och Malin var ju som hon skrivit och provred en häst i Rättvik idag. Sunday. Jag blev väldigt positivt överraskad kan ja lova! En häst du kan rida med små, fina hjälper, arbetsvillig och riktigt trevlig att rida. Flyttar lätt undan,mjuk i sidorna och bär sig med lätthet kan ja tycka!
Det är ju lite klurigt att sitta upp på en helt okänd häst och rida, men ack så nyttigt! Malin funderar förmodligen för fullt om "Sune" är den rätte för henne ----->
Det visar sig helt enkelt. Det är ju mycket som ska funka innan (:

Imorgon är min plan att jag ska åka till ridhuset och hoppa mr K. När han kom till mig i oktober va han bara inriden. Om ja inte minns fel var han riden att par-tre månader innan han kom till mig. Och så hade dom löshoppat honom. Ganska vågat nu när jag tänker efter, att köpa en häst som man enbart sett på bild och film ;)
Men ja vart kär, och jag hade tur <3 Det är en mycket rolig kille med ett väldigt bra huvud!

Detta är en bild från när han stod i Polen. Ja, som sagt ridhuset imorgon ja. Det blir nog lite mer mark arbete och studs. Han behöver bli kvickare i sina framben. Inte för att han slarvar och är nonchalant, utan han behöver bli starkare. Snart börjar Hickey träningarna igen.. åå längtar massor! Det har hjälpt oss hur mycket som helst!

Vi får se om Pimmi också får åka till ridhuset eller om jag ska rida temporidning på henne. Det beror lite på vad det är för väder också!

Här har ni mig och Pim i Gula ridhuset på Strömsholm. Vi rider lektion för en annan elev på kursen (:
Vi ser ganska koncentrerade ut haha (:

Dagens Hiss - provridningen i Rättvik helt klart
Dagens Diss - det är mö-örkt ute nu.. obra! Jag jobbar som lastbilschafför och kör i skogen och är dessvärre    väldigt mörkrädd.. mmm ja vet, det är inget passade jobb. Men man ska väl övervinna sina rädslor? (:


Bjuder tillåmed på en jobb bild.. (:

 Nu kanske ja borde ringa karln å se om ja ska hämta honom.. han är hos bror sin i stan på kräftskiva. Jag 
 var där en stund jag också, men ville hem och rida när vi hade ätit klart. Så alltså, hämta gubben sen väntar
 sängen! Pollehästarna vill ju ut imorgonbitti :) 

             / Emelie <3

          


Tillbaka efter ridturen

Nu har jag precis kommit in efter en tur på Mr K. Jag fick sällskap av en tjej som rider för mig, Annalena, hon fick låna Pimmi. Det gick så bra så. Vi skrittade mest. Riktigt skönt ute faktiskt. Efter ridturen smörjde jag såklart. Tänka sig, jag måste faktiskt berömma mig själv när ja är så duktig och gör det efter varje ridtur! haha (:

Ni får se en bild från ridledarkursen Strömsholm. Här är våran grupp ute och rider (:
Som ni kanske ser så går jag och Pimmi först, bredvid en kompis till mig, Emma på Fangorn.

                   / Emelie

och så prinsessan då..


Primrose har vi här, kallas i vårt dagliga tal för pimpim eller pimmi. (:
Ett sto med hel tysk stam född 2000. En rödhårig dam som kan ha en del egna åsikter emellanåt.
Hon var med mig till Strömsholm nu i sommar på kursen. Där hoppade vi terräng hinder bland annat, å det var något som uppskattades av både henne och mig ;)

Nej nu hinner ja inte skriva mera, för nu ska jag ut och rida Mr K.

     / Emelie 
    

Mr K.. TinTin..


Kalla honom vad ni vill (=
Detta är min unghäst, Karetino.
Importerade honom från Polen förra året i Oktober.
DÅ var han 3 år så han är alltså 4 nu..
Vi tränar för fullt och planen är att i september ska han få komma ut och starta lite lätta klasser!
Vi håller tummarna för honom, vårat mål är ju att tävla i Globen ;)

                / Emelie

dagen..

Då äntligen har vi lyckats börja blogga jag och lillasyster! (:
Jag är då storasyster Emelie, har 2 stora hästar som jag rider och tävlar. Sen även två ponnyer, c-ponnyn Lady som Malin skrev om tidigare och även en minishettis som heter Frodo.
Dom två stora hästarna är ett sto som heter Primrose och en valack som heter Karetino.
Jag har varit intresserad av hästar sen jag var 2 år.. började på ridskola vid 7års ålder. Fick första egna ponnyn när jag var 12 och sen har det bara rullat på :)
Nu i sommar har jag gått ridledarutbildningen på Strömsholm till och med!

Här har vi Karetino efter en liten klubbtävling (:

            / Emelie

nykär..



här ser ni prinsen:)



Sunday o Emelie när hon provade rida honom.

Provridning i Rättvik

Idag på förmiddagen åkte jag o Emelie till Rättvik och skulle kolla på en halvblodsvalack, Sunday heter han, 14 år gammal. och vi båda blev väldigt positivt överaskade! vilken häst. Jätterolig o rida och helmysig.
Han är sent tagen, inriden vid 6 års ålder. hoppat upp mot 1 m och LA dressyr.
Han var väldigt duktig o lyssnade bra. Det negativa är att han bara åkt transport två gånger. men det tror jag ska gå bra. han har ju inte blivit lärd de så det är inte så konstigt:)
Han påminner om Pimpim, Emelies häst. Jag fall lite för han :) Ska fundera nu över helgen. helt underbar, spännande! :) 

min mobil vill inte lägga in bilderna på datorn.. men jag lovar, ni ska få se han! :) så söt så!
Om han flyttar till mig ska jag kalla han för Sune! :)) <3

Hästliv

Hej på er! 

Det är jag som är Malin, den yngre systern. Jag bor i Åselby i Borlänge och jobbar på en restaurang i Säter.


Som alla småsyskon så vill dom väl vara som sina större syskon, så jag var ju bara tvungen och börja ridskola när Emelie gjorde de. Ungefär 8 år gammal, kommer inte riktigt ihåg. Slutade där när jag kom upp i tonåren pga hopprädsla av en busponny på ridskolan som kastade av allt och alla..


Vid ca 13-14 års ålder tog jag över Emelies c-ponny Lady, en korsningsponny med okänd stamm. Väldigt söt dam med stor envishet o gör inte mer än vad hon behövde. Tack vara Emelie lyckades jag få bättre självkänsla och självförtroende. Jag började få modet tillbaka. hoppning var ju faktiskt kul och när man fick veta höjden sträckte man på sig lite extra. Speciellt när Emelie hade höjt i smyg. Jag kunde ju faktiskt, och det såg hon. Men måste tårar kom på vägen. Idag har jag mycket att tacka henne för.
Vi började tävla lokal hoppning med Lady. LD och LC. Vi var även med i ponnylaget för Säterbygdens Ridklubb.
Allt tog dock slut när Lady blev värre i sin hosta, Kronisk Bronkit.


Emelie flyttade hemifrån och jag fick lite bristande intresse, tyvärr.
Det blev något års uppehåll tills jag inte kunde hålla mig längre. Visst, jag red Emelies hästar ibland. Lady var ju fortfarande kvar, dock uthyrd hos Emelies granne vilket hon är än idag :)
Hon står i utebox och mår super! 


Jag köpte mig ett 15årigt kallblod, Abbe! Hon heter egentligen Aaby Maria.
Som jag skulle träna upp o hoppa med, jag skulle ut på banan igen! Allt gick jättebra tills hon började markera fram då och då. det kom och gick. Ena dagen var det bra, andra dagen kunde hon vara väldigt halt. Det visade sig att det var artros och det hade väl börjat kännas när vi började hoppa lite. Så Abbe kan inte bli någon hopphäst, vilket var mitt mål. Efter en funderingstid bestämde jag mig för att hyra ut henne till fodervärd. Och jag hittade en i grannorten Stora Skedvi, Lena! Det verkar fungera jättebra och det är så skönt! Eftersom Lena inte har hoppdrömmar så får Abbe det precis lika bra där. Det finns bra hästfolk!
Så det känns bra :)




Det var min berättelse om hästarna genom mitt liv. Nu har jag nya planer om en hopphäst och det ser ljust ut!
Sorry för långt inlägg, men man lär väl ge er lite hum om vem jag är och vad jag har gjort :) Tjao!!
//Malin.

Välkommen till min nya blogg!

Vi är två systrar på 24 och 21 år som tänkte blogga om det vi gör med våra hästar och livet omkring. 

Följ oss gärna! Uppdatering kommer inomkort. :) 

//Emelie och Malin

 

 


RSS 2.0